- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
batagy
őstag
Megnéztem (#2949) ludla képét, azon a "gyorsítótár" és a "cserefájl" fogalmak szerepelnek, mondjuk nem tudom ki fordította a SWAP-ot cserefájlnak, de mindegy.
Na a lényeg az, hogy szerintem keverted a gyorsítótárat a SWAP-pal.
"Gyorsítótár" = Cache, ez a RAM része tényleg. Őneki 4 GB RAM van a gépében, ebből 1.5 GB a ténylegesen szabad, és 1.6 GB, ami cache-elve van a ram-ban."Cserefájl" = SWAP, ez van a vinyón, őneki 2 GB.
Ugyanaz, amikor kiírod a "free" parancssal, "free -m" az Megabyte-ban írja ki, "free -g" Gigabyte-ban. Nálam:
gyurinas:~ # free -m
total used free shared buffers cached
Mem: 3952 3811 140 0 1156 2317
-/+ buffers/cache: 337 3615
Swap: 7904 15 7889
gyurinas:~ #A második sor mutatja hogy a RAM-ban mennyi a szabad és mennyi a cache, nálam a 4GB-ból 337 MB a cache és 3615 MB teljesen szabad.
A harmadik sor a SWAP használat.A kérdésedre válaszolva, ha XFCE-t raksz fel, valszeg nem fogsz sok ramot fogyasztani, kérdés hogy mit fogsz futtatni, és az is kérdés hogy mennyi RAM-od lesz?
Én azon az állásponton vagyok, különösen SSD esetén, hogy ne legyen SWAP (ne írja a vinyót), viszont helyette legyen ZRAM virtuális SWAP. Ezt nagyon egyszerű bekonfigolni, ha érdekel, jelezd. Van systemd scriptem is hozzá. Én belemásznék a telepítésbe, és a SWAP-ot kivenném, de ez csak a saját javaslatom.
-
batagy
őstag
Szia
Hol láttad hogy a swap a RAM része?
A normál swap mindig a vinyón van.Manapság már relatíve olcsón sok ramot lehet kapni, ezért sokan nem is tesznek föl swap-ot egyáltalán. Ez akkor használható, ha nincs nagyon memóriazabáló alkalmazás.
Én korábban említettem itt a zram nevű megoldást, esetleg arra utaltál? De az más tészta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPhone topik
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Milyen TV-t vegyek?
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen autót vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest