- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Okos Otthon kezdőknek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: A nagy ő! Stohl...
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
WolfLenny
üzenetére
1 táblába raknám az adatokat. Aztán ha mégis lassú a dolog, akkor lehet indexekkel játszani, táblát particionálni stb...
Illetve ha évenkénti lekérdezéseitek vannak, egy év múlva megnézve az SQL teljesítményt, elgondolkodnék azon, hogy érdemes-e az adatokat évenként archiválni.
Nagyon fontos lenne mindehhez tudni, hogy milyen a vas a MySQL szerveretek alatt. Mivel totál kezdő vagy, erős a gyanúm, hogy ti egy szimpla hoszting cég amúgy is gyengécske MySQL szerverén fogtok osztozni sokadmagatokkal. Ebben az esetben, bármit is javasolnánk elégtelen lesz az SQL teljesítmény, sőt az első adatbetöltés után maga a hoszting cég fog nyakon vágni titeket, amiért fél órára legyilkoltátok a szerverüket. -
rum-cajsz
őstag
válasz
WolfLenny
üzenetére
Nekem foleg oracle-vel vannam tapasztalataim, de ugy sejtem a mysql sem lehet nagyon mas.
El kell dontened, hogy mi a feladatok prioritasa es az alapjan kell dontened.
Akkor eri meg a sok tabla, ha nagyom sok adat (tobb szaz millio) kerul bele adott idoitervallumon belul, es a regi adatokat folyamatosan ki akarod torolni.
Szinte barmelyik SQL adatbazis elboldogul a 100-500 millio sorokkal, ha jol van idexelve, van eleg memoriad, es eleg gyors vinyok vannak alatta.
A havi bontasokkal csak szivatod magad szerintem.
Egyreszt gondoskodni kell arrol, hogy letrejojjon az uj tabla. masreszt folyamatosan karban kell tartanod a viewt, harmadreszt az union miatt sokkal lassab lesz a lekerdezesed, mintha egy tablaben lenne az adat.
VISZONT.
Ha egy tablaban van az adat, es torolni akarsz belole idonkent sok adatot (havonta partizmillio sort), akkor a torles elegge megfoghatja a tabla elereset, es ilyenkor celszeru a tabla bontasa.Remelem tudtam segiteni. kerdezz batran.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
WolfLenny
üzenetére
Nem azt mondom, hogy a view lassabb, hanem UNION-nal bohóckodni itt felesleges - ha a havi lekérdezés extrém ritka, akkor főleg biztos, hogy egy táblába tenném. Teljesen felesleges szétbontani. Szerintem jóval könnyebben optimalizálható a tábla, de majd remélem martonx megmondja a tutit, hogy mi a helyzet ezzel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus XG-C100F SFP+ NIC és 3m SF 10G SFP+ DAC kábel - garanciális
- Gamer PC eladó Ryzen 7 5700X + RTX 5070 Prémium AORUS build,megkímélt, erős és esztétikus
- Acer Nitro 5 RTX 4060 Gaming notebook keveset használt szép állapotú
- HP Prodesk 600 G4 USDT I5 8GB ram 512GB SSD
- FULL CTO MACBOOK PRO 16" - APPLE M1 MAX - 64 GB RAM - 1 TB SSD - 120 nap GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest