Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gerner1
Aktív témák
-
szasza_xp
senior tag
Én ma váltottam dupláról triplára, s a csajszikám annyit mondot, hogy mivel 8Mbit-em volt/van, ezért az ip tv miatt felnyomják 16 ra a vonal teljes sávszélét, mert nálam 18Mbit ig bírná.. wtf ?
mondjuk ha tv közben megy 8Mbit-el akkor egy szavam sem lesz
2 héten belül beszámolok 
-
Allien
veterán
válasz
nagyonbéna
üzenetére
Annyival kiegésziteném a választ, hogy azt kalkuláld bele, hogy 3play rendszernél, ha nincsen áram, telefon sincsen.
Ha ez nem aggaszt, akkor no problem (bár ez erős tulzás így mondani). 
-
petne
őstag
válasz
nagyonbéna
üzenetére
Azt kell tudni, hogy 7-8 megabitre állítják a vonaladat, a csomagodtól függ, hogy ebből mennyit használhatsz netre. 1 megabites csomagnál nem veszel észre semmit, ha megy a tévé, ha nem. A 4 megabites csomagnál két stream használata esetén megy le kb. 2 megabitre a sebesség, 8 megabites net csomagnál meg 1 stream esetén kb. 5 megabit, 2 stream használata esetén meg szintén 2 megabit marad netre. Remélem így már érthető a dolog.
-
nagyonbéna
csendes tag
válasz
csaodarwin
üzenetére
Sziasztok!
Én most tervezem, hogy bekötöm a T-home-ot. Jelenleg se Tv, se ADSL, se telefon előfizetéssel nem rendelkezem. Rengeteg hozzászólást elolvastam ezen a fórumon és azt láttam, hogy a tvézés közben elérhető sávszélességgel sokaknak problémája van, annak ellenélre, hogy 8mbites kapcsolatuk van.
A t-home tripla bekötésén vacillálok, amivel mindent bekötnek egyszerre(tel, tv, adsl). Ezen belül van 1 mbit-es 4mbites és 8mbites internet kapcsolati lehetőség, természetesen jelentős árkülönbséggel. Kérdem én, hogy van-e értelme az 1mbitest bevezetni, ha a tévézés ennyire lelassítja a netet. Vagy ezt a problémát a T-home már megoldotta? Vagy ahogyan olvastam a t-homehoz eleve kell a 8mbit, akkor miért árulják csomagban a t-homeot az 1mbites internettel?Előre is köszi a hozzáértő válaszokat
-
petne
őstag
válasz
csaodarwin
üzenetére
Hívd vissza az ügyfélszolgálatot és mondjad, hogy ez nem oldotta meg...
-
csimpok
aktív tag
válasz
csaodarwin
üzenetére
Húvazz előbb egy nyelvtankurzust ajánlok, aztán lehet foglalkozni a képszaggatással. Bocs.
-
csaodarwin
csendes tag
Hi!
Ujra inditottam STB mivel nem az monták a központ ban hogy az megoldgya a gondomat (képszagatást). Megtörtént az ujra inditás de várom az eredményétt.

-
petne
őstag
válasz
FehérHolló
üzenetére
A bekötésnél elvileg kaptál egy útmutatót és abban benne van vagy a T-Home portálról...
-
petne
őstag
válasz
FehérHolló
üzenetére
3play/3play
-
FehérHolló
veterán
T-home IPTV-hez adott Thomson SpeedTouchnak mi a default hozzáférési user/pass párosa?
Manualt olvastam, az alapján nincs, de kér. -
PEPE85
senior tag
Azt tudom mondani neked, hogy amit adnak az STB-hez gyárilag scart kábelt ahhoz képest fogsz látni különbséget, ha veszel 10k körül(ne 2k körül) egy 1.5-3.0 méteres hdmi-hdmi kábelt(én látok különbséget). Arról ne is beszéljek, hogy milyen különbség volt a scart és ez a kábel között amikor a National Geographic-ot néztük HD-ben, "kicsit" jobb képe volt.
-
Allien
veterán
Történt egy baki. Hátha tud rá valaki magyarázatot. Adás megállítva, Aztán indítottuk volna, de, mintha megfagyott volna. Meg se rezdűlt. Kis várakozás, majd kikapcs-bekapcs. Na, ezt nem kellett volna, mert a wincsiről minden lementett műsor elszált.
Járt valaki hasonloképpen? 
-
csimpok
aktív tag
Ha a tévéden és az STB-n is van HDMI, akkor szerintem bűn nem azon használni. Mivel a HDMI digitális, így nem kell átalakítani a jelet analógra aztán vissza, mint a Scart esetén. Ettől függetlenül egy jó Scart kábel után nem biztos, hogy érszreveszel különbséget, de ezzel együtt a HDMI sokkal modernebb és jobb elméletileg.
-
zfarkas
senior tag
Sziasztok!
Érdemes vennem egy HDMI kábelt a STB és az LCD TV közé, vagy nem lesz szebb a kép, mint Scart-on?
Köszi,Zoli
-
shabbarulez
őstag
Egy digitális műsorszórási láncban, hacsak a szűkös sávszélesség korlát nem kényszerít, nincs igazán szükség átkódolásra. Így aztán ha nincs hiba az átviteli láncban akkor a digitális jelnél sem lesz veszteség. Olyan STB ami tudja dekódolni a HD streamet, HDMI-vel is fog rendelkezni, hisz ha HDTV-re is előfizet a fogyasztó, akkor igen nagy valószínűséggel azon megfontolásból teszi mert a TV-je is támogatja ezt a formátumot. Digitális TV-nél a forrásoknál is lehetőleg digitális jelet keresnek a műsorszórók, mert akkor az encodolás fázisát megússzák. Szerintem ma már nem igazán van csak analógban elérhető adó, az analóg korszak már igencsak elmúlóban van.
-
csimpok
aktív tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Szóval ugyanaz a jel érkezik meg a tévémre, mint ami a műholdról jön, veszteség nélkül a digitális kábel és az IPTV esetében? Ehhez ugye HDMI csatlakozós STB és TV is kell, hogy a csatlakozásnál se legyen veszteség?
Viszont amelyik csatorna csak analóg módon sugároz, azt gondolom előbb digitalizálni kell, mielőtt eljuttatják az ügyfélhez; itt viszont számít a tömörítés.
-
Latency
senior tag
A csatornák tulnyomó többségénak kábelfeedje nem vehető egyéni vétellel kivéve a Viasat 3-at és a UPC Directen elosztott csatornákat, viszont ott meg a minőség messze elmarad a többi T-home-os csatornától a Viasat 3 pedig iszonyú drága kb. egy családi csomag ára havonta egyénileg előfizetve (vagy még több is nem tudom pontosan).
-
shabbarulez
őstag
-
csimpok
aktív tag
Lehet adni HD adást persze, de ha azt is szénné tömörítik, akkor nem sok köszönet lesz benne...
Amúgy honnan szedi a jelet a Telekom (meg az összes szolgáltató), mielőtt digitalizálja? Ugyanúgy műholdról veszik az adást, mint ahogy otthon parabola antennával lehet múholdas vétel? Mert akkor ebben az esetben a legjobb minőséget egyéni műholdas vétellel lehetne elérni, mert az átlakítgatás során csak romlik a minőség, nem?
-
nagymisi2
csendes tag
Sziasztok!
Azt hallotam vagy olvastam valahol, hogy az e-mail eket meg lehet nézni az T-home tv-n
csak nem tudom hogyan ha valaki tudja segítsen!! Köszi!!!! :
-
petne
őstag
Az 5-600 forintos téka ár sajnos nem a T-n múlik, hanem a forgalmazókon, ha Ők csak ennyiért adják oda a filmeket, akkor nincs mit tenni vagy nincsen téka...
Azért néha el lehet csípni akciókat és akkor fél áron lehet tékázni, ilyen volt karácsonykor vagy pl. most is a Britmania hét elnevezésű kampányban. -
petne
őstag
A minőségben ugyanaz, mivel ugyanazt a streamet megy a T-Pontban is.
A jelenlegi bitráta nem a nagy képernyős tévékre van optimalizálva, ezért ott valóban nem tökéletes, mint a CRT-n, de az elindítás előtt nem is ez volt a cél szerintem. VDSL hálózaton már lesz lehetőség még jobban javítani a kép és hangminőségen, mivel több sávszélesség fog rendelkezésre állni, valamint ide tartozik, hogy ott már lehet HD adást is továbbítani.
-
kew
senior tag
hali!
1, bármikor használhatod a t-kábelt. Főleg, ha koaxon jön, akkor maradhat is a tv-be dugva, mellé scarton vagy akármin bedugod a set top boxot, aztán ha AV-re kapcsolsz, ott a t-home, egyébként meg ott a t-kábel. Nincs köze a kettőnek egymáshoz, tehát mehet párhuzamosan mindkettő
2, Nem húznak ki új kábelt, a jelenlegire ültetik rá. A sávszélességedet felhúzzák 8mbit körüli értékre (már ha engedi a vonalad), kapsz egy routert, amin keresztül menni fog az adsl és a tv (plusz a telefon, ha azt is kérsz). Tehát ki fog derülni, ha nem megy rendesen
de amúgy be sem kötik, ha nem bírná rendesen a vonal. (jelenleg mekkora sávszélen megy a dsl-ed?)3, Sajnos erősen vonalfüggő a t-home, tehát ha gyakori a szakadás, lassulás, rossz vonali értékek, érdemes más lehetőséget keresni a tv-re. Viszont ha tudod, hogy stabil a vonalad, és bírná a nagyobb sebességet, nem szakadozik, stb, akkor bátran ajánlom

-
Tató
csendes tag
Sziasztok!
Egy ideje mérlegelem a T-Home Tv előfizetését. Teljesen laikusként engedjetek meg néhány alapfokú kérdést.
Jelenleg külön van T-Home, T-Online és T-Kábel előfizetésem. Szeretném megrendelni a T-Home TV-ét a havidíjmentes próbahónappal, és ha bejön, akkor a T-Home Tripla csomagra áttérni.
1) A próbahónap alatt bármikor használhatom a T-Kábelt (T-Home-t kihúzom, T-Kábelt bedugom), ha bármi gondom van a T-Home szolgáltatással? Vagy azért technikailag ez nem ilyen egyszerű?
2) A próbahónap alatt az Internet szolgáltatást a régi ADSL-kábelemen kapom, a T-Home TV-nek pedig kihúznak egy új kábelt? Tehát azt nem tudom tesztelni, hogy a három szolgáltatás (telefon, Internet, TV) párhuzamosan használható-e problémamentesen, amikor majd egy kábelen jönnek (mert ha jól értem a T-Home Tripla esetében, technikailag erről van szó),
3) Budapest III. kerület Belső Óbudán lakótelepi környezetben lakom. Előfordulhatnak problémák a szolgáltatás minőségével (TV- kimaradás, képszétesés, net lassulása tévézés közben) a nem megfelelő kapacitású hálózat miatt. Vagy ennek semmi köze a lokációhoz?Előre is köszönöm a válaszokat.
-
sonar
addikt
A box az tudja a full HD felbontást? Vagy csak HD ready?
-
kew
senior tag
azért tegyük hozzá, hogy t-pontba nem dsl-en megy a tv. bár gondolom minőségben ugyanaz, mint máshol.
amúgy nagyobb lcd-n tényleg nem szép a kép, viszont crt-n tökéletes.
lassan lassan jönnek hd csatornák vdsl-en, gondolom ezzel lesz némi minőségnövekedés a többi csatin is. bár erre még várni kell, és hát nem is sok helyen lesz elérhető a kezdetekkor - gondolom
minden esetre nálam már kb másfél éve megy a t-home, és teljesen elégedett vagyok vele. az első pár hónapban voltak akadozások, de azóta zökkenőmentesen megy
Már teljesen elkap az ideg, ha leülök egy sima kábeltv elé és nem tudok megállítani meg visszatekerni 
-
csimpok
aktív tag
Kipróbáltam az egyik T-Pontban az IPTV-t. Szép és jó, hogy kb 1 méteres LCD TV-n mutatják az adást, de így kb olyan, mintha valami gyenge xvid rip-et néznék. Talán hasznosabb lenne egy sima 70 centis CRT tévén mutatni a képet, akkor talán még látná is az ember, hogy milyen a képet várhat az otthoni TV-n.
A visszatekerhető/megállítható adás érdekes és néha jól jöhet, meg a filmkölcsönzés és izgalmas, mondjuk szerintem a filmenkénti 5-600 Ft kissé sok (bár ahogy látom az itunes-on is 3 dollár a legolcsóbb kölcsönzés, de ez remélhetőleg megy majd lejjebb is).
-
kgyuri
tag
Talán ekkor lehet:
" Emellett a GTS-Datanet arra számít, hogy hamarosan viszonteladóként forgalmazni tudják majd a Magyar Telekom adsl-alapú tévészolgáltatását, az IPTV-t. Bármilyen furcsán hangzik, ezzel a Magyar Telekom is jól járna, hiszen az IPTV szélesebb körű forgalmazásával több lehetséges ügyfelet ér el. Szathmáry szerint ők olcsóbb tévészolgáltatással állnának elő, amelyen kevesebb csatorna elérhető."
-
petne
őstag
válasz
csaodarwin
üzenetére
Jelentsd be hibára a 1412-re és kivizsgálják.
-
csaodarwin
csendes tag
sziasztok!!!
Lene egy kérdésem tudja-e valaki hogy mért szagatnak be a filmek idöközben???
Vagy kicsi a sáv széleségem???
ez egy kicsitt zavar nem rég ota van kbé más fél honapja de nagyon zavar hogy me meg ál a film. és akkor is mikor nem netezem ez mért ven???? -
petne
őstag
válasz
Tóth János
üzenetére
Sajnos nem tudom...

-
petne
őstag
válasz
Tóth János
üzenetére
Fontos tudni, hogy két STB esetén is két stream áll rendelkezésre és ezen osztozkodnak. A második STB csak az adás nézésére való, rögzítési lehetőség nincsen. A kép és hangminőség természetesen ugyanaz.
Ugyanannyi marad netre, mint most ha veszel fel és másik csatornát nézel, kb. 2 megabit.
-
Tóth János
csendes tag
Szevasztok!
Tavaly június óta használom az iptv-t. Az elején voltak gondok, de mostanra stabilra megy.
Szeretnék még 1 stb használni. Kérdésem a következők:-egyformák lesznek a szolgáltatások (felvétel, képminőség)
- a másodikkal is tudok fel venni4mb internetem van. Ha mind 2 stb megy akkor mennyit kap az internet???
Köszi a válaszokat.
-
Jégkokó
veterán
Ha egyszer lesz t home tv m itthon, akkor teljesül a gyerekkori végyam, hogy ha kikapcsolom a tv t akkor ott folytathatom a filmet, ahol abbahagytam

-
FNZ
őstag
nem lárt neki, ha minden este kikapcsolom hátul a kapcsolójával ezt a tv-vevőegységet? (ha úgy sem nézem holnap estig, akkor minek pöröjön a vinyó benne, vagy automatikusan kikapcsol egy idő után?)
annyi a hátrány ennek így, hogy kell 5-10 perc, mire felizgul újra, hogy tv-t tudjak nézni. -
FNZ
őstag
kiderült, hogy csak iptv-t rendeltem ezért nem müxik a net. pedig aztat hittem, hogy 1 hónapig azt is megkapom tesztelésre, de NEM.
akkor meg nem értem, hogy minek küldtek sms-ben belépési nevet és jelszót
-
FNZ
őstag
bekötötték!
aztán kiderült, hogy ez mellé kaptam sms-ben egy adsl-es belépési nevet és jelszót. gondolom az internetnél is van próbahónap és azért adták, hogy próbáljam ki a netet is.
a problémám, hogy bekonfigoltam mindent, de amikor fel akarok lépni a netre, akkor kiírja a böngésző, hogy számlatartozás miatt a NYET hozzáférést korlátozták.
ezt most nem értem. akkor most netezhetek, vagy nem. sms-ben azt ís írták, hogy aktíválták a netemet ! vagy várni kell 1 napot, míg beélesedik a nyet? -
FNZ
őstag
holnap 12 és 2 között jönnek bekötni a téhómot a 30 napos próbaidőre!
kíváncsi leszek, hogy milyen a képminősége illetve miket fog tudni
-
petne
őstag
Mit tapasztalsz? Mit csinál a második STB?
A rendszert úgy tervezték, hogy van egy elsődleges STB, ami felvevős és ahhoz lehet rendelni akár több nem felvevőset (nálunk sávszélesség korlát miatt csak két STB rendelhető). Ebből kifolyólag a második STB nem merevlemezesnek kéne lenni, csak bizonyos ok miatt adnak most olyat.
Egy későbbi szoftverben lesz olyan lehetőség, hogy a második STB-vel is programozhatunk felvételeket, ami valójában az első vesz fel, valamint ugyanilyen módon a második STB-vel játszhatunk le felvételeket, ami valójában az elsőn van rajta.
-
Sianis
addikt
Valóban megy. Viszont most az nem megy, hogy a 2 STB-on egyszerre lehessen Tv-t nézni. Ezt is jelenteni kell vagy valami trükk?
Másik kérdés: Miért csak egy kiválasztott STB-n lehet felvenni? Még a felvétel el is menne, de a megállítás és hasonló funkciók is ugranak ilyenkor. Ez valamikor kijavításra kerül?
Sianis
-
Sianis
addikt
-
petne
őstag
Ez a visszatekerős, megállítós dolgot time shifting funkciónak nevezzük angolosan. Úgy működik, hogy az éppen nézett csatornát veszi folyamatosan, tehát odakapcsolsz mondjuk az RTL Klub-ra és nézed, 10 perc múlva gondolsz egyet és vissza szeretnél tekerni egy pár percet, ezt 10 percig tudod visszamenőleg, mivel akkor kapcsolatad be. De ha mondjuk már 2 órája nézed és akkor szeretnéd visszatekerni, akkor max. 90 percig lehet. A másik dolog, ha átkapcsolsz közben a TV2-re, akkor az eddigi RTL Klubbos rész elveszik és a TV2-t kezdi rögzíteni. Tehát ezért így nem tud betelni a merevlemez, mivel csak az éppen nézett adót veszi és max. 90 percig visszamenőleg.
A merevlemez csak az általad rögzítésre beállított műsorokkal tudod (kb. 50 órányit tud rögzíteni), azután elkezdi a legrégebbi felvételt felülírni az újjal, de van lehetőség levédeni egy felvételt, hogy az csak akkor törölje, ha Te nyomod meg a törlés gombot. -
Sianis
addikt
Üdv!
Tegnap este adás repült. Azóta STB azt mondja, hogy nincs kapcsolat. Ügyfélszolgálat szerint volt valami fagyás, 3x ki-be kapcs megvolt, de STB továbbra is csak azt mondja, hogy Nincs kapcsolat. Ötlet? Net/telefon megy és a SpeedTouch szerint is van némi adatforgalom a Video-n, persze főleg küldés, mint fogadás.
Sianis
-
Jégkokó
veterán
Tényleg az lehetséges, hogy az ember megállítja az élő adást és később onnan folytatja ahonnan abbahagyta?
-
-
cudar07
senior tag
most már megy

frissítet vagy mi a fene
-
cudar07
senior tag
hello
szóval LETÖLTÖTT valamit az egység
aztán két fogaskerék jött, gondoldom frissített
moat vilogg a bekapcs gomb és 12:00 mutatt T_HOME felirattal
már vagy 5 perce -
cudar07
senior tag
sziasztok
na most az előbb a T-home egység nem talál szervert
de a telefon és a net is megy
GTS teszt feltöltés szokásos tempó de a letöltés nem tudta megycsinálni
szóval nincs TV adásom, remélem dél utánra jó lesz

megy a buszom
csá -
petne
őstag
Persze mindenki döntse el maga, hogy számára mi a jó minőség. Én egyáltalán nem akarok senkit befolyásolni, mert annak nincs értelme és azt is el tudom képzelni, hogy máshol a UPC jobb szolgáltatást nyújt, mint Fehérváron... talán nem mindenhol szellemképesek a csatornák.

Igen tudok, hogy a következő verzió ezt már javítani fogja, de még nem mehet ki másik hiba miatt. Egyébként azért halad ilyen lassan, mert magát a szoftvert nem Magyarországon készül, hanem Amerikában és rájuk kell inkább várni.
Ezért is csúszik az egész... Stabilitás szempontjából is sokkal jobb lesz az új, remélem hamarosan már mindenki megtapasztalhatja. -
petne
őstag
Én nem azt mondtam, hogy tökéletes, viszont azt is figyelembe kell venni, hogy sok esetben mag a a forrás is pocsék. Mivel a T-Home is ugyanúgy műholdról veszi az adásokat és ha maga a csatorna nem foglalkozik azzal, hogy csak 1-2 mbps bitrátával jön, akkor azzal nem lehet mit kezdeni... de hasonlítsd össze mondjuk az HBO-kat, ott jelentős a különbség.
Másrészt a fórumokon olvasható jelzések is azt mutatják, hogy azért jobb több szolgáltatóhoz képest... -
zlutor
aktív tag
Haat, azert en nem ajultam el, amikor focimeccset neztem (Thomson, 72 cm).
Plane az elejen (~egy eve). Akkor meg megvolt az UPC elofizetes is, es ugyanazon TV-n hasonlithattam ossze a kettot. Fociban egyertelmuen az UPC kabel volt a jobb.

A to mellol felrebbeno flamingoraj eseten pedig mindketto kockasodot...

Mondjuk az is teny, hogy az utobbi idoben nem volt modom egymas mellett nezni a kettot. Lehet, hogy most jobb az IPTV - de az is lehet, hogy azota az UPC romlott.

Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Tőzsde és gazdaság
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Apple MacBook
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Diablo IV
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Azonnali processzoros kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple MacBook Pro 14" 2023 M2 Pro 16 GB / 1TB SSD asztroszürke
- iPhone / Macbook / Laptop javítás Újpest!
- X1 Carbon Gen10 27% 14" FHD+ IPS i7-1260P 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7600K / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 256 SSD + 1TB HDD
- iPhone 16 128GB Ultramarine Karcmentes, 100% akkuval!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Azért néha el lehet csípni akciókat és akkor fél áron lehet tékázni, ilyen volt karácsonykor vagy pl. most is a Britmania hét elnevezésű kampányban.
de ez a próbahónap alatt kiderül úgyis.

ez egy kicsitt zavar nem rég ota van kbé más fél honapja de nagyon zavar hogy me meg ál a film. és akkor is mikor nem netezem ez mért ven????
Szüleim akik türelmetlenek, én informatikus (tanonc) létemre már megtanultam, hogy türelmesnek kell lenni az ilyen rendszerekkel.