Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Ágymatrac keresési kálvária
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- WireGuard VPN a mindennapokra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Micsurin
nagyúr
Köszönöm! Az a baj most nem gyakorlati dologról beszélünk hanem egy zh-ról. Ott meg ha a subquerry erőltetése a feladat x-y formátumban akkor arra fog járni a pont bármennyire is életszerűtlen a feladat szaga. Emiatt nem tudom pontosabban megfogalmazni a most bugyutának tűnő kérdésem! De így, hogy csak a forma tér el valamivel tisztább köszönöm!
nyunyu Életemben először látom de magát az oracle sql-t is eddig csak mysql-lel kellett dolgozzunk, felcsesz ez a szintaktika. LIMIT helyett is mire megtaláltam ezt a ROWNUM cuccot és rájöttem, hogy subquerry megy ebbe is vagy van FETCH azt hittem megőszülök.
Majdnem jó tipped volt ez most nem BME hanem OE.Neked is köszönöm!
Ergo maradhatok a JOIN-oknál és csak arra kell figyeljek milyen formában ad vissza a subq adatot és azt miképp illesztem JOIN-al. Miért nem lehetett ezt így leírni a jegyzet vagy a ppt-ben?
Igen már az EXISTS sem "tiltott" dolog, sőt..., kicsit fura az egész... de még ez az értelmes része a tranzakciók meg ez a terminálos dolog végképp elveszi a türelmem sose akartam bigdatara menni de miután tudom, hogy oracle-öznek még annyira se mint eddig.
Köszönöm a válaszokat!
martonx Legközelebb oda fogom feldobni akkor, nem tudom jobban leírni mert egy minden gyakorlatiasságot nélkülöző PPT példa alapján kell rájönnöm, hogy mit is akarok kérdezni.
-
nyunyu
félisten
Meg az exists egy olyan okossag, ami egesz jo hatekonysagot mutat, annak a probalgatasat is ajanlom.
Nem volt mindig így.
Tizenéve még kifejezetten kerülendő antipatternként tanították az EXISTS/NOT EXISTS párost, mivel régi DBken nagyon rosszul futottak.
Modern DBk optimalizálói viszont végrehajtás előtt át szokták alakítani LEFT JOINra, és úgy futtatják.
Szóval a
select *
from tabla1
where not exists (select id from tabla2);helyett már
select tabla1.*
from tabla1
left join tabla2
on tabla1.id = tabla2.id
where tabla2.id is null;végrehajtási tervét fogod látni, és futtatási sebességben sem lesz köztük különbség.
Régebbi/kevésbé fejlett optimalizálóval rendelkező DB motorokon viszont a második kód sokkal gyorsabban fut, mint az első.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- BestBuy ruhás topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy topik
- Windows 11
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Battlefield 6
- Formula-1
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen - 512GB
- Fehér prémium gamer PC Ryzen 7 7800X3D + RTX 5070 AERO OC + 32 GB DDR5 - ÚJ!!!
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen
- Ryzen 7 5800x + Radeon 7800XT + 32 GB DDR4, 1 TB NVME - GAMER PC
- Apple iPhone 17 Air 256,Új, Bontatlan,36 hónap garanciával
- 2025.10.29 - Frissített lista - Lenovo LOQ / LEGION Pro 7 (RTX 5070Ti / 5080 / 4080 / 4090)
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest