- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
Új hozzászólás Aktív témák
-
Trek sem rossz egyébként. Ami zavaró, hogy ugrálnak időrendben a sorozatok nem is kicsit, viszont van utalgatás 1-1 széria között néha. Meg nyilván az original series az már nagyon retro, sok helyen mosolyogsz rajta - nyilván egy 66-os scifi sorozatról beszélünk-. Szóval szerintem ne azzal kezd. Időben a Star Trek Enterprise van leghamarabb, talán az is a leginkább valóságosabb, egy halom olyan probléma van, ami később már simán megy, pl. a "térváltás" is egy komplexebb folyamat, több bökkenővel.
-
törölt tag
Fénysebességnél kimenni űrruhában? Ez van annyira katasztrofális, mint amikor kireptették Leiat az Sw-ben a Disney hullámban, vagy mikor láttam az előzetest a csillagrombolókon lovagló "pónikkal" azóta sem voltam hajlandó megnézni..
Ja És Palpatine visszahozása... nah az meg végképp egy atom és hidrogén katasztrófa egyszerre...
Nem csak az Sg-ben vannak hülye döntések. De Legalább az SWnél ilyenek nem voltak korábban... Az Sg-nél meg sajnos az alkotok is hozzájárultak ehhez. -
törölt tag
Az Atlantisz első részében kiírják bemondják
Elég nehéz elkerülni, nem kell ehhez "fanatikusnak lenni"SG
elején a szink és a felirat, lehet angol volt már nem emlékszem eltért. Ott inkább a fordítót nem érdekelte.
De igaz a sorozat készítői, is idővel már látszik, hogy csesztek rá sok mindenre... ami már élményen is rontott... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Talán a Dark Matter, de azt lelőtték. Illetve az új Battlestar Galactica még ilyen, az fasza. Csak a 2003-as miniseries-el kell kezdeni, ha tényleg érdekel. És csak angolul, mert a szinkronja gyalázatos.
Illetve ott van még a The Expanse, ami talán a legjobb scifi sorozat amit mostanában csináltak.
Boond: ezt most nem teljesen sikerült dekódolnom.
-
törölt tag
Ő O'Neill (Persze más színész alakította a filmben).
Ré sem egy kigyúrt valaki, mint a rendszerurak... Más volt nagyon a film és a sorozat.
Nagy különbség az is, hogy A sorozatban a Abydos a közelben található, míg a filmben az ismert világegyetem túlsó felén, vagy azon túl.
-
törölt tag
Szerintem azért Cobra, mert gyorsak, mint az a bizonyos kígyó és veszélyes is (autópálya).
Nem volt szó Goauldokrol ? Hát hogy ?
Így 1:59:31A lény inkább hasonlít a szürkékre, akit látni, meg más pontjában is szó volt a filmnek, pl amikor elmondták a szarkofágok működését és hogy lett Ré Ré.
Eredetileg a Csillagkapu egy trilógia lett volna. Az első rész az Egyiptomi kultúráról szólt volna. A 2. rész a Görögökről és a 3. rész Pedig a Skandináv mitológia elvileg. De sosem készült el a 2-3 rész. Helyett a stúdió inkább egy sorozatba kezdett bele, mivel teljesen lezárt volt a történet. És a stúdió úgy vélte ebben bőven van még pénz és lehetőség, minimális költségek mellett. Anno ezt olvastam.
Volt terv arra, hogy Reboottolják a Filmet és elkészüljön újra az első rész és a másik kettő (mert közben felnőtt pár generáció). De ebből nem lett semmi.
-
törölt tag
Ez olyan kb mint régen a Rex volt.
Vége van már egyáltalán ennek a cobrának?Kell a feszültség különben mi lenne a sorozattal? Ezért vették ki az Sgből a szarkofágot, eredeti filmben nem volt szó semmilyen torzító hatásról. Sőt Goauldokról sem. az idegen is teljesen másképp nézett ki.
-
törölt tag
5-45 és 15*45 Hát ez kemény... nagyon. Bármennyire jó ennyit azért nem néznék... meg szeretem beosztani, hogy sokáig tartson... ez azért volt jó, mert mire odaértem, pont elkészült a folytatása a szinkronoknak, illetve nem kellett sokat várni az új évadokra
De nem futó sorozatnál is így vagy... van ami már nagyon régóta nincs befejezve... aztán talán 10 év után vagy 5... nem tudom meguntam és elkezdtem feliratosan megnézni... hát nem leszinkronizálták utána
-
törölt tag
Carter nem csak katona, hanem tudós is. Eredeti sorozatban, pont McKay okozta a galibákat, ezért küldték el az oroszokhoz, meg később Atlantiszra. Elméletben jó volt, gyakorlatban nem annyira.
Eredeti sorozatban kifejezetten irritáló pali volt. Atlantiszban lett szimpatikus csak.
Kellenek jó karakterek, tény. Atlantiszban ott van pl Sheppard.
-
törölt tag
Tehát topikonként aktív...
"Olyan még nem történt, se a valóságban, se a filmvilágban, hogy a hadsereg az jót csinált volna.
"
Pedig bizonyos szempontból ők az utolsók akik a rendet, a hierarchiát felügyelik, visszatudják állítani. Ez nem jelenti azt, hogy ott mindeni angyal lenne. Sokszor nem jóra használják... vagy nem jól."Tudományos hajót nem jó, ha ölésre képzett fegyveres izomagyak irányítanak. "
Ez egy elég durva sztereotípia. Az eredeti történetben is katonai bázison van. A sorozatban pedig a Légierőhöz tartoznak. Katonaságban is sok tudós, mérnök dolgozik.Legtöbb fejlesztés is innen indult ki, vagy ennek a mellékága.
"Egyértelműen Rush párti vagyok."
Én páratlan -
törölt tag
Ott is tudták rendesen. (kikapcsolni nem tudták legfeljebb) Kommunikációs eszköz, nem pedig teleportációs. És egyebek. Ráadásképp kellett legyen kapcsolat is, nem csak úgy uk muk fuck... nekem ez röhej volt.
Nem játszódhat túlásásosan később, mert az egyik atlantisz filmben elmentek volna érte.. "térhajtómű" - nah ez is kellett ide... a stár strekkből...
(#3593) CPT.Pirk
Ohh. És miből gondolta, hogy nem lát el odáig? Ha jól emlékszem a cél az univerzum közepe volt. Persze ezekre nem kaptunk választ - a kutatásra. Inkább elment másfelé a téma, időhúzás mint pl Lucian szövetséggel való játék. Szerintem sok oka van amiért zsák utcás lett ez a sorozat.Szerintem párhuzamosan is történhetett az SGA utolsó évadjaival. Vagy picit még korábban.SG1 utolsó évadjaiban jön be ez a Lucian téma.
-
törölt tag
De legalább nem cliffhanger egy akciódús résznél.
Ez nézőpont kérdése, mert félbe maradt a Story. Mi lesz Toddal? Mi történik a Földön? Hogy jut vissza a város a Pegazusba? Mi történik a Pegazusban? Mások is megkapták az üzenetet? (mivel hibernálva vannak nem okoz nekik gondot az idő amíg ideérnek).
Ez egy fél lezárás, és nekem amúgy sem szívem csücske ez a rész, mert katasztrófa.
"Csak olyan gagyi hatást kelt, hogy egy random gamer főiskolás lesz a világot megváltó szaki "
Engem leginkább a telekommunikációs eszköz teljesen ellentétes használata, ami kiakasztott... többek között az Universeben. Miért kell állandóan felrúgni a saját szabályaikat, nem értem..."JWST se lát el."
? Mi az a JWST?Az eredeti csillagkapu filmben egyébként az ismert univerzum túl végén kötöttek ki, nem pedig a galaxisunkban valahol. De, hogy ezt megváltoztatták érthető film/sorozat. De az már nem amikor a sorozat saját írói sem tudják, mit csinál a vagy vagy jobb kezük... nah ott már vannak gondok.
-
-
törölt tag
-
A "leaking pipe" mondjuk szerintem elég jó magyarázat volt. Nyilván, ha felmerülhetne a kérdés, hogy mi lett a ZPM gyárral Atlantison (mert hol máshol gyártották volna ezeket, mint az ősök legnagyobb városában), de ha meg lenne egy tucat a polcon, nem lenne túl izgi, gondolj bele, hogy az Asgardok hagyatéka erősebb bőven a lidérc fegyvereknél, főleg ZPMmel támogatva, így gyakorlatilag legyalulnák őket, ha meg gond van, irány Atlantis, ahogy van egy pajzs, ami mindent is visszaver.
-
törölt tag
"A másik amit nem magyarázott el a sorozat, hogy akkor most pontosan milyen galaxisokban is van kiépülve a csillagkapu rendszer"
A legrégebbi az Igazság Ládája c. film, ott látni megszületni a csillagkapu ötletét, rendszerét, mint tervrajz.
Utána szerintem a Tejútrendszer jön, mint új lakóhely, beleértve később a Föld nevű bolygót is. Ezt követi a Végzet hajója és kapu rendszere, beleértve a telepítő hajókat amik automatikusan telepítik különböző galaxisokba, minden irányba. Végül Pedig az Atlantisz és a hozzá hasonló városhajók és Pegazus rendszer.
Ezek a csillagkapu rendszerek a sorozatban.* Az Orajnál csak később került elő ez a dolog, illetve ők nem foglalkoztak ilyennel, csak később, nagyon célzottan.
A Tejúton 7 ékzár kell ezt könnyen meg lehet tenni, plussz energia nélkül.
A Pegazusi utazáshoz már plusz energiára is szükség volt ZPM, ezért inkább hajókkal közlekedtek, vagy később csillagkapu rendszert építettek ki.
A 9. ékzárhoz még ennél is több energiára volt szükség, ezt még kevésbé tudták használni. Ez az oka, alapvetően annak, hogy nem utaztak távoli galaxisokba, csak "lokálisan maradtak" + egy galaxis elég nagy, miénk vagy 100.000 fényév." de az Ori meg az Asgard is elvileg totál más galaxisban van"
Nincs információ arról, hogy itt működött volna kapu rendszer. Az Oraj egy alapvetően középkori társadalomra épített, nem is lett volna szükség rá. Az Ősök onnan származtak ahonnan az Oráj ugyan arról a bolygóról, egy civilizáció ahol egy ponton történt egy törés (filozófiai). ÉS később elhagyták azt a galaxist, messze évezredeken, át utazva, minimum. Ekkor született meg a kapuk ötlete, tehát már később hogy elhagyták a szülő bolygójukat. De ha láttad a filmet - és előtte megnézted volna az Atlantiszt akkor tisztább lenne a kép. (Bár az Oráj rész alapvetően az SG-1 utolsó évadaira jellemző). A Pegazus egyébként itt van a szomszédban. A valóságban is létező Pegazus csillagképben található PEgDig előjellel. -
Annyi, hogy az Atlantis magyar szinkronja szerintem nagyon rossz lett, legalábbis a lidércek hangja, én angolul sokkal jobban élveztem.
Egyébként nagyon jó, egyedül az Atlantis végén érződik, hogy gyorsan le kellett zárni az egészet, mert nem rendeltek újabb évadot (sajnos).
-
törölt tag
Csillagkapu 1-10
Csillagkapu: Atlantisz (kb 8 évadtól az SG-1-nek kezdődik a story onnan indul az Atlantisz története, a Antarktiszi bázis megtalálásával)
Utána jönnek a filmek (jó időrendben kb 10 évad után ami 3. évad körül van Atlantisznál)
Utána az Univerzum.A Két filmnél az egyik a Goauld szálaz zárja le, a másik az Oráj vonalat. Ha jól emlékszem ennyi idő távlatából
Szerintem Atlantisz jobb mint a filmek. Sőt egyik film nagy része a semmiről szól, csak idő-ki-töltés.
A másik film az jobban össze van rakva.A filmek az eredetinek meg a sorozatnak úgy általában a nyomában sincsenek.
-
volandy
senior tag
[link] . [link]. [link] .
Az első résznek Children of the gods-nak van egy bővített verziója. Azt hiszem pár perccel hosszabb!
Szuper sorozat.
Szuper filmek!
Nem is tudom hányszor láttam!
Jó szórakozást!
Az eredetit Roland Emmerich féle változatot érdemes megnézni dts hangzással természetesen angolul. Nagyon nagy élvezet. Főleg amikor először megnyitják a csillagkaput!
ÁÁÁÁÁáááááááááá! Fantasztikus!!!!!!!!!!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ !! 16.2" MacBook Pro M4 MAX - 16C CPU / 40C GPU / 48 GB RAM / 1 TB / 1 ÉV APPLE GARANCIA
- Félkonfig napi használatból! Leírást, olvasd!
- 150 ezerre ár alatt !új 0km-es garanciás Dell G15 gamer laptop rtx 4060 i7 13650hx
- BOMBA ÁR!! MacBook Pro Retina 16" M4 Pro 14CPU / 20GPU / 24GB / 512 SSD / Magyar - ÚJ!!
- UTOLSÓ darab - 2024 MacBook Pro Retina 14" M4 PRO - 12C / 16C / 24 GB RAM / 512 SSD / BONTATLAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest