- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
Nálunk klímával 27-28 fok van, így a kibe járkáló gyerekek se fáznak meg, és mi se döglünk bele a hőségbe.
-
martonx
veterán
válasz
SirRasor #84071 üzenetére
Higgyétek el, ez nem panel, hanem faszkalap postás függvénye. Direkt minden csomagomat az irodába rendelek, hiszen ott reggel fél 8-től délután 6-ig mindig van valaki. Erre múltkor csak egy értesítő jött, hogynem sikerült a csomagot átadni...
Mert meg se próbálta a postás, a portára már eleve ezt az értesítő papírt adta be.
Más kérdés, hogy az iroda 50 méterre van a postától, szóval nem volt vészes átballagni a csomagért, csak rosszul esett, hogy a postás meg se próbálta kézbesíteni. -
martonx
veterán
Sziasztok, valaki nem jár a közeljövőben Kecskemét - Szeged között. Egy mömax-os originál bedobozolt széket kellene nekem lehozni Szegedre.
-
martonx
veterán
Mindenkinek aki klímát akar karbantartatni, szereltetni, én az Alfa klímásokra esküszök. Nyilván szezonban nem rögtön jönnek, de amikorra ígérik ténylegesen meg is jönnek, és szerintem korrekt munkát végeznek, korrekt áron.
-
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #83824 üzenetére
Sehol nem is írtam azt, hogy csak ezért lenne értelme 1 órát utazni
Én csak arról beszéltem, hogy ha valaki szeretne átrándulni Szerbiába, akkor miket lehet csinálni, mire érdemes számítani.
Mi pár évente át szoktunk rándulni a palicsi állatkertbe és akkor már Szabadkára is bemegyünk korzózni.
Tavaly meg Újvidékre mentünk le, pár napot simán el lehet turistáskodni Szerbiában.
Mondjuk Belgrád már eléggé balkán, de annak is vannak szép részei, eléggé hasonlít hangulatában Budapesthez (és a közlekedési dugókban is). -
martonx
veterán
Úgy értsd az olcsót, hogy az utcai kajától kezdve, az újvidéki legelitebb főutcás étteremig 10-15%-kal olcsóbb, mint Szegeden egy ugyanolyan kategóriás kajálda. Minőségre meg ugyanaz. Mondjuk én csak az utcai kajákat próbáltam, éttermeknek csak a kifüggesztett árait nézegettem, szóval a kiszolgálás minőségéről nincs tapasztalatom.
Szerintem ismersz annyira, hogy én se szándékosan mindig mindenhol a legolcsóbbat keresem, csak ahogy egy napot ott kirándulgattunk, feltűnt, hogy olcsóbb
-
-
martonx
veterán
Gondoltam elsőre itt kérdezek rá. Valakit érdekel noti vinyó?
Eladó:
500GB noti vinyó, minimálisan használt, irányár legyen mondjuk 5K
1TB noti vinyó, soha nem volt használva, most lett az új notiból kiszerelve, helyére SSD ment, már eleve SSD-vel vettem át az új gépet, irányár legyen mondjuk 9KMivel saját notikból lettek kiszerelve, garancia gondolom egyikre sincs.
-
martonx
veterán
válasz
vizslakutya #83742 üzenetére
Én évek óta csak és kizárólag az Alfa klímát hívom. Eddig ők voltak az egyetlenek, akik ha megígérték, hogy jönnek (még ha időben távol is esett, mert ritkán hív az ember pont télen klímást), akkor is pontosan jöttek a megbeszélt időben. Árban se vészesek szerintem.
-
martonx
veterán
válasz
MadGame #83552 üzenetére
Semmi gond, akkor már csak programozónak kell tovább képezni magad, vagy ha képességeid nem igazán engedik, akkor tesztelőnek
ááá ezen a poénomon azóta is röhögök
Tanulhatsz mondjuk turkológusnak is, csak utána kár azon bosszankodni, hogy Bivalybasznádon akarsz letelepedni, és milyen már, hogy ott nincs turkológus munka.
-
martonx
veterán
válasz
Rimuru #83547 üzenetére
"az elet is dragabb atlagban pesten" - ezzel szeretik vidéken nyugtatni magukat az emberek, de hidd el, én mint kétlaki ember mondhatom, hogy ez nem így van, vagy legalábbis csak részigazság.
Az igazság az, hogy Pesten borzalmasan sok pénzt el lehet költeni, ugyanakkor odafigyeléssel a vidékinél olcsóbban is ki lehet hozni az életet. Azaz rajtad áll, hogy olcsóbban vagy drágábban fogsz-e élni.
Ugyanakkor az is igaz, hogy több pénzből könnyebben költ az ember, a költésre meg pesten kismillió dolog csábít, már csak a szar életfeltételeket kompenzálandóan is, szívesebben költesz olyan pótcselekvésekre, amik egy vidéki nyugodt kiegyensúlyozott élet közben eszedbe se jutnának
De önmagában az nem igaz, hogy drágább az élet (vagy csak elhanyagolhatóan), inkább csak pszichológiai oka van annak, hogy több pénzt költesz. -
martonx
veterán
válasz
vizslakutya #83518 üzenetére
Őket már próbáltuk. Egyelőre egy szál pesti céget találtam, csak gondoltam hátha tud itt valaki közelebbről is céget.
-
martonx
veterán
Tudtok-e Szegeden olyan épületgépészeti céget, akik központi porszívókkal foglalkoznak?
-
martonx
veterán
Tudtommal nincs, azaz továbbra is maradunk egy élhető, de sajnos egy helyben toporgó város (mondjuk erre egy esetleges fityisz jelölt se lenne garancia, hogy bármi is változna érdemben)
Épp ma délután voltam a ligeti felújított játszótéren. Tök jó, meg szép, csak ilyen felújított játszótérre ahogy elnéztem az ott megjelent tömeget, kb. négyszer akkora igény van, mint amennyi játszótér. Pl. ott lévő hm, 50 - 100 gyerekre van kemény 4 darab hinta. Hát nem erőltették meg magukat. -
martonx
veterán
Nekem a készülök, az erős túlzás, tekintve, hogy 4 gyerek ide jár óvodába, iskolába, inkább egyelőre még csak ábrándozok
Jól érezzük itt magunkat egyelőre, aztán kb. 20 év múlva majd meglátjuk sikerül-e végre valamelyik régi álmomat beteljesíteni.Szegedben azt szeretem, hogy nyugis mezőváros, ide köt a család, barátok. ugyanakkor én is látom, érzem az általad leírtakat, Szeged nem a világ közepe, és inkább mintha távolodna a közeledés helyett
Per pillanat számomra Szeged legnagyobb előnye, hogy zseniálisan jó helyen lakunk Szegeden belül, mindenhez közel, mégsem a belvárosban. -
martonx
veterán
válasz
pilóta #83428 üzenetére
Én is pont ezért nem szopatom magam életvitelszerűen pesten. Minden héten 2 éjszakára felmegyek, dolgozok, aztán húzok haza Szegedre.
Nyilván Pesten is lehet élni, bizonyíték erre az a 2,5 millió ember, de én sokkal jobban érzem magam egy Szeged méretű városban.
Aztán ha egyszer a 4 gyerek elhúz itthonról, akkor elköltözök valami vízpart + borvidék kombinált helyre, mint pl. Balatonlelle -
martonx
veterán
válasz
vizslakutya #83216 üzenetére
Te, mennyiért vásárolsz a Tescoban? 4 darab ilyen kuponért, azért nem kevés pénzt kell szerintem negyedévente ott hagyni.
-
martonx
veterán
válasz
ritkaság #83200 üzenetére
Ki kell, hogy ábrándítsalak, a Tesco egy ideje halál pontosan nyomon követi, hogy mit vásárolsz, és olyan termék kuponokat küld, amit tud, hogy aktívan vásárolsz is.
Szóval ha te kaptál is ilyen kupont, attól még más simán anális stimulátor kupont kapott, nem kávékrémporosat -
martonx
veterán
Sziasztok,
Traktor hangja lett az RX570-es VGA-mnak. Mit lehet ezzel tenni? Így néz ki a hűtője:
-
martonx
veterán
válasz
Digital #82920 üzenetére
A Petőfi sgt-n van a Makita márkabolt (vagy valami ilyesmi a neve?), ott lehet kölcsönözni is. Mondjuk én két éve akartam, aztán kiderült, hogy nem sokkal kerülne kevesebbe, mintha vennék egy komplett újat, és végül inkább hívtam egy kertészt, aki jelentősen olcsóbban megcsinálta, a bokrok csonkolását, mintha nekem kellett volna gép kölcsönzőstől, mindenestől beleállni.
Emlékeim szerint egy napra kölcsönözni fele annyiba került a gépet, mint az új ára. -
martonx
veterán
Köszönöm a tapasztalatokat. Oké, akkor a digihez fogok váltani. Nekem a gyors net (és a feltöltési sebesség) többet ér, minthogy spóroljak havi 2K-t, azért, hogy üljek a gép előtt, és várjam, ahogy csigalassúsággal töltődnek a dolgok, és mindezt napjában többször, havonta 20 munkanapon.
Csak bíztam benne, hogy az 5mbit/s-el csak szerénykedtek, és a valóságban többszöröseezért kérdeztem a tapasztalatokat.
-
martonx
veterán
Sziasztok, erről a flipről írnátok tapasztalatokat? Elsősorban a tényleges internet sebesség érdekel. Az 5mbit/s feltöltési sebesség ijesztően kevésnek tűnik így 2019-ben. Ha az erősebb netet rendelem, van esély értelmesebb feltöltési sebesség elérésére?
Per pillanat Inviteles vagyok, azt hiszem augusztusban jár le az aktuális hűségidőm.
Eddig digire akartam váltani, a flip miben jobb, azon kívül, hogy havi 2K-val olcsóbb, cserébe papíron sokkal rosszabb internetért?
-
martonx
veterán
válasz
SirRasor #82597 üzenetére
A vegtáriánus testépítők kiló szám tömik magukba a fehérjeport. Hiszen az nem állati eredetű (talán többnyire tojás, ami a vegtáriánusok többségének simán belefér).
Nekem több vegetáriánus ismerősöm is van, akiknek ha épp húsos lenne az ebéd, inkább isznak fél liter fehérjeport, és le is tudták az ebédet. -
martonx
veterán
válasz
vizslakutya #82560 üzenetére
Én akkor pláne a gymclass-t javaslom, nem frekventált időpontokban.
-
martonx
veterán
válasz
vizslakutya #82552 üzenetére
Attól függ mennyi pénzed van. Én a plaza-s GymClassban fogadnék egy személyi edző csajt (legalább biztos nem kell a terem túlvégébe nézni, ha jó csajt akarsz látni), legalábbis eleinte biztos, hogy elmagyarázza, mit hogyan érdemes, összeraktok egy edzéstervet, aztán hagy szóljon.
-
martonx
veterán
válasz
vizslakutya #82457 üzenetére
Csak 1-2 forralt boros maradt nyitva.
-
martonx
veterán
Én is Kellemes Ünnepeket Kívánok minden "topiklakónak"!
-
martonx
veterán
válasz
DeFranco #82255 üzenetére
Pedig de. Nálunk a kollégák folyamatosan mindent az irodába rendelnek (az egyik már elment kolléganő volt ennek a koronázatlan királynője, nem múlt el nap, hogy ne jött volna 1-4 futár csak az ő cuccaival, még a zöldséget a piacról is az irodába rendelte), pont ezért, mert ha nem is vagy ott, valaki úgyis átveszi. Sőt többnyire még a fizetős csomagokat is átadják (nyilván kifizetjük egymásét).
Mondjuk lehet, hogy ez a munkahely jellegén is múlik. -
martonx
veterán
Sziasztok,
Ajándékba adnék két sárga fülű ékszerteknőst őket szerető gazdinak. Járna velük egy 25 literes akvárium is (plusz némi teknős kaja). Szeretjük őket, csak az a baj, hogy kezdik kinőni a meglévő terráriumukat, és nagyon nincs helyünk a lakásban egy mondjuk 100 literes akváriumot elhelyezni. Plusz a fiam is ritkán gondozza őket, így a gondozás nagyja ránk hárul feleségemmel.
Szóval aki szeretné meglepni magukat egy ingyen teknős párral (fogalmam sincs, hogy milyen a nemük, talán két lányra tippelnék), és nem riad vissza egy nekik való nagyobb terrárium beszerzésétől, annak odaajándékoznánk őket!
Jelentkezőket privátban várom!
-
martonx
veterán
és még kétszer át is vezetik a főúton, hogy azon a 6.2km-en biztos kétszer le is kelljen lassítani 60-ra
Komolyan ezért nekünk kártérítést kellene fizetnie az államnak, nemhogy még az állam fizessen ezért bárkinek is 500 milliót, hogy évekig építgesse, de úgy, hogy garantáltan életveszélyes lesz a bicikliseknek, az autósokkal meg legalább cserébe jól kicsesznek, hátha csak összejön évi pár fasza halálos gázolás. -
-
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #82121 üzenetére
"4. gyereknél az anyukában lévő rutin sem garancia mindenre" - nyilván nem, ezért is hangsúlyoztam többször is, hogy ajánlani pláne nem merem senkinek, rajtam aztán végképp ne kérjen számon senki semmit. Ez mindenkinek az egyéni döntése (kellene, hogy) legyen.
-
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #82119 üzenetére
Nem akarok senkit megingatni a hitében, de nálunk az asszony védőnőként (előtte ápolónőként dolgozott) választotta az otthon szülést, pont az előző 3 szülés tapasztalatai alapján. Sajnos a magyar egészségügyben talán a szaktudás még nem ment ki teljes egészében külföldre, de hogy az eszközpark soha nem is volt rendben az egészen biztos
Szóval én továbbra se tanácsolom senkinek az otthon szülést, csak a múltkori kérdésre válaszul leírtam, hogy 4 gyerekes apaként miért nem tudok mégis javasolni normális nőgyógyászt. -
martonx
veterán
válasz
Ted_Beneky #82087 üzenetére
Ja, hogy az most volt? Nem jövő héten lesz? Nálunk szvsz szimpla atcseszes, ellentetben usaval, ahol készlet kisepresre használják, és gyakran tényleg szinte ingyen lehet kapni ezt azt.
-
martonx
veterán
válasz
sarkanyolo2 #82082 üzenetére
Tudom tök szubjektív, meló helyen van Ipad és Samsung Tab is. Én ezerszer inkább választanám a Samsungot, mint Apple-t. Sőt, mióta megjött a teszt Galaxy Tab 3, komolyan elgondolkoztam egy hasonló beszerzésén itthonra.
-
martonx
veterán
-
martonx
veterán
T-Home-ról váltottam Invitel-re pár évvel ezelőtt, érzésre jóval stabilabb. Amire nagyon figyelj oda, hogy a gyárilag kiadott modem + routerek ultra gagyik, pláne ha több eszközt is akarsz velük kiszolgálni.
Azaz érdemes csak modemet kérni (ezt szerződés kötéskor tudod jelezni), és a modemhez egy saját normális routert társítani. -
martonx
veterán
válasz
ShadowX #81851 üzenetére
Egyébként, ahogy utána szét is néztem a hardveraprón, az árat egészen jól lőttem be, viszont döbbenetes mennyiségű hasonló gépet láttam, szóval érzésre ez a gép élete végéig velünk fog maradni, majd a gyerekek youtubeoznak rajta, ha már másra nem lesz jó
Nincs kedvem azért árulgatni, hurcolni, mutogatni, hülye kérdésekre válaszolni, hogy végül árában adjam el. Áron alul szabadulni se akarok tőle, mert egy jó gép. -
martonx
veterán
Hopsz, nem gondoltam volna, hogy az előző hszemmel kiírtom a szegedi topikot
-
martonx
veterán
Sziasztok,
Érdekel valakit az ilyen notebookom? 2015-ös Acer V3-371 13.3-as méretű i5-5257 CPU, 8Gb Ram, 256Gb SSD
Jogtiszta Windows 10 Pro van rajta, fehér színű. Azt hiszem minden fontosabb paraméterét leírtam
100K környékére tippelném az árát, de nekem az is segítség, ha segítetek beárazni, hogy mibe kerülhet, hogy legalább tudjam mennyit kérhetek érte.Kicsit se sürgős eladnom, de már 3 éves, és kinéztem az utódját.
-
martonx
veterán
válasz
martonx #81824 üzenetére
Hopsz közben megtaláltam:
cat /etc/resolv.conf
nameserver 192.168.0.1 - ez a routerem
nameserver 8.8.8.8 - ez meg a google dns szervereA windows-os gépem is a routert használja DNs szervernek.
Közben futtattam nslookup-ot a trackerre:
Ez a windowsos eredmény:Server: UnKnown
Address: 192.168.0.1Non-authoritative answer:
Name: c.ncore.cc
Addresses: 62.210.189.108
163.172.224.122Ez meg a linuxos:
Server: 192.168.0.1
Address 1: 192.168.0.1Name: c.ncore.cc
Address 1: 163.172.224.122 c.ncore.cc
Address 2: 62.210.189.108 c.ncore.cc -
martonx
veterán
válasz
pulutodurumo #81821 üzenetére
Én is ilyesmire gyanakszok, de nem igazán értem, ráadásul mozgásterem se sok van a NAS-on használt torrent kliensek terén
Miközben meg ott van a tracker wikijén a Transmission is felsorolva a támogatott kliensek között.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- TCL LCD és LED TV-k
- Proxmox VE
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Windows 11
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED monitor topic
- LEGO klub
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Nagyszerű állapotú, dobozos ASUS Prime Z270-P
- ASUS ROG Strix G16/i9-13980HX/1920x1200/165Hz/32GB/1TB/Geforce RTX 4070 8GB
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 dokkoló (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest