- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Tele a hócipőm
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Kuponok....
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ML320
senior tag
válasz
wwenigma #3058 üzenetére
Egy részét szerintem már a garos topikban kibeszéltük
Sőt, én még működő bolt esetében is segítettem másoknak
Viszont megint az általánosításokon kezdünk el lovagolni. A vevők nagy része tudatlan. Az ismerősi köre még inkább, így alakulnak ki a ''téged mennyire átb***tak'' sztorik. Szintén általánosítás, hogy a vevők nagy része 5 Ft-ért átmegy a másik boltba, utánna meg magyarázhatjuk neki, hogy ki és hogyan vágta át a másikat (elfelejtették közölni, stb...) Innen meg a vevők általánosítanak, hogy milyenek a boltok. Az éremnek mindig két oldala lesz.
Szintén a vevők igénylik az olcsóbb termékeket. Egy bizonyos szint alá már nem tudok menni. És jön még a tulajnak történő magyarázkodás, hogy lehet, hogy a kedves barátja a neten egyszerű vásárlóként olcsóbb árat talál, mint az én beszerzési áram. Szürke import, amit a magyar mentalitás csak erősít. Nem tudsz mit tenni, varázscsapásra nem tudod megváltoztatni a dolgokat. Itt Szombathelyen is hiába fogtak össze a boltok, a multikkal mi sem tudunk versenyezni, hiszen a vevő azért nem hülye, meg profi partnerekkel áll kapcsolatban, stb.. Ugyanazt a gépet tudnánk annyiért adni, mint ők, illetve ugyanazon termékeket szintén tudnám annyiért forgalomba hozni, hogy elméletileg az összes műszaki osztály tönkre kellene, hogy menjen. Viszont ennyi pénzért nem éri meg. És igenis a vevő vegye tudomásul, hogy ha valamit olcsóbban akar, akkor annak ára van. Rövidebb gar, máshogy intézendő gar, stb... Gennyes dolog, jöhettek azzal, hogy engem minősít, de ahogy már korábban máshol kifejtettem: a vevő sem isten. A kultúrált viselkedés nem csak az eladóra kell, hogy vonatkozzon.
A szürke importról meg annyit, hogy azzal a gyártók hazai szervezetei ''károsulnak''. De inkább folytassuk a garos topicban!
szerk: off
[Szerkesztve] -
szepi79
őstag
válasz
wwenigma #3058 üzenetére
pedig a gyakorlat leginkább ezt mutatja. a szürke cuccokat leginkább 1év garival szokták adni. mert az ok, hogy a külső forrás is vállalja azt a 2-3-5-x évet, csakhogy a szállítás itt már a kiskert terheli. vagy pedig a kisker bevállal a szürke mellett hivatalos forrásból is cuccot, és reménykedik benne, hogy RMA-nál nem nézik a sorozatszámot. (és még igy is feltünő lehet, ha sorozatosan nagy RMA aránnyal dolgozik.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S22+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest