Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Dr.Zoo blogja, avagy az élet nagy dolgai...
Új hozzászólás Aktív témák
-
NF-
aktív tag
-
NF-
aktív tag
-
NF-
aktív tag
Bár már régi, de talán néha jól jöhet https://hu.opensuse.org/images/f/f1/Zypper-cheat-sheet.pdf
-
NF-
aktív tag
Valamelyik telepített csomag frissül, és nem függőségként csak ajánlottként jön hozzá az amit újra telepítene. Pl. most jött egy csomó kde-s frissítés, valószínűleg valamelyik kde-s csomagban ajánlottként benne van az xscreensaver is.
zypper duphelyett használd azypper dup --no-recommendsparancsot frissítéshez és akkor nem telepíti ezeket az ajánlott dolgokat.Esetleg lockold és akkor nem telepíti amíg újra nem engedélyezed. De tisztább a no-recommends. Add lock:
zypper al xscreensaverRemove lock:zypper rl xscreensaver -
NF-
aktív tag
válasz
Ablakos
üzenetére
A rendszer látja az eszközöket: NVIDIA HDMI/DP audio + UR22mkII USB.
Másold ide ennek a kimenetét:pactl list short sinks
Esetleg nyiss egyalsamixer-t, F6, válaszd ki az nvidia kimenetet, nézd meg hogy nincs e némítva.
Vagy az nem lehet, hogy a Yamaha Steinberg UR22mkII lett az alapértelmezett kártya és arra tolja a hangot? -
NF-
aktív tag
Őszintén szólva a weboldalukra rá sem néztem vagy 20 éve
De most, hogy megnyitottam, azt kell, hogy mondjam, hogy szerintem ők sem 
Nyilván nem állhat hivatalosan mögöttük az opensuse, mert akkor nem lenne értelme külön terjeszteni a jogi szempontból aggályos kodekeket. Abban nem látok semmi kivetnivalót, hogy bárki beszállhat a csomagkészítésbe, hiszen maga az opensuse is egy közösségi projekt. Valójában az esetek nagy részében a packman úgy néz ki, hogy a packman-es csomag karbantartója ugyanaz a személy aki az opensuse projekten belül is.
Személy szerint én több mint 20 éve használom és soha nem volt vele semmilyen megbízhatósági problémám.
-
NF-
aktív tag
válasz
urandom0
üzenetére
Nem is tudom, hogy van magyar oldal

Van opensuse.org/hu és hu.opensuse.org, sok évig az utóbbira irányított át az opensuse.hu is. De már pár éve nem megy a redirect és fogalmam sincs, hogy kinél van a domain.A fordítási segítséget kösz mindkettőtöknek, maradt immutable distro és rolling release.
-
NF-
aktív tag
válasz
urandom0
üzenetére
Arra gondoltam én is, hogy talán az immutable lenne a legjobb, de az egyáltalán nem magyar. Az opensuse.org/hu-t fordítom, de nem tudom eldönteni, hogy melyik lenne a megfelelő. A szlovák fordításban pl. "nemenné" van írva, az szó szerinti fordításban magyarul változatlant jelent. De ez meg szerintem nem feltétlenül írja le, hogy ez immutable verzió. De lehet, hogy tévedek.
-
NF-
aktív tag
Adjatok tanácsot, hogy mi lenne a helyes magyar fordítása az "Immutable rolling release" mondatnak. Jelenleg "Rendszerszinten írásvédett, gördülő kiadású rendszer"-ként van fordítva, de ettől biztosan van jobb magyar megfelelője is.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- PC Szervizeket, Gépépítőket keresek B2B szoftver partnerségre (E-számlával)
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, EA, Xbox stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- 27% - Lenovo Legion R27qe IPS Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 0.5ms / FreeSync
- KERESEK Magyar GARIS VGA-t: 7900XTX NITRO+ / 7900GRE Pulse / 4070Ti SUPER 2x Ventus
- 230 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060 (ELKELT)
- új NAGYakku!!! 6-10óra üzemidő, 5G! Dell Latitude 5330 i3-1215U - 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black használt, szép állapot 100% akku 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest