Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- A magyar Duke Nukem 3D
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
újabb problémába futottam bele, lehet egy kicsit vadulok már ezzel:
adott egy lekérdezés, ami elég hosszú, több subqueryből áll,
gyakorlatilag legyártok néhány kereszttáblát, majd ezeket joinolom egymás után, egyes kereszttáblákban nyers adatok vannak, más kereszttáblákban számított adatok.
pl.
1: munkavállalók havi keresete, havonkénti bontásban (KH)
2: munkavállalók keresete legyártott darabonként havonkénti bontásban (KHD)
3: munkavállalók éves keresete (K)
4: munkavállalók anyagfelhasználása havonkénti bontásban (AH)
5: munkavállalók anyagfelhasználása legyártott darabonként havonkénti bontásban (AHD)
6: munkavállalók éves anyagköltsége (A)a joinok miatt minden ilyen szakasz el is van nevezve (Pl. KHD, AHD), ezek alapján tudom K.Y=KHD.B módon kapcsolni.
a lekérdezés végére szeretnék tenni még egy kereszttáblát de azt már lehetőleg úgy, hogy az néhány korábbi subquery eredményére hivatkozzon, pl.
SELECT
K.[munkavállaló] "MUNK"
KHD.[érték]/AHD.[érték] AS "KPERA"
KH.[hónapazonosító] AS "HO"
FROM
???
PIVOT
(
SUM(KPERA)
FOR HO IN (...)
)Nem tudom hogy a felső subqueryket így meg tudom-e csapolni, jelenleg nem tudom megoldani, és ötletem sincs mit lehetne tenni a FROM mögé mert a subquery neveket nem akarja "fogyasztani"
egy nagy selecten belül kell mindent megoldanom, táblát gyártani nincs jogosultságom.
érzésem szerint amit egyszer valahol már legyártottam azt fel kellene tudnom használni úgy hogy nem ismétlem meg azt a kódrészt még egyszer de nem jövök rá hogy kellene ezt megtennem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14 Pro Max / Kártyafüggetlen / 256GB / 12Hó Garancia / 87% akku
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 3530 üzleti notebook - i5 1235U 8GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest