Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
A PH-s kapcsolatokról jut eszembe, és hogy az élőkről is beszéljünk. Tisn, a horonymaród még mindig a garázsomban van Mikor jössz érte? Mindenképpen hétfő / péntek legyen, hogy végre személyesen is találkozzunk.
Ez is vicces egy szituáció, mert Tisn már többször segített nekem, és személyesen sosem találkoztunk.Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz macilaci78 #71597 üzenetére
A szomszéd kertje mindig zöldebb Mondjuk a driver keresgélést nem értem, egy ideje automatikusan jönnek a driverek az AMD apu-kra. Diszkrét VGA-t nem is tudom mikor használtam utoljára (ja de, az irodai gépemben van valami alap több éves nvidia dgpu, azzal sincs semmi bajom WOT megy rajta).
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz macilaci78 #71600 üzenetére
Win7-hez? Mindegyik gépemen win10 van, az egyik AMD APU-s, a másik Intel APU-s, a harmadik Intel CPU + NVidia dGPU-s (ez a gép a legöregebb, már majdnem 3 éves). Egyikkel sincs driver problémám (és nem is volt az elmúlt évek során). WOT-ozok mindegyiken, nálam a WOT-nál ki is merül a játék
@pmheros: Ha nem is fullhd-ban és max részletességgel, de kisebb-nagyobb kompromisszumok árán mindegyiken elfut a WOT. Csak azért nem fogok egy fillért se dVGA-ra költeni, hogy fullhd-ban játszhassak max részletességgel.
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
Meg egy válás
Nősülés előtt én is vékonyabb voltam, mint egy asszonnyal és 4 gyerekkel ezelőtt. Akkor még volt időm, energiám odafigyelni az evésre, mozgásra. Most meg annak is örülök, ha valamit gyorsan eszek, és ledőlhetek valahol pár órácskát aludni.Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
Sziasztok!
Kinek van itt komolyabb powerline adatperes ismerete? A felállás a következő: az új lakásban Inviteles internet és IPTV van. Ennek az a következménye, hogy párhuzamosan két networkünk van, mivel a fasz Invitel a modemjének csak az első portján ad internetet, a másik 3 portja IPTV egységeknek van fenntartva.
Így aztán egy jó kis router osztja az internetet a két emelet és a sok eszköz között, míg egy teljesen független szálon megy a jel az IPTV egységbe.
A bökkenő ott van, hogy a kábel modem + router és az eszközök egy része az emeleten van, a másik részük (köztük az IPTV lejátszó) pedig a földszinten.
Azaz a földszintre kettő független Ethernet vezetéknek kellene lemennie.
Ennek áthidalására naivan vettem két pár powerline kit-et, az egyik az IPTV-t a másik az internetet vezeti le. Ez elméletben tök jól is hangzik, a gyakorlatban a két kit folyamatosan zavarja egymást. Tényleges vezetékezés wifis jeltovábbítás nem játszik
Ha a mostani két 1 portos kitet lecserélném egy ilyenre: [link] az vajon megoldaná a problémámat?
Azaz a nagy kérdés, amire sehol nem találom a választ internetszerte, hogy ezek a multi-portos powerline adapterek switchként üzemelnek, és ha egy bemenő ethernetet kapnak, azt szimplán osztják két port felé, mint egy switch, vagy pedig az Ethernet portokat teljesen függetlenül kezelik, ha két bemenetet kap, akkor a két kimenet is független lesz?Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz macilaci78 #71768 üzenetére
"Legalább egy UTP-kábelt le kell vinni az emeletről a földszintre, hogy az IPTV-nek lesz-e használva, vagy routert (repeatert) teszel rá, az már a te döntésed."
Tudom, hogy ez lenne a normális megoldás, majd egyszer ha komolyan felújítjuk a lakást, akkor leviszek 1-2 utp kábelt, de jelen helyzetben ez sajnos kivitelezhetetlen. Egy nagyobb felújításnál ez lesz az egyik dolog, amit meg kell majd oldanunk.A wifi jelet meg annyira árnyékolja a födém, hogy ami jel az emeleten maximális az a földszinten éppen csak elégséges szintű. S amikor videó stream megy wifin, akkor az emelet - földszint között, az erősen lefogja a komplett wifit.
Így per pillanat a powerline az egyetlen épkézláb alternatíva.
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
-
martonx
veterán
válasz azbest #71776 üzenetére
Daywalker válaszolt, azt mondja a több portos powerline adatperek switchként működnek, úgyhogy még jó, hogy nem vettem meg. Így végül rendeltem egy ilyet Amazonról: [link]
1 powerline kit + 1 ilyennel remélhetőleg szépen fog muzsikálni az IPTV + belső háló kombó. Amire kíváncsi leszek, hogy ennek van-e bármi mellékhatása a társasház többi lakásának koaxaira? Remélem nem lesz
[ Szerkesztve ]
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz Gergello #71798 üzenetére
Nem értek egyet, pontosabban, amit mondasz az bizonyos esetekben igaz lehet pl. Szeged -BP, de nagyon nem igaz Szeged - Debrecen, Szeged - Pécs viszonylatban. Többször is jártam Debrecenben, anyósomék Szeghalom mellett laknak, szóval a 47-esen elég gyakran megyek (és igen voltam már pályán is arrafelé).
Az egyetlen indokod a veszély az ami megállja a helyét, a többi szerintem te is tudod, hogy butaság. Pályán menni Debrecenben tovább tart, a tempómat kényelmes ugyan, de üzemanyagot nem spórol, 140-nél egyik autó se annyit fogyaszt, mint 90-nél, és akkor még ott van a pálya díja, és az a plusz 130km. Én tempómat-ot sima országúton is szoktam használni, ott se kell gyakrabban belenyúlni, mint a túlzsúfolt M5-ösön. Szóval a fáradtság se állja meg a helyét.Szóval összességében kidobsz 4K-6K-t azért, hogy a valamivel alacsonyabb veszély faktort válaszd, cserébe még talán később is érj oda.
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz lorcsi #71826 üzenetére
Ha megvitatunk egy témát, az miért lesz tesztoszteronszagú, kemény tökű?
Direkt visszaolvastam, sehol nem látom se a kemény tökűséget, se a túlzott tesztoszteront, egyedül Gergello próbál vitatkozni a tényekkel, amit sokféleképpen hívhatunk, szerintem arra se a kemény tökűség a megfelelő jelző
bb0t légyszi szólj hozzá te is a témához, mint a topik leggyakrabban előforduló hölyg tagja, hogy ne csak a férfiak véleményét halljukÉn kérek elnézést!
-
martonx
veterán
Egy statisztika azoknak, aki halálfélelemmel vágnak neki minden autóútnak: [link]
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz DarkByte #72003 üzenetére
Azért ez elég genyó dolog. A társasházakba az udvarba beállás amúgy is elég ingoványos terület, közösképviselőnél, lakógyűlésen lehetne felvetni, hogy akkor WTF.
Szerintem jogilag ennél többet nem tudsz tenni, bár vannak itt nálam jogilag képzettebb topik lakók.Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
Én meg direkt úgy vettem társasházi lakást, hogy 1 garázs és egy autóbeálló járjon hozzá (szerződésben is szerepeltek). A garázst, udvart meg se néztük, amikor a lakást vettük, hiszen mi érdekes lehet egy garázsban, meg egy társasházi miniatűr udvaron. Aztán beköltözéskor derült ki, hogy a garázs pont a legszélső az udvaron, így senkit nem zavar, ha a saját garázsom előtt parkolok , azóta is a költözködéses kimaradt szarokkal (plusz persze biciklik, gumi granitúrák miegymás) van tele a garázs, én meg mindkét autóval az udvarban parkolok
Mondjuk most hogy jön a hideg elkezdtük a garázst kiüríteni, ha tehetem szívesebben tartom az autót garázsban, mint a szabad ég alatt.Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz kovaccss #72134 üzenetére
Minden rossz szándék, irónia, lenézés nélkül, de hagy kérdezzem meg: pszichiáter látott már? Anyósomból indulok ki, akinek minden baja van, de mindegyik lelki eredetű. Sőt szvsz amiket felsoroltál problémáid nagy része lelki eredetű, amik persze simán okozhatnak testi tüneteket.
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
Tegyük hozzá csak Kiskunmajsa és Soltvadkert között szar az út, a többi részen simán járható 100-110-el.
Ha arra mentek mindenképpen állj meg a soltvadkerti cukrászdánál. Balaton felé szeretek a családdal a kertek alatt menni. Útközben még meg szoktunk állni Simontornyán is éttermezni.
Illetve út közben van Simontornya vára és Ozora vára is. Mindkettőt tudom ajánlani.
Kevesen tudják, hogy az ozorai vár kiállítóterem részében vannak kivehető vendégszobák, azaz ha kiveszed a szobát egészen konkrétan kapsz egy várkulcsot a kezedbe, és az egész vár a tied, kedvedre jöhetsz mehetsz benneÉn kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz kovaccss #72177 üzenetére
A hasi problémák és az allergia tipikusan lelki eredetű problémák tudnak lenni. Hogy miért, azt ne tőlem kérdezd. Csak jeleztem, hogy adott esetben ilyen irányba is érdemes lehet elindulnod, ha gyógyulást keresel. A kedvedért kicsit rágugliztam a témára:Némi olvasnivaló
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz Gergello #72204 üzenetére
Hidd el valahol útközben a dolog megfordul (legalábbis ha jól csinálod), és akkor is elkezdesz jól keresni, ha nem dolgozod betegre magad.
Mostanra olyan szintű szakember hiány van Magyarországon, hogy itthon is egészen korrekt fizukat lehet hazahordani, anélkül hogy napi tizenpár órát dolgozna az ember.Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz kovaccss #72228 üzenetére
Muszáj megkérdeznem. Ha létezik egy ilyen ideális világ, mint amilyennek a nyugatot álmodod, miért nem mész? Szerintem amiket leírtál azok maximálisan az én diagnózisomat támasztják alá, minden problémád lelki eredetű. Ha ennyire menni akarsz, ennyire szarul keresel, ennyire szar helyen laksz, miért nem mész külföldre? Mi tart vissza? Vesztenivalód már úgy sincs.
Ennél rosszabb talán ott se lesz, és hátha a környezetváltozással kikecmeregnél a mániákus depressziódból, és annak minden testi melléktünetéből.Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
+1 én is már épp írni akartam, hogy 32 éves kortól nem azért kezdett el emberünk hízni, mert hirtelen mindenben több lett az alapanyag (a chemtrail repülők is hirtelen ekkor jelentek meg az égen, nem?)
Egyszerűen ahogy öregszünk egyre kevesebbet kellene ennünk, mivel az anyagcserénk lassul. Nem pedig depressziósan otthon ülni, és az élet nagy problémáin keseregve zabálni, mert akkor bármilyen bio, meg egészséges étel se fog segíteni
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz Doggy dog #72420 üzenetére
A 4-ből egyiknek se adattuk be. Nem halálos, sőt kimondottan enyhe lefolyású betegség, elenyésző szövődményekkel. A védőoltások hatékonysága idővel csökken, szóval azért beadatni, hogy felnőtt korban is ez vagy az legyen nettó butaság.
Ellenben garantáltan gyengíti tök feleslegesen az immunrendszert, ha ugyan a beadás utáni pár évben bárányhimlős nem is lesz - dehogynem lesz pont ugyanúgy elkapja, elég csak szétnézni az óvodában, maximum a lefolyása enyhébb, és ezzel ismét adtunk egy pofont a gyerek természetes immunrendszerének.
Manapság már annyira túlestünk a ló túlsó oldalára, hogy azok a betegségek ellen is oltatunk, amik egy gyerek immunrendszerének "szükségesek" azokon szinte illik átesni, hogy a gyerek megerősödve kerüljön ki a betegségből.
Aztán meg csodálkozunk, amikor a gyereket minden kis nátha hetekre leveri a lábáról, akkor is ha az ellen is beoltatjuk minden évbenÉn kérek elnézést!
-
martonx
veterán
Nem értek egyet, pont ugyanilyen ritkák, de ugyanilyen csúnyák a védőoltások szövődményei (noha a nagy cégeknek ezek bemutatása nagyon nem érdekük ellentétben a legelenyészőbb esetben is előjöhető betegség szövődményekkel). Arról nem is beszélve, hogy a tudatosan legyengített immunrendszer egy életen át elkíséri szerencsétlen gyereket.
Ettől még nem vagyok védőoltás ellenes, hiszem hogy egy csomó járványt megfékeztek a védőoltásokkal. Egyszerűen mára az egészségügy egy zseniális piac lett, ahol az emberek félelmeire (ismerős a politikai kampányokból? ) alapozva bármennyi pénzt el lehet kérni a kamu oltásokért (értsd lényegtelen betegségekre is oltassunk, hiszen ki tudhatja, ki ne félne attól, hogy mi van ha mégis majd pont az én gyerekem stb...), ráadásul ezzel folyamatos piacot teremtve az egészségügyi cégeknek, mert ezek a gyerekek lesznek utána a gyenge immunrendszerű felnőttek, akik olyan szarokat is el fognak kapni, amikről addig még csak nem is hallottunk, amit utána szintén jó pénzért kezelni lehet és a kör be is zárult.
Egy minimális védőoltás jó dolog - a kötelező oltások jelentős része ilyen, kisebb része teljesen felesleges, az eü cégek lobbiereje miatt került be az államilag finanszírozandó kötelezően beadandó körbe / történelmi okokból bent maradt mára kihalt vagy időközben simán antibiotikummal szövődménymentesen gyógyítható betegségek ellen szól.Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz csoszogi #72441 üzenetére
"miért is gyengül az immunrendszer egy elölt kórokozótól? Ez nekem új." - nem ettől gyengül, hanem attól, hogy soha nem találkozik a betegség eredeti lefolyásával, ami miatt nem erősödik. Egy újszülött gyakorlatilag közel nulla (ám nagyon fejlődőképes) immunrendszerrel születik, és ahogy jönnek az egyes betegségek az életébe, úgy erősödik fokozatosan az immunrendszere. Na most, ha ebbe a természetes folyamatba belenyúlunk és biztos, ami biztos alapon inkább legyengített vírusokat küldünk neki, akkor nem fog úgy megerősödni, ahogy egyébként normális esetben tenné. Ergo gyenge marad, így a szülők hosszabb távon pont az ellenkező hatást váltják ki gyerekükből, amit szerettek volna a plusz védőoltásokkal.
Nem vagyok orvos, szóval részemről lezártnak tekintem a témát, csak ha már a topiktárs kérdezte a véleményeket, én is leírtam az enyémet.Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
Igen az egy nem túl szerencsés megfogalmazás volt, az előbb részleteztem mit is értek alatta. A foci erre nem is olyan jó példa a csapatsportsága miatt, inkább a bokszban lehet látni hasonló évekig pátyolgatott, nagy esélyesnek kikiáltott bokszolókat, sorra ko-zzák a töltelékeket, aztán a cím meccsek felé vezető út elején úgy megverik, hogy rossz látni.
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz azbest #72453 üzenetére
Hol írtam azt, hogy ne oltassunk? Nem vagyok védőoltás ellenes, természetesen egyetértek azzal, hogy komoly betegségek ellen oltassunk. De amikor már bárányhimlők ellen is oltatunk (egy szimpla influenzának nagyobb a halálozási, szövődményes aránya), akkor az már erősen a ló túlsó oldala.
A többi meglátásoddal maximálisan egyetértek.
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz csoszogi #72507 üzenetére
Ezt én is olvastam, aki a halálos járványok elleni oltásokat nem adatja be a gyerekének, az szimplán hülye. Ugyanakkor a kolléga az opcionális oltásokról érdeklődött, különösképpen a bárányhimlőről, amibe viszonylag kevesen halnak bele évente ellentétben mondjuk egy spanyol náthával, ami komplett országokat néptelenített el.
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz ShadowX #72768 üzenetére
Hú, hogy nekem is mennyire kellene egy közösségi iroda. Komolyan. Vessük fel újra a témát, valakinek hátha van itt jó ötlete valami kiadó pár személyes irodához, amibe valami jelképes napidíjért be lehetne menni dolgozni, amikor valakinek olyanja van.
Egy szoba kellene 4-5 embernek jó internettel, víz, villany, WC-vel, és egy kis tárgyaló, ahova félre lehetne húzódni, ha olyan megbeszélnivaló van.Én kérek elnézést!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- POSZTER NYOMTATÁS - NAGYFORMÁTUMÚ FÉNYKÉP / FOTÓ NYOMTATÁS
- Canon A-1
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-C: i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest