Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- bitpork: Nagy dilema
-
LOGOUT
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
üdv
na meghozta a telekom a dlink routert.
a szerelő úgy csinálta hogy a huawei hg8245h lan portját összekötötte a dlink eszköz ethernet portjával...valaki itt viszont azt javasolta hogy inkább a a két eszköz lan portja legyen összekötve...
így gyorsabb? mert akkor átkötöm...illetve látom hogy egyszerre sugároz 2.4 és 5ghz-en... utóbbin gyorsabb...
érdemes letiltani a 2.4-et? jobb lesz a kapcsolat? egyéb beállítás kell ezen a dlink eszközön? -
tothbenc
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni hogy pontosan hogy kell beállítani a HGW-t, hogy működjön a torrent? Valahogy nem sikerül nekem megcsinálni.
Köszönöm szépen
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
rggabi #76229 üzenetére
PPPoE PT esetén nem. Vagy húzol vissza egy kábelt és LAN-LAN összekötöd az ASUS-t a ZTE-vel így buksz egy LAN-t az ASUS-on, vagy direktben húzol a gépedig egy másik kábelt a ZTE-től és másodlagos hálókártyával eléred.
Szóval, ha nagyon messze vannak, akkor felejtős szerintem.
Port forward-ra csak annyi, hogy, ha teljesen kizárod a router funkcióit a ZTE-nek (PPPoE PT-val ezt csinálod), akkor innentől mindenért az ASUS felel... DDNS, Port forward stb.
-
Zaror001
csendes tag
Üdv.
Rendeltem minap egy NetMánia XL csomagot( mondták hogy simán tudja a vonal), tegnap el is indították a szolgáltatást, na a Speedport Speedport W 724V Type Ci-n annyi volt látható, hogy villog a DSL és onnan sehová tovább, na a mai nap kijött egy szerelő a kapun bese jött... ez a vonal 20 Mbit/s-nál nem tud többet,
na belőtte 24312 kbps-ra, meg megy mellette a Telekom Fon 13-15 Mbit/s-al.Véleményeket szeretnék kérni, hogy most ez akkor ,hogy is van és , hogy hogyan is működik ???
Előre is köszönöm.
-
rggabi
csendes tag
válasz
kigyi_23 #76228 üzenetére
Értem, akkor elegendő az Asus routeren.
Még egy kérdés, helyileg a T-s és az Asus router külön egymástól távolabb vannak, van arra lehetőség, hogy ebben a felállásban (ASUS a főrouter) tudok kapcsolódni vezetékesen a T-s routerra, hogy hálózatban legyek ?
Külön alhálózatban lesznek a routerek (192.168.1.x és 192.168.2.x), esetleg ha alhálózati maszot átállítom 255.255.0.0 -ra ? -
rggabi
csendes tag
válasz
DJ. Ru$y #76226 üzenetére
Szia!
Köszönöm a tömör választ. Ugyan úgy van beállítva minden ahogy írtad, így csináltam meg.
Viszont így nem megy a DDNS, elfogadja a beállításoknál, ki is írja, hogy sikeres de nem tudom elérni távolról.
Az még lehet, hogy a portforward nem elegendő csak a ZTE-n ?
Hol kell pontosan forwardolnom ?pl az ftp portját, hogy engedem át ?
ZTE- routeren az alábbi portforward: 192.168.2.1 20as port ?
(ASUS router ip-je 192.168.2.1)
Ez elegendő, vagy kell az ASUS routeren is PW ?
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
rggabi #76225 üzenetére
ZTE-n PPPoE Passthrough bekapcsol, ZTE LAN1-ből kábel az Asus WAN-jába, Asus-ban PPPoE csatlakozást állítasz be, beírod a felhasználónevet és jelszót. (opcionálisan ez a felhasználó és jelszó törölhető a ZTE-ből, DSL-en nem kötelező, de nyugodtan törölheted, az IPTV megoldja az alap user/pw-vel a kommunikációt) Utána ZTE kvázi modemként fog működni, az ASUS lesz felelős minden feladatért, beállítod a DDNS-t, portforwardot és mennie kell az egésznek.
-
rggabi
csendes tag
Sziasztok!
Sokszori próbálkozás után sem sikerült a tökéletes megoldás az alábbi problémára, és ezért kérném ebben a Ti segítségeteket is.
Adott egy Telekomos előfizetés (1db IPTV, 1 dbVoIP, 50/5 internet). A szolgáltató által adott router: ZTE Speedport entry 2i.
Vásároltam egy ASUS R18U típusú routert a távoli ftp szerver, valamint a nagyobb wifi lefedettség miatt, ezek részben teljesültek is.
A távoli elérést nem tudtam tökéletesen összehozni.
Mint olvastam a fórumon a T-s routert nem lehet bridge módba rakni, így első körben AP módra raktam az Asust, és a T-s routeren állítottam be a DDNS-t (No-ip ingyenes szolgáltatása). Beállítottam a T-n a port forwardokat és így szépen ment a távoli FTP, távoli router elérés.
A gond ott adódott, hogy egyszer csak nem tudtam elérni a távoról az ftp-t mivel a no-ip bizonyos időközönkét frissíti az ip-t, viszont ha az ASUS routeren állítanám be a DDNS-t akkor ez működni. Ahhoz viszont, hogy ezt az asuson be tudjam állítani, át kellene raknom az Asust ap módról router módba, ezt meg is tettem, de így nem működött a DDNS (talán a dupla natolás miatt? ... nem tudom).
A t-s routeren a PPPe passtrough be van kapcsolva.
A célom az lenne, hogy az Asus routerem legyen kvázi a fő router, mert így a DDNS elvileg megoldódna, és a T-s router csak az IPTV-t és a VoIP-t szolgálná ki.Kicsit hosszúra sikeredet, elnézést.
Remélem tudok segíteni.
Előre is köszönöm
-
togvau
senior tag
III. kerben van valakinek docsis-on ipv6? Nálam még mindig annyit az ipv6-al kapcsolati tevékenység, hogy engedélyezték a dual stack módot a modemben. De 6-os cím azóta (2-3 hete) sincs.
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Olyan gondom van, hogy egyes csatornáknál (főleg az HBO-nál zavar, de néhány sport vagy egyéb csatornánál is) jelen van a kép szélén egy egy fekete sáv. Írtam az HBO-nak ők visszadobták, hogy szolgáltatót nyaggassam, írtam nekik, jött is szerelő (gondoltam is, hogy ez egy kicsit tulzás, hiszen egy tájékoztatással vagy központból való átállítással is megelégedtem volna), ő is elcsodálkozott, állítólag a labda fel lett dobva a hozzá nagyon értőknek. Azóta (hetek) semmi.
Amúgy IPTV, régebben csöves tv volt ott nem láttam a teljes képszélességet, nem izgatott, sz@r a tv, ennyi. Most fullHD, set top box átállítva fullHD-ra, HDM kábel, tévé- képernyőhöz igazítással beállítva, de ez tuti nem játszik be, mert a stb-n vannak még a régi tv időszakából felvételek. Szintén HBO-s felvétel (többivel nem foglalkozom), ahol nincs ez a sáv (májusi felvétel), de van még régebbi (áprilisi) ahol szintén van. Tehát májusban megnyomhattak egy gombot valahol, ahol ezt a kimeneti jelet (számomra) megfelelővé változtatták, majd újra rákönyököltek.
A fenti, lenti sávok nem izgatnak, azt tudom, hogy 16:9, 21:9 stb képarányok miatt van. Habár volt olyan, hogy a fenti, lenti sáv pont olyan arányban volt az oldalsókkal, hogy a tv-n egy 16:9-es kép állítással pont kitöltötte.Szóval tapasztalt-e már valaki ilyet? Esetleg magyarázatot, netán megoldást is tud rá. Azon túl, hogy állítsam át a tv képét.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Slot1 Processzor
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- HP ProBook 430 G6, 13,3" FHD IPS, I5-8265U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év g
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év garanc
- EliteBook 840 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Gombászkönyvek egyben
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest