- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
martonx
veterán
Tényleg nekem meg van egy eladó számítógép házam. Mivel időközben meg is jött az új ház, így az ára is csökkent.
-
martonx
veterán
Vegyétek: számítógép ház
-
martonx
veterán
válasz
pmheros #34183 üzenetére
meg tegyük hozzá, hogy az ssd-kből is különböző sebesség kategóriák vannak. Aki megveszi a legolcsóbb 64 gigásat, az őrült nagy előrelépést nem fog tapasztalni, és még attól is rettegni fog, hogy a windows ráfér-e.
Szvsz 120 gigánál indul az SSD, és azokból is meg kell nézni, hogy milyet veszel. -
martonx
veterán
Én inkább csak olyan 90%-ra tippelném. Ami ennél nagyobb gond, hogy abszolút lutri amit veszel.
A múltkor hallom, ahogy előttem a szervízben az 1 éves kocsiját hozta a fazon be, és mondja, hogy 1 év alatt 90.000-t tett bele, mostmár ideje lenne leszervizelni, de a fék is szar, azt mindenképpen csinálják meg, amit lehet cseréljenek ki rajta, ha 50K-ba nem fér bele minden, akkor csak üssék ki a szervíz figyelmeztető lámpát. Azt mondja, majd eladás előtt ráér olajat cserélni benne...
Szóval akár 2-3 éves autót is lehet venni tökéletesen szarrá hajtva, miközben azt hiszed, hogy magánszemélytől vetted, és milyen királyság, hogy majdnem új autód van az új árának feléből.
És persze minél idősebben, minél többedik tulajtül veszed, annál biztosabb, hogy vagy a motor van szarrá hajtva, vagy a kilométeróra van visszatekerve, vagy mindkettő. Tökéletesen lutri. Ha elviszed az autót szakszervízbe bevizsgáltatni, akkor esetleg a legnagyobb ráfázásoktól megmentenek. -
martonx
veterán
Mivel azután írtad a fanboy-os kinyilatkoztatást, miután ajánlani merészeltem egy ms szolgáltatást, így adódott a párhuzam, hogy ugyan nem vagyok fanboy, de kizárásos alapon csak rám utalhatsz, mint egyetlenre aki ms helyettesítő szolgáltatásokat javasolt. Kérlek mutasd már meg hol írtam, hogy bezzeg az ms mennyivel jobban tiszteletben tartja a személyes adatokat?
Egyrészt nem is az adatvédelmi aggályára válaszoltam, mivel hiszem, hogy ebben ms sem jobb semmivel.
Az utolsó bekezdésében írta, hogy tudunk-e valamit ajánlani gmail helyett, bár nem hiszi hogy lehet ilyen jó más valami is.
Erre írtam, hogy véleményem szerint az outlook - skydrive mostanra van olyan jó, ha nem jobb. Ezt abszolút nem érzem erős fanboy-os kinyilatkoztatásnak, használok gmait is, meg hotmailt is, nekem ez utóbbi jobban bejön, beleértve az egyéb körítéseket is Live fotótár vs picasa (eredetileg pont a picasa bénasága miatt lett live-os azonosítóm is még sok évvel ezelőtt, végül az outlook.com adta meg nálam a kegyelemdöfést a gmail-nek).
Vagy te annyira gugli fanboy vagy, hogy ha valaki ki meri ejteni egy ms cucc nevét nem negatív kontextusban, akkor az a szemedben már ms fanboy? -
martonx
veterán
válasz
SirRasor #33706 üzenetére
outlook.com nekem sokkal jobban bejön, a skydrive is van ugyanolyan jó (bizonyos esetekben sokkal jobb), mint a google drive.
Én egy ideje már a hotmail-es címemet használom, a gmail-es másodlagossá süllyedt. Szvsz windows (különösen win8) platformon mostanra az outlook - skydrive ökoszisztéma jobb, konzisztensebb éleményt ad, mint a google féle. -
martonx
veterán
Lakossági tájékoztató kampány a kanadai törvényi változásokról, miszerint immár gyorsított eljárás keretében toloncolják haza az oda nem illő politikai menedék kérőket.
Hogy miért pont Mickolc-on népszerűsíti ezt az eljárásbeli változást a kanadai kormány, annak kitalálását rád bízom. -
martonx
veterán
Az SZJA-nk már most sem vészes. Az egyéb járulékok mértéke az extrém magas.
Illetve nem nyugdíjat kellene emelni, hanem áfát csökkenteni. Ezt legalább mindenki megérezné. Vajon évi 5%-nyi nyugdíj emelésből kijönne-e évi 1-2%-nyi áfa csökkentés?
Emellett alkalmaznám a kínai nyugdíjrendszert, azaz az állam csak annyit tesz, hogy a gyerekeid által befizetett nyugdíj járulékot, majdnem egy az egyben kiutalja neked nyugdíjként. -
martonx
veterán
"Bár Matolcsy György korábbi nemzetgazdasági miniszter többször nyilatkozott diadalittasan arról, hogy az egykulcsos adó és a gyerekek utáni adókedvezmény bevezetése rövid időn belül fellendíti majd a gyerekvállalási kedvet, a Központi Statisztikai Hivatal éppen ma közzétett adatai szerint továbbra sem sikerült megállítani a születésszám csökkenését: az idei év első négy hónapjában 5,8 százalékkal - 1687-tel - kevesebb gyermek született, mint 2012 ugyanezen időszakában."
Ezen is jót röhögtem. Hogy nem fogják már fel végre, hogy az ilyen-olyan támogatásokkal nem növelik meg a születések számát? Amíg nincs munka, amíg szarok a fizetések, amíg a határozatlan idejű szerződésed mellé rögtön aláíratják dátumozatlanul a felmondásodat is, amíg a fizetésed több mint felét elviszik a járulékok, de a mardékából is mire kifizeted a tranzakciós, távközlési, reklám, meg ki tudja mennyi bújtatott illetéket, plusz a 27% áfát, valami szánalmas 20-30% körüli összeg marad a zsebedben, és ebből kellene megélni, addig mire fel vállaljanak a dolgozó fiatal tömegek jó szívvel gyereket?
Másrészt ott van a nyugat, ahol a fenti problémák egyikével sem küzdenek, mégis rohadt kevés gyerek születik. Ki érti ezt?
Mondom én mindezt 3 gyerekes családapaként, szóval nem panaszkodásként, mert én azon kevesek közé tartozok, akik a fenti negatívumokat pont leszarják.
-
martonx
veterán
válasz
ShadowX #33217 üzenetére
"hogy csak a 18. életévüket betöltött anyák első gyermeke után járna a támogatás" - ezen jót röhögtem. De most komolyan, akkor már miért nem 20-22 év ez a határ?
Mi van akkor ha egy cigány lány vénlány marad, és mégiscsak 18 éves kora után szüli az első gyerekét? Vagy ez náluk a sci-fi kategória? -
martonx
veterán
válasz
SirRasor #32887 üzenetére
Nem, nálam minden pont ugyanúgy fut a frissítések után is (naprakész frissítésileg a win7-em).
Mondjuk a win8.1 a 8-assal ellentétben már kezd élhetőnek látszani, lehet erre már valóban váltani fogok.
A 8-assal egy hónapig próbáltam barátkozni, de az nagyon nem jött be, főleg a batár nagy csempék, meg a nulla személyre szabhatóság miatt. A 8.1 már tud negyed méretű csempéket, és végre lehet saját hátteret adni a start képernyőnek, így az én szemszögemből nézve a két legnagyobb akadály elhárulni látszik a váltás útjából. -
martonx
veterán
válasz
totya694 #32838 üzenetére
Még ami furcsa volt,hogy gép indításkor 38,5Gb "cucc" volt a C partíción de már este felé hisztizett,hogy tele van a C meghajtó már csak 80mB szabad terület van meg ilyenek.Reggel indításkor megint 38,5Gb-ról indult a gép.
Azt kihagytad, hogy induláskor mennyi üres hely volt rajta? Lapozó file-ról hallottál-e? Az simán tud ilyet okozni, akár egy hibás böngésző pluginnel meg tud ugrani 1-2 GB-vel a memória (lapozó file) használat
-
martonx
veterán
Régen, régebbi hardvereken ez még talán igaz is volt, de mostanra, egy átlag 2-3 éves konfiguráción a win7 érezhetően gyorsabb, mint ugynazon a konfiguráción az XP.
A win8-at az elindulását, leállását leszámítva semmivel sem érzem gyorsabbnak, mint a win7-et. Igaz annyira tasztított a csempés start menü, hogy elsődleges oprendszernek azóta sem bírtam megtenni, így igazán sosem laktam be, néha azért be-be indítom, amikor nagyokat akarok káromkodni. Mióta classic shell-t raktam rá, egészen használható lett, bár ezzel a classic shell-el még annál is rondább, mint amilyen nélküle volt. -
martonx
veterán
rohadt hóesés
-
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #26135 üzenetére
Amikor tavaly tavasszal pesten nézelődtem konkrétan 2-4X-eséről volt szó az állásinterjúkon az itteni fizetésemnek, miközben az itteni is fölötte van az országos bruttó átlagnak. Aztán más kérdés, hogy nem lett belőlük semmi (volt ahol a cég bukott be időközben, volt ahol nem kellettem, és volt, ami végül nekem nem volt annyira vonzó,hogy ezért családosan elmenjünk).
De úgy tűnik idén újra hozzá kell fognom állás ügyben nézelődni, csak annyi nehezítéssel, hogy az asszony kikötötte,hogy Szegedről nem mehetünk el. Ez azért elég rendesen megnehezíti a dolgot.
Bár 3 kis gyerekkel, szegedi nagyszülőkkel végülis megértem az asszonyt. -
martonx
veterán
válasz
FoxiestFox #26037 üzenetére
görgetésben IE10 a király. Csak ezt nem mérik a benchmarkok.
-
martonx
veterán
Az FM2-es m-itx-es lapomon van PCI Express sín. És abban megy az Asus Xonar hangkari, de mehetne benne akár VGA kártya is. Mondjuk egy PCI Express van benne, szóval vagy VGA, vagy hangkari.
És a pontosság kedvéért a hangkarinak PCI Express-esnek kell lennie, ezért vettem egy komolyabb Xonar-t (mondjuk tényleg brutálisan szól).
A házam régről maradt microATX-es, ezt idén tervezem cserélni m-itx-esre. -
martonx
veterán
válasz
Ted_Beneky #25373 üzenetére
Honnan rendelted az alkatrészeket. Nézelődtem, és már a váznál megakadtam, mert éppen sima egyszerű, egyszínű, olcsó vázat nem találok. Illetve 28-as kerékhez mekkora váz kell?
-
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #25380 üzenetére
azért szeretnék biciklivel járni. Csak a biciklis tömegből nem akarok kilógni a kerékpár tárolóknál.
-
martonx
veterán
válasz
proper #25367 üzenetére
Tudom, hogy necces, de nekem egy sportosabb 28-as váz kell, meg két normális 28-as kerék, egy normális agyváltó, egy agydinamó, meg alap fékek plusz a körítések, de azokból is a mostani biciklimről át lehetne szerelni az ülést, pedálokat, csomagtartót.
Nem az a célom, hogy a legcsilivilibb biciklit hozzam össze, pont a "legszürkébbség" a lényeg. -
martonx
veterán
Sziasztok!
Szerencsétlen biciklim nagyon megérett a cserére. Szegeden hol érdemes biciklit összrakatni? Nézegettem az újakat, de azok nekem túl csilivilik, ráadásul alföldön totál feleslegesek az árult 21-27 fokozatos teleszkópos, tárcsafékes csodák. A mostani biciklimnek egy éve már nem működik a váltója, szerencsére elég nagy fokozatban halt meg, így gyorsan tudok vele menni továbbra is, csak az elindulások fájdalmasak. Ekkor ismertem fel, hogy igaziból egy 3 sebességes agyváltós bicikli Szegedre és környékére az esetek 99%-ában elég.
Ezekből meg csak "papa" bicikliket árulnak újonnan, szóval azok is kilőve.
Nem kell nekem teleszkóp se, annyival is kevesebb gond lesz a biciklivel, meg olcsóbb is.
Szóval valami minőségi, egyszínű szürke, agyváltós, agydinamós, gyors haladásra alkalmas egyszerű biciklit szeretnék összerakatni. -
martonx
veterán
B.Ú.É.K mindenkinek!
-
martonx
veterán
Srácok!
Lemerülök a karácsonyi őrületbe. Kellemes Boldog Karácsonyt Kívánok nektek!
Remélem mindenkinek sok jó hardvert hoz a Jézuska.martonx
-
martonx
veterán
Nekem 64 bites win8, 40 gigás partíción 8,5Gb-nyi telepített programmal, 8,5Gb-nyi üres hely van. Azaz olyan 20-24Gb-t foglalhat. Bár az tény, hogy tényleg sokmindent telepítettem rá, és nem tudom mennyire pontos a windows telepített programok méretének kijelzése, igaziból keveslem a kijelzett 8,5Gb-t erre.
-
martonx
veterán
A szélsőségeket nem szeretjük
Egyrészt a politikusaink sosem lesznek olyan tökösek, hogy meglépjék, másrészt ha mégis, akkor úgyis kidolgozzák részletesen az eshetőségeket.
Én is tudok hozzá sorolni ötleteket, hogy milyen esetekre nem jó a 2-es ötletem pl. ha a gyerek X évesen meghal, ha a szülőknek nem is lehet gyerekük stb... Mégis az ötlet a népesség 99%-át lefedi, és náluk működne, a maradék 1%-ot kell valahogy megoldani, hogy ne érje hátrány e miatt.
És mennyivel jobb egy, a népesség 99%-ára működő modell, mint a mostani, ami garantáltan nem működik a népesség 100%-ára. Na jó, a nagy keresetű nagycsaládosok (és a nyugdíjasok, szoc. segélyesek, kamu rokkant nyugdíjasok) még úgy ahogy el is élnek, de ez vajon hány százaléka Mo. jelenlegi népességének? És mennyire biztosan roppan közben mindebbe bele az egész ország? -
martonx
veterán
Igen a jelenlegi nyugdíjrendszerünk felosztó-kirovó csak éppen sokkal többet fizet ki, mint amennyi befizetés érkezik. És ez beteges.
Kettő ötletem van amikkel hosszú távon egyensúlyba hozható lenne a nyugdíj rendszer és ezzel magától meg is oldódna a jelenlegi gazdasági gondunk is.
1. Annyi évre befagyasztani a nyugdíjakat, míg 0%-os hiánnyal ki nem hozható a nyugdíjak kifizetése a befizetésekből. És amikor ezt elértük, akkor a befizetések változásához kötni a nyugdíjak emelését, vagy csökkentését. Ha jól megy az országnak és sok a befizetés, akkor juhú, emelkednek a nyugdíjak. Ha válság van és mindenkinek szar, akkor meg nem kivételezünk a nyugdíjasokkal, nekik is csökken a nyugdíjuk.
2. Bevezetni a kínai rendszert. Azaz mindenki a gyerekei által befizetett nyugdíj járulékot kapja meg. Nekem ez a verzió a legszimpatikusabb. Azaz ha soha nem volt gyereked, akkor oldd meg, hogy teszel félre a nyugdíjas éveidre. Ha van gyereked, akkor tegyél érte, hogy minél jobban tanuljon, minél jobb munkát találjon, minél több pénzt kereshessen.
Plusz ezek mellett lennének azonnali intézkedéseim is, mint a közlekedési kedvezmények eltörlése (tényleg kiderült, hogy sógorom megjátszotta hogy nagyot hall, és a nagyot hallóknak és kísérőiknek ingyenes a tömegközlekedés...), illetve a segélyek drasztikus újragondolása.
-
martonx
veterán
válasz
Agyasima #23842 üzenetére
Tudom, ezért is próbálnám körüljárni a tömegközlekedés kérdést, mert Algyő ilyen szempontból talán a leggyengébb a Szeged környéki falvak közül. Itt van 12 km-re Szegedtől, de nem a Mars térre, hanem a Víztorony térre mennek be az algyői buszok. Miközben minden más település buszai, meg az egész buszközlekedés központja a Mars tér.
Döbbenet. Mennyire kellett elmebetegnek lennie annak aki ezt kitalálta?
A gyerekekkel sem szeretnék kiszúrni, a reggeli csúcsidőben 30 percenként induló buszokkal.
Ezért is lettem volna kíváncsi valaki ott lakó véleményére, hogy tényleg ennyire szar a helyzet Algyőn, vagy rossz menetrendeket találok a neten? -
martonx
veterán
Sziasztok!
Lakik itt valaki Algyőn? Lehet kiköltöznénk, de ahogy utána olvastam interneten a tömegközlekedés Algyőről elég gyatra. Konkrétan Sándorfalvára kellene átjárni tömegközlekedéssel Algyőről, ami elnézve kb. mission impossible. Mik a személyes tapasztalatok?
Internet lehetőségek, tapasztalatok is érdekelnének.Köszi!
-
martonx
veterán
A Tré az eddigi 7600 Ft-os internet + kábeltévé havidíját hirtelen felemelte 8800-ra.
Ezek hülyék. És mindez tavaly még hatezer valamennyi volt, lassan nem múlt el hónap, hogy ne emeljenek 1-2 száz Ft-ot.
Az ingyenes mindig tv-n eddig is gondolkoztam. Emellé milyen olcsó internetet ajánlotok? Nem panelban lakok szóval Digi + UPC nem játszik -
martonx
veterán
válasz
Agyasima #23546 üzenetére
1 órányi időráfordítással észre sem fogja venni a célszemély, hogy win8 vagy win7 van a gépén.
Amellett hogy win8 ellenes vagyok. Azaz win7-ről sosem váltanék rá, de ha egyszer ezt adják a géphez, akkor nem nagy ügy ismét használhatóvá tenni.Sőt ha nem sajnálod a start8-ra a pénzt (vagy a torrentet), akkor egy next-next telepítéssel kikapcsolható a metro, és ismét lesz start menü.
-
martonx
veterán
fejlesztéshez használom is, ha már ezt raktam fel.
Csak a mindennapi használatától kímélem meg a családot a win7-tel.
Szerintem használatban is rosszabb, de mint mondtam nem zavaróan rossz ez. Win7-hez képest nemhogy előrelépésnek nem nevezném, de még stagnálásnak se nagyon. És amikor oda kerül a dolog, hogy pénzt is kérnek érte, akkor az emberből előjön, hogy ezért még fizessek is? -
martonx
veterán
Én csak pár hete szopatom magam win8-al, de be kell látnom, hogy a bajainak nagyja inkább a rendszer nem ismeretén alapszik, mint esetedben is.
Eszközkezelőt, és minden komolyabb beállítási lehetőséget úgy illik előhívni win8-al, hogy az asztalon a start menü helyére mész az egérrel, és megjelenik egy mini-metro képernyő, amire jobb gombbal kattintva feljön az összes lényeges beállítás. Köztük az eszközkezelő.Amennyire szuperbüszkék az új keresőre az véleményem szerint is annyira használhatatlan lett. Az egész metro koncepció szvsz totál bukás. Persze ízlések és pofonok.
Ezt leszámítva viszont, ha az ember szupernyitott az újdonságokra, meg szeret kísérletezni, akkor rá kell jönni, hogy ha hajlandó vagy mindent újratanulni, amit eddig tudtál a windows-ról, akkor alapvetően ugyanúgy használható ez is, mint pl. a win7. Más kérdés, hogy a f@sz Microsoft-nak miért kellett ennyire csúnyán elbánnia a felhasználókkal, aztán meg csodálkoznak hogy nem kapkodnak win8-ért az emberek.
Én is csak hobbiból szivatom magam vele egy virtuális gépen, a win7-et le nem váltanám vele, mert nekem is van jobb dolgom, mint újratanulni egy alap operációs rendszer működtetését, adminisztrálását. -
martonx
veterán
válasz
Luighi #23251 üzenetére
ööö kaptam egy telefonszámot, de még nem hívtam fel. Ilyen az amikor az ember főállás mellett hivatalossá akarja tenni a mellékest.
Vicces, hogy tényleg évi maximum pár száz ezer Ft bevételért mit össze kell bohóckodni.
Alapvető bajok vannak itthon az adószabályokkal, bürokráciával. -
martonx
veterán
Egyéni vállalkozó lettem. Ehhez keresnék könyvelőt, aki elsősorban információkat tudna adni, másrészt évente egyszer megcsinálná az adóbevallásomat. Bár ezt lehet én is meg tudnám csinálni magamnak, ha egyszer valaki megmutatja, hogy eszik-e vagy isszák? Azt az évi 2-3 bejövő számlát, meg mögéjük a költség számlákat nem lehet nagy cucc lekönyvelni.
Tudtok ebben segíteni?
-
martonx
veterán
Hogy lehetne itthon Vizio tv-hez jutni?
-
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #22754 üzenetére
tegnap este meghalt az egyik újoncom. Viszont van már egy corporal-om is
-
martonx
veterán
menni biztosan megy, hogy milyen felbontásban és milyen grafikai részletességgel, az már más kérdés.
Nálam még némi anti-aliasing is belefért.A játékról: Lehet én vagyok túl öreg, vagy nem volt elég időm belejátszani magam, de nekem annyira egyébként nem jött be. Mostanában tényleg ez a divat, hogy mindent agyonbutítanak? Kíváncsi vagyok mikor jönnek be a vérhülye játékoskonak való maguktól célzó FPS-ek is?
-
martonx
veterán
válasz
Attix82 #22571 üzenetére
Ha ez előző belinkelt teszt-et megnézed, akkor az i3-3225 és az A10-5700 között terhelten 11W a fogyasztás különbség az i3 javára. Üresjáratban meg 4W az 5700 javára.
CPU erősebb - egyenlő erősek, illetve marginális az i3 előnye.
Jóval erősebb CPU - ez valóban így van, de engem ez az előny nem érdekelt. Eddig a Phenom II X2-vel is jól elvoltam, nem a CPU gyengesége miatt cseréltem.
Van még egy előnye az AMD-nek. A virtualizációt jobban támogatja az A10-es, mint az i3-as. Persze lehet i3-ason is virtuális gépeket futtatni.
Én is gondolkoztam i3-asban. Nekem az alábbiak voltak a szempontjaim:Legyen erős az integrált VGA. Ugyan nem játszok, de a gyerek néha el-el indít 1-2 játékot. Győztes: AMD kiütéssel.
Legyen erősebb a CPU része, mint a régi Phenom II-es, de ez elég lényegtelen szempont volt. Győztes: kb. egál
Minél jobban támogassa a virtualizációt, mert szeretek virtuális gépen dolgozni. Győztes: AMD, de nem sokkal
Fogyasszon jóval kevesebbet, mint a régi procim. Győztes: Intel, vagy kb. egál. -
martonx
veterán
Tegnap Boba beüzemelte az új AMD A10-5700-as gépemet! Tök jó lett!
A régi Phenom II X2-esnél majdnem kétszer gyorsabb a CPU-ja (wprime 14 másodperc vs 27 másodperc), a két integrált VGA közötti különbséget meg egy napon említeni se lehet. És mindezt fele annyi fogyasztással.
A 128 Gb-s OCZ Vertex 4 már csak hab a tortán -
martonx
veterán
Múltkori nyugdíj témához itt egy kis adalék: [link]
-
martonx
veterán
A legnagyobb baj, hogy a nyugdíjasok pátyolgatásával, és a választási regisztráció bevezetésével egy lefelé tartó kényszerpályára állítják az egész országot, beleértve a soron következő kormányok jogköreit is.
Mert melyik a legkönyebben megvehető szavazói réteg? A nyugdíjas.
És ki ér rá munkaidőben elmenni regisztrálni? A nyugdíjas.
Ezek után melyik párt mer nyugdíjat csökkenteni, ha kormányra kerül? Egyik sem.A 2/3 pont arra lett volna, jó, amire a Fidesz nem használta: hogy belevegye az alkotmányba a kormány könnyebb visszahívhatóságát, illetve csökkentse az államtól függő inaktívak (nyugdíjasok, segélyen életvitelszerűen élő) szavazati jogát.
Nem hiszem el, hogy ne lehetne azt mondani a nyugdíjasoknak, hogy a GDP növekedésnek-csökkenésnek megfelelően változnak jövő évben a nyugdíjak.
Tegye fel a kezét az akinek a munkáltatója nem azt veszi figyelembe a fizetések módosításakor, hogy mennyire megy jól a cégnek, hanem azt hogy mekkora éppen az infláció? Az infláció követő nyugdíj, pláne az elmúlt 8 év masszív nyugdíjemeléseinek fényében, a létező legnagyobb öntökönlövés. -
martonx
veterán
válasz
bitpork #21361 üzenetére
Nekem nemrég volt vakbélgyulladásom.
Sebészeti klinikán csinálták a kivizsgálásokat, műtétet, alapvetően elégedett voltam az egészségüggyel.
Az egyetlen negatívum az a nővérek általános beteg utálata, bár azért a pénzért, amit kapnak, és ezért milyen munkát kell végezniük 2 műszakban, nem is hibáztattam őket sem. -
martonx
veterán
Elültettétek a bogarat a fülembe. Nálunk a házban (csongrádi sgt. eleje) kb. két hete voltak invitelesek egy új 3M feliratú fehér dobozt felszerelni a folyosóra. Rohadtul nem érdekelt dolog, csak a feleségem engedte be őket, meg a gyerekek lelkesen mesélték, hogy voltak szerelő bácsik. El is felejtettem, csak most hogy szóba került.
Akkor most nekem ez jó, hogy van ilyen dobozunk? Miért jó? Mit vezettek be? -
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #21033 üzenetére
Én ma gyújtottam be itthon mindet, pedig nem vagyok gázszerelő
-
martonx
veterán
válasz
bitpork #20817 üzenetére
Egy Celeron meg egy i5 között persze, hogy előjön a különbség. De mi minimum i3-ról beszéltünk, mert az AMD procijai is ezen a szinten mozognak.
Hidd el, ha ugyanezeket csinálnád egy i3-ason (vagy egy AMD procin) nem biztos, hogy észrevennéd a különbséget. És ha észre is vennéd, nem lenne zavaróan lassabb. -
martonx
veterán
válasz
Attix82 #20798 üzenetére
középút, ami a felhasználók 90%-ának tökéletesen megfelel. CPU-ban sajnos sehol sincs az AMD az intelhez képest. Én nem vagyok egy átlag felhasználó, mégis a két éve összerakott, akkor sem csúcs gépem CPU teljesítményével még mindig elégedett vagyok.
Aki nem videótömörít, meg fotosop-ol egész nap, az észre se veszi, hogy i3-as, i5-ös, vagy i7-es van alatta. -
martonx
veterán
Az A10-es AMD-k CPU-ban hozzák az új i3-asok szintjét, GPU-ban meg olyan kétszeresét (HD4000-el kalkulálva, HD2500-hoz képest sokszoros a teljesítményük). Ehhez képest a 100W-os változatok üresjáratban kevesebbet fogyasztanak, mint az i3-as, IGP-t, CPU-t teljesen kiterhelve meg csak picivel többet. Az, hogy papíron az i3-as 55W-ot fogyaszt, az AMD meg papíron 100W-ot, ne tévesszen meg. Sajnos a 65W-osak még nem jelentek meg, én éppen egy A10-5700-asra várok, meg egy mini-ITX-es lapra.
Emellett az i3-as nem támogatja hardveresen a virtualizációt, csak az i5-ösök. A trinity pedig támogatja.
Emellett az FM2 már időtálló is lesz, legalábbis a Trinity utódjánál a 2013 végén érkező Kaverihez már bejelentették, hogy FM2-be fog menni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Politika
- Mesterséges intelligencia topik
- Milyen házat vegyek?
- Medence topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 3420 14" FHD IPS Core i5 1145G7 16GB RAM 512GB NVME SSD Magyar Bill Dell Gar
- Gamer pc-RTX3060TI-AMD Ryzen 5 5600X-32gb DDR4 1000GB NVME SSD
- Eladó! Intel Xeon W3530 + Micron Ddr3 1333mhz 6x4 GB ram + Cooler Master Hyper t212 RGB Cpu hűtő
- Samsung Galaxy A52s 5G Snapdragon
- HP EliteDesk 800 G5 SFF / i3-9300 - i5-9500 - i7-9700 / 2 X NVMe / USB Type-C / WIN 11 / 27% számla
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- ASUS TUF Gaming B760M-E D4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest