Új hozzászólás Aktív témák

• proximus

senior tag

válasz Male #14 üzenetére

Van egy hatalmas nagy trükk a WinXP Win9x -re(mellé) való felrakása esetén. Mégpedig: XP -ben nézd csak meg a saját telepítésénél használatos partíción(C?) közvetlenül, hogy van egy bootsect.dos fájl. (persze csak ha bekapcsolod a mappa beállításoknál a rejtett fájlok, esetleg kiterjesztések mutatása opciót) Úgy sejtem, hogy ez a fájl tartalmazza az előző -> Win9x által létrehozott mbr állapotot. Bele is nézhetsz pl. a notepadban, persze jobb ha a fájl másolatába, biztos, ami, biztos alapon.:) Olyat láthatsz benne, hogy non system disk or disk error, vagy ugyanez esetleg magyarul: nem rendszerlemez, vagy hibás a lemez, + a többi látszólag kriksz-kraksz.:) Aki próbált már leformázott Win, vagy DOS partíció esetén beboot-olni, az tudja, hogy ezt az üzenetet löki a képernyőre,:) és megáll. Namármost ha ezt a fájlt tudatni valahogy a grubbal hogy ''ebből'' bootoljon be, akkor bejön a Win9x, XP -t választva pedig az XP partíciójának elejébe áthelyezett eredeti mbr -t boot-olja be a grub. Ezt a bejegyzést kell a Win9x direkt indításához bevarázsolni a menu.lst -be:

title WindowsME <--- a title után lehet bármi:)
    root (hd0,0)
    makeactive
    chainload /bootsect.dos

Ha még nem OK, van még ötletem.:)

Új hozzászólás Aktív témák