Hirdetés
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
Cyberslider
őstag
Szia! Az internet pont azért "csak" 2mbit/s mert valójában gyorsabb, csak ugye a többit a tv viszi el. Azért állítják be 2-re hogy le negyen az, hogy 4-8Mbit a net, de amikor bekapcsolod a tv-t lecsökken 2-re...

Úgyhogy a TV gyönyörüen fog jönni.
upsz bocs már látom megválaszolták.....
-
lajafix
addikt
a 'garantált' kb annyit jelent, hogy ha nagy gebasz van és nem működött a szolgáltatás, akkor kevés kötbért kelljen fizetni.
egy párezer forintos szolgáltatásért egy szolgáltató sem fog túlzott mértékű garanciát adni. Ami számít az a gyakorlati sebesség, amiben nálam 2001 óta problémamentes a tcom.(Persze a röhejes feltöltési sebességért és hogy másfél hónap után sincs semmi a megrendelt IPTVből nagy fekete pont já a tcomnak.)
-
DrSoul
őstag
Köszi szépen.
Ezek szerint az IPTV megfelelő minőségben kell hogy működjön 2Mbites csomag esetén is.
Még 1 kérdés: nem nagyon gáz a net, ha mondjuk megy a TV? Mert a 2Mbit-es csomag esetén úgy van írva a szerződési feltételeknél, hogy a garantált az vmi 192 kbit... az manapság már nagyon sovány... -
petne
őstag
Ha stabil a dsl kapcsolatod, akkor egyáltalán nincs gond. Ha mégis valami probléma van, akkor be kell jelenteni hibára és megoldják.
8 megásra állítják a vonaladat, 2 megás csomag választása esetén 2 megával netezel, a többi marad az IPTV-nek.
Az IPTV két fő részből áll, az egyik az úgynevezett Home Gateway (adsl modem és router egyben), ami megfelelően elosztja a net és az STB felé a jeleket. A másik eszköz az a set top box, amit a tévéhez kell csatlakoztatni, mint a műholdas szolgáltatásnál a beltéri egység. -
DrSoul
őstag
Sziasztok!
Bocsi, hogy nem olvasom végig a topicot, de jelenleg otthon nincs netem, és melóhelyen vagyok
Tehát: mivel nincs net, és épitkezünk is (most albérletbe vagyok), olyan szolgáltató kell, mely budapesten, és Budakalászon is megy. Végül a T-home-ra gondoltam, azt mondtak, Budakalászon is elérhető a net szolgáltatás (T-Com terület).
Ebből kifolyólag, hogy TV is legyen (ott nincs kábel), gondoltam elfogadok egy T-HOME csomagot, azaz Net+IPTV+telefon. Na most. ez a net csak 2Mbit/sec. letöltési sebességgel bír max.
Elegendő ez egy IPTV-hez? Fogom tudni élvezni a kínált csatornákat? Gyakran vannak gondok? Kell vmi spec. technikai feltétel részemről (pl. erősebb PC???). Feltételezem routeren van kötve ez a top box, vagy mi, tehát gondolom lehet tv-zni ha nem megy a számítógép, akkor is...
Bocsánat az ostoba kérdésekért, de ezen a területen abszolut kezdő vagyok... Sose használtam ilyet. (csak műholdat, az is digitális, azzal csak nagyon ritkán volt bajom, ha nagyon nagy vihar volt).
-
bakabacsi
csendes tag
Köszi,
Bejelenteném én, eddig 3 emailt írtam 2 nap alatt semmi válasz, még autoreply sem, a 1412-t pedig nem tudom mikor hívjam, amikor a szerelő is azt mondta hogy neki is őket kell felhívni hogy migrálják át a végpontot és az előttem lévő ügyfélnél 70 percig várta hogy felvegyék, 56 szerelő várakozott.
-
bakabacsi
csendes tag
Kedves Hozzászólók!
Két napja vezetékes telefon-migrációt hajtottak nálunk
végre, tehát jelenleg voip szolgáltatást veszünk igénybe.
Thomson speedtouch homegateway üzemel, melyet a migrációhoz
frissíteni kellett. Az internetkapcsolat, valamint a voipra
migrált telefon működik, viszont az IPTV szolgáltatás az
alábbi módon:
Bármelyik csatorna 20mp után kimerevedik. Utána lehet
további csatornákra kapcsolni, ám a jelenség megismétlődik.
Így a TV nézés használhatatlan. Újraindítottam a
settopboxot, a routert, az eredményen ez azonban nem
változtatott.Aznap 21.30-kor kapcsoltam (volna) be a settopboxot, ám az
össze csatornára az volt a "válasz" hogy nincs információ.
Kizárólag a videotéka, illetve a rögzített műsorok voltak
elérhetőek. Gondoltam újraindítom az STB-t. A szokásos
indítási procedúrától eltérően a regisztrációs folyamat
vette kezdetét. Itt a szerződésen feltüntetett regisztrációs
számot kellene megadnom, amiről sajnálatos módon fogalmam
sincs, ugyanis régi IPTV előfizető vagyok, most kaptam új
szerződést a telefonmigráció miatt, viszont régi szerződésem
IPTV-re nincsen.A 1412-es telefonszám hívását 60 perc után feladtam. A webes
felület a belépés utan azt közli, hogy nekem semmilyen
szolgáltatás nem áll rendelkezésemre.Egyébként nem tudom, miért kell ezt most újra elvégeznem.
Eddig, a bevezetéskor, illetve kétszer volt STB csere,
mindig a kiérkező munkatársuk munkalapján volt ez a számsor,
mi erről másolatot nem kaptunk.Szóval, miután az IPTV-s regisztrációs számsorozat nem
került beírásra a STB-n, a készülék rendszeresen újraindult.
Ezt elkerülendő éjszakára kikapcsoltam. Reggel a
bekapcsolást követően eltelt kb. 10 perc, mire a "Nincs
kapcsolat" felirat fut a STB kijelzőjén, a TV képernyőjén
pedig egy piros X látható.Tehát alig több mint 12 óra alatt (miután elment a szerelő)
a készülék önmagába fordult és mivel nem tudom hogyan tudnám
a T-Homemal felvenni a kapcsolatot, nem tudom mitől javulna meg
hirtelen.Ami változott:
1. A router firmware-e frissítve lett
2. VOIP szolgáltatást is igénybe veszek.Talán a routeren a QoS teljesen a VOIP szolgáltatásnak adja
a sávszélességet?Tény, a STB teljesen elvesztette a kapcsolatot a
külvilággal. Kábelezésben nem történt változás.Valakinek valami Ötlete?
Köszi,
baka -
spikkee
csendes tag
válasz
T-online
üzenetére
Kecsegtető amit mondasz, én egy 9x cm átmérőjű LG LCD TV-n nézném, a digiTV minősége hogy is mondjam nem tökéletes, ha ettől jobb az IPTV és tud működni a dolog szünetmentes szolgáltató váltással akkor nem sokat kell gondolkodnom. Ez a szünetmentes szolgáltatóváltásos dolog tud működni szerinted netes megerendelés esetén, vagy be kell menjek egy T-Home pontba, ha ily módon szeretném megrendelni a csomagot. Jelenleg az Ultraweb előfizetője vagyok, és 8Mbites netem van. gondolom erre nem nagy dolog rátelepiteni az IPTV+ADSL+DSL-telefon családi csomagot. Köszi!
-
T-online
tag
válasz
spikkee
üzenetére
Én a T-kábeles normál analóg adáshoz és a DigiTV-hez tudom hasonlítani, azoknál szebb, élesebb, kontrasztosabb a képe, kérdés, hogy az én véleményem elfogadod-e. HDMI-n használom jelenleg egy HD Ready TV-n, szoktam HD-t nézni a TV-n, azzal nem összehasonlítható, de hát ugye ezek SD adások.
1 év lejárta után marad a havidíjad annyi amennyi volt, nem szokott változni. Ha van kedvezőbb ajánlat, akkor válthatsz arra csak akkor újra indul a hűség.
-
petne
őstag
Valós megjelenítésnél és az stb-n 720 vagy 1080 felbontásnál a csatornainfo és menű tölti ki a képet vizszintesen csak az adás képe marad kicsi. Gondolom az STB nem konvertálja fel stream-et csak az csatornainformációkat és menüt illeszti 720-ra 1080-ra?
Ha a tévé csatorna 4:3-ban adja a jelet, akkor a kimeneten is az megy ki. Ilyenkor kell a tv távirányítójával széthúzni a képet...
-
ataman
aktív tag
Én még csak alig 1 napja vagyok IPTV tulajdonos, és nekem is ilyesmi problémám van. Ha 720p vagy 1080i felbontásra állítom az STB-t, akkor a tv saját távirányítóján nem tudok a képernyőn állítani megjelenítési módot (wide, zoom, stb...), az STB viszont csak a "széles" beállításnál tölti ki a teljes képet, torzítottan, a "zoom 3" esetében is marad két keskeny fekete csík a kép két oldalán.
Teljesen véletlenül jöttem rá egyébként, hogy a Opció gomb mellett, az "Enter jelű" gombbal (9-es gomb alatt) is van lehetőség a képarány változtatására 720 v 1080-as beállításnál. Hogy a "Bevitel nyugtázása" funkció mikor használható arra még nem jöttem rá...
-
spikkee
csendes tag
Sziasztok!
Biztos sok hozzászólás és hasonló kérdés merült fel már itt a fórumon, azt szeretném megkérdezni hogy ez az IPTV szolgáltatás minősége (szakadozik vagy sem, kimarad vagy sem) valamint a képminőség milyen. Például a DigiTV műholdas szolgáltatásánál jobb? Valamint a hűség 1 év letelte után milyen csomag árra lehet számítani? Marad ez a 8800,- Ft ami most a családi csomag díja? Vagy lényegesen több lesz?
Üdv! -
hiper
tag
Talált valaki jó képarány beállítási párokat, HDMI-n csatlakoztatott LCD/plazma TV-n?
Egyrészt ügyelni kellene, hogy ne legyen használatlan képernyőrészlet a TV-n az első 100-200 órás használat alatt. Állítólag ilyenkor relatíve sokat csökken a plazma fényerenye, majd lassul az ütem.
A gondom viszont az, hogy ha széthúzom a képet, akkor a csatornainformációk és a menűrendszer is kilóg a képből.
A CRT tévén olyan szépen belefért a képernyőbe, de mégis maradok már a plazmánál.Valós megjelenítésnél és az stb-n 720 vagy 1080 felbontásnál a csatornainfo és menű tölti ki a képet vizszintesen csak az adás képe marad kicsi. Gondolom az STB nem konvertálja fel stream-et csak az csatornainformációkat és menüt illeszti 720-ra 1080-ra?
-
TexasDRanger
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom másnál is előfordult-é már, de ma 30.napja rendeltem meg egy csomagot(IPTV Családi +DSL Solo Happy + DSL-telefon Alap)
2 hete bementem T-pont-ba, hogy hogy állunk....válasz: hívjam 1412-őt....nem elérhetőek....(aztán meguntam és egy ideig nem hívtam őket)...
pár napja újra probálkozás....válasz: az ügyintézés el sem lett indítva....hivatkozás:rendszerhiba!...........ja én meg épp most másztam le tollas háttal a falvédőről......fa...om....az a rendszerhiba fixen valamelyik munkatárs hanyagságán múlik, ne mondja nekem senki, hogy nem!!!!
Természetesen közölték pluszban, hogy lehet, hogy nem lehet kiépíteni, ez a helyszínen kiderül! (ja persze az ügyfélszolgálaton minden további nélkül "jelezte a gép" hogy kiépíthető!!!! )
Reális!!! -
ZozzHUN
addikt
válasz
T-online
üzenetére
már elég régóta lelett mondva az IPTV része a dolognak, és csak ADSL volt, de az meg hol működött hol nem, most állandóan megy, viszont csak 1 mbit.
de mellesleg modem szerint az iptv mégmost is megy...
kellenek az ügyfélkódok is, mi? mert azokat lövésem sincs hova pakoltam...
-
T-online
tag
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Én inkább hibabejelentést javasoltam volna csomagváltás helyett, mert esetedben valami hiba törénhetett, így hogy most átváltottál 2Mbit-re remélhetőleg át is állítják 2Mbit-re a sebességed. Ha nem, akkor mindenképpen hívd a 1412-t és mondd, hogy te nem 1Mbit-es csomagot kértél, vegyél fel hibára.
-
ZozzHUN
addikt
hali
levan korlátozva egy ideje a kapcsolat, eddig 6mbit-es volt a net, most egy-két hónapja csak 1 mbit-es... meglett kérdezve a szolgáltatótól, ők tagadják h hozzányúltak volna... márpedig valaki onnan belenyúlt a routerbe és lekorlátozta az egészet és ugyanannyit kérnek érte mintha 8 mbit-es lenne...
most átlett íratva 2mbit-es vonalra h legalább pénzt ne zabálja, de erősen gondolkodom h kellene venni/szerezni egy sima adsl modemetBandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 128 / 1.280
Product Name: SpeedTouch 780
Software Release: 6.1.7.2ha van vmi megoldás arra h beletudjak nyúlni a korlátba jó lenne... thx előre is
-
ataman
aktív tag
Itt egy kis linkgyüjtemény, melyet az elmúlt napokban szedtem össze a magyar netről a témában. Hátha titeket is érdekel::
[IPTV használati útmutató - PDF]
-
-
MCkey
csendes tag
Sziasztok, az a kérdésem, hogy ha van egy x300t STB-m, akkor azzal tudok kezdeni valamit a T-cuccok használata nélkül?
A választ előre is köszönöm, MCkey
-
Breki
veterán
Helyi tv-k műsorának nézése megoldható ezzel a szolgáltatással vagy akkor erról le kéne mondani?
-
ataman
aktív tag
-
szasza_xp
senior tag
Megváltozott az stb menüjének a kinézete, tud erről valaki valamit ?
-
petne
őstag
Én se mondtam, hogy neked kell lemondani a jelenlegit, csak azt, hogy szolgáltatóváltást kell kezdeményezni. Amit már a leendő szolgáltatónál is el lehet indítani, tehát jelen esetben a T-Home-nál és Ők mindent elintéznek neked (felveszik a kapcsolatot a korábbi szolgáltatóval, elintézik a lemondást, majd a váltást és természetesen ez szünetmentesen történik).
-
-
Breki
veterán
Hát én erről más tájékoztatást kaptam a helyi T-Home-s ismerősömtől
idézném pontosan
"Szünetmentes ISP váltás: akkor történik, ha a végfelhasználó előfizetői szerződéses jogviszony létesítését kezdeményezi
a választott új internet szolgáltatónál (ISP2), és ezzel egyidejűleg felhatalmazza ISP2-t, hogy a jelenlegi internet szolgáltatójánál
fennálló előfizetői szerződése megszüntetése érdekében ISP1-nél eljárjon.
az ADSL szünetmentes működése mellett a végfelhasználó az új internet szolgáltató (ISP2) előfizetőjeként, az ISP2-től
kapott új azonosítóval használhatja tovább a Nagykereskedelmi Gyors Hozzáférést.
Tehát elég az új szolgáltatónál beadni a megrendelést.
Két feltétele van: ne legyen semmiféle díjtartozás, és ne legyen élő hűségszerződés ISP1-el."
-
petne
őstag
Milyen neted van most? ADSL? Ha igen, akkor először szolgáltatóváltást kell kezdeményezni.
2 megabit mindig rendelkezésre fog neked állni netre, függetlenül, hogy használod-e a tévét.
Sajnos jelenleg csak 2 STB kérhető, VDSL területen kérhető 3, de az még kevés helyen elérhető (Budapest (II, XI, XXII kerületek bizonyos részein) Budakeszi, Budajenő, Telki, Szentendre, Pécs, Debrecen, Székesfehérvár bizonyos részein).Viszont Nádudvar sajnos még nem IPTV által lefedett terület, így ezt jelenleg nem tudod megrendelni. Az aktuális lefedettséget, ami folyamatosan bővül, itt olvashatod.
-
pohár
félisten
Sziasztok!! Az lenne a kérdésem, hogy ha megrendeljük a IPTV Családi +
DSL Solo Happy + DSL-telefon Alap csomagot, akkor a mostani netemet elég akkor lemondani ha már be van kötva a T-Home-os net??
És hogy ez a 2MBit csak az internetre van, vagy "külön" sávszél van a TV-nek??És még egy kérdés: 3 TV-nk van itthon... Megoldható lenne az, hogy mind a hármon legyen IPTV??? Mind1 hogy hogy, csak legyen az összesen
Időjárás bezavar a TV-nek?? Olvastam, hogy régebben bezavartak neki a viharok, ez mára remélem nem fordul elő
Műsorkimaradás szokott lenni?? Mármint hogy se TV, se internet
Jah és nádudvari vagyok (Debrecentől 40km-re), itt elérhető ez a IPTV szolgáltatás??
ADSL van a városban, akkor úgy gondolom semmi akadálya a telepítésnek
Azt hogy hány dB a csillapításom, hol tudom megnézni??
Egyáltalán mi lenne ez??

Gyakorlatilag mennyi idő múlva jön ki a szerelő miután megrendeltem a cuccost??

Előre is köszönöm a segítő válaszokat

-
ataman
aktív tag
Ma rendeltem IPTV+DSL telefon+Solo Medium csomagot helyi ügyfélszolgálaton. 8 nap - két hétben jelölték a beszerelés idejét. Kiváncsi vagyok mi lesz belőle. Tudom, függ a szerelők elfoglaltságától. Nálatok milyen sebességgel szerelték fel? Kiváncsi vagyok milyen kábelt, milyen hosszan fognak/tudnak majd elvezetni a HGW és az STB között. UTP? egyéb?
-
swissroll
csendes tag
T. Fórum!
Sorry, ha off lenne kérdésem! Van-e tapasztalata vkinek DVB-T minőségről LCD-n?
Nekem az analóban és DVB-ben is sugárzott m1 analógban "szebb", míg a DVB
szerintem egy kicsit "blur"-os (SD stúdióműsorban pl. a hajszálak nem olyan
"élesek", mint DVB-n). A hang persze sokkal jobb...
Véleményt előre is köszönöm! -
lajafix
addikt
válasz
GuardianHero
üzenetére
mivel feleslegesen drágítaná a szolgáltatást a második/többedik vevőegység beépítése az alapdíjba azoknál az ügyfeleknél, akiknek elég 1 STB, így a szolgáltató ezen eszközök díját külön számolja fel - helyesen. Én már annak is örülnék ha az első STBt kihoznák...

-
Breki
veterán
Sziasztok.
Egy olyan kérdésem lenne, hogyha cserélném a netemet 8 Mbit/sec szintén ugyanilyen T-Home C. Mediumra akkor tévénézés mellett lasabb lesz a sebesség mint a mostani illetve routert is kell használni?
Köszi
-
szasza_xp
senior tag
válasz
GuardianHero
üzenetére
Ha filmbuzi vagy mint én akkor a Tékát felejtsd el, mert csak felidegeled magad rajta.
Amúgy anno ez jutott eszembe a T-home tékáról , azóta sem változott.
"...Van még lehetőség eseti díjas filmkölcsönzésre, a’ la videotéka, de ezt ne feszegessük, mert Csajágaröcsögén lévő Hullivújd videótéka filmkínálata is fényévekre veri, az itune-s ról és a piratebay-ről meg már ne beszéljük… (az egyik nincs , a másik illegál, de nagyon,…" -
UserX
addikt
Szia!
Én is most köttettem be a szolgáltatást, szintén 2M-ás nettel.
1. DOD:S-ot és COD2-t próbáltam online, úgy hogy közben ment a TV is. Semmilyen akadást nem tapasztaltam, tökéletesen futottak a játékok.
2. Igen, a kábelek körbefutnak a falon.A letöltési sebesség stabil 2,1-2,2 Mbit/s.
-
petne
őstag
válasz
GuardianHero
üzenetére
Azért, mert használod azt az eszközt. Egyébként itt még nagyon jól van megcsinálva, mert csak a második/harmadik eszközért kell fizetni. Vannak olyan kábeles szolgáltatatók, amelynél az elsőnél is kell (T-Kábel, Vidanet, Fibernet stb.), szerintem az a bosszantó.
Ha nem is teljesen, de kb. megegyezik az origo téka kínálatával. Az árkategóriák 198, 498, 594, 696 filmtípustól függően, de szokott lenni akciós hét is, amikor egy pár film féláron nézhető. VDSL területeken már elérhető a HD téka is.
Van olyan kategória, amelyben lévő filmeket eredeti nyelven, magyar felíratozással nézhető, de nem mind.
Én szerintem több értelmes szolgáltatása is van: Pl. a távoli felvételbeállítás, digitális felvételrögzítés, megállítható adás, téka, részletes műsorújság stb. -
GuardianHero
csendes tag
Én meg azt se értem, hogy mi a tökömért fizetek bérleti díjat egy olyan dologért, ami ahhoz kell, hogy egy cég szolgáltatásáért fizethessek, de mindegy...
Azt meg tudja mondani valaki, hogy az online videotékában milyen a kínálat (külön HD és nem HD-ra lebontva is érdekelne), és milyen kölcsönzési díjak vannak? Eredeti hangsáv van a filmeken? Ez az egyetlen értelmes szolgáltatása ennek az IPTV-cuccnak, de persze a leglényegesebb infókról szó sincs a t-home oldalán... (miért is lenne?)
-
Dittus
csendes tag
Sziasztok!
Most fogják bekötni nálunk az iptv-t. Az lenne a kérdésem, hogy a 2Mbit-es net elég lesz-e arra, hogy Én nézzem a tv este a párom pedig online játszon a neten?
Továbbá ha nem kábelen jön akkor új zsineg fog körbe futni a falon? Egy éve volt lakásfelújítás és miden madzagot elrejtettünk, mert a halálom.
köszi -
Trexx
csendes tag
Sziasztok!
T-Home tripla előfizetésnél megoldható, hogy a számítógén lehessen nézni a TV-t külön STB nélkül? Egy utp menne a TV-hez, kettő meg a géphez: (1 a netnek, 1 meg tv-nek). Milyen progira, vagy hardverre lenne ehhez szükség? (Bocs, ha már téma volt.)
Előre is köszi! -
-SeveN-
aktív tag
No akkor megint egy kis HDMI probléma.
Először történt, hogy a tv nem találta a STB-t (vagy fordítva tök mindegy). Telefon 1412-re, kedves hangú kislány pár perc várakozás után megmondta a megfejtést. Mégpedig, scart ki tv-ből és STB-ből is. Mindkettő kikapcs, STB reboot majd ha bebootolt akkor tv bekapcs.
Elsőre jó lett, egészen 4-5 napig. Ugyanis tegnap már nem látta, és azóta sem tudom visszacsiholni. Holnap megint STB csere lesz (már másodszor, ugyanis az első nem egész egy évig birta, azt se kép se hang). Próbáltam másik kábelt azzal sem, PS3 egyből megvan tehát nem a tv a szar.
Szóval arra szerettem volna kilyukadni, hogy szerintem alapból az STB HDMI-jével vannak komoly bajok, ha minden mást simán lát a tv.HD-t ugye csak akkor tudom nézni ha 1080i-n megy az STB?
-
petne
őstag
Azért van két csík, mivel az adók többsége 4:3-ban ad, ezért ki kell nyújtanod a képet, hogy teljes egészében lásd, persze ez torzítással jár.
Viszont az HBO2-n találhatsz már 16:9-es filmeket, valamint a Sat1, RTL, Pro7 is sugároz már ilyen tartalmakat, a DW meg már teljesen átállt. -
geneve
csendes tag
Végre megy HDMI-vel. Okulásul a tapasztalat. Valóban a ráfordított időn múlik. Mivel a SONY nem úgy jelöli a forrásokat, hogy av-1, 2, HDMI, stb. hanem egyszerűen csak av1-6-ig csak úgy véletlenbe nem megy a csatlakoztatás. Hiába zongoráztam végig a szerelővel mind a hat bemenetet több idő kellett hozzá. Türelmesen megnézni hányas csati a HDMI (4, 5) és rácsatlakoztatva kivárni amíg működik. Hát ez van balfék voltam. Kösz a segítséget.
Egyébként nem sok változást látok.
1080-on megy de van két csík oldalt a TV-n. Nyilván most kellene piszkálnom az stb távkapcsolóját ahogy fentebb tanácsolták.
Üdv -
petne
őstag
válasz
makesz1989
üzenetére
Ígéretett kaptam, hogy lesz ismét országos telefonkedvezményes dsl telefon csomag is, de arra várni kell még... ezért azt tanácsolom, hogy várjál. Sajnos nem tudom én se meddig hogy meddig kell (én is arra várok egyébként
) -
makesz1989
tag
Sziasztok!
Jelenleg T-home tripla szolgáltatásunk van, még a márkaváltás előtti. A csomag 4Mbit-es netből, Családi IPTV-ből és DSL telefonból áll, országos kedvezménnyel. Szeretnénk a 4Mbites csomagot 8Mbitesre leváltani a többi szolgáltatás megtartása mellett. Namost telefonáltam a 1412-re és ott azt mondták hogy ez nem lehetséges, mert nem maradhat a DSL telefon országos kedvezménnyel, hanem csak alap szolgáltatással vehetjük igénybe, ami viszont nekünk nem jó, hiszen elég sok vezetékes számot hívunk, eddig ingyen. Kérdésem, hogy van valami alternatíva, és hogy esetleg szándékozik e bevezetni a T-home DSL telefonra is vmilyen országos kedvezményű csomagot, és ha igen, körülbelül mikorra várható?
Előre is kössz! -
geneve
csendes tag
Tisztelettel a ne csak nézz tévézz mottójú tagtársak felé - van valakinek valami más ötlete, hogy miért nem megy HDMI kábellel?
-
petne
őstag
T-Home VDSL csomagok:
Classic (analóg telefonelőfizetés mellé)
Solo (analóg telefonelőfizetés nélkül)Elérhető:
Budapest (II, XI, XII, XXII kerületek bizonyos részein) Budakeszi, Budajenő, Telki, Szentendre, Pécs, Debrecen, Székesfehérvár bizonyos részein.
-
geneve
csendes tag
Sajnos nincs itthon semmi HDMI-vel.
Ez a külön bekapcsolgatós dolog nem jött be.
?????? -
geneve
csendes tag
Ha a fenti HDMI próbán átmegy a TV, márpedig miért ne menne át valami ilyesmire gyanakszom én is (bekapcsolási sorrend, stb) mindenképpen próbálkozni fogok. Úgy gondolom az, hogy ha bedugom a HDMI kábelt akkor elmegy a kép az a HDMI csatlakozó aktivitását jelzi az STB-n. Egyébként nálam a szerelő őszintén megmondta, hogy ő nem tudja hogyan is kellene csinálni és valóban 2 percet szánt rá nálam is.
Tehát előbb stb, várok, csatlakoztatom és utána a TV-n frissítem a HDMI eszközlistát.
Kösz, próbálgatom -
Kobe
veterán
saját tapasztalatomból tudom hogy a szerelő ennek tesztelésére nem sok időt hagy....nekem kemény 2 mperc alatt eldöntötte, hogy a HDMI a rossz a tvben mert 2 mperc alatt nem adott neki jelt, márt nyúlt is a scarthoz. Utána kábelezésnél röhögve átraktam hdmi re és gond nélkül megy. Szerelő persze értetlenkedik, hogy hogyan lehtséges ez, ő több tucat tvt látott amin nem ment - persze zsenikém, gondolom ott is 2mpercbe tellett ítéletet kiáltani
néha nem mindegy a bekapcsolási sorrend sem, én szoktam hagyni pár percet az stbt bekapcsolva tv nélkül és csak utána mikor hallok egy kis kattanást, akkor nyomok hdmi re
"Átállítani nem tudom mert ha 720 ra állítom folyton tesztelni akar és visszatér a 4:3-hoz."
Elvileg ez úgy működik hogy rárakod HDMIvel és látja a képet, egy alap nyújtott 4:3 as torz képet. Ekkor beállításokban az STB él átrakod 1080i re és egy másik gomb segítségével a képernyő beálíltásait emgváltoztatod -normál, széles, nyújtott stb....ezt is az stb távirányítóján kel kersgélni
-
T-online
tag
HDMI kábellel összekötöd a TV-t az STB-vel, a TV-n HDMI-re állítod és müködik. Úgy néz ki neked mégsem, ebben az esetben azzal a HDMI kábellel köss rá egy másik eszközt, DVD-t vagy bármit így rögtön kiderül, hogy jó-e a TV-n a csatlakozó és a kábel, ezzel ki is derült pontosan hol van a gond. Ha ez nem megoldható, akkor megpróbálhatod másik HDMI kábellel, de az nem biztos, hogy a legjobb megoldás, mert akkor még mindíg lehet rossz az STB, a TV is és persze még az is kiderülhet a végén, hogy nem kompatibilis a TV az STB-vel, de ez nem gyakori esemény így javaslom egy külső eszköz rákötését a TV-re ezzel a kábellel.
-
geneve
csendes tag
Végigolvastam azt hiszem az egész fórumot és részben megtaláltam a választ a kérdésemre de szeretnék konkrétat ha valaki tudja. Jól értettem, hogy egyes stb-k nek működik a HDMI csatlakozója másoknak meg nem?
Ma kötötték be az IPTV-t. Szerelő elővette a HDMI kábelt a dobozból, megpróbálta, nem ment (biztos rossz a kábel) ezért bekötötte scarttal. Este hívtam a problémával a 1412-t mire azt mondta megrendeli nekem a szuperszervízt.
Kérdezem, ahogy már valaki korábban is megtette, hogy van-e valami lista azokról a tv-kről amikkel működik az STB HDMI-vel vagy ez teljesen ad-hoc?
Van-e valami módja, hogyan kell installálni. Ha a HDMI be van dugva a Scarton elmegy a kép és csak a hang marad tehát nem látom, hogy mit csinálok (gondolom így teljesen természetes, hogy a teszt sem érzékeli a HDMI-t a másik oldalon) Ha csak HDMI van bedugva szintén nem látok semmit. A TV kezelési utasítása azt írja, hogy a csatlakoztatott eszköznél is aktiválni kell a HDMI-t. Ez lenne a képarány beállítás.)
Átállítani nem tudom mert ha 720 ra állítom folyton tesztelni akar és visszatér a 4:3-hoz.
Egyébként egy SONY Bravia lcd tv-hez szeretném csatlakoztatni az STB-t.Kösz
-
alabaro
csendes tag
Azt mondjátok meg hogy kb 2 Mbit-et bír a vonalam (60 dB a csillapításom) fel fogják tuningolni 8 Mbit-re vagy ezzel a sávszélességgel felejtsem el az IPTV-t.
-
kew
senior tag
Esetleg ha valaki 2-nél több tv-t használ és lehetősége van átvinni akár koaxon az stb jelét oda, ahova már nem jutott box, ajánlom távirányításra ezt a kütyüt

Ismerős vett ilyet, és remekül müködik, így este a hálóban is nézhető a nappaliban lévő stb
Ha kábelen való kép/hang továbbítás nem megoldható, van még egy ilyen is, ez is hasznos lehet
Viszi a képet, hangot wireless. Azt hiszem, még a távirányító jelét is.
Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN ZSÍR ÚJ MSI RTX 5080 16G INSPIRE 3X
- Steam Deck 2023 64 GB - MAKULÁTLAN + EXTRÁK
- Samsung Galaxy S24 - 8G/256GB Onyx Black MAKULÁTLAN
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Akku: 92%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Keresem a V-TAC SKU 7921 csillár mennyezeti ventilátort, tartalmazza a 4db E27 lámpa foglalatot.
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N3350 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Gari
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G2 SFF brand - i7 6700 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB W10
- Dell 14 Latitude 7450 WUXGA 2in1 Touch X360 Ultra5 135U 12mag 16GB 512GB Win11 Pro WiFi7 Garancia
- 27% - Samsung S32DM700UU Smart M7 Monitor! 3840x2160 / 4ms / 60hz / 4K
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest