- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
WolfLenny #1138 üzenetére
1 táblába raknám az adatokat. Aztán ha mégis lassú a dolog, akkor lehet indexekkel játszani, táblát particionálni stb...
Illetve ha évenkénti lekérdezéseitek vannak, egy év múlva megnézve az SQL teljesítményt, elgondolkodnék azon, hogy érdemes-e az adatokat évenként archiválni.
Nagyon fontos lenne mindehhez tudni, hogy milyen a vas a MySQL szerveretek alatt. Mivel totál kezdő vagy, erős a gyanúm, hogy ti egy szimpla hoszting cég amúgy is gyengécske MySQL szerverén fogtok osztozni sokadmagatokkal. Ebben az esetben, bármit is javasolnánk elégtelen lesz az SQL teljesítmény, sőt az első adatbetöltés után maga a hoszting cég fog nyakon vágni titeket, amiért fél órára legyilkoltátok a szerverüket. -
rum-cajsz
őstag
válasz
Nekem foleg oracle-vel vannam tapasztalataim, de ugy sejtem a mysql sem lehet nagyon mas.
El kell dontened, hogy mi a feladatok prioritasa es az alapjan kell dontened.
Akkor eri meg a sok tabla, ha nagyom sok adat (tobb szaz millio) kerul bele adott idoitervallumon belul, es a regi adatokat folyamatosan ki akarod torolni.
Szinte barmelyik SQL adatbazis elboldogul a 100-500 millio sorokkal, ha jol van idexelve, van eleg memoriad, es eleg gyors vinyok vannak alatta.
A havi bontasokkal csak szivatod magad szerintem.
Egyreszt gondoskodni kell arrol, hogy letrejojjon az uj tabla. masreszt folyamatosan karban kell tartanod a viewt, harmadreszt az union miatt sokkal lassab lesz a lekerdezesed, mintha egy tablaben lenne az adat.
VISZONT.
Ha egy tablaban van az adat, es torolni akarsz belole idonkent sok adatot (havonta partizmillio sort), akkor a torles elegge megfoghatja a tabla elereset, es ilyenkor celszeru a tabla bontasa.Remelem tudtam segiteni. kerdezz batran.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Nem azt mondom, hogy a view lassabb, hanem UNION-nal bohóckodni itt felesleges - ha a havi lekérdezés extrém ritka, akkor főleg biztos, hogy egy táblába tenném. Teljesen felesleges szétbontani. Szerintem jóval könnyebben optimalizálható a tábla, de majd remélem martonx megmondja a tutit, hogy mi a helyzet ezzel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256-512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3281, 100% akkumulátor
- Eladó megkímélt állapotban levő Oppo Reno 5Z 8/128GB / 12 hó jótállás
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest