Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
Új hozzászólás Aktív témák
-
ladybug
őstag
Én is azt tettem volna, de aztán szerencsére találtam egy nagyon jó ügyintézőt, aki szó szerint házhoz jött, és minden papírért ő futkosott, és csapkodta az asztalt. De ez a 3. bank volt, ahol fel tudtuk venni a hitelt. Mondjuk nem a szocpollal volt gondunk, hanem a tetőtérbe kötöttek bele. De volt olyan ismerősöm, akinek a szocpollal gyűlt meg a baja. Pedig 2 kiskorú gyerekkel voltak, épp 30 fölött.
-
ladybug
őstag
-
ladybug
őstag
Ezeket találtam még:
[link]
És ezt:
A gyermekekre és családtagokra vonatkozó kritériumok
Mind a gyermekekre, mind az eltartott családtagokra érvényesül az a szabály, hogy a kedvezményre való jogosultság szempontjából csak négy feltétel esetében vehetők figyelembe. Az első feltétel, hogy legalább egy éve közös háztartásban kell élniük az építtetővel (vásárlóval). Ez alól a jogszabály két kivételt tesz:
a gyermeket - a teljes ellátást biztosító intézetben tanuló gyermek kivételével - az építtetővel (vásárlóval) közös háztartásban élőnek kell tekinteni akkor is, ha tanulmányai folytatása miatt átmenetileg nem az építtető (vásárló) lakásában lakik;
az építtetővel (vásárlóval) közös háztartásban élő eltartott házastárs, szülők vagy nagyszülők esetében egyik szülő (nagyszülő) után sem nyújtható kedvezmény, ha együttes jövedelmük meghaladja az öregségi nyugdíj legkisebb összegének kétszeresét .
A közös háztartásban való élés mellett a másik két feltétel, hogy a gyermekek és egyéb eltartottnak minősülő személyek:
havi rendszeres keresete, jövedelme a szerződéskötés időpontjában nem haladhatja meg az öregségi nyugdíj legkisebb összegét, amely 2004-ben 23 200 forint volt, jelenleg 24 700 forint (a keresetbe, jövedelembe a lakbér-hozzájáruláson, a vakok személyi járadékán és a házastársi pótlékon kívül a bért, a nyugdíjat, a járadékot, a munkanélküli segélyt és az egyéb rendszeres pénzbeli juttatás kell beszámítani), és
az építtetővel (vásárlóval) együtt költöznek be az új lakásba.
A negyedik feltétel, hogy amennyiben az eltartott gyermek, házastárs vagy más családtag maga is építtető (vásárló), utánuk - az egyéb feltételek fennállása esetén - csak akkor lehet szocpolt igényelni, ha a tulajdoni hányaduk együttesen nem haladja meg az 50%-ot .
Fontos tudni, hogy a gyesen, gyeden lévő személy a kedvezmény szempontjából nem minősül eltartottnak, ezért utána nem lehet kedvezményt elszámolni .
A megelőlegező kölcsön
A 40. életév alatti fiatal házaspárok a szocpol összegének kölcsönként történő megelőlegezését is kérhetik. A kedvezményre jogosító egyéb feltételek teljesítése esetében a gyermektelen fiatal házaspár két születendő gyermek, egygyermekes fiatal házaspár további egy születendő gyermek vállalása esetén hitelintézet útján - a hitelintézet által megfelelőnek minősített ingatlanfedezet biztosítása esetén - jogosult a megelőlegező kölcsön igénybevételére (megelőlegező kölcsön) .
A gyermekvállalás teljesítésére vonatkozó határidő, egyben a megelőlegezés időtartama:
egy gyermek esetén négy év,
két gyermek esetében nyolc év.
A gyermek(ek) vállalt határidőig történő igazolt megszületése esetén a megelőlegező kölcsönnek a kedvezmény összegével megegyező részét az állam a hitelintézet részére közvetlenül megfizeti (ezzel az igénylő házaspár a kedvezményt igénybe vevőnek minősül). A vállalt gyermek(ek) megszületéséig, de legfeljebb az erre vonatkozó határidő lejártáig az igénylő házaspárt a megelőlegező kölcsönre vonatkozó szerződés alapján fizetési kötelezettség - kivéve az igénylő házaspár által kezdeményezett szerződésmódosítással összefüggő költségeket - nem terheli -
ladybug
őstag
Nos, beadtuk a hitelkérelmet. A szocpolosoknak egy kis segítség...
A szocpol igénylést le kell igazolni. Be kell menni a helyi önkormányzaton a jegyzőhöz vagy aljegyzőhöz és a házassági anyakönyvi kivonattal és a gyermek vagy gyermekek születési anyakönyvi kivonatának bemutatásával kapod meg a kért nyomtatványt. Ja, és ki kell tölteni egy 2 soros nyomtatványt is. -
ladybug
őstag
válasz
üzenetére
Köszönöm a segítségedet. Mielőtt bementem volna a bankokhoz, az interneten tájékozódtam. Utánajártam mindennek, hogy ne jöjjek zavarba, ha vmit kérdeznek.
2 gyermek megvan
2 szobával bővül a lakás + 1 fürdővel
a számlavisszaigazolásról is tudok - nekünk 56%-ot mondtak tutira + 14%-ot az építési vezető engedélyével
Szerintem ezeknek meg tudunk felelni.
-
ladybug
őstag
válasz
üzenetére
Tényleg így van, nem pontosan írtam le a hitelfelvételi lehetőségeket.
Valóban takarékszövetkezetet kerestünk meg a bővítés miatt. És nem azért, mert az OTP-vel bármi bajom lett volna eddig. A tervező is így látta jónak, ugyanis nagyon kukacoskodó volt az ügyintéző. Hiszen a feltételek, amiket szabott, az már nem tetőtérbeépítést, hanem emeletráépítést (!) jelentett volna. Ennek pedig semmi értelme nem lenne, meg amúgy sem kivitelezhető, lévén ikerházról van szó.
És azt hiszem, hogy a bank érdeke, hogy náluk vegyük fel a kölcsönt, és minden lehetőséget meg kellene nekik erre adniuk, főleg, mert legálisan szeretnénk építkezni. -
ladybug
őstag
Pl a mi esetünk. Tetőtérbeépítésre szeretnénk felvenni kölcsönt, és persze a félszocpolt is igénybe venni. Nos, míg az egyik bank azt mndta, hogy: 1. 190 cm-es beltér mindenhol, 2. téglafalak mindenhol; addig a mások bank azt mondta, hogy: 1. mindenhogy jó, nekik csak építési engedély kell.
-
ladybug
őstag
Kívánom, hogy sikerüljön. Annyi bank van már Magyarországon, biztos az egyik pont olyan konstrukciókat ajánl, ami Nektek is megfelel.
Az Otp meg sajnos nagyon rosszul kalkulál. Mi is először őket kerestük meg, lévén kisvárosban lakunk, és 3 bank van összesen, de nagyon hamar távoztunk is tőlünk, mert lehetetlen kritériumokat kértek egy nyavalyás tetőtérbeépítésért is. Így a legkisebb hitelszövetkezetet kerestük meg, ahol is nagyon jó kondíciók mellett, és pár akcióval (amit te is írtál, hogy elengedik a hitelbírálati díj felét) és gyorsügyintézéssel (10 napot ígértek) folyik majd le a hitelbírálat. -
ladybug
őstag
[link] A félszocpolról ennyi van általánosságban. A többi már csak a banktól függ. Én is most nézegettem ezeket pár hete, és bizony nagyon át kell gondolni, hogy melyik bank, milyen lakás..stb.
Használt lakásra bizony csak 5 milliót adnak hitelre pl az OTP-nél.
Mod: Megnéztem az általad említett cég honlapján is.[link]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 17 ProMax (független, 3 év garancia)
- www.olcsogamerpc.hu - Intel i7-12700KF - RTX 3080 - 32GB RAM - 1TB SSD - Z alaplap
- Újszerű Sony PS4 500GB, 1db DUALSHOCK 4 kontrollerrel
- Új, felbontott Kingston FURY 24GB (1 modul) Renegade DDR5 8000MHz CL38 KF580C38RW-24 - 24 hó gari
- Honor 90 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Corsair 550W
- iPhone 17 256 GB Black - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3677
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Különben nem.