- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
-
LOGOUT
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
melbourne
csendes tag
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
melbourne #99695 üzenetére
A gyakorlati maximumot nagyon sok tényező határozza meg, zavaró wifihálózatok, egyéb 2.4 GHz-en működő dolgok stb.
Szóval ez nem egy olyan dolog, hogy azt mondom, hogy kábelen tud 250 Mb/s-et, ha gigabites a hálózatod és kész.
Azt tudnod kell, hogy wifi lassúságra alapozva nem tudsz hibát jelenteni, ha esetleg ilyesmi áll a dolog hátterében.
-
válasz
melbourne #99695 üzenetére
5 GHz-en a letöltés néha eléri a 425 Mbps-et, de ez csak kilengés, általában beáll 285 körülire (500/22-es csomagom van). Feltöltés mindig max.
2,4 GHz-ről nem tudok nyilatkozni, az csak a kevés forgalmat bonyolító eszközöknek (meg ami nem támogatja az 5 GHz-et) van beállítva (Mi Robot, Kindle, stb.)
Tehát a 250-es csomaggal, ha 5 GHz-en használod, általában nem lesz gondod, max. egy kicsit ingadozik a letöltés sebessége. Viszont ha távolabbra kell a teljes sebesség, akkor már érdemes egy rendes wi-fi routert berakni.
-
melbourne
csendes tag
Sziasztok!
T-home 250 mbit/s-es internetem van. A szolgáltató által adott router: Sagemcom Fast 3686 v2. Érdeklődnék
mekkora sebességre képes fel és letöltés módban a wi-fi, router közvetlen közelében, tehát a gyakorlati
maximumra lennék kíváncsi 2,4 Ghz-en és 5 Ghz-en.
Köszi
-
poli27
veterán
válasz
enginev3.0 #99692 üzenetére
Majd ha ráérek sajnállak akkor.... nem fix garantált sávszélességet vettél...
-
törölt tag
válasz
Harkovz #99689 üzenetére
Ilyen extra funkciókra a szolgáltatói doboz felejtős.
Ha dlna és smb -kell ,akkor már egy asus rt-n14u is megoldás lehet(bár az usb sebesség nem túl fényes,sőt kifejezetten lassú tud lenni).
Mégjobb egy "olcsó" pl. tplink 1043nd v2.
(használtan 6-8ezer ft.)
Open wrt rádobsz és már ezzel azt csinálsz amit akarsz. Ha kell ez már torrentezik is neked.
(persze az open wrt felrakás ,használat,tanulás nagyon sok idő.Ha elcseszed tégla is lehet a routerből.Ha van hozzáértő ismerős feltenni , akkor 5 perc az egész)Az ,hogy elavult az smb azzal ne foglalkozz ,mert ha házon belül használod csak(a családban)akkor remélhetőleg biztos nem akarják feltörni a családtagok :-)
Netre meg ha kell , akkor kiengeded ftp-n.Ha kompromisszomok nélkül akarsz mindent , akkor pedig egy komolyabb nas kell neked.
-
törölt tag
válasz
Harkovz #99689 üzenetére
Én nem használom ezt a funkciót, így tapasztalatom sincs benne, hogyan is kellene működne.
Az SMB az ugye mint "NAS" funkcionálna, de se felhasználó név kezelés, se semmi, ráadásul elavult smb kezelése van, így részemről felejtős.A DLNA része, a cisco boxon én nem találtam meg, a TV-m, meg nem okos TV, így szintén felejtős részemről.
Lehet van valami okosság, de mivel nekem erre nincs igényem, így nem is nagyon foglalkoztam ezzel a kérdéssel. Én más megoldást használtam sokáig, de a végén azt is megszüntettem. Mert non stop mint a youtube, és átment a használata energia vámpírba. Ami főként, az új generációt érintette, és szerintem inkább menjenek a levegőre, és hasznosabb elfoglaltságot keressenek. Mivel konfliktust generált, így száműztem ezt is, -
Harkovz
aktív tag
-
törölt tag
válasz
#19482368 #99686 üzenetére
Nézzük a másik oldalról! Miért kell elhinnem ,hogy a telekom dns -ben nem lehet hiba?
Főleg annak tükrében , hogy a számlázással és a weboldalukkal is szokott nem kevés hiba lenni!A weboldal gyakorlatilag heti szinten szar. (Ha nem is az egész , de mindíg valamelyik része)Szerk.
Most épp a twitch live is kuka telekom nettel... -
törölt tag
válasz
#22718208 #99683 üzenetére
Csak tudnám, akik mobil internetet használnak, és Telekom előfizetésük van, hogy változtatják meg a DNS címet. Mert ha valóban az van, amit mondasz, az érintené a mobil hálózatot is. De ez nem így van. Amikor átírtad, akkor is csak "neked volt problémád", értsd helyesen nem tömeges hibáról volt szó, sokkal inkább egyéni. Ebben az esetben, a probléma nem a Telekom DNS szerverével volt, sokkal inkább lokális problémáról lehet beszélni, aminek oka elég sok minden lehet. Amit egy DNS cserével látszólag megoldottad a problémádat. Na mindegy, mindenki azt állít be amit akar. És annak ad bizalmat aminek akar, csak nem kell elhinni azt a félre vezető információt, hogy a szolgáltatói DNS szerverek rosszak, hiszen ebben az esetben a probléma nem lokális lenne, hanem globális. Mint fentebb írtam, akkor megértem, ha pl OPEN DNS használsz, mert ott ha regisztrálod magad, egyedi igényednek megfelelően tudod testre szabni a beállításokat, ami bizonyos szempontból nem rossz megoldás. Kár hogy a Telekom nem biztosít hasonló szolgáltatást, lakossági szinten.
-
poli27
veterán
válasz
enginev3.0 #99676 üzenetére
-
haxiboy
veterán
válasz
A szerződésben garantáltat bőven megkapod.
-
sutyi^
senior tag
válasz
-
válasz
Szólni tudsz bármikor, csak egészen addig nem fogja érdekelni őket, amíg a garantált sávszélesség megvan.
-
törölt tag
válasz
#22718208 #99673 üzenetére
Ja, az nem Telekom DNS probléma, főleg ha google chrome-ot használsz. Elég sok minden lehet, pl nekem volt olyan hogy chrome nem jött be egy oldal, de pl firefox, edge meg igen. Ugyan az az oldal.
Ebben az esetben a böngészőt alaphelyzetbe állítani, Vagy a böngésző net-internals/#dns cache törölni, bezárni minden sockets, és flush-olni. És már megy is. Addig amíg nem történik meg ismét valami böngészőn keresztüli okosság.
-
enginev3.0
félisten
Valami nem az igazi
Ilyenkor már tudok nekik szólni, hogy nézzenek rá?
1000/1000
-
anadroid
senior tag
válasz
enginev3.0 #99641 üzenetére
Nekem engedné egy nem egészen 3 hónapja Dominóról váltott előfizetés mellé, csak a részletfizetést nem hagyja. A legnagyobb csomagban 0 Ft-ért is, a legkisebben 127 ezer körül.
-
Lowy72
csendes újonc
Így van, én is így értelmeztem. Mindazon által megjegyezném, hogy ha megszüntetik az analóg csomagok értékesítését, várható rövid időn belüli megszüntetése is. Valószínűleg valamilyen formában mindenkit átraknak digitális csomagba. De erről a szolgáltató tudna többet mondani. Már ha nem üzleti titok még, vagy még kidolgozás alatt van a project.
-
törölt tag
válasz
enginev3.0 #99667 üzenetére
Sehogy,
Custom firewall résznél, lehet megadni más DNS szerver címet.
És a csatlakozott kliens eszközökön. Sőt érdemes a custom firewall-t beállítani, mert így minden kérés csak a Telekom DNS szerverén megy ki. Ami egyrészt, kicsit megfékezi a DNS alapú kompromittálás lehetőségét.
ellenőrizni könnyedén lehet.Address: 192.168.1.1
Non-authoritative answer:
Name: google.com
Addresses: 2a00:1450:400d:809::200e
172.217.20.14nslookup google.com 8.8.8.8
DNS request timed out.
timeout was 2 seconds.
Server: UnKnown
Address: 8.8.8.8
DNS request timed out.
timeout was 2 seconds.
DNS request timed out.
timeout was 2 seconds -
enginev3.0
félisten
válasz
Photrik ^^ #99658 üzenetére
5655v2ben hogy lehet DNS szervert átírni?
-
törölt tag
válasz
DJ. Ru$y #99664 üzenetére
Érdekes, amit írtok. De van egy sanda gyanúm, hogy más volt a dolgok hátterében. És nem a Telekom DNS-szervere volt sok esetben a ludas. De hát nyilván egy DNS cím csere után látszólag megoldódik a probléma, akkor a DNS szerverrel van a gond. De az a helyzet hogy amikor létre jön a kapcsolat, akkor is a Telekom DNS szerverével veszi fel a kapcsolatot. Max forwardolni fogja a custom DNS felé a kéréseket. Az hogy a kliens eszközön, mi van beállítva, megbízhatósági szempontból mindegy. Ha valóban baj lenne a Szolgáltatói DNS szerverekkel, akkor az internet kapcsolat se jönne létre.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
laszlohu #99662 üzenetére
HGW lekéri a DNS szervereket és elvileg a webes felületén ki is írja azokat. Saját router használata esetén, a routerben is megjelennek a szolgáltatói DNS címek, ha nincsen átírva másra. Nekem jelenleg ez van a HGW-ben (Telekom):
"DNS 84.2.44.1/84.2.46.1/0.0.0.0"
Látszik, hogy 3 szervert tudna kezelni a H368N, de csak a 2 db Telekomos DNS van benne alapból. -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
#19482368 #99659 üzenetére
Ezt a "nem tapasztaltam DNS problémát" dolgot megértjük és örülünk neki, hogy neked sosem volt problémád vele, ellenben 1000+1 ellenpélda van rá, hogy nagyon sokszor a T-s DNS szerveren hasal el a forgalom, úgy, ahogy Photrik leírta. És ezt nem én mondom, hanem sok más ember, elég, ha beírod jobb fent a keresőbe és rákeresel, nagyon gyakori probléma. És milyen érdekes, hogy DNS csere után flottul gyorsan betöltenek az oldalak, nincs várakozás.
Attól, mert te nem használod, vagy nem akarod, nem kell megérteni. Ezt már leírtam neked egyszer. Más hadd használja amit ő szeretne.
-
laszlohu
addikt
válasz
haxiboy #99661 üzenetére
én is a google dns -ét használom, ui
ha nem töltöm ki a dns címet, akkor gondolom a szolgáltató dns-ét használja, de pl. a vidanetnél emiatt egy héten egyszer nem volt netem.meg lehet valahol nézni, hogy manuálisan milyen dns címet kell megadni az adott szolgáltatónál, pl. telekom, vidanet?
-
Photrik ^^
tag
válasz
#19482368 #99659 üzenetére
Egy időbe volt vele problémám (2 éve már). Sokszor az ONT újraindulás után nem tudta elérni a szolgáltatói DNS szervert (torrent seedelt, weblapok nem jelentek meg), és akkoriban átállítottam a Google DNS-re azóta úgy maradt és úgy is állítom be mindegyik eszközömön. [link]
Ennyi az oka. -
törölt tag
válasz
Photrik ^^ #99658 üzenetére
És az miért jó, Mármint a google DNS szerver? Mitől jobb? De most komolyan.
Elég sok DNS szervert ki próbáltam, köztük a openDNS-is, mondván, az már dns szinten is szűri a különböző kártevőket, és akár dns szinten tudom egyedileg tiltani oldalakt. stb... Azt még meg is érteném, hogy ok. Mert ilyen szolgáltatást nem biztosít lakossági előfizetőknek a Telekom.
De a többi? A Telekom DNS-e is ugyan azt adja mint a többi, én soha nem éreztem lassulást DNS hiba miatt.
Szóval, nem igazán értem. -
Harkovz
aktív tag
Helló.Lehet nem teljesen ide való a kérdés de a Telekomos Sagemcom F@st 5655V2 -röl lenne szó.Ez ugye tud usb-s megosztást.Rákötöttem egy 500Gb os Hdd-t.A számítógép már látja és el is éri a hddt viszont van egy Lg tv is ezen a hálózaton ami tud dlna-n fimet lejátszani.Látja is a Sagemcomot viszont semmi mappát vagy fájlt nem lát ami a hdd-n van.Esetleg kell valami plusz beállítás a router menüjében?
-
laszlohu
addikt
Adott a vidanet 2019 jan. 1- jétől érvényes csatornakiosztása :
Segítenétek értelmezni :
Ha jól értem, akkor az analóg megszűnik Győrben és környékén?
És a Story 4 - et is kiveszik analógból?és mely digitális adásokat lehet behangolni kódolás nélkül (pl. story4 ) ?
Köszönet
-
törölt tag
válasz
Photrik ^^ #99645 üzenetére
Szerintem az reset volt, ez a típus, reset esetén nem tölti be a PPPoE konfigurációt.
És mivel minden beállítást elfejtet, csak megerősíti. De semmi gond, van rá lehetőség hogy a beállításokról csinálj egy Backup-ot. És hasonló incidens esetén vissza tud tölteni.A következőket tudom mondani, használd a Custom firewall opciót, minden olyan protokollt, portot tiltsd le amit nem használsz. Ha van valami plusz igényed, azt fel tudod venni. A Wifin használd a mac cím szűrést. használj egyedi SSID. és jelszót. A megjelenő QR-kódot mentsd le, akár képernyő készítő alkalmazással, vagy Android telefonon van olyan QR kód olvasó, ami megjegyzi. Használd a Backup-ot, hogy ha valami gond van, ne kelljen újra beállítani mindent. Csak vissza töltöd. A Backup fájlt, ne a gépeden tartsd, hanem valami külön pendrive-on. A custom firewall előnye az is, hogy csak a Telekom DNS címén megy ki a forgalom, Ami meggátolja hogy ismeretlen DNS címeken menjen ki a forgalom.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Hardcore café
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Csapszerelés segítség!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Apple MacBook Air M1 2020 13" (A2337) 8GB/256GB, akku: 100% (35 ciklus), garancia: 2026.10.12.
- Lenovo Legion Go 512/16 ,19 hónap garancia, szép állapotban eladó!
- MacBook Pro Retina 14" 8C / 14C / 16 GB / 512 SSD / Magyar - Garancia - 0 ciklus
- Lézeres hátlap csere VERHETETLEN áron
- Lézeres hátlap csere VERHETETLEN áron
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest