- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
8900 - 8801
26163 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2017-02-10 12:19 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
djculture
félisten
Pedig az ilyen fel le kapcsolódás akkor van ha túlmelegszik az akksi..
-
Marmonkanna
tag
Elhiszem, ha mondjátok, de több mint tíz éve így használom (a korábbi apc tápomat is), és az akku kapacitásával sose volt gond.
Most is valami más a gebasz.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Ezzel ölöd meg az aksit is meg a szünetmentest is, pont erre való, hogy éjjel nappal menjen...

-
*Ropi*
félisten
Első hiba: UPS-t nem ajánlott kikapcsolni! Az akkuk degradálódnak.
Attól, hogy USB kanóc, még használhat butított protokollt.

-
Marmonkanna
tag
-
*Ropi*
félisten
A funkciók azért hiányoznak, mert "simple signalling" kábelt használsz, ami nem viszi át azokat.
Az akkut kalibráltad?
-
Marmonkanna
tag
Na úgy tűnik, hogy beszoptam az akkucserét. az új akksival is ugyanúgy csinálja...
tehát:
APC Back-UPS ES 550 VA BE550G-GR
Random időnkét elkezd villogni a "replace battery" piros led, és folyamatos sípolás, ez kb tíz másodpercig megy, aztán elhallgat. Eközben minden megy tökéletesen, nem kapcsol át, nem szakad meg az áram.Feltettem a Powerchute programot, egy rakás funkció hiányzik, amiről egyébként fórumokon írnak, de az kiderült, hogy random "battery disconnected" ablakokat dobál fel, aztán pár másodperc után connected.
Az a furcsa, hogy ez nem mindig jár együtt a sípolással. Most este vagy négyszer jelzett disconnectet, de ebből csak egy alkalom volt, mikor villogás-sípolással együtt volt.Apc fórumot olvasgatva ez nem egyedi eset, de megoldást nem nagyon találtam.
Valakinek van tapasztalata ilyesmivel innen?
Köszi! -
frpeter
Topikgazda
-
opeter70
senior tag
-
Guszti
aktív tag
-
opeter70
senior tag
-
opeter70
senior tag
-
Guszti
aktív tag
-
opeter70
senior tag
Üdv urak!
Van egy APC Smart-UPS 700 (SU700INET) típusú szünetmentesem.
Akkumulátorokat cseréltem benne és azóta a következő furcsaságot vettem észre.
Ahogy bekapcsolom a rácsatlakoztatott számítógépet, a jobb oldali led sor (az akku töltöttség jelző) elkezd ütemesen villogni (mind az 5 egyszerre).
Ha kikapcsolom a számítógépet, akkor megszűnik a villogás és folyamatosan világít mind az 5.Ha ez számít valamit, a számítógépben Chieftec CTG 600-80p tápegység van.
Korábban ugyanebben a felállásban (a régi akkukkal) nem csinált ilyet.
Van ötletetek, hogy ezt mi okozza, és lehet-e így használni a szünetmentest?
A gépen kívül még 2 viszonylag kis fogyasztású eszköz van rákötve. Egy 5 portos switch és egy 2 fiókos NAS.A válaszokat, tanácsokat előre is köszönöm!
-
Serricon
senior tag
-
*Ropi*
félisten
-
Serricon
senior tag
Sziasztok, van egy kis furcsaság itt nálam, érdekelne hátha látott/tapasztalt már ilyet valaki..
APC BackUPS RS 800 a tettes
amik rá vannak kötve:
3 pc (~5w nuc, ~15w router, ~100-200w játékgép)
2 23"-os monitor
erősítő ~20w
switch, meg még egy router.A jelenség annyi, hogy hazajövök, benyomom a gépet, erre túlterhelés, zúgás, aksira vált, a gépet ledobja, de a többi megy tovább, majd ha várok egy idő után mindent ledob, ha újraindítom akkor utána már jó.
Az APC szerint ha minden be van kapcsolva, gép idle, akkor ~180-200w ha játszok is, akkor ~250-300w körül..
Ha jól tudom a 800-asnak kb 500w-ig bírnia kellene nem?
Azért is furcsa, mert ez csak havonta 1-2 alkalommal jön elő, és mindig ugyanazok a fogyasztók mennek róla, csak a nagy gép van kikapcsolva, és mindig ugyanúgy kapcsolom be.. nem tudok rájönni miért dobja el ilyenkor.A nagy gép tápja Enermax Modu 82+ ha számít, a többi cuccnak mind külső téglája van az erősítőt kivéve, de az is elhanyagolható fogyasztású.
-
*Ropi*
félisten
-
Doky586
félisten
-
*Ropi*
félisten
-
Doky586
félisten
-
Guszti
aktív tag
-
*Ropi*
félisten
-
Guszti
aktív tag
-
*Ropi*
félisten
-
Guszti
aktív tag
Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani, hogy az újabb rackes smartokra (pl. SUA2200RMI2U, SUA3000RMI2U) lehet-e nagyobb akksikat tenni? Pl. 18-ast az 5-osok helyett?
Illetve hogyan néz ki ezeknek a belseje? Gondolok itt arra, hogy két teljesen különálló részből áll vagy ennél azért bonyolultabb?
Köszi! -
djculture
félisten
-
tornas
őstag
-
Tamoo
nagyúr
-
djculture
félisten
Csak pannon powert ne vegyen senki az valami gyalázatos minőség, egyik bankban 10-ből 8 pukkant szét nemrég 3hónaposan..
-
Tamoo
nagyúr
-
Benőke
őstag
-
Tamoo
nagyúr
-
DJ. Ru$y
nagyúr
-
Tamoo
nagyúr
usb-s
EpsonEaton 5E szünetmentese van esetleg valakinek? Feltelepítettem a programját, de nem látja a készüléket.
-
djculture
félisten
Mindegy ez legyen a legnagyobb gond vele a hangja, amúgy meg elég jó konstrukció nem is eszik annyit mint egy folyamatosan dolgozó lineinteraktív vagy online ups

-
El Kebir
őstag
Az apc nem egyedi bekötésű adatkábeleket használt? Nem okozhatja a rossz bekötés azt, hogy lekapcsol az ups? (mert nekem régről volt egy, elvileg jó, soros kábelem, az nem volt jó az apc ups-hez, csak mikor a neten böngészet bekötési rajz alapján át nem kötöttem a kábelt)
-
Marmonkanna
tag
üdv!
APC Back-UPS ES 550 VA BE550G-GR típusú tápom van, már jó pár éve, nem is emlékszem pontosan mikori...
Mostanában elkezdett álltó helyében sípolni+piros lámpa, szóval gondoltam, lehet nem ártana egy akksicsere.
Ha nem tévedek, akkor RBC2-es típust kéne vennem, ugye?Egyébként új akkumulátorral lehet egyből használni, és úgy tölti magát a hálózatról, vagy egy ideig úgy kéne tölteni, hogy nincs a PC rádugva, bekapcsolva?
-
crissprivat
senior tag
-
djculture
félisten
Ennél nem lehet mert ez egy offline ups nincs kummunikációs portja.
-
crissprivat
senior tag
-
djculture
félisten
Én még a tv alá is veszek egyet majd a nyáron, nekem bevált egy bajom van csak vele az éles hangot amit ki ad ha elmegy az áram.. De megoldottam egy kis piezo van benne, leragasztottam így is hallani de nem annyira hangos
Ja egy komolyabb energia megtakaritási elektronikával működő táp alá nemárt ha szinuszos, nekem egy Zalman ZM600-LX 600W van azzal megy simán -
flymi
addikt
-
djculture
félisten
-
OddMan
őstag
Igazából arra lettem volna kíváncsi, hogy ezek közül melyik a leghalkabb? Aztán ha ezzel már tisztában leszek, akkor könnyebben fogok tudni dönteni
Ami számomra lényeges, hogy legalább 800W-ig lehessen terhelni, mert lesz rajta 2db kisebb gép és néha 1 vetítő is. Ami még tetszik ezekben a típusokban, hogy mindegyik képes kijelezni a terhelést, illetve az akku töltöttségi szintjét. Igaz a PowerWalker csak ledek segítségével, de nekem már az is elég.
Az általam kinézett szünetmentesek közül a PowerWalker a legolcsóbb, de azt nem tudom, hogy ez a típus mennyire hangos és mennyire megbízható?
APC BR900GI-t már használtam, az szerintem csöndes, bár azt nem tudom, hogy ehhez képest a jóval nagyobb BR1500GI mennyivel hangosabb, ha egyáltalán hangosabb működés közben? -
Benőke
őstag
-
Doky586
félisten
-
*Ropi*
félisten
-
Tidus
addikt
LG, Gyári adatok szerint 49 Watt.
A szünetmentessel az is a problémám hogy itt vettem a ph.-n, elvileg hibátlanként.
Rendeltem hozzá kábelt és csatlakozókat az ebay-on hogy össze tudjam kötni a gépel. Amiket fentebb belinkeltem csatlakozókat és kábelt azokról van szó.
A rendelésekkel elment jó két hónap mire megkaptam mindent, és kiderült hogy a szünetmentes hibás. Mivel először az USB-s RS 232-őt rendeltem, amire azt hittem hogy hibás. Ez egy jó hónap volt. Aztán a hátlapi csatlakozót, és a kábel. Ennyi idő után elég macerás reklamálni az eladónak, bár már jeleztem neki. -
*Ropi*
félisten
Ez teljesítményben gyakorlatilag egy középkategóriás laptop.

Milyen TV, mekkora teljesítményfelvétellel?
(#8848) OddMan: "...mindegyik tudja azt, amire nekem szükségem lesz."
De mi az?

(#8849) Benőke: A helyedben nem jelenteném ki ilyen kategorikusan, mint írtam: az alkatrészek összeválogatásának az eredménye. Próbálnád meg mondjuk az én CCFL világítású Dell 2709 monitorommal, ami egymaga, kalibráltan eszik 75W-ot...És nem játszom rajta, hanem dolgozom: képeket utómunkázok.

-
Benőke
őstag
Ez nem igaz. pl aki nem játszik, az egyből el is érte... Egy mai modern gép nem eszik vga nélkül olyan nagyon sokat... Persze lehet futtani más erőforrás igényes alkalmazásokat és lehet munkaállomás is és egyéb okosság, de átlag masináról, átlag felhasználásról volt szó

Se nem alulfeszeltem, se nem minimal, se nem semmi. Ebben a 74W -ban a monitor és a Tápegység vesztesége is benne van... A szünetmentesé még nincs
Nyilván feljebb bírnám tolni a fogyasztást, ha kihasználnám mint a 65W -ot a processzorból és minden maxon pörögne meg lenne a 100W, sőt több is ha a maxra húznám a monitoron a fényerőt is, de 74nél többet nem mértem normál használat mellett... Ezt Win desktop login alatt produkálja
-
OddMan
őstag
Az alábbi szünetmentesek közül melyiket vegyem szerintetek?

A specifikációkat már átnéztem, mindegyik tudja azt, amire nekem szükségem lesz. Jó lenne ezek közül a legmegbízhatóbbat, legstrapabíróbbat kiválasztani. A másik fontos szempont számomra, hogy normál üzemmódban csöndesen működjön. Az oké, ha akkumulátoros üzemmódban búg egy kicsit, de normál üzemmódban ne legyen különösebben hangja. Nem szeretnék egy zúgó ventilátort hallgatni egész nap.- APC Back-UPS Pro 1500VA (BR1500GI)
- Eaton Ellipse PRO 1600 IEC (ELP1600IEC)
- PowerWalker VI 1500RT/LE -
Tidus
addikt
-
*Ropi*
félisten
-
Benőke
őstag
-
*Ropi*
félisten
Meg lehet oldani a galvanikus leválasztást, a kérdés csak az, hogy érdemes-e (az ára miatt). Egyszerűbb venni egy újabb és jobb konstrukciójú UPS-t, amivel nincsen ilyen probléma.
Most jutott el az agyamig (korábban mobilról olvastam): "Próbálkoztam az USB-s fajtával is, ezzel már akkor kikapcsol a szünetmentes ha csak abba csatlakoztatom. Az USB-t nem is kell(tudom) a gépbe. "
Akkor viszont egyértelműen a UPS a hibás, de nem feltétlenül galvanikus leválasztási problémával. Mindenesetre mire megjavíttatnád ott lennél árban, mint, ha vennél egy újabb és jobb modellt. Ami amúgy is ajánlott, mert ennek a terhelhetősége 260W, ami nagyon kevés egy mai átlagos konfigurációhoz is.

-
Tidus
addikt
-
*Ropi*
félisten
Tippre valamelyik készülék (valószínűleg az UPS) galvanikus leválasztása sérült és mivel potenciálkülönbség van a földjeik között (földelt készülékek fém háza ~80V-on van az abszolút földhöz képest), a védelem miatt kapcsol le a gép mert érzékeli. A helyedben nem használnám azt az UPS-t.
-
Tidus
addikt
Sziasztok.
Van egy APC Smart-UPS sc 420-as szünetmentesem.
Használtan került hozzám, adat kábel nem volt hozzá, amúgy semmi hibát nem észleltem. Beszereztem egy RS232-es kábelt. A géphez pedig egy hátoldali RS232-őt, az alaplapon van csatlakozás hozzá. De ha összekötöm a géppel azonnal lekapcsol a táp és a gép is. Próbálkoztam az USB-s fajtával is, ezzel már akkor kikapcsol a szünetmentes ha csak abba csatlakoztatom. Az USB-t nem is kell(tudom) a gépbe. Tehát tovább nem is jutok. A tápnak lehet hibája? -
frpeter
Topikgazda
Ha kihasználod a tápod és szinuszos gépet igényel, akkor ez ajánlott: APC SUA1000I
Ha nem használod kis és nem igényel szinusz, akkor akár ez is jó lehet: APC BE700G-GR -
labbi
tag
nekem is adna tanácsot valaki?
-
*Ropi*
félisten
-
Doky586
félisten
-
Tamoo
nagyúr
-
*Ropi*
félisten
-
Tamoo
nagyúr
Sziasztok
FSP EP850 ... ha hálózatra van dugva csak visít. Gondolom beadta a kulcsot az akksi. 2010 november óta van használatban. Esetleg tudja valaki, hogy ezt kalibrálni kell, vagy csak keressek egy ugyanilyen paraméterekkel rendelkező akkumulátort és kicseréljem? -
flymi
addikt
Köszönöm a korrekt és részletes választ!

Egyenlőre nem tervezek nagyobb VGA-t és másik procit sem. Ezzel a konfiggal szeretnék kihúzni 2-3 évet. Legfeljebb a VGA-t cserélném(de ez is még 2 év garis) , ha lenne alkalmi vétel 780-780Ti-ból, ami lássuk be nem lenne túl nagy előrelépés.
690 is ütős, de valószínűsítem, hogy sokkal több, vagy inkább rengeteg áramot kér. 
Ez a táp is kiszolgálja ezt a konfigot, de ha az embert elkapja a fejlesztési láz... Hát igen. Egyenlőre marad a jelenlegi felállás, de a nem túl távoli jövőben azért jobbítanék rajta. Nem várnék vele 5 és fél évet, mint tettem azt a 775-tel.

Végeredményben is megfogadom a tanácsod és marad a táp és az 1100-as "kisebb" szünetmentes. Már csak a zseton hiányzik rá.

Még egyszer kösz és szép napot a topiclakóknak!

-
*Ropi*
félisten
-
Benőke
őstag
Nem a táptól függ, de ha a táp többet bír és ezért mondjuk jobb VGA -t veszel vagy bármit ami többet kér, akkor probléma lehet. A 660W -os táp ha max terhelésen mondjuk 90% hatékonysággal működik, akkor a konnektorból ~726W -ot vesz fel. Szóval ehhez már az 1100VA -s szünetmentes is kevés lesz. Ehhez mérten kell méretezni a szünetmentesedet. A tápra és a szünetmentesre is igaz, hogy tartós terhelésen 80% körül legyen a max.
A delta belsős tápk olcsó vagy középkategóriás tápok. A Chieftech sok ilyet adott ki, bár egy ideje ők sem gyártanak már ilyet. Ha jól tudom, de a Tápos topic elején megtalálsz minden infót. FSP/Seasonic nem gyártott delta belsővel tápot.
A monitor nem lesz egy nagy kaland. A lámpa sem ha nem több 40W -nál. Ha mondjuk ledes vagy fénycsöves, akkor még kevesebb. Hangfal nem gáz csak az erőlködő ami meghajtja

Ha fejleszteni szeretnéd és nőne a felvett teljesítmény, akkor át kéne gondolni, ha csak alkatrészt cserélgetsz akármiért de a felvett teljesítmény nem növekszik, akkor elég lesz jó időre az 1100VA -s. Ráadásul a jelenlegi tápod max terhelésen is alatta maradna a 660W elméleti maximum teljesítménynek.
A 480W -os is elvinné, de max terhelésen (Értsd a proc és a VGA ) már önmagában ~320W + sallangok. Alaplap, ssd, hdd, ram + ~50W + Monitor ~20-25W Ez így már ~400W. 90% hatékonyság mellett ez már 440W. Most elég lenne de később nem biztos. Ezért javasoltam egy erősebbet, ott nem baj a + fogyasztó pl lámpa...
Szerintem felesleges a tápcsere és az 1500VA -s szünetmentes is.
Döntés a tiéd.
-
flymi
addikt
Tehát ha mondjuk lecserélem az FSP 550-et Seasonic 660-asra, attól még elvileg az 1100VA-nak vinnie kell.
Jellemzően melyek a delta belsős tápok?
Most néztem, aPRO szériás is akkor "csak" szimulált szinuszos, nem mind. Hát nem lesz egy olcsó mulatság, akárhonnan is nézem... Gép+monitor+hangfal+1 lámpát talán elviszi akkor.
Ja és kösz megint az okosítást. Minden nap tanul valamit az ember!
-
Benőke
őstag
A tápod jóféle. 100% -os biztonsággal nem mondanám, hogy menni fog, de igen valószínű.
Viszont 480W -os a tápod 550W Oké hogy nincs kihajtva a tápod, de ez határ terhelés a szünetmentesnek ha meghajtod. Ha pedig többlet terhelésre lesz szükséged, akkor kevés lesz... Persze normál állapotban biztosan elég lesz. Azért Inkább az 1100 -as vedd meg. Már csak azért is mert ha a géped mondjuk 500W -ot eszik, a konnektor felől azért ez 550-600W között lesz.
"lépésenkénti közelítés egy szinuszhullámhoz": annyit tesz hogy nem szinuszos. Szerintem ami nem szinuszos, az szimulált...
Ami igényli a tiszta szinusz hullámot az nem fog működni. pl a Delta belsős tápok igénylik...Ha drágának találod az APC -t akkor nézd meg pl az FSP EP1000 -et. Ezt ajánlották nekem is.
Esetleg az Eaton 5E 1100. -
flymi
addikt
Nagyjából lehet ennyi. Vagy picit több.
Terhelési érték lenne a mérvadó a szünetmentesnél.
Ennek 480W-at el kell vinnie, ahogy néztem a honlapjukon közel teljes terhelésnél is nagyjából 2 perc áthidalási idő van. Ez a "lépésenkénti közelítés egy szinuszhullámhoz" viszont még mindig nem egy Back-UPS PRO.
De azért félnem nem kell tőle azt hiszem, jobb mint a szimulált szinuszos.
Elvileg akkor tehát jó választás lehet?Ja és kösz a választ!

-
Benőke
őstag
szerintem 50-60W környékén, de konnektorban mérve.
persze idle.
terhelve ugye nem tudjuk csak saccolni, az elméleti maxot tudjuk.
proc elvileg 88
a vga pedig 230
konnektor felől 450-500W is lehet.Azért szerintem ez ritkán lesz ennyi, a valóságban azért 400W alatt marad szerintem sőt,
a legtöbb esetben valahol 300-350W lesz. -
DJ. Ru$y
nagyúr
frpeter és a többiek!
A TV-mnek lehet bármi baja, attól, hogy egy APC Back-UPS BR 900GI -n keresztül kapja az áramot? (sima PC csatlakozós nem a dugvillás) Egy átalakítóval van bekötve a TV, ami pedig egy LG LCD TV, kössem inkább ki, bár így biztonságosabbnak érzem, vagy nem lesz baja?

-
flymi
addikt
Mennyit ehet nagyjából a konfigom IDLE és terhelve? Jelenleg gariban az alaplap, nem tudok mérni. És különben is csak egy gagyi SilverCrest-em van...
-
Benőke
őstag
-
frpeter
Topikgazda
-
*Ropi*
félisten
-
flymi
addikt
-
frpeter
Topikgazda
-
*Ropi*
félisten
-
flymi
addikt
-
*Ropi*
félisten
-
flymi
addikt
Tényleg senki???

Ennyire fogós kérdést tettem volna fel?
-
flymi
addikt
Üdv!
Szünetmentest szeretnék venni, de fogalmam sincs, melyik lenne az ideális. Ja de, ne kerüljön a fizum felébe...

FSP Nano 600-at néztem és nagyobb tesóját a Nano 800-at.
Ez elvileg elég lehet a konfigomhoz egy gyönge áramszünet esetén, amíg leállítom a gépet? Vagy esetleg más ajánlott alternatíva?
Előre is kösz a választ! -
FrezeR
senior tag
Sziasztok
Hátha tud nekem segíteni valaki a következő problémámban. Van egy APC Back UPS BE700 GR típusú szünetmentesem. Nem egészen egy éve vettem bele új aksit.
Az utóbbi napokban azt csinálja, hogy kapcsolgat mint ha mindig elmenne az áram vagy kimaradna pillanatokra. Olyan 2-3 mp-re átkapcsol és ezt megteszi 1x valamikor meg 5x -10x egymás után és egész nap igen gyakran. De nem megy el semmi ami rá van kötve, és a másik szünetmentesem sem jelez, hogy ingadozás lenne. Tudja esetleg valaki mitől lehet ez? Tönkrement benne valami?Köszönöm előre is.
-
labbi
tag
sziasztok
http://hardverapro.hu/apro/elado_chieftec_620w_tap
nekem ez a táp van a gépemben
tudnátok valami szünetmentest ajánlani ami jó lenne ezzel a táppal a gépemnek?
halottam valami olyasmit hogy aktív pfc-s a tápom ezért valódi szinuszos szünetmentest szoktak hozzá ajánlani de nem vagyok túl jártas ebben a témában.
valaki tudna nekem segíteni? -
opeter70
senior tag
-
frpeter
Topikgazda
-
opeter70
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy a Powercom BNT-1500AP típusú szünetmentes szinuszos-e?
A leírásában ez áll:AC Output Voltage: Simulated sine wave at 100V or 110V/115V/120V +/- 5% for 120V model or 220V/230V/240V +/- 5% for 230V model
Sajnos laikusként ebből nem tudom kihámozni, hogy ezt köthetem-e olyan eszközök elé, amelyek szinuszos szünetmentest igényelnek.
Köszönöm!
-
frpeter
Topikgazda
-
Proci85
senior tag
Sziasztok
APC Back UPS CS BK350EI szünetmentesekből vásárolnánk be ~20 db-ot.
Különféle eszközök alá megy. Jellemzően 5 éves gépek, de lesz majd köztük új PC is.
Előfordulhat aktív/passzív táp vs. ups probléma?Köszi
-
Thome
veterán
Sziasztok!
Ez a szünetmentes táp (KLIKK) passzolna ehhez a meglevő FSP tápegységhez? (KLIKK)
Esetleg kisebb teljesítményű elég lenne? Valami 1000VA-s tápegység? Nincs nagy igény, maximum 1-2 másodperces, nagyon ritkán 10-20mp-s pillanatnyi áramkimaradást kell átvészelnie.
- CPU: Intel Core i5-4460
- GPU: Nvidia Geforce 970
- Alaplap: MSI B85M-E45
- Memória: 2x Crucial 8GB DDR3 1600MHz Ballistix Sport
- SSD: 1x 240 GB Kinston
- HDD: 1x 1 TB WD
- Tápegység: FSP Hyper 700 -
DJ. Ru$y
nagyúr
-
The DJ
addikt
-
DJ. Ru$y
nagyúr
-
frpeter
Topikgazda
Mindegyiknek van némi alapzaja, valamelyiknek halkabb, valamelyiknek hangosabb.
-
The DJ
addikt
Sziasztok!
Sose volt még UPS-em, de most kaptam 3 darab APC Back-UPS 350-est. Sajnos semmi kábelem nincs hozzá, ezért csak addig jutottam, hogy áram alá helyeztem őket és ebben a helyzetben az "On battery" led ég folyamatosan. Ez a normális viselkedés? Vagy ez valami gondot jelent? Próbáltam UTP kábellel összekötni a laptopommal és az APC honlapjáról letöltött szoftvert is megpróbáltam feltelepíteni, de valami hiba miatt sosem sikerült, így nem tudok semmit kideríteni az UPS-ekről.
Nagyon új még nekem ez a terület így bármilyen segítséget örömmel fogadok. Elsősorban szeretném valahogy letesztelni őket, hogy egyáltalán használhatóak-e avagy sem és erre kellene valami módszer vagy trükk vagy bármi, amivel kicsit többet megtudhatok az állapotukról.

Új hozzászólás Aktív témák
-
8900 - 8801
26163 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- EU: senki ne használjon Huawei és ZTE hálózati berendezéseket!
- Többet gyárthat a jövőben a drágább GeForce-okból az ASUS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Tőzsde és gazdaság
- Óra topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Végre elérhető az új Steam Controller
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Új Lenovo T14 Thinkpad G5 WUXGA Ultra7 155U 12mag 32GB 512GB SSD Intel iGPU Win11 Pro 2év Garancia
- iPhone 13 128Gb 100%(1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- 0perces. Kolink Inspire K2 Plus ARGB TG
- LG 32MR50C-B VA Monitor! 1920x1080 / 100Hz / 5ms / FreeSync
- Dobozos! Playstation 4 Slim 1 TB kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Köszi!
Kipróbáltam mindegyiket de egy nem látta az enyémet sem, aztán írták is hogy melyik SW melyik szünetmenteshez telepíthető, és így már okés volt
(legalábbis feltételezem, hogy az az)