- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- weiss: Filmzene hasonlóság
-
9900 - 9801
26163 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 11901 11900 - 11801 11800 - 11701 11700 - 11601 11600 - 11501 11500 - 11401 11400 - 11301 11300 - 11201 11200 - 11101 11100 - 11001 11000 - 10901 10900 - 10801 10800 - 10701 10700 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2017-02-10 12:19 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
cinemazealot
addikt
Aktív PFC-s a tápod, ezért nem biztos, hogy a szimulált szinuszos UPS-ek szóba jöhetnek. A monitorod pedig elvileg max. 74 W-ot vehet föl, így már csak a többi alkatrészed (illetve a gép) fogyasztását kell kiszámolni. Kezdetnek talán a powersupplycalculator.net is megteszi. Állítgasd be a perifériákat, majd olvasd le mennyi a konfiguráció üresjárati (idle) és a terheléses (load) teljesítmény igénye, utóbbira kell méretezni. Ha egy perifériát nem találsz, keresd meg a neten az adatlapját, abból kiolvashatod. Ha megvan a teljes gép W-os teljesítmény igénye (monitorral együtt), azt szorozd meg kb. 1,5-tel, esetleg 2-vel, annyi VA látszólagos teljesítményű, szinuszos kimenetet produkáló UPS-ek közül lesz érdemes válogatnod.
-
kalozhun100
őstag
xfx core series 550W, monitor meg Dell U2414h
-
cinemazealot
addikt
Jól látom, hogy nem látom a tápot meg a monitort? A alkatrészek teljesítmény igényét Te is meg tudod állapítani (az alkatrészek adatlapjairól, vagy a gép teljes fogyasztását megmérve), de a tápról fontos lenne tudni, hogy aktív PFC-s vagy sem, illetve hogy egyébként mekkora teljesítményű.
-
vampire17
addikt
-
törölt tag
-
vampire17
addikt
-
*Ropi*
félisten
Ha hosszan sípol az túlterhelést jelez: nincs alulméretezve a rákötött fogyasztókhoz mérten (esetleg az akkuja gyenge már ha túl idős)?
Az EP sorozat sokkal jobb (van egy 1000-es meg egy 1500-as itt az asztalom alatt), COM porton és USB-n is managelhetőek (gyárilag jár hozzájuk a ViewPower szoftver). A gyári akkuik ezeknek is gyengék (ezért tudnak olcsóbbak lenni általában a konkurenciánál), de ha az első akkucsere alkalmával normálisat tesz beléjük az ember akkor 2-3 évig elketyegnek róla (persze megfelelő üzemeltetés mellett).
-
vampire17
addikt
-
törölt tag
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
Egy ilyen szunetmentesbe ruhaznek be:
Egy FSP Nano 600-at cserelek, mert eleg bizonytalanul mukodik... kb masfel-ket percet bir (pedig nem nagy terheles van rajta) illetve neha, amikor nincs semmi aramszunet, random leall minden ami ra van kotve, az UPS meg csak folyamatosan sipol...
Illetve, mindenkepp olyanra cserelnem, ami mar managelheto.
Ezzel kapcsolatban milyen manager szoftvert ajanlotok, ami kompatibilis a UPS-el es nem 5-6 eves a legutobbi verzioja?

-
t72killer
titán
Villámnál a legnagyobb károkozó a túlfeszültség, ez ellen többlépcsős védelmet kell beépíteni.
Ez a gyakorlatban így szokott kinézni:
1. villámhárító
2. kapcsolószekrénybe épített védelem
3. komolyabb (30kA-t bíró) túlfeszvédő elosztó (nekem egy ilyen eteti a legfontosabbakat árammal - igaz, kicsit overkill árban és méretben is)Amit még valahogy védeni lenne érdemes, az a netet szállító koax, erre sajna nem láttam megfelelő védelmet.
Sima áramszünettől a felsorolt kütyük közül egyiknek se lesz baja (ha a laptopban benne van az akksi), ha hosszabb áramkimaradás esetén mindet működtetni szeretnéd, az viszont drágább mulatság lesz 20k-nál.
Személyszerint a netet tartom a legfontosabbnak, a routerhez szereznék egy 12V-ról adaptáló tápegységet (vmi ilyesmit) és rádugnám egy 10+Ah-s zselés ólomakksira - ez egy átlag routert órákig fog tudni üzemeltetni.
-
bexinho23
őstag
Üdv!
Villámkár megelőzése miatt szeretnék beruházni egy szünetmentes tápra. Jelenleg egy hosszabbítóra van dugva led tv, ps4, router, set top box, laptop, 2.1es hifi. Árban max 10-20 ezerben gondolkoztam, de mivel nagy a választék a piacon, így nagyon nehéz megfelelőt találni.
1. Milyen márkában érdemes gondolkozni?
2. Mit figyelek vásárlásnál?
3. Ennyi eszközt elbír egy ilyen kis értékű táp?
4. Ha nem is 100%, de nagy biztonságot nyújthat villámkár esetén?
-
frpeter
Topikgazda
-
TheProb
veterán
-
frpeter
Topikgazda
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Melóban többségében Smart-UPS 1000-eseket használunk, ezek 2012-es gyártásúak kb és tök faszán ki lehet nézni a menüjéből minden releváns adatot (gyártási év, akksi csere ideje, etc.). Azonban az újabb modellek már C1500-asok (SMC1500I), ezeken csak 2 gomb van, amiből az egyik csak némít... Most az újabb modellből tényleg nem lehet kinézni ezeket a lényeges infókat, csak S/N alapján a gyártási évet?
-
kalozhun100
őstag
Hello milyen UPS-t ajánlanátok? Konfigom az adatlapomon.
-
Mr.Kr$B
tag
Sziasztok!
Milyen szünetmentes tápot vegyek?
xeon e5430 (majd később minimum egy i5 lesz)
gtx960
tt hamburg 530wA monitoromnak és a gépemnek kell, hogy áramszünetkor még le tudjam kapcsolni biztonságosan.
-
diegho
nagyúr
Új kell számlával, mert úgy ingyen van, amúgy kevés lenne.
-
A megváltó
tag
-
diegho
nagyúr
Sziasztok!
A 600-as FSP szünetmentesem (nem Nano) elkezdte azt csinálni, hogy pillanatnyi áramszünetnél lekapcsolja magát, ha simán kihúzom a konnektorból, akkor viszi a gépet rendesen. Nem tudom mi a baja, nem is igazán érdekel, viszont kellene helyette valami, ami a pillanatnyi áramszüneteket jól kezeli.
A gép:
i5 6500
B150 Mortar
2x8GB ram
GTX 960 4GB
2 SSD
1 HDD
1 ODD
5 venti
FSP Raider 550
22" monitor (nem LED)Azt hiszem 700VA környékét kellene keresnem. Mik az ajánlottak 20k környékén?
-
cinemazealot
addikt
Én az EP 1K adatlapján úgy látom, hogy rendelkezik USB/RS-232 porttal és még RJ11-es telefonvonal védelem is van benne. Az FP 1K-hoz meg azt írják, hogy "Generator compatible (Option)" ... jelentsen ez bármit is.
Jelalakja mindkettőnek szimulált szinusz (tehát szögletes), fogyasztási adatokat nem látok. Az FSP Nano 600 fogyaszt 4-8 wattot attól függően, hogy az akksi mennyire van feltöltve. -
törölt tag
fsp ep és fp sorozata között mi a lényegi különbség, tudja valaki?
- nincs USB csatlakozás, így nincs lehetőség monitorozó szoftver használatára
- nincs telefonvonal védelem (csatlakozó)
ezen kívül esetleg önálló fogyasztás, négyszögjel kimeneti alakja? -
body007
addikt
köszi, átgondoljuk.
esetleg tudsz olyan helyet ahol felújítottakkal foglalkoznak? (mert elég húzós az újak ára)

-
cinemazealot
addikt
Mindenképpen kérd ki mások véleményét is, ne csak az én ötleteimre támaszkodj!
A három fázist nemcsak a gépek miatt kérdeztem, hanem mert a nagyobb teljesítményű szünetmentesek is szeretnek háromfázisú betáplálást kapni, egyrészt üzembiztonság miatt (ha egy fázis elmegy, ott a másik kettő), másrészt talán az inverterük is kényelmesebben dolgozik három fázisról, mint egyről. Ha tehát van három fázis, az azért is jó, mert akkor három fázisú UPS-ek is szóba jöhetnek.
Én mindenképpen egy 7 kVA-es minimum teljesítményű gép keresésével kezdeném, innen pedig a név és az ár, illetve a kialakítás az, ami segíti a kiválasztást.
Pl. első blikkre valószínűleg egy 8 kVA-es APC Smart UPS-t (SRT8KRMXLI) néznék meg közelebbről, ami eléggé fel van szerelve, üzemel három fázisról is, és ha később az áthidalási időt szeretnétek meghosszabbítani, akkor lehet hozzá illeszteni még egy vagy több SRT192RMBP2 akkupakkot is.
Érdemes lehet körbekérdezni felújított készülékekkel kapcsolatban is, amikre ugyancsak van garancia, de nem olyan drágák, mint a bontatlan darabok. Természetesen az akksik ezekben is újak.
-
body007
addikt
- Amiket írtam teljesítmény értékeket azok az elméleti (géptábla szerinti) maximumok, a 2 nagy formátumú nyomtató csak míg bemelegednek vesznek fel ennyit, utána csak tartják a hőfokot. A nyomdagép az ha megy akkor folyamatosan fűt.
- A három gép gyakran egyszerre megy, bekapcsolásukat természetesen megoldhatjuk sorban is.
- Ezekre a gépekre teljesen külön rendszert szeretnénk, a számítógépek már védettek.
- Legtöbbször csak munkaidőben üzemelnek (8-10 óra) de előfordul, h egyik - másik éjszaka is megy.
- A helység klimatizált és jól szellőző is egyben
- 3 fázis van de ezek egy fázisú gépek.
- Redundancia nem kell - túlzás lenne szerintem
köszi

-
cinemazealot
addikt
Tehát ha jól értem, akkor cirka 2 × 1,5 kVA és 1 × 3,5 kVA lenne (összesen tehát 6,5~7 kVA) az össz. terhelése a védendő gépeknek, igaz? Tekinthető ez a gyakorlati maximumnak (tehát konkrétan ilyen max. áramfelvételre van méretezve a betáplálásuk is), vagy elképzelhetőek induláskori kiugrások? Esetleg akasztanátok a UPS-(ek)re más védendő eszközöket is (pl. hálózati eszközök, számítógépek, NAS-ok stb.)? Egyszerre indulnának ezek a gépek (pl. egy főkapcsolóval) vagy sorban, egymás után? 0-24-ben üzemelne ez a rendszer vagy éjszakánként volna lehetősége pihenni? Gondolom, érzed, hogy itt a szünetmentesek is komoly méretű "bútordarabok" lesznek: lesz lehetőség ezeket olyan helyen működtetni, ahol nem fognak befülledni, mondjuk egy biztosan klimatizált, de legalábbis jól szellőző helyiségben? Van 3 fázisú betáplálásra lehetőség? Gondolkoztatok redundanciában (tehát hogy ha egy UPS besz@rik, akkor azért legyen másik, amiről megy a többi vagy akár mindegyik nyomdagép)? Ja, és még egy: mindegyik gép egyfázisú?
Első körben ennyi kérdés jutott eszembe.

-
body007
addikt
Sziasztok!
Egy grafikai műhelybe keresünk 1 (vagy több) szünetmentest.
Amit el kellene vinni: 2 db nagy formátumú nyomtató, 2x 6A és egy digitális nyomdagép ami 15A.
Egy vagy több tápba gondolkozzunk? Mire kell figyelni? Mit ajánlotok?
Egyébként nem az a cél, h fél órát még menjenek hanem a kis fél / 1 perces kimaradásokat kibírják (amiből mostanában elég sok van és nem kis értékű gépekről van szó, nem szeretnénk ha tönkre mennének).Köszi
-
cinemazealot
addikt
Akksinál nem az számít, hogy mekkora teljesítményű szünetmentesben lesz használva, hanem az, hogy maga az akksi mekkora feszültséggel és kapacitással bír, illetve hogy maga a szünetmentes képes-e azt tölteni. A 800-as doksija egyébként 12 V-os, 9 Ah-ás, zárt ólom-sav akkumulátort említ. Méreteit tekintve pedig ragaszkodj a régi akksi méreteihez.
-
Krogoth
senior tag
Hy.
Eaton protection station 800 új aksi kell. Mit kell néznem új aksi vásárlásánál?
Elég a 800 VA, 500W, vagy kell , hogy 12v, 34wpc, 1,30vpc?
Vagy ha ilyeneket kérdezek inkább menjek el egy boltba és ott vegyem meg?
-
A megváltó
tag
-
Peti N95
aktív tag
Közben a netes képeket bújva nekem úgy tűnik, hogy ebben 2db akksi van gyárilag, sorba kötve.. Akkor viszont 24V kell neki...
Egyébként egy 250W-os panel tölti szépen az akksit néha 10Ampert is ír a vezérlő... Felnyomja rendesen, azzal nincs gond. Próbáltam úgy is, hogy töltés alatt volt, meg úgy is, hogy nem. Meg egy nyugalmi állapotban lévő akksiról is, arról sem kapcsolt be. Az Apc 500-asom vígan megy... -
cinemazealot
addikt
Első körben mindenképpen érdemes lenne kipróbálni, hogy 220-ba dugva a saját akksijával működik-e. Ha nem, akkor a készülék hibás, vagy elrontottad, ne vedd meg!
Ha igen, akkor lépésenként lehet továbbpróbálni, hogy mi az, ami "megöli": 1) Akksi lecserél napelem telepre. Ha ekkor már nem megy, akkor valószínűleg érzi, hogy nem tudná majd tölteni a telepedet, ezért már be sem indul. Ha mégis megy, akkor 2) 220-ból kihúz és úgy beindít. Ha így nem indul be, akkor meg túl okos akar lenni, és aszongya, hogy "még az esélyét sem adod meg nekem, hogy tölthessem az akksijaimat, mégis mit képzelsz?"... vagy ilyesmi. 
Ez persze csak ötletelés, sem napelem telepem, sem pedig APC 1000-esem nincs, csak én így próbálnám meg kideríteni, mi a nyűgje.
Egyébként azt a 225 Ah-ás akksit mivel és mekkora feszültséggel töltöd? Töltöd úgy is, hogy közben már megy róla a UPS? Mert az is lehet, hogy a UPS érzi az akksin a túl nagy töltőfeszültséget, amit ugye nem ő adott a telepre és erre "ez meg mi a f@$z??? Ez nem 12 V, amit képes lennék tölteni...".
-
Peti N95
aktív tag
Sziasztok. Kellene nekem egy kis SOS segítség!
Majdnem vettem ma egy APC 1000 szünetmentest, de az én APC 500-asom helyére dugva nem kapcsol be! Illetve be kapcsol, de pár másodperc múlva ki. Áram meg nem jön ki belőle! Azt tudni kell, hogy ez nekem egy napelemes rendszerben lenne, nincs 220-ba dugva, viszont egy 225-Ah akksi látná el. Az 500-as megy róla szépen, de az 1000-res nem indul el. Mi lehet a probléma szerintetek? Azért nem működik, mert feltétlenül kellene neki hálózati áram, vagy a túl nagy Ah-s akksi miatt tilt le? Köszi, ha valaki tudna okosat mondani!
-
Krogoth
senior tag
Akkor a szünetmentesnek az aksija adta meg magát, holnap akkor rendelhetek egy újat

-
cinemazealot
addikt
-
Krogoth
senior tag
Hy.
Szünetmentesben 12v-s aksi van, ha méréskor csak 6v-t mutat, akkor megadta magát?!
-
cinemazealot
addikt
Sokan haragudni fognak rám ezért, de kb. egy hónapja írtam, hogy még kapható viszonylag olcsón passzív PFC-s táp (kvázi noname, de 500 wattosnak kikiáltott), amit én most elég aktívan használok (egy i5-ös PC-ben), és az elé kötött FSP Nano 600 többször mentette már meg a (gép és a monitor) seggét az 1-2 másodperces áramkimaradásoktól. Hibajelenség pedig még nincs, teszi minden a dolgát... remélem, így is marad.
-
2007
tag
Sziasztok!
Tudom, alap dolog, hogy kvázi-szinuszos szünetmentes és aktív PFC-s táp nem a legjobb választás egymás mellé, de a szinuszos UPS drága, nem-aktív PFC-s tápot meg nem lehet kapni.
Szóval EATON 5E 650i USB szünetmentesre kötve használtam kb. 1 évig egy asztali gépet aktív PFC-s, FSP belsős Be Quiet! táppal, és egy rendkívül alacsony fogyasztású gépet mellette, aktív PFC-s FSP táppal. A két gép együtt csak nagyon ritkán volt bekapcsolva.
A hibajelenség: néhány hét különbséggel mindkét táp elhalálozott. Az FSP egyszercsak nem kapcsolt be, a Be Quiet! pedig használat közben leállt, és többet nem lehetett bekapcsolni. Egyelőre csak annyit teszteltem le, hogy egyik táp sem működik, és mindkét gép megúszta a dolgot, valamint hogy az UPS kimeneti feszültsége terhelés nélkül korrekt, és stabil.
A kérdés: Lehetséges, hogy a tápok tönkremenetelében szerepet játszott a kvázi-szinuszos UPS? Gyanús, mivel a tönkremenetel előtt többször lett áramtalanítva a lakás. Bár az is igaz, hogy jó meleg is volt ugyanebben az időszakban. Lehetséges, hogy csak a véletlen műve hogy együtt haláloztak el a tápok? Mit tegyek, mit mérjek le? Egyelőre nem merek újabb aktív PFC-s tápot venni. Vagy ha ismét baj lenne, a garancia véd engem attól hogy táp nélkül maradjak? -
t72killer
titán
A synology tesztelt egy rakatnyi UPS-t, sztem ezek közül pár szimpatikus példányra kell specifikusan rákeresni. A Synology OS elvileg linux alapú, kérdés megvannak-e a megfelelő jogosultságok a mélyében turkáláshoz.
-
cinemazealot
addikt
Persze, hogy van, csak az ilyen "kommunikatív" UPS-ek általában egy egyéni, gyártó specifikus szoftverrel vannak illesztve az OS-hez, így kérdéses, hogy pl. egy Synology NAS OS-ében bekonfigurálható-e az, hogy beszélgessenek a UPS-szel. Ha igen, nyert ügyed van, mert csak olyan UPS-t kell választanod, ami kompatibilis a Synology-val. Ha nem, akkor az pech. A keresésben viszont meg kell várnod a többiek tanácsait, mert én speciel nem ismerem ezeket a fajta szünetmenteseket, vaktában keresgélve meg nem szeretnélek tévútra vinni.

-
TBMC
addikt
igazadvan neharagudj, hulye vagyok azt hogyan is erzekelne.

letezik ilyen UPS ami kommunikal a NASal?
illetve ha nem, csak sima egyszeru UPS rol beszelunk, milyet javasolnatok?

-
cinemazealot
addikt
Maga a NAS hogyan vesz tudomást az áramszünetről és hogyan értesít Téged? Szerintem legfeljebb a szünetmentestől, ami pl. USB-n vagy RS232-n van vele összekötve. Vagy van saját dedikált áramszünet értesítő eszközötök (pl. egy töltőn lévő okostelefon), ami SMS-t küld, ha "lekerül töltőről"? Mert ha ilyen nincs, akkor csak olyan UPS lenne jó Neked, ami kommunikálni is képes a NAS-sal, és tájékoztatja azt, ha elment az áram.
-
TBMC
addikt
Egybol ertesites erkezik rola legyek barhol a vilagon es perceken belul letudom allitani.
VISZONT jolenne ha legalabb fel orat kb tudna menni aramnelkulis, ha esetleg epp bizt. mentest keszit.
-
cinemazealot
addikt
-
TBMC
addikt
sziasztok!
tudnátok ajánlani szünetmentes tápegységet kis irodába?
- normál dugaszos kellene legalább 2es. NAS(ds216+)+fő hálózati router (ac87u) menne bele.összeget nem határoznék meg, esetleg több opciót ha írnátok megköszönném.

-
MinionFlasH
senior tag
Persze ATX ház illetve táp van benne, előző informatikai cégből kiindulva(akik itt csinálták a rendszert) szerintem egy codegen aktív pfc-s 350W van benne. A gép kb. 10 éves.
Rendeltem egy FSP nano 800-at, sajnos a keret szűkös, és fix leginkább arra lettem volna kíváncsi ebben a kategóriában ezt, vagy azt ne vedd mert... Értékelem a szakszerű segítséget, illetve annak próbáját, csak mérlegelni kell mi mit ér meg, illetve a lehetőségeket.
Köszönöm.
-
cinemazealot
addikt
PC-ről beszélünk, tehát egy ATX(szerű) táp van benne, vagy valamilyen külső tápja van, mint amilyen a laptopoknak van? Mikori gép ez? Illetve ez a 15e Ft-os keret mennyire konkrét?
-
MinionFlasH
senior tag
Nem tudom megmondani a táp típusát, elég macerás lenne kibontania a helyéről, én meg lusta vagyok, a keret amúgy is korlátoz csomó dolgot, mondhatom én, hogy ez vagy az a tuti, ha azt mondják max 15 ezer. 2 régi 300gb hdd van benne.
-
cinemazealot
addikt
Alakul.
Aktív PFC-s a tápja (elég ha leírod a táp pontos típusát)? Kb. hány percig kellene túlélnie áramszünet esetén (milyen gyorsan sétálsz oda a géphez, és az mennyi idő alatt kapcsol le)? Előfordulhat, hogy bekapcsoláskor is a szünetmentes táplálja (tehát induló áramfelvételt is ki kell tudni szolgálnia a UPS-nek)? Ha igen, hány és milyen fajta HDD-k vannak benne?Az 1-2 év tartósság szerintem nem nagyon garantálható sehol (hacsak nem a garancia képében, de az is legfeljebb cserére jogosít, áramszünet miatti kártérítésre nem). A tartósság nagyban függ attól is, hogy hányszor és milyen hosszan kényszerül a rendszer akkumulátoros üzemre. Valószínűleg az akksi(k) fogjá(k) a leghamarabb megadni mag(uk)at, de ez a sorsuk. Ugyanakkor volt már arra is példa, hogy egy cirka 2 millás, tripla akkupakkal ellátott UPS, ami egy kisebb szervertermet látott el, néhány perc alatt megadta magát, anélkül, hogy azt előre jelezte volna. Szóval ki lehet fogni hibás darabokat is. A legbiztosabb megoldás tehát a redundáns (dupla) tápos szerverek, külön UPS-ekről. De nyilván ez is csak akkor éri meg, ha az életben tartandó cucc működésének eszmei értéke nagyobb a UPS (és az azt kiszolgáló elektromos hálózat) bekerülési költségénél.
-
MinionFlasH
senior tag
A "szerver" kb. 200w fogyaszt monitorral együtt...
-
Zsee75
tag
-
frpeter
Topikgazda
-
cinemazealot
addikt
Ha mindhárom fogyasztódnak megfelel a szimulált szinusz (ha az Effektád is ilyen volt és működtek róla, akkor ez pipa), és a teljesítmény igényt is jól lőtted be, akkor csak az a kérdés, hogy melyik márka szimpatikusabb. Mivel nekem eddig csak egy low-budget FSP-vel volt dolgom, nem merem javasolni egyiket vagy másikat, mert őszintén nem ismerem őket. Az Eaton -- úgy vettem észre -- népszerű, az FSP-nek több "tápszerű" terméke (tehát nemcsak szünetmentese, hanem PC tápja is) van, ezért nagyon nem lehet bóvli. Az APC nagyjából közimádatnak örvend, az SPS-ről pedig még nem hallottam (de ez én vagyok).
Szóval tudd meg, hogy jó lesz-e a kimeneti jelforma, számolj teljesítményt, végül válaszd azt, amire a leghosszabb a garancia és a legjobb az akksi/alkatrész ellátottsága.
-
Zsee75
tag
És nekem javaslat esetleg (9831)
-
frpeter
Topikgazda
Valami hasonlót szerettem volna írni és is, csak nem tudtam ilyen szépen megfogalmazni

-
cinemazealot
addikt
Zöldet.

De most komolyan. A mondandódból annyi derült ki, hogy "szerver". Mégis hogy számítasz ebből bármiféle javaslatra?
-
MinionFlasH
senior tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, gyakoriak a pillanatnyi áramszünetek, milyen szünetmentes tápegységet javasoltok? Csak annyi időre kéne, míg odasétálok a szerverhez, és leállítom.( ha hosszabb áramszünet lenne)
Ezenkívül még szempont lenne, hogy 1-2 év elteltével is bírja naftával a fenti feltételeket.
-
Krogoth
senior tag
Ezt jó tudni, köszi.
-
A megváltó
tag
-
Krogoth
senior tag
Aksit kivettem úgy se megy, bár ez nem zárja ki a védelmet. Holnap tesztelem az aksit, és kiderül.
-
ThodEE
őstag
Sziasztok !
Back-UPS ES 550-be szükségem lenne egy új akkura, hol érdemes ilyet beszerezni és mire kell figyelni

-
cinemazealot
addikt
Egyáltalán nem ismerem a típust. De el tudok képzelni olyan védelmi mechanizmust, ami ha az akksi annyira meg van halva benne, hogy esélytelen a feltöltése, akkor egyszerűen letiltja a szünetmentes aljzatokat, hogy a felhasználó már a fogyasztó bedugásakor tisztában legyen azzal, hogy itt most nem lesz szünetmentesség. De ez csak tipp. Simán lehet, hogy tényleg kampó az egész UPS.

-
Krogoth
senior tag
Aksi nélkül/bedöglött aksival még kéne működnie, ha hálózatra van kötve, vagy tévedek?
Na majd letesztelem az aksit, hogy van-e benne póver
-
cinemazealot
addikt
Az eszköz doksija (2. oldal teteje) szerint a "jobb alsó kettő" a 4a és 4d jelölésű aljzatok:
- 4a: Outlets with surge protection
- 4d: 1 PLC-ready outletGőzöm nincs, ezek mit jelentenek, de mivel a többi aljzatra "Outlets with surge protection and back-up power" és "2 EcoControl outlets (650 & 800)" néven hivatkozik, olvasatomban pedig ezek gondoskodnak érdemlegesen a szünetmentességről, illetve pont ezek az aljzatok, amik nem működnek, feltételezem, hogy vagy az akkumulátor vagy az elektronika döglött meg. Reméljük, hogy csak az előbbi, amit így érdemes lehet kicserélni, és maga a készülék még működőképes.
-
Krogoth
senior tag
Hy.
Van egy eaton protection station 800as szünetmentes. Az a probléma, hogy csak a jobb oldalon az alsó kettő ad áramot.
Tudom nem sok esély van rám, de hátha valaki tud tippet így látatlanba, hogy mi lehet a baja.Köszi
-
Zsee75
tag
Sziasztok!
Szünetmentes vásárlás előtt állok.
Melyiket érdemes megvenni ezek közül? (kamera szerver, router, nas, megy csak róla)
Eaton 5E 1500
FSP1500
SPS PRO 1500
APC Back-UPS 1400Egy Effekta 1500 van. 3 év alatt 3x volt szervizbe, most kéne 4x vinnem, megint elromlott, meguntam. Szeretnék egy megbízható ups-t amit nem kell állandóan szervizbe hordani és működik amikor éppen szükség lenne rá. Ez a sz@r Effekta nem jelezte hogy elromlott csak úgy vettem mindig észre hogy amikor elment a feszültség az azonnal meghalt. (nem aksi baja volt sosem).
Köszi előre is
-
recklessness
csendes tag
Hálás köszönet! Ez lesz az

-
cinemazealot
addikt
Találtam egy ilyet. A kép alapján erről a termékcsaládról lehet szó.
-
recklessness
csendes tag
Sziasztok!
Porosodik régóta itthon egy UPS. A héten gondoltam kipróbálom. Beletettem egy 12V7Ah-s akkut. Látszólag működőképes. Bekapcsol szépen. Viszont nem tudok róla semmit. Van a hátulján egy címke, de a google-al se jutottam előre. Esetleg valaki látott már ilyet? Milyen paraméterek lehetnek? ( 525W ?
)

Előre is köszi! -
Krisz1441
tag
Köszönöm az információkat ill. a segítséget!

-
perfegor17
senior tag
Rendben köszönöm.
-
cinemazealot
addikt
Az azt jelenti, hogy az ő számításuk szerint, amikor jól megterheled a gépet, 426 W-ot fog felvenni a hálózatból. Ebbe beleszámítottad a monitort is? Ha nem, akkor azt még add hozzá. A kapott eredményt érdemes egy biztonsági többlettel kalkulálni (hogy a UPS se legyen csúcsra járatva áramszünet esetén, ez az általam választott 1,5-ös szorzó), majd szintén egy rossz(abb) teljesítmény tényezőt feltételezve (cos φ) a kapott wattos teljesítményt érdemes felszorozni 1,2...1,3-mal, hogy megkapd a VA-ben (voltamperben) mérhető teljesítmény igényt. 50-80 W-os monitort feltételezve nekem ~1000 VA jött ki.
Szerk.: lehet, hogy túlságosan jószívű voltam a cos φ kapcsán és érdemes lenne oda is egy 1,5...1,8-as értéket alkalmazni. Akkor viszont emelkedik a végeredmény 1350 VA-re.
-
perfegor17
senior tag
Ebben a kalkulátorban azt írta hogy Load Power: 426w.
-
cinemazealot
addikt
Első körben számold össze, mennyit eszik a géped (monitorostul, mindenestül). Ha van fogyasztásmérőd, az a legjobb: hajtsd meg a gépet és nézd meg, hány wattot vesz fel maximálisan. Ezt szorozd meg ~1,5-tel, kb. akkora W-ban mért "hatásos" teljesítményű szünetmentesre lesz szükséged (a szünetmentesekre általában a VA-ben megadott, ún. "látszólagos" teljesítményt írják rá, mert az a nagyobb érték, azonban ez a marketinget támogatja, a pénztárcánkat sajnos nem). Ha nincs fogyasztásmérőd, akkor hozzávetőleges kalkulációra használhatod a powersupplycalculator.net-et is.
Fontos, hogy ha a PC-d tápja aktív PFC-vel rendelkezik (ez a táp adatlapján rajta szokott lenni, de ahogy elnézem, az FSP HEXA+ 400W adatlapja pontosan ezt mondja), akkor érdemes olyan szünetmentest keresned, ami nem szimulált szinusz kimenetet generál (az olcsóbbak általában ilyenek), hanem pontos szinusz jelet (pl. APC Smart széria, sajnos ezek drágábbak). A szimulált szinusszal ugyanis az aktív PFC-s tápok össze szoktak veszni... értsd, nem működnek róla. Persze akadhatnak kivételek.
(#9821) Marcell2002
Nagy valószínűséggel igen. Legalábbis a doksijában az előlapjáról azt írják, hogy "Panel for batteries replacement".(#9822) perfegor17
Neked is azt javaslom, hogy mérd meg, mennyi a szünetmentesre kötendő cucc max. elképzelhető teljesítmény igénye, és ahhoz méretezd a szünetmentesedet a fent leírtak szerint. -
perfegor17
senior tag
Sziasztok szünetmentes tápegység vásárlás előtt állok.Segítséget szeretnék kérni, hogy mire kell figyelni a vásárlásnál? Egy számítógép és egy tv lenne rákötve.Folyton áramkimaradások vannak és nagyon unom már hogy levág mindent azonnal.Nekem nem kell hogy órákon keresztül menjen róla a cucc csak annyi időm legyen még kikapcsolom vagy még vissza jön az áram.Max.20.000Ft amit rászánok.
-
Marcell2002
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek EATON 5E 850i-be lehet akkumulátort cserélni?
-
Krisz1441
tag
Sziasztok!
Sajnos nem vagyok jártas a szünetmentes tápegységek világában. Szeretnék vásárolni valami alapocsonyabb árfekvésüt, nincs nagy elvárásom, pár percet tudjon áthidalni áramkimaradás esetén. Az adatlapon lévő PC és monitor, modem és router lenne rádugva terveim szerint.
Remélem tud valaki segíteni! Köszönöm előre is!Üdv: Krisz
-
A megváltó
tag
Ja, hogy a szünetmentest közvetlenül rá lehet-e kötni az akksira vagy kell-e valamilyen illesztő áramkör, azt sajnos nem tudom. Annyira nem vágom a témát. :) De majd nálam okosabb topiclakók eligazítanak.
gyárilag is az akkumulátorra van kötve,nincs közte semmilyen áramkör ő uygis lekapcsol, ha gyengének érzi az akkumulátort. -
Peti N95
aktív tag
Köszi a sok tanácsot, már egy fokkal jobban átlátom a dolgot.

Lekapcsolás után ha egyből visszakapcsolom, megint kikapcsol. De ha fél egy percet várok, utánna megint megy 1-2 órát is. Nem tudom hogy a melegedés miatt kapcsol e le, de próbálom megoldani... -
cinemazealot
addikt
Ha a tévét már próbáltad a UPS-ről üzemeltetni és nem volt semmi gond, akkor szerintem hosszabb távon sem lesz. Bár azt tudni kell, hogy ennek a UPS-nek a kimenete nem szabályos szinusz, hanem kvázi (szimulált) szinusz, ami egy kicsit szögletesebb, épp ezért tartalmazhat olyan felharmonikusokat, amiket bizonyos tápegységek (pl. a PC-k aktív PFC-vel rendelkező típusai) nem szeretnek. Lásd az idevágó irodalmat.
A melegedés miatti lekapcsolás ellen viszont mindenképpen tennék valamit. Én pl. egy hegesztőtrafóba szereltem be egy nagyobb átmérőjű (kb. 20 cm) ventilátort, mert eredetileg nem volt benne és az is állandóan lekapcsolt, amikor túlmelegedett. Igaz, mostanában is sokszor lekapcsol, de legalább nem olyan gyakran, mint korábban.
De egyébként biztos, hogy túlmelegedés miatt kapcsol le? Lekapcsolás után azonnal vissza tudod kapcsolni, vagy kell neki egy kis idő, mire újra be tudod indítani? Azért kérdezem, mert ha valami más a nyűgje, akkor azért megnézetném valakivel, nehogy valami kárt okozzon (akár a fogyasztókban, akár Benned/Bennetek).
Ja, hogy a szünetmentest közvetlenül rá lehet-e kötni az akksira vagy kell-e valamilyen illesztő áramkör, azt sajnos nem tudom. Annyira nem vágom a témát.
De majd nálam okosabb topiclakók eligazítanak. -
Peti N95
aktív tag
Semmi baj. Szerinted akkor kössem át közvetlenül az akksira a születmentest? És adjak neki egy kis ventit, hogy hűtse, vagy nem gond hogy melegszik valamennyire? Vagy csak akkor rakjak rá hűtést, ha megmarad a random kikapcsolgatás?
A tv-mnek tuti nem lesz baja ha így használom, ugyan azt adja ki a születmentes, mint ha simán a 230-ba dugnám? A tápja nem búg, meg ilyesmi... -
cinemazealot
addikt
-
Peti N95
aktív tag
Mppt30. Csak azért vettel le onnan, hogy lássan mennyit fogyaszt.
Egyébként nem a vezérlő kapcsol le, mert úgy van beállítva hogy ne kapcsoljon le. Az apc kapcsol le, de se sípolás, se semmi... Csak gondol eggyet és kikapcsol. Aztán ha vissza kapcsolom megint megy órákig akár. Lehet kellene neki egy kis venti? -
A megváltó
tag
-
Peti N95
aktív tag
Elképzelhető hogy félre írtam dolgokat, annyira nem értek hozzá... A töltésvezérlőmről veszem le a 12voltot az inverternek, és a vezérlő amperben írja ki hogy mennyit vesz fel a fogyasztó, (lehet rosszul) eszerint az apc meg a tv együtt olyan 4-10A között vesz fel, (mondjuk nekem is soknak tűnik) ez függ a tv fényerejétől, a 3D-s tartalomnál eszik a legtöbbet, mert ilyenkor feltolja a fényerőt, meg ugye egy winyót is kell pörgetnije. Ilyenkor szokott a vezérlőm 8-9-10A-t írni.
-
Peti N95
aktív tag
Szerintem egyáltalán nem sok neki, ugye az 500-as tud olyan 320watt körül, a tv meg max 60-70wattot vesz fel.
-
cinemazealot
addikt
Milyen tévé az, ami 230 V-on 4-5-8-10 ampert vesz fel?
És milyen APC Back-UPS CS 500, ami képes ekkora (e szerint 1-2 kW-os) fogyasztást meghajtani?A hosszútávú üzem szerintem nem lehet nagy gond, ha nem csúcsra járatva használod a UPS-t. Nálunk a minap volt egész napos áramszünet, és a kb. 12-13 W teljesítmény igényű modem+router párost 4-5 órán át gond nélkül vitte egy FSP Nano 600.
-
A megváltó
tag
-
Peti N95
aktív tag
Sziasztok.
Egy olyan kérdésem volna felétek, hogy van nekem egy APC Back-UPS CS 500-as szünetmentesem, amit egy hobbi napelemes szigetüzemű rendszerben használok.
A szünetmentest egy 225Ah-s akksi látja el, amit a napelem tölt is szépen.
Nemrég gondoltam egy merészet, és bedugtam a nem régi 3D-s smartos 101cm-es tévémet, hogy mit csinál vele...
meg hogy kicsit jobban megterheljem a rendszert, hogy mire is képes valójában. A tv szépen üzemel róla, több órán keresztül, 4-5- 8-10 Amper között vesz fel... A kérdésem a következő: lehet e baja a tv-mnek, a így a saját magam megtermelt árammal hajtom? Lehet e baja a szünetmentesemnek, ha 2-4 órát üzemeltetem egyfolytában ekkora fogyasztóval?? (mert ugye ezeket pár percre tervezték) néha viszont 1-2 óra használat után egyszer csak lekapcsol, de ha vissza kapcsolom megint megy 1-2 órát simán! Nem e rossz neki hogy nincsen megfelelő hűtése? Eléggé melegszik a doboza, de azért nem akar kigyulladni, csak olyan jó meleg...
Bocs ha hosszúra sikerült....
-
Amadako
tag
Sziasztok
gyakori nálunk az áramszünet, ps4-nek nem tesz jót.Mi a legolcsóbb alternatíva amivel tudnék védekezni az áramszünetek ellen?
előre is köszi
Üdv -
frpeter
Topikgazda
Szia!
Ez nem szinuszos sajnos. A 420-as és 620-as széria kvázi szinuszos kimenetű. -
A megváltó
tag
Sziasztok! [link] , van egy eladó szünetmentesem, csak nem tudom hogy milyen szinuszjelet ad ki? , tudtommal a smartok tiszta szinus jelet, csak aszt tudom , hogy vonal interaktív a topológiája.
-
GEPESZ66
veterán
Megjött a válasz.
A Google fordítóval azt vettem ki, hogy vagy működik a pfc-s táppal, vagy nem.
A számítástechnikai boltban, mikor tegnap voltam náluk, azt mondták, hogy Ők problémával nem találkoztak ilyen párosításnál.
Azért ezt elküldöm nekik is. Nem akarok úgy járni, hogy hazaviszem a gépet, s nem lesz jó.Hi ,
The Black Knight (BNT) series is our most cost effective line interactive series. This series only produces simulated sine waves and thus can not be guaranteed to work with all active PFC power supplies.
If you are looking for a unit that produces a pure sine wave but is still line interactive to save on cost you would need to look into our Smart King series (SMK). Here is a link to the SMK-600A: http://powercom-usa.com/ProductDetail.asp?ID=28
The switchover time for our line interactive units is 2-4 milliseconds which should not be an issue for most PSUs. If you need a guarantee that the UPS would work with your active PFC PSU then it may be necessary to look into our full online pure sine wave UPS units such as the Vanguard series (VGD). The lowest model we currently offer is the VGD-1000LCD: http://powercom-usa.com/ProductDetail.asp?ID=2110
Sincerely,
Frank Chen
Account Manager
-- Powercom America, Inc. --
2084 E. Francis Street
Ontario, CA 91761
T: (714) 525-8889 x 119
F: (714) 525-8881 -
Amadako
tag
Sziasztok
gyakori nálunk az áramszünet, ps4-nek nem tesz jót.Mi a legolcsóbb alternatíva amivel tudnék védekezni az áramszünetek ellen?
előre is köszi
Üdv -
cinemazealot
addikt
Én kb. fél éve vettem egy Approx APP500PS tápot, ami hivatalosan is passzív PFC-s, és az egyik legolcsóbb a piacon. Természetesen itt a fórumon kaptam miatta hideget-meleget, mert ez gyakorlatilag a kategória legalja, és ahogy elnézem, az Árukeresőn is sokan szidják. Épp ezért nem is javaslom. Viszont mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy az 6 évvel ezelőtti, első generációs i5-ös konfigomat ragyogóan elviszi egy FSP Nano 600-as (ronda szinuszos kimenetű) szünetmentesről... és kifejezetten halk a 12 cm-es ventilátora, ami miatt szintén nagyon megszerettem.
Új hozzászólás Aktív témák
-
9900 - 9801
26163 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 11901 11900 - 11801 11800 - 11701 11700 - 11601 11600 - 11501 11500 - 11401 11400 - 11301 11300 - 11201 11200 - 11101 11100 - 11001 11000 - 10901 10900 - 10801 10800 - 10701 10700 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Horgász topik
- iPhone topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Bemutatkozott a Poco F2 Pro (már megint)
- Mobil flották
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Formula-1
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- GAMER PC! Intel i7-14700 / RTX 4090 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G2 SFF brand - i7 6700 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB W10
- 27% - HP Omen 35L GAMER PC! Ryzen 8700F / RTX 4070 Super / 64GB DDR5 / 2TB NVMe! BeszámítOK
- 27% - Konfiguráció G5905 / RX580 / H510 / 16GB 2666Mhz / 1TB SSD / 500W
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Majd kiderul, h milyen

És milyen APC Back-UPS CS 500, ami képes ekkora (e szerint 1-2 kW-os) fogyasztást meghajtani?