Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
Megkülönböztetünk sziget üzemmódot, amit bármikor bárhol telepíttethetsz, viszont az azért sziget, mert semmiféle kapcsolatban nem lehet az MVM hálózatával. Ahogy írod is pl. egy tanyába esetén a semmi közepén. Ehhez nem kell engedély senkitől, bármennyi napelemet telepíthetsz, amit csak az ottani villamos hálózatod elbír. Ilyenkor viszont nyilván kelleni fog akkumulátor is, amivel az éjszakákat (borús napokat) átvészeled, amíg nem termel a napelem.
Amiről én beszéltem az a hibrid sziget üzemmód, azaz a napelem összeköttetésben van az MVM hálózattal, hiszen a lakásba mind a napelem, mind az MVM küld áramot.
Nyilván amikor elég csak a napelem termelése, akkor az MVM-től semennyi áramot nem veszünk. Amikor nem elég, akkor meg az MVM-től jön a különbözet.
Ehhez eleve invertert, meg vezérlést is kell telepíteni, ami mindezt szabályozza.
És ezt nem telepíthetsz feketén, ehhez MVM szerződés kell, a legvégén MVM jön ki, helyezi üzembe a napelem rendszert.Én kérek elnézést!
-
ShadowX
őstag
Őszinte leszek, ez a komment pont olyanra sikerült, mint aki épp disznóvágáson van és túl van a 15. pálinkáján, majd ennek hatására felborította az abálót, úgyhogy most keresi az utánpótlást.
Amúgy ha nem sürgős, akkor a Mars téri piacos henteseknél körbekérdeznék a helyedben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Vezetékes FEJhallgatók
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tőzsde és gazdaság
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- PlayStation 5 Pro teszt
- Microsoft Excel topic
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest