Hirdetés

2024. június 1., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  SZTE Infósok topicja

Hozzászólások

(#3877) ivjoe válasza mike90 (#3873) üzenetére


ivjoe
tag

Középsuliban biosz-kémia szakos voltam, sosem tanultam programozni (nyolcadikos koromban láttam kis pascal-t önerőből pár matekházi erejéig), nem voltam infó faktos sosem, ráadásul humános osztályba jártam, matek fizikát nem vitték túlzásba, viszont én szerettem, és mikor faktot kellett választani fizika-infót akartam, de nem tehettem így lett biosz-infó, de órarendet elcseszték és biosz-kémiásnak kellett lennem. :D (Leírhatom részletesen mi, hogy miért alakult így, de most nem fárasztanék ezzel senkit.)

Első bsc-s évfolyammal kezdtem 2006?-ban, kolis vagyok 3. éve, és jövő félévben szeretnék végezni, megvannak a tárgyaim, közben dolgoztam egyetem mellett szoftverfejlesztőként egy évet, szeptembertől asszem megint szeretnék. :)

Bukási arány hatalmas, nem tudom mérnök infó bsc-n decemberben hányan végzünk. :(
Szóval megcsinálható, még koli, no infó, no programozás, szegényes matek és fizika ismeretekkel asszem, a lényeg, hogy szeresd, amit csinálsz, mert nekem van egy olyan érzésem, hogy itt megpróbálják majd veled megutáltatni. :)

Az a baj, hogy sokan azt gondolják, középiskolás fejjel, hogy ha vágom, hogy milyen videokártyát, processzort, stb. érdemes venni és jó vagyok CS-ben, akkor infószak. :)
Igen, ezt én sem gondolom komolyan, csak ironizáltam kicsit. :) Én azt szoktam mondani a szakomról (jaigen mérnök-infós vagyok, írtam már? :D), hogy mi 50%-ban matematikusok, 50%-ban fizikusok és 50%-ban informatikusok vagyunk. Ez így össz. 150%, amit el is várnak, ki is hajtanak belőlünk. Sztem az egyetem legnehezebb szakjai között ott van a három infószak, de olyan nagy rálátásom nincs a többire, bukási arányt tekintve már lehet, hogy nagyobb biztonsággal mondhatom. :) De vannak ősrégi legendák az infósok között, miszerint vannak akik elvégzik. És néha fel-felbukkannak olyan személyek is, akik azt állítják magukról, hogy informatikus diplomájuk van. :D Mindent összevetve, szerintem az infós diplomaosztón színészek szerepelnek. :D Najó, abbahagytam. :)

Azt akartam még mondani, hogy legjobb képet úgy kapsz az egyetemről, ha leülsz egy felsőbb évessel, egy korsó sör, vagy akármi mellé, mert napokat lehet mesélni a szakról. :)

http://lorem.hu

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  SZTE Infósok topicja
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.