Hirdetés
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
válasz
martonx
üzenetére
Sikerült feltöltenem, bár nem túl sok adattal: db-fiddle
(Fel akartam tölteni ~300e rekorddal, de nem hagyta, így nem akartam az időt húzni, hogy megtaláljam, hol a határ.)Eredetileg ezt a lekérdezést írtam bele (Group By-jal és Distinct nélkül):
SELECT *FROM items AS iJOIN items_categories AS icON i.item_id = ic.item_idJOIN categories AS cON c.category_id = ic.category_idWHEREc.category_id NOT IN (1,3,13,7,20)ANDi.item_id NOT IN (117,132,145,209,211)GROUP BY i.item_idORDER BY i.item_date DESC LIMIT 4Viszont erre ezt a hibát dobta:
Query Error: Error: ER_WRONG_FIELD_WITH_GROUP: Expression #3 of SELECT list is not in GROUP BY clause and contains nonaggregated column 'test.ic.id' which is not functionally dependent on columns in GROUP BY clause; this is incompatible with sql_mode=only_full_group_by -
nyunyu
félisten
válasz
martonx
üzenetére
Korábban írta, hogy MariaDBt használ, azt meg nem támogatja az SQLFiddle.
Múltkor próbáltam felrakni a gépemre a MariaDBt, de már az is gondot okozott, hogy találjak Win7 x64-en elinduló verziót, asszem a 10.3.30-ig kellett visszamennem.
Utána meg szívtam a mellécsomagolt HeidiSQL IDEvel *, aminek a működése eléggé az agyamra ment, meg az Oracle hibaüzeneteinél is semmitmondóbb hibaüzenetektől ** is a falra másztam, amikor valami szintaktikai hiba volt, vagy éppen Oracle kompatibilis módban lévő MariaDBnek nem tetszett a kód.
Kb. fél nap google után inkább feladtam, hogy az Oracle alatt hibátlanul működő példámat átírjam MariaDBre.
*: Rég dolgoztam ennyire használhatatlan IDEvel, szerintem még az SQL Server 2000-ét is alulmúlja. (2005-től jött helyette a Visual Studio stílusú SQL Server Management Studio)
**: pl. a lemaradt egy vessző hibaüzenet végére odamásol sortörések nélkül 5 sor kódot, amiből minden látszik, kivéve az, hogy melyik sor végéről maradt le.

Ennyire hülye még az Oracle SQL Developer se szokott lenni, pedig az sem a szívem csücske.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- BestBuy topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Gyúrósok ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- TCL LCD és LED TV-k
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Utánajártunk, hogy melyik memória mennyire drágulhat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest