Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
InfiniteReality
őstag
válasz
InfiniteReality
üzenetére
Megoldottam úgy, hogy csak racionalizáltam a mezőket és minden mezőhöz megfelelőbb adattípust választottam, mint ami eddig volt (ezzel 1 mb-tal kevesebb lett a tábla mérete), illetve az olyan mezőkről amikre nem irányul sok lekérdezés illetőleg kevésbé befolyásolják a végeredményt, levettem az indexet (eddig minden mezőn volt index, ami miatt a beírás volt lassabb).
Lényeg, hogy végül hagytam az egész táblát egyben, nem csaptam szét évekre, mert a lekérdezés több erőforrást igényelt volna ha sikerül rendesen megírni, mint az, hogy a tábla egyben van. Olyan 162 ezer sora van jelenleg az érintett táblának. -
InfiniteReality
őstag
válasz
PazsitZ
üzenetére
Biztos csak elírás annak a részéről, aki ezt leírta. Vagy régi php/mysql verzióra vonatkozik (nálam mindkettőből 5-ös van).
Szinten mindenhol lecseréltem a num_rows-t affected_rows-ra és működik.Ez működik:
SELECT jatekos, sum(pont) FROM jateklista WHERE pont >='1' GROUP BY jatekosl ORDER BY 2 LIMIT 50Utána egy if mysql_affected_rows() > 0 van annak eldöntésére vannak-e eredmények vagy sem. Ezzel a paranccsal (és egyben lévő adatbázissal) bemegy abba az ágba, ahol ki kell írni az eredményeket.
(SELECT jatekos, sum(pont) FROM jateklista2005 WHERE pont >= '1' GROUP BY jatekosl) UNION (SELECT jatekos, sum(pont) FROM jateklista2006 WHERE pont >= '1' GROUP BY jatekosl) ORDER BY 2 DESC LIMIT 50
Ez az évekre szétdarabol adatbázisra készült és működik, de nem a várt eredményt hozza, nem azt amire szükségem lenne.
-
InfiniteReality
őstag
válasz
PazsitZ
üzenetére
Kell vagy nem, egy if (mysql_affected_rows() >0) paranccsal le van kezelve, hogy van-e a lekérdezésnek eredménye. Az első hozzászólásomban lévő mindkét lekérdezésnek van eredménye, az egyik jó, a másik hibás. Amiket beirtatok azoknak pedig nincs eredménye, de hibát sem okoznak...
-
InfiniteReality
őstag
válasz
ArchElf
üzenetére
Ennyire nem vágom mélyen a MySQL-t, esetleg leírnád hogyan állítsam össze a lekérdezést? Temp táblát nem szeretnék ehhez használni...
Ha ennyire nehéz az évekre bontott táblákból megoldani ezt a fajta lekérdezést, akkor hagyom egyben, de már 428ezer sort tartalmaz az adatbázisnak ez a táblája, s gondoltam az egyes évekre irányuló lekérdezések valamint az új beírások az aktuális évbe gyorsabbak lesznek, ha szétcsapom az egészet évekre... -
InfiniteReality
őstag
válasz
ArchElf
üzenetére
Kérdés, adott egy adatbázis, amit szétdobtam az egyik mező adatai alapján évek szerint külön táblákba (tehát minden év összes bejegyzése külön táblában van már).
Amikor az egész egyben volt, akkor az alábbi lekérdezés hibátlanul működött (a jatekosl mező tartalma ugyanaz mint a jatekos mezőé, de kisbetűsítve):
SELECT jatekos, sum(pont) FROM jateklista WHERE pont >='1' GROUP BY jatekosl ORDER BY 2 LIMIT 50
Az évek szerint szétdobott táblák esetén a következő lekérdezést alkalmaztam, hogy a fenti eredményt elérjem (csak 2 évet írok le, mivel a teljes időszak lekérdezését PHPban állítom elő dinamikusan, a hiba úgyis ugyanaz):
(SELECT jatekos, sum(pont) FROM jateklista2005 WHERE pont >= '1' GROUP BY jatekosl) UNION (SELECT jatekos, sum(pont) FROM jateklista2006 WHERE pont >= '1' GROUP BY jatekosl) ORDER BY 2 DESC LIMIT 50
A hiba pedig az, hogy minden játékos annyiszor szerepel, ahány évben beleesik a fenti lekérdezésbe. Nyilván valami alap dolgot rontok el, de remélem tudtok segíteni
Esetleg ha valakinek van "szebb" megoldása, megköszönöm. 
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- sziku69: Szólánc.
- 3D nyomtatás
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Steam Deck
- Kuponkunyeráló
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bontatlan, Sony PS5 PRO Pro 2TB, lemez mentes verzió
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ventilátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Esetleg ha valakinek van "szebb" megoldása, megköszönöm.