- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Óraátállítás
- hcl: Könnyű légierő
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Doky586: Windows telepítés utáni beállítások
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
WolfLenny
üzenetére
1 táblába raknám az adatokat. Aztán ha mégis lassú a dolog, akkor lehet indexekkel játszani, táblát particionálni stb...
Illetve ha évenkénti lekérdezéseitek vannak, egy év múlva megnézve az SQL teljesítményt, elgondolkodnék azon, hogy érdemes-e az adatokat évenként archiválni.
Nagyon fontos lenne mindehhez tudni, hogy milyen a vas a MySQL szerveretek alatt. Mivel totál kezdő vagy, erős a gyanúm, hogy ti egy szimpla hoszting cég amúgy is gyengécske MySQL szerverén fogtok osztozni sokadmagatokkal. Ebben az esetben, bármit is javasolnánk elégtelen lesz az SQL teljesítmény, sőt az első adatbetöltés után maga a hoszting cég fog nyakon vágni titeket, amiért fél órára legyilkoltátok a szerverüket. -
rum-cajsz
őstag
válasz
WolfLenny
üzenetére
Nekem foleg oracle-vel vannam tapasztalataim, de ugy sejtem a mysql sem lehet nagyon mas.
El kell dontened, hogy mi a feladatok prioritasa es az alapjan kell dontened.
Akkor eri meg a sok tabla, ha nagyom sok adat (tobb szaz millio) kerul bele adott idoitervallumon belul, es a regi adatokat folyamatosan ki akarod torolni.
Szinte barmelyik SQL adatbazis elboldogul a 100-500 millio sorokkal, ha jol van idexelve, van eleg memoriad, es eleg gyors vinyok vannak alatta.
A havi bontasokkal csak szivatod magad szerintem.
Egyreszt gondoskodni kell arrol, hogy letrejojjon az uj tabla. masreszt folyamatosan karban kell tartanod a viewt, harmadreszt az union miatt sokkal lassab lesz a lekerdezesed, mintha egy tablaben lenne az adat.
VISZONT.
Ha egy tablaban van az adat, es torolni akarsz belole idonkent sok adatot (havonta partizmillio sort), akkor a torles elegge megfoghatja a tabla elereset, es ilyenkor celszeru a tabla bontasa.Remelem tudtam segiteni. kerdezz batran.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
WolfLenny
üzenetére
Nem azt mondom, hogy a view lassabb, hanem UNION-nal bohóckodni itt felesleges - ha a havi lekérdezés extrém ritka, akkor főleg biztos, hogy egy táblába tenném. Teljesen felesleges szétbontani. Szerintem jóval könnyebben optimalizálható a tábla, de majd remélem martonx megmondja a tutit, hogy mi a helyzet ezzel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gainward 4060Ti Ghost 8GB / 11 Hónap Alza.hu Garancia / Beszámítás OK! Akciós ár!
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG SN8Y 5.1.2 Dolby Atmos soundbar MERIDIAN technológiával hangprojektor
- Dell Latitude E7270,12.5",FHD,i7-6600U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- HP EliteBook 745 G6 14" Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HÚSVÉTI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4305, 100% Akksi
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest