Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Ram gondolatok 2026 január - DDR3-as gép is lehet megoldás? Mi a minimum?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- Real Racing 3 - Freemium csoda
Új hozzászólás Aktív témák
-
g0dl
addikt
Üdv
Van egy opensuse 12.2 installációm ami multi boot-os rendszer (w7 + egyéb linux-ok is vannak rajta). Az opensuse grub-ja (legacy) az MBR-be van talapítve, azt használom bootloader-nek, ez megy is szépen.
Az opensuse az sda3 particióra van telepítve, nincs külön boot fájlrendszer. Szeretném az egészet áthelyezni sda1-re úgy, hogy az sda3 meg is fog szűnni.
A rendszert sikerült is szépen átmásolni, az sda3-on lévő rendszeren felvettem az új sda1 rendszert a bootmenübe, és az be is tud bootolni.Az gond, hogy a grub-ot (az sda1 rendszert indítva) egyszerűen nem tudom az sda1-re átrakni, pedig ez fontos, ha az sda3-at legyalulom. Akárhogy szerkesztgetem az /etc/grub.conf-ot az mindig visszaíródik, hogy az sda3-ra kerüljenek a grub stage2 stb.
Hogyan tudnám ezt megoldani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BIOS topic
- Napelem
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Mini-ITX
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Gaming notebook topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Akciókamerák
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3644
- 360 áthajthatós! Dell Latitude 5330 2 in 1 i7-1265U 10magos! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év garancia
- LG 27US550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / Forgatható / sRGB 99%
- Jabra Speak2 75 MS Teams USB-bluetooth hangszóró
- Eredeti DELL 330W töltők (ADP-330AB D)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs