Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• cattus

addikt

Mivel nem olvastam szinte semmilyen kritikát a sorozatról, kicsit meglepődtem, hogy szakítanak az eddigi formulával - amit az Atlantiszban is láthattunk -, hogy egy szakértő csapat érkezik az ismeretlen helyszínre. Azonban ez meglepően jól sikerült, bele tudtuk élni magunkat a szereplők helyzetébe.

A sorozat alapötlete szerintem zseniális, az, hogy az elején csak sodródnak a hajóval és teljesen rá vannak bízva annak a működésére, jól működik, sok izgalommal párosul, hogy mindig ki kell centizniük a bolygókon töltött időt.

Ami viszont kevésbé tetszett, az a kiaknázatlan lehetőség az idegenek és az ismeretlen terén. Sajnos ez a két évad nagyon kevés volt, főleg, hogy kb. az egész első évad azzal ment el, hogy csak sodródnak az árral, és ezt túl sokáig húzták.

A második évad viszont már sokkal jobban tetszett. Amint irányítani kezdték a hajót, beindultak a dolgok, voltak űrcsaták, űrlények, és elkezdhettek foglalkozni más dolgokkal is, nem csak azzal, hogy hogyan maradjanak életben. Azonbana drónokat a végén szerintem túl sokáig húzták, egy idő után már unalmas volt, hogy mindig csak ők tűntek fel.

A nekem legjobban tetsző rész az a 2. évad 17-18. duplarésze volt. Azt hiszem ez volt az az elképzelés, amit a legjobban sikerült megvalósítaniuk. Az alapötlet tényleg remek, és lényegében egész hihető is, és itt hisszük el igazán, hogy mikre képesek azok az emberek, akik a hajón vannak, noha eredetileg nem is nekik kellene ott lenniük.

A "lezárás" meg hát olyan lett, amilyen. Viszont lenne is egy kérdésem: Eli akkor nem javítja meg az utolsó sztáziskamrát? Mivel csak annyit láttunk, hoyg nézi az FTL-ben száguldó hajót, tehát én arra következtettem, hogy tudja, hogy úgyse tudja megjavítani a kamrát és azért jelentkezett, hogy Rush és Young életben maradjanak.

Összességében remek sorozat volt, nagyon sajánlom, hogy csak két évadot ért meg.

Új hozzászólás Aktív témák