Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Gurulunk, WAZE?!
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Segítségetek kérném. TSQL.
Tábla:
Ceg | Adoszam | Datum | RelEgy céghez több adószám tartozik a táblában, de cégenként a legkésőbbi dátumot kellene kiválasztani, és ott Rel értékét 1-re állítani
Köszi. -
-
Fejből példa. Legyenek a bal oszlopban a megrendelés fejek, a jobb oszlopban pedig a pozíciók.
Kulcs:
- OrderNr
Bal oszlop:
- OrderNr
- Date
Jobb oszlop:
- OrderNr
- Part
- Qty
Ezeket kell lekérdezni, és akkor LineNr legyen a pozíció száma, ami nyilván OrderNr-enként újra kezdődik. -
Sziasztok, jó régen jártam erre. TSQL.
1: N táblakapcsolat. A lekérdezésben az egyik mezőben 1-től N-ig kellene léptetni egy számlálót. A bal táblán a következő rekordra lépve újra egyről indul.
Tudtok erre egyszerű megoldást?
Köszönöm. -
válasz
bambano
üzenetére
Ki kell szednem a valid_from értékekből a legmagasabbat, ami kisebb vagy egyenlő, mint az aktuális dátum, majd ezek közül a legkisebb valid_to, ami nagyobb vagy egyenlő, mi ma. Ezt nekem nem szedte össze az sql server (tsql) egy select-ben.
Most ezt a rank() függvényt nézegettem.
-
-
Egy lekérdezésben kérném segítségeteket.
Hogyan tudom megírni úgy a lekérdezést, hogy válasszak két rekord közül.
Van egy árlista tábla. Elég hülyén van kitöltve, de ez most mindegy.
Van egy árnak kezdő érvényességi dátuma, ez kötelező, és lehet befejező dátuma, ez nem kötelező. Az indexelés úgy van belőve, hogy lehet olyan rekord, hogy azonos a kezdő dátum, azonos lehet az ár is, de nem feltétlenül, de az egyiknél van záró dátum, másiknál nincs. Na, ha ilyen duplikációk vannak, akkor azt kell vennem, ahol van záró dátum, ha nincs duplikáció, akkor jó a záró dátum nélküli is. Soha nem láttam még ennyire hülye megoldást, de ezzel kell élni. -
válasz
rum-cajsz
üzenetére
Máshogy írom le.
(Telesen más a téma, de itt csak körbeírnom szabad, ezért elnézést a hülye példáért.)
Table A-ba parkolóba érkező autókat viszek fel.
Mikor ezt felviszem, megnézi az autók listájában (Table B) a rendszám alapján, hogy az milyen autó. Ha a beérkező autó teherautó, akkor Table A-ból néhány mező Table C-be másolódik. -
válasz
DNReNTi
üzenetére
Lehet stored procedure is vagy trigger is a megoldás, szerintem, de nekem valóban az lenne a lényeg, hogy valaki, akinek ezzel sok tapasztalata van, segítsen egy példával.
Én nem nagyon csináltam ilyet, mivel programból is megoldható, de most van rá okom, hogy kiszervezzem. -
Hali,
kérdésem lenne valami SQL guruhoz. Szeretnék egy feladatot kitolni a DB motorra, és nem a programommal intézni, ha lehetséges. A feladat a következő lenne.
Egy after triggerrel szeretném megoldani, hogy egy rekord után kikeressen egy rekordot egy másik táblából, és ha ott megfelelő értéket talál, akkor írjon egy harmadik táblát, az elsőből származó adatokkal.
Gondolom, lehetséges, de jó lenne nekem egy minta.
Tud valaki ebben segíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen monitort vegyek?
- Pánik a memóriapiacon
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Számotokra mi volt az év játéka 2025-ben?
- Minecraft
- TCL LCD és LED TV-k
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27US550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / Forgatható / sRGB 99%
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898
- iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3831
- AKCIÓ! Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest