Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Napster
tag
Aki Némethné Bognár V -nél van Sztocha gyakon, az tudna valamit mondani arról hogy amit hétfőn írat ZH -t és a Csütörtökön, kérdések megegyeznek ? (legutóbb leírtam a hétfői kérdéseket az előző ZH hoz aki írt csütörtökön plz nyilatkozzon)
...N@PsTeR***
-
blend
csendes tag
Hi!
Valakinek nincs véletlenül egy Levélolvasó kliens (POP3) javaban írt példája tanulmányozás célra? -
dlaccc
aktív tag
Keresek egy flash CS2 vagy CS3-ban jártas embert, aki segítene elkészíteni a kötprogom ill. korrepetálna. Juttatás közös megegyezés szerint msn: dlaccc@hotmail.com
Köszi! -
raszpi
csendes tag
Nem gáz, ha ma nem adom le a webtervet ma, csak nem lesz lehetőségem javítani.
Jól emlékszem?
Kicsit elcsúsztam, nem bírom befejezni éjfélig....
kösz. -
Gergello
addikt
Hali.
Assembly előadás zh-hoz van valakinek anyaga, vizsgához is jöhet.
Mire lehet számítani?
Kösz! -
raszpi
csendes tag
Flash mentorom keresem én is, árban megegyezünk.
kösz. -
redragon
csendes tag
Hali!
Egy hülye kérdés (de nagyon fontos lenne):
A gyakvezérek (demonstrátorok) mostanság mennyit keresnek átlagosan?Előre is kösz.
-
szmg2
csendes tag
Hi all..
Tudna valaki segíteni, harmadjára vettem fel a mikro gyakot. De sikeresen most is olyan időpontra amikor nem tudok mindre bejárni.
Ha esetleg van valakinek feladatsor megoldások,gyak anyagok,zh példák és eltudná nekem küldeni nagyon hálás lennék.
e-mail: gszoke2@gmail.com -
fravik
tag
Sziasztok!
Palatinus Endre felrakott egy minta zh-t a triggeres zh-hoz.
Sajnos nem nagyon boldogulok vele. Nagyon megköszönném, ha valaki megosztaná velem (esetleg mindenkivel) a megoldását, hogy tudjunk tanulni belőle és ne esélytelenül induljunk neki a 2. zh-nak!Nagyon szépen köszönöm előre is!
A link a mintazh-hoz:
[link]"Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else."
-
szmg2
csendes tag
Köszi.
Én se akartam eljátszani de hát ez lett...Ezeket az oldalakat ismerem csak az a gond hogy már nem olyan a számonkérés mint 2007-ben. Ha esetleg valaki ideit tudna küldeni még mindig hálás lennék.
A könyv megvan kiolvastam 3-szor is de a feladatmegoldásokhoz nekem ez nem segít. -
fravik
tag
válasz PowerBuldog #7469 üzenetére
Mi nem ezen a héten írunk, hanem jövő héten... szerintem ez mindenkire igaz!
"Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else."
-
Szőri
csendes tag
válasz PowerBuldog #7472 üzenetére
csüt 12-14
-
StellDJ
csendes tag
Hello!
Keresek egy flash CS2 vagy CS3-ban jártas embert, aki segítene elkészíteni a kötprogom ill. korrepetálna. Juttatás közös megegyezés szerint e-mail: stelldj@gmail.com
Köszi! -
8904
csendes tag
mindenki olyat keres aki vágja a flash-t? direkt meg is néztem mik most az idei progok, nem nehezebbek mint tavaly. a legtöbb valami táblajáték, nem is azt várják, hogy autós játékot csinálj. ezeknek mindig úgy kell nekikezdeni, hogy szétbontod részproblémákra, pl rögtön ha az első játékot nézem, a BallBalance-t, akkor nyilván először azt kéne megcsinálni, hogy csak lehetessen pakolgatni és 3 esetén essen ki, ehhez hasonlót meg órán is csináltatok, különben ha eddig eljutsz már simán megvan a minimumpont, sőt.. ha megnézed a pontozást, akkor ez az ami a nehéz: "játék közben események figyelése és azok logikus lekezelése (3), a játék folyamatának megléte, logikus, szabályos működés, az állapot követése, eredmények számítása és kijelzése (7)", de ez is csak 10 pont a 40ből, szóval ha nem billen a mérleg simán van 30 pontod, sőt, többet is adnak szerintem. Munkás dolog azt nem vitatom, de a multimédia nem nehéz tárgy. Ráadásul nem unalmas csinálni ezt a kötprogot, mert pl egy alga1 kötprogot írni nem olyan izgalmas, kevesebb a sikerélmény, kb az van hogy vagy jó vagy nem
[ Szerkesztve ]
-
phantom88
tag
Ha még a flash kötprogot sem tudjátok megcsinálni magatoktól, akkor mit kerestek itt? Mert még alga nehézséget okoz megértem, de ilyenek, hogy alkfejl, flash ha gondot okoz, akkor az azt jelenti, hogy vagy lesz*rod az egészet vagy tényleg kár erőltetni. Mi okoz gondot? Mert szerintem még az angol nem tudás sem jelenthet kifogást, mert elég sok könyv, tutorial van magyarul. A gyakorlati anyag is "elég" szokott lenni.
Ha valakit megbántottam, bocs!
[ Szerkesztve ]
Rock, paper, scissors, lizard, Spock..... http://www.youtube.com/watch?v=_4PFWow-q1s
-
blend
csendes tag
válasz phantom88 #7481 üzenetére
Azért én azzal vitatkoznék, hogy alkfejl . Igaz az egyetem egyik leghasznosabb tárgya(ha valakit érdekel a gui db programozás), de azért nem a legegyszerűbb a zh-n átmenni. Viszont a multimédia tényleg nem nehéz, és igazából a gyakorlati példák alapján bármilyen kötprogit meg lehet csinálni. Tween-ekkel, szovegekkel stb meg a min pontot simán össze lehet hozni. Nem kell nagyon megeröltetni hozzá az ember agyát Ha meg írsz egy kis scriptet ami csinál is valamit akkor meg jönnek a pontok Szal hajrá srácok!!
-
sanzi89
addikt
Na, kideültek a Prog1 kötprog pontok. Én meglepődve tapasztaltam, hogy egy objektumorientáltabb program ami nem működik (egyszerűen nem azt csinálj, mint ami a feladat kiírás volt, de nagyon durván, kb használhatatlan, részletekbe nem mennék bele) többet ért, mint egy olyan ami kiakaszthatatlan, minden esetet úgy csinál, mint ahogy az le volt irva a specifikciókba, de mondjuk static függvényekkel dolgozik.
Több napot elszenvedtem az összes eset lekezelésével, minden helyzetre reagáljon valamit a program, de ezek szerint szart se ér. Ha csinálok egy db metódust egy külső osztályba, ami összead két számot holott pl le kellene integrálnia az többet ér, mintha a Main-be static függvényként megírom az integrálást. Hajrá SZTE...
Szánalom...
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
8904
csendes tag
válasz sanzi89 #7483 üzenetére
ez sajnos ilyen, minden tárgyba azon van a hangsúly a pontozásba amiért tanulod a tárgyat. pl multimédiából én is megkaptam a max pontot annak ellenére hogy nem volt tökéletes az útvonalkereső algoritmusom, mivel ott nem az a lényeg. rendszerfejlesztésből is a lényeg hogy összehangolva dolgozzatok, csapatmunka, használjátok a fejlesztést segítő eszközöket, és szép legyen a kód, rendezett, karbantartható. prog1-re is igaz ez, ott az OO paradigma megértése a cél, és mivel a java az egyik legmagasabb szintű és legelterjedtebb OO nyelv, így ezt tanuljuk. majd alga-n lesz az fontos hogy a specifikációnak megfelelően működjön.
-
snow.man
tag
Látom, mindenki megmondja a konkrétot...
-
8904
csendes tag
persze hogy ér, feltéve ha megcsináltad a toplistát, zenét, időmérőt, stb. Minumumpont tuti megvan. legalábbis pl Bodnár Petinél mindenképpen.
(különben így első ránézésre nem túl bonyolult az a billegés se, úgy számolod ki a sebességet, hogy valahogy súlyozod az elemeket annak függvényében hogy milyen messze van a középpontól. és összeadogatod mindkét felén és a nagyobb fele forgatod, már nem emlékszek hogy is van ez, de biztos van valami függvény ami pl milliszekundumonként hív meg egy másikat, és ezzel csinálod meg a folyamatos forgást.)
[ Szerkesztve ]
-
segi67
csendes tag
Így van ahogy leírták,a forgástengelyt a háromszög csúcsánál legyen, de akár folyamatos is lehet a forgás nem kell másodpercenként simán enterFrammel mozgatod,sebessége attól fügjön hogy az egyik oldalon mennyivel van több mint a másikon.Én akár úgy is eltudnám képzelni hogy minden faknak van egy súlya persze a közelebbitől a távoli felé növekszik összeadod az egy fakban lévőket, majd az egy oldalon lévőket ezt megcsinálod a másik oldalon is és összehasonlítod a két oldalt és ennek fügyvényében nő a sebesség.
De ez tényleg így van hogy nem arra kapod a pontokat hogy összességében milyen a program hanem arra hogy a rész dolgok amik felvannak sorólva a leírásban meglegyenek! -
ALI_G
veterán
Megkérném kedves hallgató társaim, hogy aki a Riesz teremben látta vagy tudja, hogy hol lehet a kék átlátszó mappám és benne lévő HSRV jegyzetem, az kérem jelezze felém a Balog.Zoltan.1@stud-os e-mail címen. Ha visszahozod, nem vágom le a fél karod becsszó!
-
sanzi89
addikt
Hát, "öreg" neked elgurult a gyógyszered akkora hülyeségeket írtál.
De magyarázni sincs kedvem, ilyen hozzáállással teljesen felesleges volna (pont, hogy én csinaltam meg a speficikációk szerint a feladatot, és nem én választok "összeadó" programot azt kapom megfelelő specifikációkkal itt keresgelj, bar szerintem reménytelen).
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
ALI_G
veterán
válasz sanzi89 #7494 üzenetére
pardon, igazad van. levelezős kiírást láttam. azt hittem megegyezik. De a levelezősökre továbbra is érvényes amit írtam
illik mindig azt csinálni amit kérnek és nyugodtan lehet reklamálni, nem fognak szekálni érte. ja és nem az egyetemen fogod megtanulni a programozás rejtelmeit
[ Szerkesztve ]
-
DoL
csendes tag
Semmi, nálam még mindig nem működk Ugyanazt a hibát dobja újrafordítás után, az Apache errorlogjában közli, hogy hozzáférés megtagadva. Egyre inkább gyűlölöm ezt a tárgyat, gány az egész, az előadáspéldák elvétve működnek, ÍGY HOGY LEHET DOLGOZNI?!
(linuxban persze simán be lehetett lőni a dolgot, csak kíváncsi vagyok, fog-e működni az egész így, hogy fele win, fele linux alatt készült el...)
-
8904
csendes tag
pedig ezekkel jobb ha nem cukkolod fel magad, később az életbe, meg későbbi tárgyakon annyi sz*pás lesz az ilyen beconfigolási dolgokkal, hogy el nem lehet mondani szépen nyugodtan, így 3 nap szenvedés után újra meg újra fel kell csapni a google-t és mindig kicsit okosabb lesz az ember
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- EA Sports WRC '23
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Asszociációs játék. :)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Horizon: Zero Dawn
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest