- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thyb
senior tag
válasz
adalbert1 #578 üzenetére
Nos igen ez máshol is működik, de a Dánok pl az egyetem után mennének ki. Azt viszont lehet, hogy könyebben el lehetne érni, hogy a diákok valamely itteni intézménybe kapjonak munkát, hogy egy kicsit jobb rálátásuk legyen a dolgokra. Ezt állami szinten is lehetne támogatni. Az ismeret szerzés közben pedig simán lehetne ilyen olyan munkákat végezni. Teszem azt 4 hónapot lehuzol adott cég adott osztályán abból azért már lehet némi rálátást szerezni. Valami egésszen alacsony bérért és akkor akár részben önfentartó is tudna lenni a nebuló, sőtt, ha Ő bejön a cégnek akkor akár támogatást, vagy ösztöndijat is kaphatna. Az a félő, hogy itt is főleg a rokoni baráti kapcsolatok érvényesülnének, főleg az ösztöndijnál, hisz itt még a valós bizonyitásról messze nem lehet szó.
-
Thyb
senior tag
válasz
adalbert1 #576 üzenetére
Ez most is megy csak sajna más valamiről beszélni és más csinálni, vagy megizlelni.
A középsulikba viszont a felkészitést nem tudod bevinni, mert nincs mindenhol megfelelő tanerő, sem pedig idő, hogy ilyesmivel foglalkozzanak. Igy hogyaz emelt szintű érettségi életbe lépett, már igy is jobban le lesznek terhelve, ezzel nem kellene ott +-ban foglalatoskodni. Amugy ugy gondolom, hogy ez a +1 év még mindig jobban megérné, minthogy tulképezzük magunkat olyan emberekkel, akik miután kijöttek a felsőoktatási intézményből még mindig nem lesznek szakemberek, mert olyasmit végeztek el, amit igazándiból nem is akartak.
Szerintem amennyibe kerülne ez az államnak annak az árát visszahozná, mellesleg kapnánk olyan szakembereket akik valóban azért végeznek el egy szakot, hogy abban később megtalálják az elvárásaikat, nem pedig mint munkanélküli pályakezdők tébláboljanak évekig az egyetem után, mert amit elvégeztek abban nem is akarnak dolgozni, amit pedig szivesen csinálnának ahoz pedig nincs meg a végzettségük. -
tildy
nagyúr
válasz
adalbert1 #220 üzenetére
Hát pedig fősuli esetén 3 (és fél) év , egyetemnél 5 év után úgy átraknék mindenki t fizetősre , öröm lenen nézni. Majd kicsit összekapná magát, hogy mihamarabb elvégezze a sulit...
Nem mellesleg nekem is fizetnem kellett majd 20 ezer forintot egy félévre, mikor 9 tárgy közül 2ből kivágtak... félévismétlésre.. Na nem ám kreditrendszer, hanem jöjjön vissza jövőre. És őpersze ilyenkor kolit se adnak. Így kéne midnenhol.
(És nem kéne amiatt sírni, hogy valaki suli mellett dolgozik, én is dolgoztam, nem is keveset....)
Új hozzászólás Aktív témák
- Amazon Fire TV stick/box
- Dacia topic
- EAFC 26
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy Tab S11 és Tab S11 Ultra: minden, amit tudni érdemes
- Effektíve TKL méretűek a Corsair legújabb, numerikus paddal ellátott klaviatúrái
- Milyen okostelefont vegyek?
- E-roller topik
- Eredeti játékok OFF topik
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- Samsung Galaxy S24+ / GyáriFüggyetlen / 12/256GB / 12Hó Garancia
- Huawei Nova 9 SE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest