Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• karib

addikt

válasz Clark #26 üzenetére

Régi topicom, hej :)

Svéd gyártásúakkal szerintem most is érdemes kezdeni, ismerősöm decemberben vett használtan, azóta semmi gond. Nekem az új maláj nem bírt ki ennyit. Jó kis telefon, ha nem akarsz többet egy készüléktől.

• karib

addikt

válasz guest #24 üzenetére

Talán elküldöm az Ericssonak a tippet, hátha később tudnak vmit kezdeni vele. Nekem azóta PGSM típusmódosításos cserét hajtott végre :) Egész jól összebarátkoztam a 6210-esemmel...

Ja, ha valakinek kell, a T28-ból maradt:
    - gyári övtáska - újszerű
    - gyári headset (felvelvőgomb nélküli, de Ericsson-logós) - nem volt használva
    - utángyárott rádiós headset, külön elemről akár magában is megy - nem volt használva
    - gyári övcsipesz (a telefonba illő csavar asszem elveszett, de az valszeg pótolható) - nem tud tönkremenni :)

Ha valakinek kell ezekből vmi, piaci ár alatt, de azért épkézláb összegért megválnék tőlük.

• karib

addikt

válasz McJames #22 üzenetére

Asszem így híjják, emelkedő. Sajnos most nincs Ericsson a közelben :)

• karib

addikt

Valamelyik Nokia-guru segítsen már! N6210-esembe szeretnék egy csengőhangot, mégpedig az Ericsson hírhedten impertinens emelkedő dallamát :)

• karib

addikt

válasz BadGe #19 üzenetére

Van benne valami. Bár mostanában kezdenek magukra találni (és tán a piacra is...)... T68i és társai. Csak a minőséget is hozzák vissza!

• karib

addikt

Maláj T28-ak nem jönnek be :( Végre kaptam egy vadonatúj készüléket (szintén távol-keleti), aminek az az egyetlen egy szépséghibája volt, hogy nem tudott tölteni. Akkuról szépen ment, de ha lemerült, akkor annyi. Szerencsére a T28 3 napot jó, ha kibír, így gyorsan vissza a bótba, ahol egy típusmódosításos csere (és 5e kp átadása) után egy Nokia 6210-zel távoztam. Jó darab ez, de azért hiányozni fog a T28. Jó darab volt, kár, hogy nem tudtak belőle működőképes példányt produkálni :( End of story - remélem.

• karib

addikt

válasz KERO_SAN #16 üzenetére

Sajnos van hova visszafejlődnie az Ericssonnak, GH688 pl. szétrobbanthatatlan volt.

Amúgy most kaptam egy nullkilométeres példányt cserébe, igaz ez is maláj, de van van egy év garom rá :)

• karib

addikt

válasz Yutani #10 üzenetére

Nekem is volt GH688-asom (meg sok egyéb is), még ma is megy egy haveromnál - pedig az már többet repült, mint én életemben. Ha tudna hívócsoportokat és vibrát, még ma is az lenne :)

Most inkább fogyasztóvédelmi szakkört tartunk :)

• karib

addikt

Tippeket, tanácsokat várok. Ugyanis a helyzetem nem akar javulni.

A gond az, hogy a PGSM rendkívül segítőkész, viszont kezdem azt hinni, hogy az EVIC Service Kft. (Ericssonokat ők javítják) egy inkorrekt és dilettáns banda - és én egy Ericsson-párti vagyok :)

Szóval nem a PGSM-en akarom elverni a port, mert ők eddig mindent megtettek értem, van cserekészülékem, közben az eredetire a nemrég újraindult garancia érvényessége csak kitolódik, de mégis szívesebben látnék egy éveken keresztül hibátlanul működő készüléket, és nem rohangálnék kéthetente a PGSM-hez. Viszont az Ericsson szervizt direktbe elérni nem lehet, tehát nem lehet menni asztalt verni.

A helyzet még egyszer, az elejéről a következő:

Tavaly januárban vettem a PGSM-től egy T28-ast. Minden szuper, a készülék kicsit lassú, ez illúzióromboló, de azért szeretem (mind a mai napig).

Fél év múlva elkezd recsegni a hangszóró. Nyáron már tűrhetetlen mértéket ölt az elsüketülés, irány a PGSM szerviz. Egy pár napig egy A1018-as társaságát élveztem cserébe, majd miután az behalt, kaptam egy T10-est. 2 hét múlva örömmel vettem birtokba a meglepően szépen felújított T28-amat (új előlap, belül állítólag rendbehozva).

Késő ősszel ismét kimaradozik a hang, immár gyorsabb reakcióidővel be a szerizbe. Javítás után vissza, müx. Közben csereként a Siemens M35-tel ismerkedtem, vegyes képet alkotva a német gyár cuccairól.

Pár hét múlva hang ismét el, be a szervizbe. Immár T28-ast kapok cserébe. 2 hét múlva készülék cserélve. Igaz nem új, de rendesen felújított. Ráadásul kék :).

Sajnos a cserekészülék is hamar bemondja az unalmast (szintén hangszóró gond), vissza. Cserébe visszakapom már jól ismert csere-T28-amat, még a beállított profiljaim is megvannak benne :).

Készülék jön vissza. Már csuklóból a tesztmenü után nyúlok, természetesen már enyhén recseg a hangszóró, élből megy vissza. Cserekészülék marad nálam. Ma ismét benn voltam, mert szóltak, hogy kicserélték a készüléket. Ismét egy felújított készülék, igaz ez már svéd gyártmány, szemben a korábbi két maláj darabommal (eredeti + első csere), de ez sajnos rossz lockos, ugyanis ''Tegyen be kártyát'' üzenettel fogadja a PGSM-es kollégát, aki hirtelen majdnem valami csúnyát mondott. Vissza a zacsiba, papírok és az immár nálam bő másfél hónapja hibátlanul működő, kissé lestrapált, svéd gyártmányú csere-T28 vissza.

Megkértem a PGSM-et, hogy az EVIC legyen szíves egy ÚJ készüléket küldjön nekem, mert ez így senkinek sem jó. Ők segítőkészek, amíg vártam az egyik PGSM-es éppen heves vitába keveredett a telefonon valamelyik mobilszerviz vezetőcskéjével, hogy miért nem javítanak egy készüléket garanciába, mert szerinte el lehetne simítani a dolgot, és ha a vevő nemtommilyen vizsgálatot kér, akkor amúgy is a szerviz fogja elbukni úgyis, de a szervizes nem tűnt fogékonynak. Ezek után nem látom értelmét, hogy én a PGSM-nek szövegeljek, mikor nem ők a hunyók, hanem esetemben az EVIC. Ráadásul nem is ők a garanciaviselők, hanem az Ericsson.

Szóval, mik a lehetőségeim, hogy az alábbiak közül valamelyiket elérjem:

A) Szenvedéseimért egy T39-es kicsikarása az Ericssonból :D ...esetleg más nagyértékű készülék?
    B) Egy svéd gyártmányú, vadonatúj T28 követelése
    C) A vételár visszatérítése (+kártérítés?)
    D) Egy új T28-at biztos ki lehet belőlük hajtani, de a malájokban már nem nagyon bízom :(
    E) Egyéb?

Ha minden jó szó hasztalan, mivel érdemes fenyegetőzni - jobban mondva, kit/mit kell szó nélkül a nyakukra küldeni?

• karib

addikt

válasz BadGe #7 üzenetére

Hát, nekem is hasonló szempontok miatt tetszik a T28. Mivel továbbra is csak telefonálásra használom, nem kell(ene) több, N6210 nekem sem tecc nagyon, de hát ilyen minőségben ez nem megoldás. Kapnak még egy esélyt, utána morcos leszek :(

• karib

addikt

Van egy nagyon szeretett Ericsson T28-asom. Egyetlen baja, hogy a hangszórója rendszeresen elszáll, recseg, csak nyomorgatással lehet valamit hallani, de ez nem állapot.

Természetesen volt szervizben, hisz garanciális. Kétszer javították, utána kicserélték - mint később kiderült egy felújított készülékre. De legalább a garanciát mindig hosszabbították, most meg a cserével újraindult.

Viszont eme cserekészülék is a fent említett hibát produkálja szűk egy hónap után. Ma adtam le a PGSM-hez, 2 hét múlva jön vissza. Sajnos egyre kevésbé érezem, hogy meg tudják hibátlanul csinálni. Mit lehet ilyenkor csinálni? Nincs túl sok kedvem 1-2 havonta a PGSM-hez zarándokolni, illetve későbbiekben akár saját zsebre javíttatni. Típushiba ez? Orvosolható? Csak az EVIC Service ilyen láma, hogy x-edszerre nem tudják megcsinálni ugyanazt a hibát? Amúgy pedig nem nyúzom, hordtam saját övtáskában, övcsipeszen, zsebben, de mindenhogy bekrepált.

Megjegyzendő továbbá, hogy a PGSM-től most és korábban is átmeneti cserekészülékként kapott T28-as semmi hibát nem produkált (ugyanazt kaptam most is ki, amit a múltkor - még az összes profilbeállításom is megmaradt :) ). Mondjuk ez svéd gyártmány, a másik kettő pedig maláj volt. Kezdem azt hinni, hogy ez számít...

Szóval, van valakinek tapasztalata?

Aktív témák