- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
válasz
hogwash #72240 üzenetére
Csak nagyon röviden:
1. A képet félreértelmezed, de persze a TP-link marketingje sem volt túl korrekt, azt elismerem. Nem véletlen, hogy a felhasználói kézikönyvben említést sem tesznek erről.
2. Ahogyan már leírtam, számomra nem fontos, hogy ki mikor regisztrált.
3. "ha nagyon muszáj lenne, akkor meg tudnék írni egy router firmware-t"
Látod, én már megtettem, meg is osztottam, a vonatkozó topikban megtalálod
Talán ezért is vesznek komolyan, nem pedig azért mert sok éve regisztráltam.
4. A termék árának semmi köze ahhoz, hogy működik-e vagy sem. Ha felraksz rá egy OpenWRT-t (amit egyébként ajánlok), meg pláne sokkal többet fog tudni. Ennek semmi köze az IPTV-hez.
5. Senki nem állítja, hogy amit összeraktál az nem működik. Csupán annyi az állítás, hogy ehhez jó adag szerencse és a vidéki létből fakadó kevés interferencia is kellett. Ennyi.
6. A vidéki Magyarország (azért nem a faluszéli utolsó házról beszélünk) is fejlődik. A szolgáltatók szórják a saját eszközeikről is a wifi-t még olyannál is, aki esetleg erről nem tud. Ahogy a nagyanyámnál 5 éve egy darab 2.4-es hálózatot nem láttam (nagyon vidék, szabolcs igen csóró része), addig 2 éve 4-5 hálózat is van, idén már 5gigásat is találtam. Tehát az interferencia esélye rohamosan nő.
Ezeket összeadva ha ajánlanom kell valamit, biztosan nem ezt a megoldást ajánlom. Elfogadom hogy nálad működik, viszont neked is meg kell értened (különösen ha műszaki ember vagy), hogy ez a módszer sosem lesz ajánlott az ismert limitációk miatt.
Dchard
-
törölt tag
válasz
DJ. Ru$y #72248 üzenetére
1 HD Stream 8-12 Mbps lenne, de fejlett kodekkel mondjuk 8 Mbps. 1 SD Stream pedig 2-5 Mbps között kellene,hogy legyen. Akkor kijön, ha 8 Mbps a HD Stream, és 3-3 a két SD.
De egyébként azért is átlőhetnék, hogy normálisabb bitrátával nézhessem a HD tartalmakat
Persze ehhez kellene az is, hogy azon előfizetők, akiknek nincs Internete a Telekomtól, csak IPTV + VoIP, és úgyis fizetnek havonta 12500+ Ft-ot, kapjanak a pénzükért rendes szolgáltatást, és ne ilyen limitált izét, hogy 1 HD Stream, + 2 SD Stream, aztán döntsem el, hogy én nézem HD-ben vagy engedem a többieknek...
Azért ez elég abszurd dolog. Normális esetben evidens lenne, hogy kiadják a 3 HD Streamet és akkor már mindjárt nem férnénk bele az ADSL2+ nyújtotta maximális sávszélességébe sem.
Mert ez a fajta limitáció, azon VDSL2 előfizetőket érhető, hogy sújtja, akik kénytelen az Internetforgalmat is a rézdróton bonyolítani, de nekem szerencsém van, meg Invitel előfizetésem (is) 100-as kábelnettel + DVB-C-vel. A Telekom nekem tartalék, meg mamám ezen nézi az M3-at, nekem meg jó, mert olcsó az HBO Max Pak (legalábbis az Invitel 4156 Ft-os havidíjához képest), plusz van AXN HD, RTL HD, TV2 HD (utóbbi mondjuk csak az új szultánás szorozat miatt érdekel)
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
#41133696 #72245 üzenetére
Miért lőnék át? DSL-en vagy, itt maradni fog 1 HD és 2 SD. 1 HD-re és 2 SD-re az a 15 Mb amit tud ADSL2+-on elég kellene legyen. Így nem hiszem.
hogwash
Kapásból támadsz, holott én próbáltam normálisan állni ahhoz amit írsz. Az, hogy ezen csüng a STB és ez wifin kommunikál egy másik eszközzel minimum még egy wifi képes eszköz képe ott lenne a képen amit idetettél. Lezártam részemről a témát. -
törölt tag
válasz
#41133696 #72245 üzenetére
Felhívtam őket, mondták, hogy bocsika, nincs még készen
De a héten már menni fog normálisan. Addig is azt javasolták, hogy naponta egyszer indítsam újra a HGW-t + az STB-ket, mert tárolja a jogosultságokat amiket kap a vonal
(#72246) hogwash Nekem is van a TP-Link Archer C5 routeremben ilyen IPTV menüpont:
Nem azt mondtuk, hogy 100%-ra nem működik nálad, csak azt, hogy nem törvényszerű, hogy menne. Az IPTV-nél az STB-knek fizikálisan is közvetlenül kell a HGW-hez kapcsolódniuk (hivatalosan), olyat nem is kötnek be, hogy elmegy egy másik routerig, vagy Switch-ig, és onnan meg tovább, pedig igény az lenne rá...
Pont azért, mert instabil lenne. A WiFi-n átlövöm meg ennél is meredekebb. Az általad mutatott modell csak 2,4 GHz-es frekvenciát tud, ami egy lakótelepi környezetben is finoman szólva sem tekinthető izoláltnak. Tekintve, hogy az emberek 90+%-a még mindig azt használja.
-
hogwash
újonc
válasz
DJ. Ru$y #72241 üzenetére
Szerintem pedig azt mutatja - amit egyébként MAGA A VALÓSÁG támaszt alá, hiszen így használom, próbáljátok már felfogni, ha nem is könnyű - hogy ehhez a wifi képes eszközhöz csatlakoztatni lehet a STB-t, miközben ő maga wifi-n veszi az adást. Azt az okos és szakmailag teljesen megalapozott hozzászólást pedig nem kommentálnám, miszerint ócsó a cucc, hát biztosan nem tudja ezt a funkciót (annak ellenére, hogy napok óta arról beszélünk, hogy de igen). De hát régen regisztrált az illető, biztosan szakember.
-
törölt tag
No beaktiválták a Családi + HD csomagot, és az HBO MaxPak-ot is
Egyelőre még ADSL2+ módban van a HGW. Vajon szólni kell nekik, vagy átlövik maguktól?
1 HD és 2 SD Stream van kiadva. Még a harmadik STB nincs kint. A HD adások szétesnek.
Cisco EPC3208 kábelmodem (Invitel) vs ZTE Speedport Entry 2i (Magyar Telekom) - Youtube
-
törölt tag
válasz
Lacielvtárs #72243 üzenetére
Szerintem az áll erre is amit dchard írt, de ennél jobbak az esélyek, mint az 5K-s cuccnál
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
#41133696 #72242 üzenetére
& DJ. Ru$y:
apropoo uraim, router és IPTV...
van egy ilyen routerem, ennek a firmware-jében van olyan hogy IPTV.
létezhet hogy ez már tudja "továbbítani" az iptv jelét a box felé?
vagyis nem kellene külön kábel a HGW és a box közé ha ez a router be van kötve közé?
costum firmware van az asus routeren
előre is köszönöm a választ. -
DJ. Ru$y
nagyúr
-
hogwash
újonc
válasz
Gubek-Einste #72223 üzenetére
Ahogy azt korábban mondottam volt, ez van az ominózus router dobozán, amit én - az összes itt régen regisztrált, tehát mérhetetlenül nagytudású szakember szerint - bizonyára félreértettem, és azt is csak hallucinálom, hogy azóta is minden hibátlanul működik intenzív tévézés és net használat közepette. Mindegy, én mindössze azért regisztráltam, hogy elmondjam azoknak, akik hasonló helyzettel szembesültek, és véletlenül van a polcon egy ilyen képességű routerük, akkor ez is működhet, nem kell feltétlenül kábelezni, vagy egyéb költséges eszközöket venni, egy próbát megérhet. Erre kaptam a ledorongolást, hogy ez nem működik, megspékelve egy nagy adag rizsával. Én ugyan nem regisztráltam ide korábban, és nem építek hálózatot, de ha nagyon muszáj lenne, akkor meg tudnék írni egy router firmware-t. Mert nem a rizsa a fontos, hanem a mögötte lévő hardver és szoftver. De ennél is lényegesebb, amit tapasztalok: hiába mondják akárhányan a fotelból, hogy nem működik, ha egyszer igen. A vidéki Magyarország, ahol nem 50-100 wifi eszköz interferál egymással, hanem inkább csak 5-10, az nem 10-20 százalék, hanem a lakosság fele, mintegy 5 millió ember, ráadásul a wifi szabványok és ezzel együtt az eszközök is rohamosan fejlődnek. Nem az - többek között - egy ilyen fórum célja, hogy megosszuk egymással a tapasztalatainkat, hátha segít valakinek?
-
törölt tag
válasz
#41133696 #72236 üzenetére
Az ideiglenes kikapcsolásnak meg is lett a gyümölcse, mert felhívtak másodjára is. HBO Max Pak aktív (lesz).
Szerintem wmati-n kívül mindenki értette egyébként a dolgot
Neki meg javasolnám, hogy ignoráljon, mert bonyolult kommenteket írok
De a törődés visszafelé is jár, és én sem fogok a kommentjeidre figyelni
-
törölt tag
Ember te miről beszélsz?
Nagyon úgy tűnik, hogy nem sikerült értelmezned azt a pár mondatos kommentet (sem), nem baj nem az első eset...
Pedig eléggé egyértelműen le volt írva. Nem az volt a gond, hogy nem hívtak fel, hanem az, hogy rejtett számról hívnak, és azoknál akiknél be van kapcsolva ez:
Azok nem veszik észre, csak akkor ha a hívásnaplót rendszeresen átnézik.
-
gyvince
senior tag
válasz
ANDROID??? #72224 üzenetére
gond nélkül cserélik??
-
dchard
veterán
válasz
#22718208 #72227 üzenetére
Az általad berakott naplóból ez a lényeg:
28.08.2016 08:35:12 DSL is not responding (DSL synchronisation failed). (R006)
Szakad a DSL, ezzel kénytelenek foglalkozni. Tehát ez nem a napi PPPoE bontás, ami normális.
Viszont érdemes vigyázni, mert a DSM (nem elírás) általában hajnalban vált profilt 3-4-5 óra magasságában, aminek lehet ez az eredménye. De ez szigorúan kora hajnalban jellemzően 3-5 között történik, és nem máskor, és csak akkor ha valami ezt triggereli. (korábbi szakadozások megszűntek, és visszahúzza a sebességet profil maximumra, vagy éppen ellenkezőleg: sok volt a hiba/ szakadás és éppen visszavesz a rendszer).
Dchard
-
Flashcash
Közösségépítő
A következő problémával kapcsolatban hol lehetne panaszt tenni a telekomnál vagy más fórumokon?
-Ismerősnek (nem ért a távközlési szolgáltatásokhoz) van egy vezetékes telefon előfizetése (Telekom), emellé pedig egy normál, határozatlan idejű ADSL internet előfizetése az enternettől.
-A telefon előfizetés, előfizető nevét a családban szerették volna átiratni, tehát az előfizetés, minden a helyén marad csak a számlafizető neve változik.
-a 1412 ügyfélszolgálat arról tájékoztatta őket, hogy névátírás csak úgy lehetséges, hogy kikötik a régi telefonvonalat, beaktiválnak ideiglenesen egy újat (új telefonszámmal) majd a régit 1-2 hét elteltével visszakapják
-kint voltak a szerelők, fizikailag bekötötték nekik az új telefon vonalat (gondolom új portra tették őket a túloldalon is), új számot kaptak, természetesen az internet már nem működik ezen a vonalon
-a 1412-t felhívva egy másik ügyfélszolgálatos nem értette, miért kellett ehhez a névátírás művelethez új telefonszámot adni, de segíteni nem tud
-a 1412-t 3./4. alkalommal felhívva már azt mondják, hogy az enternet előfizetést le kell mondani és csak a tekelomtól kell új internet előfizetést rendelni, ők semmit nem tudnak kezdeni a meglévő enternet adsl előfizetés hibájával, hívják ki az enternetet ha akarnak valamitkb. itt tart az ügy, ennyit a magyar telekom ügyfélszolgálatának a minőségéről.....
-
törölt tag
válasz
#22718208 #72213 üzenetére
[DSL szakadás] hozzászólásomat kiegészíteném egy kérdéssel.
A PPPoE napi szakadásnak jól gondolom , hogy semmi köze ez IPTV-hez?
Tehát annak simán menni kell és értelemszerűen csak DSL szakadáskor nem működik? -
-
lócitrom
őstag
válasz
Gubek-Einste #72221 üzenetére
persze, de hát ugye a kettő nem ugyanaz.
-
-
dchard
veterán
válasz
poli27 #72218 üzenetére
Ez igazán jól esik, de hidd el nem az a probléma, hogy hány napja regisztrált. Attól még lehetne igaza. A probléma ott kezdődik, hogy még azt az egyszerűen igazolható vagy cáfolható állítását sem tudta bizonyítani, miszerint a TP-Link kifejezetten WiFis IPTV továbbításra ajánlja az általa használt routert, mely a típus egyetlen online elérhető kézikönyvében, fotóján, hivatalos termékbemutató oldalán nem található meg. Na nem mintha azért mert a tplink marketing osztálya állít valamit, attól az igazzá válna, de ez egy egyszerűen bizonyítható dolog. Az mindenesetre látszik, hogy az átlagnál jobban felkészült, de ahogy mondani szokták az ördög itt is a részletekben rejlik
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
hogwash #72216 üzenetére
"a népeket általában a megoldás érdekli"
Általában az a megoldás érdekli őket, ami megbízhatóan működik mindenhol, nem csak az esetek 10-20 százalékában. Én elhiszem, hogy nálad jól működik, örülök is neki viszont fontos látni a korlátait is, amire igyekeztem rávilágítani. Ha ez neked rizsa, nem kell szakfórumon hozzászólni. De megfordítom a dolgot: tételezzük fel, hogy Te a "nép" vagy, ide jössz tanácsot kérni, hogy mit ajánlanánk furkálás nélkül. Mi azt mondanánk, hogy használj wifi-t, aztán ha nem működik elküldenél minket teljes joggal, hogy minek ajánlgatunk valamit ami nem működik jól, költöd a pénzedet feleslegesen. Ez egyfajta felelősség.
Visszatérve: a 802.11n-ben lévő blokk nyugtát azért ugye nem komolyan hasonlítod mondjuk az LTE HARQ-éhez? A 802.11n-ben lévő blokk nyugtázás képességei rendkívül korlátozottak, a BA bitmap felbontása is csekély, alapvetően csak akkor működik hatékonyan, ha sérült MPDU-k száma igen alacsony. Tanulmányok sorában fejtették ki méréssel együtt, hogy olyan helyeken ahol a spektrum telített, ezek nem sokat érnek. A legutóbb talán a hollandok vizsgálták meg éppen ezt a kérdést. Ráadásul a 802.11n képtelen az adaptív újraszegmentálásra: például a hibás vagy hiányzó csomagot csak ugyanazzal az MCS-se tudja újraküldeni, pedig könnyű belátni, hogy ha valami miatt egy MPDU elveszett, azt lehet hogy másodjára inkább robusztusabb MCS-sel kéne újraküldeni, nem pont azzal ami előzőleg sem ment át. És akkor nem beszéltünk arról, hogy IPTV--nél nincs akármennyi idő az újraküldözgetésre sem arra hogy megvárjuk egy telített spektrum esetén mire a CSMA/CA adásidőt enged. Míg egy TCP alapú átvitelnél ezek beleférnek, vagy sokkal kevésbé zavaróak. Ehhez még hozzájön, hogy ahogyan nő az adatmennyiség amit át szeretnél tolni (több set top box, HD adás stb.) ezek a jelenségek halmozottan fognak jelentkezni.
De tőlem aztán mindenki azt használ amit szeretne.
Dchard
-
hogwash
újonc
válasz
dchard #72210 üzenetére
Soha nem állítottam, hogy engem nem érdekelnek a műszaki részletek, ne csúsztass. Azt mondtam, hogy a népeket általában a megoldás érdekli és nem a rizsa, mint például, amivel te próbálod hasba akasztani őket:
"...a wifi nem tud megbízható továbbítást végezni például az LTE-vel szemben, ahol a gyors újraküldés már a második rétegben a bázisállomás és a telefonok között működik. Ha interferencia van, akkor dobja a csomagot. Ezt a problémát normál netes forgalomnál a TCP képes újraküldéssel javítani, de az IPTV forgalom UDP ahol nincs ilyen mechanizmus..."
Ez például nettó nem igaz, esetleg fogalmi zavarban vagy, hiszen a 802.11 szabvány eleve tartalmaz L2 ACK-t, és a MAX_RETRIES eléréséig újraküldi a packetet. Az igaz, hogy erre a TCP rátesz még egy L4 ACK-t is, amit az UDP nem, de attól még van L2 szinten újraküldés. Sőt. Ott kezdődik, hogy a wifi nemhogy nem dobja a csomagot, ha interferencia van, hanem először vár, hogy tiszta legyen a levegő, és utána küldi el a packetet, ez a CSMA/CA (carrier sense multiple access with collision avoidance) az egész szabvány alapja. A megfelelő környezetben ez a két dolog elég akár IPTV-hez is, ahogy ez nálam is látszik. Szóval ne rizsázz, a megoldás az, ami működik. Lehet, hogy panelban nem fog, de az egy másik környezet, más probléma, más megoldást igényel, de ezt sem tudod te otthonról - kis képzavarral - ex catedra kijelenteni.
-
dchard
veterán
válasz
mbalint987 #72211 üzenetére
Abból állapította meg, hogy egyrészt a csillapítás viszonylag alacsony, másrészt a frekvencia menet is elég szép, alig van zaj. De tény, hogy ADSL2+ adatok alapján, sem pedig vélt vagy valós kábelhossz alapján nem lehet pontosan megmondani, hogy mit fog tudni a vonal.
Ami biztos, hogy a 30-as csomagnak bonding nélkül is lazán el kéne mennie. Rendeld meg azt, és VDSL2-n rögtön látni fogjuk, hogy a vonalad bírja-e az 50-es csomagot, ha pedig nem akkor mire számíthatsz ha mégis megrendeled. Felfelé bármikor lehet váltani hűségidőn belül is.
Az online kalkulátorok nem sokat érnek, főleg hogy az egyes modemek máshogy mérik a csillapítást, másrészt az érátmérő is befolyásolja a távolságot, és akkor nem beszéltünk a zajról, ami kis túlzással minden vonalon más. Az egyetlen biztos megoldás, ha átraknak VDSL2-re, és akkor lehet majd látni, hogy mit tud a vonalad pontosan.
Dchard
-
törölt tag
Sziasztok!
Amikor már hetek óta minden jó, akkor megint kezdődik a sza...akodás.
Speedport W 724V
VDSL 30megabit
3x IPTVProbléma a következő.
Megszűnik az internet kapcsolat.
(Tegnap volt először , ma meg másodszor ez a hiba)
A HGW-n világít a POWER , DSL, WIFI.
ONLINE , TELEFON kialszik.
A HGW menübe belépve az internet menüben újra lehet csatlakoztatni , ekkor a gombnyomás után újra van internet kapcsolat.
Viszont az IPTV boxokon csak sötét kép van. A boxokat újraindítása sem segít , mert mind megfagy egy ponton a bootolás közben.
Csak akkor áll helyre minden ha a HGW-t resetelem , vagy kihúzom és visszadogom, majd ezután ki és bekapcsolom a főkapcsolóval az IPTV boxokat.Itt a log ide vonatkozó része (a lényegtelen dolgokat kipontoztam:
28.08.2016 09:37:18 The HG tries to contact the ACS (A103)
28.08.2016 09:37:11 DHCPv6 server is active: Aug 28 09:37:11 fe80::1 (DH101)
28.08.2016 09:36:56 Timeout during PPP initialization. (IPV6CP) (R023)
28.08.2016 09:36:48 Timeout during PPP initialization. (IPV6CP) (R023)
28.08.2016 09:36:44 Timeout during PPP initialization. (IPV6CP) (R023)
28.08.2016 09:36:42 Timeout during PPP initialization. (IPV6CP) (R023)
28.08.2016 09:36:41 Timeout during PPP initialization. (IPV6CP) (R023)
28.08.2016 09:36:39 DHCPv6 server is active: Aug 28 09:36:39 fe80::1 (DH101)
28.08.2016 09:36:36 Valid Heartbeat Server response reached HG (FO001)
28.08.2016 09:36:17 Time Server successfully connected and time synchronisation achieved. (T101)
28.08.2016 09:36:17 Timeout during PPP initialization. (IPV6CP) (R023)
28.08.2016 09:36:09 Timeout during PPP initialization. (IPV6CP) (R023)
28.08.2016 09:36:05 Timeout during PPP initialization. (IPV6CP) (R023)
28.08.2016 09:36:03 Timeout during PPP initialization. (IPV6CP) (R023)
28.08.2016 09:36:02 Internet connection successfully established. (R010)
28.08.2016 09:36:02 From internet service provider transferred Gateway IP address: 145...... (R022)
28.08.2016 09:36:02 Timeout during PPP initialization. (IPV6CP) (R023)
28.08.2016 09:36:02 Timeout during PPP initialization. (IPCP) (R023)
28.08.2016 09:35:52 Internet access has been enabled (M103)
28.08.2016 09:34:59 User 192.168.1.67 has successfully logged into web-ui (G101)
28.08.2016 09:32:51 DHCP is active: ...
28.08.2016 09:28:23 DHCP is active: ...
28.08.2016 09:28:23 DHCP is active: ...
28.08.2016 08:58:05 DHCP is active: ...
28.08.2016 08:54:19 DHCP is active: ...
28.08.2016 08:54:19 DHCP is active: ...
28.08.2016 08:35:27 Connection to the Internet has been terminated. (R009)
28.08.2016 08:35:27 Connection has been terminatedemote station is not answering to LSP Echo requests. (R021)
28.08.2016 08:35:12 PPPoE errorSL synchronization lost. (R013)
28.08.2016 08:35:12 DSL is not responding (DSL synchronisation failed). (R006)Mi történik ?? Ha bejelentem és jön a szerelő ,fog tudni érdemben valamit csinálni szerintetek?
Ha csak itt fog tétlenkedni , mert fingja nincs mit csináljon , akkor nagyon pipa leszek. -
lócitrom
őstag
válasz
pingtest #72178 üzenetére
esetemben pedig nagyon úgy néz ki, hogy ez okozta. fogadni nem mernék azért erre, de mivel más bontás gyakorlatilag nem történt az ütemezetten kívül és a CRC hibák száma se túlzottan magas...bár relatív, hogy mi magas. 1 hét alatt 0/19. ez nem tudom pontosan mit takar, úgyhogy csak találgathatok, hogy miért van SNR lock egy hete.
az mondjuk eléggé furcsa, hogy ma délben korábbi bejelentésem miatt ma újracsatlakoztattak. sanszom van rá, hogy nem jutott el megfelelő szintre és megint csak lezárták a hibajegyem, hogy valakinek ettől jobb legyen a közérzete. meglegyen a „job done” érzés, közben meg biztos, hogy nem foglalkoztak az újracsatlakozási biszbasszal.ezzel sokadjára sem fognak világot váltani.
-
mbalint987
aktív tag
válasz
dchard #71472 üzenetére
Úgy néz ki, hogy bonding nem lesz, mert a vizsgálatok azt mutatták, hogy nincs szabad érpár (mondjuk akkor nem tudom, hogy a második érpáromat hogy tudták kétszer is bemérni a műszerészek, de mindegy).
Azt esetleg meg tudnád nekem mondani, hogy miből állapítottad meg, hogy a vonal önmagában is tudhatja az 50 Mbit-et? A T és ez az oldal szerint is 1400 méter az előfizetői hurok, amin elvileg nem lehet 50 Mbit-et adni, és pont ezért telt ennyi időbe, hogy egyáltalán a T küldjön egy embert aki beméri a helyszínen a vonalat.
-
dchard
veterán
válasz
hogwash #72209 üzenetére
Megnéztem a gyártó honlapját, képeket a dobozáról, még egy fostos unboxing videót is a neten, de sehol ilyen nincs rajta, kizárólag streaming szerepel. Talán lőhetnél egy képet erről. Főleg ahol kifejezetten WiFi-n ajánlja az IPTV-t, mert ugye korábban ezt állítottad.
"Kettőnk közül te vagy keserű"
???
A többit nem kommentálom. 30 év az iparban, de a műszaki részletek nem érdekelnek. Hasba akasztottad te saját magadat, nem kellek én ide
Várom a "megoldásod" sikerese implementálását mondjuk egy panellakásban, vagy bárhol városi környezetben.
Dchard
-
hogwash
újonc
válasz
dchard #72208 üzenetére
Nem, nem vagyok fogalmi zavarban. A dobozán ajánlja kifejezetten IPTV-hez, és nem csak HD video streaminghez. Vedd a kezedbe és nézd meg. Kettőnk közül te vagy keserű, én miért lennék, működnek a dolgaim
Nyugodtan belemehetsz bármilyen mélységig a műszaki dolgokba, 30 éve dolgozom az iparágban, ha nem is hálózatot építek, engem nehezen fogsz hasba akasztani. De már mondtam: a népet nem a zsargon érdekli, hanem a megoldás. De nem hiszem, hogy te ezt megérted.
-
dchard
veterán
válasz
hogwash #72203 üzenetére
"És de igen, egy WIFI routert WIFI-ként használva ajánlja a gyártó IPTV-hez"
Na lássuk akkor hol ajánlja a tp-link ezt a típust IPTV-hez. Fogalmi zavarban vagy, ugyanis a TP-Link a terméke oldalán egy szóval nem írja, hogy jó IPTV-hez, nem véletlenül. Ezt írja helyette:
"300Mbps vezeték nélküli sebesség ideális a szakadásra érzékeny alkalmazásokhoz, mint pl. a HD video streaming"
http://www.tp-link.com/hu/products/details/TL-WR841N.html?direct
A video streaming nem IPTV, el kell keserítselek. Pont az a különbség a kettő között amit már leírtam, csak téged nem érdekel (persze csak addig nem érdekel, amíg el nem kezd szétesni a kép...): az online streaming szolgáltatások (Youtube, Vimeo, Netfilx Amazon Prime, HBO GO stb.) TCP-t használnak és erősen bufferelnek, így ott nem jön elő a Wifis megbízhatatlan továbbítás problémája. Tehát az online streamignek semmi köze az IPTV-hez.
Azért tértem ki a válaszomban ilyen mélységben a technológiai problémára, nehogy valaki a leírásodból arra következtessen, hogy ez egy preferált és jó megoldás. Merő véletlen, hogy nálad jól működik, valószínűleg azért mert vidéken vagy ahol kevés a környéken a konkurens hálózat. Ez olyan, mint amikor valaki azzal érvel a dohányzás mellett, hogy a nagyfaterja kossuthot szívott 90 éves koráig és semmi baja. Remélem érted.
Dchard
-
gyvince
senior tag
sziasztok adott egy thome sat családi hd előfizetés sagem beltérikkel pontossan 3 a gond az hogy nagyon szar epg egyáltalán nincs nem lehet velük kicseréltetni jobbra??
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
deakdzso #72204 üzenetére
Ahova költözöl ott szolgáltat a Telekom? Értem, hogy nem opció az áthelyezés, de, ha nem szolgáltatna ott, akkor kötbér nélkül fel tudnád mondani a szolgáltatást. Ha külföldre költözöl esetleg, szerintem akkor is felmondható kötbér nélkül, bár ebben nem vagyok biztos. Minden más esetben sajnos be kell nyelni a 40k-t.
-
deakdzso
csendes tag
Sziasztok,
Abba a nem túl szerencsés helyzetbe kerültem hogy nem tervezett költözés miatt lesz egy 2018 elejéig élő szerződésem (minimál: Alap telefon + Netmánia M + IPTV Alap), amivel semmit nem tudok kezdeni (az új helyre az átköltöztetés nem opció).
Van valami ötletetek hogy hogyan lehetne ettől viszonylag olcsón megszabadulni?
A kötbér 40K+ lenne, továbbfizetni nyílván még húzósabb.
Az lehetne talán megoldás ha valaki átveszi, csak ilyen egyelőre nem nagyon van.
Szóval ha bármi ötletetek van szívesen fogadom. -
hogwash
újonc
válasz
dchard #72199 üzenetére
Nem akartam én WDS-t, de egy eszközzel szerettem volna megoldani a problémát kábelezés nélkül. Ezért lett volna jó, ha a D-Link tud IGMP-t, mert az tud repeaterként működni, de sajnos az nem tud. A TP-Link viszont nem tud repeatert, csak WDS-t, ezért lett ez a megoldás. De így is hibátlanul működik, ráadásul a WDS miatt sokkal jobb lett a WIFI lefedettség az egész házban és mindez kábelezés nélkül, 5500 + ÁFA költségen. És de igen, egy WIFI routert WIFI-ként használva ajánlja a gyártó IPTV-hez. A népeket egyébként ebben a vonatkozásban nem érdekli sem a WDS, sem az UDP, vagy TCP, vagy IGMP, bridge vagy repeater, router vagy switch, csak az, hogy valami hibátlanul működik-e az adott környezetben, megoldás-e a problémára vagy sem. Attól, hogy ez neked nem tetszik, még ez van.
-
válasz
Intel fan11 #72200 üzenetére
Milyen típusú a kapott szolgáltatói eszköz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- Huawei AF23 4G USB modem / stick megosztó 300 Mbps WiFi router - Új, dobozos, hibátlan
- Shin Megami Tensei V dobozos Nintendo Switch játék - Új, bontatlan, fóliás
- Garmin nüvi 55LM GPS navigáció - Közép-Európa 22 országa térkép élettartam frissítéssel
- Op3n Dott 7.85" Android tablet
- Advantech AIMB-782QG2 Q77 LGA 1155 ipari alaplap - Hibátlan, újszerű
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 dokkoló (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest