Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10651) Sys85 válasza pinnacle (#10650) üzenetére


Sys85
veterán

LG tv-mre volt már dugva Harman Kardon,LG,Yamaha és most Samsung.Egyikkel se volt gondom.
Annyira nincsenek már gondok,főleg hdmi arc esetén,egy ideje minden márka kompatibilis mindennel alapszinten (kikapcsol,bekapcsol,hangerőt szabályoz,némít).
De ahogy írtam is,ha olyan hangcuccot vennél esetleg amin nincs hdmi,akkor lehet kapni hdmi arc hangleválasztót.
Amit itt már többször is ajánlottam és ha jól emlékszem vett is valaki,az megkapja a tv-től az arc-s jelet,onnan meg megy tovább mondjuk 3,5mm jack-en és mivel a jack kimenete szabályzott,így pont ugyanúgy működik a tv távval a hangerő szabályzás mintha valamibe közvetlen a hdmi kábel menne.

A sub kell/nem kell témára meg csak annyit,hogy nem muszáj azokkal házatbontani,lehet lejjebb venni a hangerejét és szomszédbarát módon használni,viszont az még alacsonyabb hangerőn is sokkal többet hozzáad a hallgatási élményhez,mint egy sub nélküli soundbar.
Nekem volt a 4. emeleten komplett H/K+Jamo 5.1 házimozi szettem,lehetett az úgy is hallgatni,hogy sose volt rám panasz,mégis megvolt az élmény. :)

#Honda Hornet 600 CB600FA PC41#Ford Focus Mk3#

(#10652) pinnacle válasza Sys85 (#10651) üzenetére


pinnacle
nagyúr

OK! Köszi!

(#10653) manu75 válasza pinnacle (#10650) üzenetére


manu75
aktív tag

A denon 316-ost néztem vétel előtt az amazonon azt írták, hogy még 15 másodperc mire megjön a hang a bekapcsolás után. Nem tudom igaz e de ez lehet kizáró ok is, ha valóban így van.

(#10654) pinnacle válasza manu75 (#10653) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Köszi! Egyébként a Denon, Bose még a régi minőség vagy ott is már megvette valaki a nevet? Azt nem értem, hogy miért nem gyártanak HDMI-s hangfalakat? Alig van pár, nagyon drága. Ebből már hangfal+erősítő is kijönne. Nem hiszem, hogy a HDMI jogdíj lenne ilyen drága hiszen még a legolcsóbban is van. Érdekes, hogy ezzel nem foglakozik senki.

[ Szerkesztve ]

(#10655) 4ron válasza falabu88 (#10617) üzenetére


4ron
senior tag

Nagy nehezen sikerült beszereznem egy SWA-8500S-t Szerbiában, 80 euróért :D A hétvégén tudom majd csak hazahozni Szegedre, úgy hogy még fogalmam sincs, hogy mire számíthatok.

Nagy előrelépés lesz ez egyébként? Méretre nem tűnnek nagy valaminek ezek a hátsó szatellitek, félek, hogy nem érte meg a plusz pénzt.

⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!

(#10656) cigam válasza pinnacle (#10654) üzenetére


cigam
félisten

Mert minek? Ez egy felesleges extra. Ezek az eszközök nem a HDMI csatlakozás miatt drágák. Persze ez is az exkluzivitásukat szimbolizálja, emeli ki a többi közül. Általában az Audiofül termékekre jellemző különcség miatt ilyen drágák. Olyan ez mint a boroknál. Vannak akik kiérezik benne a reggeli rigófüttyöt is és képes több 100ezret kiadni egy palak borra. A HFM megszűnése óta nem követem nyomon a nagy hangzáshűségű témákat, de nincs is pénzem rá, és nem is nagyon hallottam azokat a difiket amikről írtak.A KEF-re jól emlékszem, Az ő termékeik nem csak jól szólnak, de műtárgyként is megállják a helyüket.
Mint a luxus termékek általában. Egy bizonyos szint felett nem a valós, mindennapi használati értékét fizeted, meg.

Milyen pluszt ad az, hogy HDMI bemenet van a hangfalon? Miben másabb/jobb(?!) mint amikor toslink/spdif csatlakozáson keresztül kapja a jelet?

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#10657) Laca19 (a) válasza pinnacle (#10654) üzenetére


Laca19 (a)
aktív tag

A Cantonnak vannak HDMI bemenetű hangfalai, ráadásul DD és DTS díjakat is kifizetik, tehát nem csak PCM jelet dolgoznak fel, hanem a DD és DTS jelet is.
Talán az egyik legolcsóbb. Persze van jóval drágább is.
Az Audio Pronak is vannak HDMI-s hangfalai, de csak PCM jelet dolgoznak fel, ezért egy optikai kábelhez képest semmi előnye sincs. Kisebb verzió Audio Pro A26, nagyobb AudioProA36.

#10656 cigam

"Milyen pluszt ad az, hogy HDMI bemenet van a hangfalon? Miben másabb/jobb(?!) mint amikor toslink/spdif csatlakozáson keresztül kapja a jelet?"

Ha csak PCM jelet fogad, akkor semmiben sem jobb. Viszont ha fogadja a DTS és DD jelet közvetlenül, akkor árnyalatnyival jobb hangminőséget kapsz, ha a hangfal/erősítő dekódolja a DTS és DD hangot, mintha a TV vagy médialejátszó kimenetét konvertátatod PCM-re, és azt küldöd ki. Nem mondom, hogy óriási a különbség, de hallható. Igazából
talán ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor a filmek többségénél átkapcsolsz magyar hangsávról eredetire. Valaki nem hallja a különbséget....másvalaki meg elvan ámulva, hogy hogyan lehet ekkora különbség. Sajnos tényleg leszoktak az aktív hangfal gyártók a DTS és DD díjak fizetéséről, így tényleg 1-2 darabtól eltekintve szinte csak a PCM jelet kezelik az aktív hangfalak optikai bemenete is.

http://www.diesel.com

(#10658) cigam válasza Laca19 (a) (#10657) üzenetére


cigam
félisten

A Tv-n/erősítőn ez nem állítható? Nekem a Tv-n rémlik egy direct/PCM menüpont. Vagy az másra való?
Érdekes amit írsz, mert ezt nyelv váltásakor a hangminőség is változik jelenséget gyakran megtapasztalom. Mintha egy sávhatárolt szűk tompa hangzás szűnne meg, és tényleg olyan mintha egy varázsütésre kitisztulna a hang.. Mintha nem digitális keverővel/számítógéppel készülne, hanem egy leharcolt régi analóg pulttal. De az is lehet, hogy a kész anyag tömörítésekor történik valami hiba. Nem tudom mi lehet ez, pláne miért nem tesznek ellene. Még azt sem zárnám ki, hogy a filmstúdiók szándékosan gyenge kópiát adnak.

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#10659) Laca19 (a) válasza cigam (#10658) üzenetére


Laca19 (a)
aktív tag

TV típusa válogatja, hogy éppen hogyan nevezik azt, hogy kiküldöd a DD/DTS jelet, vagy éppen PCM-et akarsz kiküldeni. Gondolom van TV, ahol közvetlenül van ilyen megnevezés...de lehet nem mindig egyértelmű: a "régebbi" LG-men először nem értettem, hogy a hangkimenet:
-LG hang szinkronizálása Optikai
-Optikai kábel/HDMI ARC
Szóval, hogy mi értelme az elsőnek, hiszen ha a másodikat választom ki, az mindenre jó, ha optikai kábelt használok arra is, ha HDMI-t arra is. Azt hallottam, hogy van árnyalatnyi előnye a 2. verziónak. Később jöttem rá, hogyha az elsőt választom, akkor nem villan ki semmi az erősítőn, ha pedig a másodikat, akkor megjelenik a DTS/DD felirat. Szóval az első az a PCM hang konvertálás.

A potyautas filmet néztem pár napja:
640Kbps 5.1 magyar/angol hangsáv. Elég durva különbség volt az angol javára, pedig nem kellene lennie. Nem tudom legtöbbször miért kapunk gyengébb verziót. Bár a DTS-es filmek ritkábbak, de ott annyira nem tűnt fel ez a lebutítás, mint DD filmek estében. Persze mivel sokkal kevesebb van, így nem lehet ebből kiindulni. De én ezt vettem észre.

http://www.diesel.com

(#10660) pinnacle válasza Laca19 (a) (#10657) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Köszi!

cigam TV távirányítójával lenne vezérelhető a hangfal, optikán keresztül ez sajnos nem lehetséges. Illetve ugye azonos áron a hangfal jobb minőségű hangot ad, mint a soudbar, így lehet sokan is vennék, csak pont a TV távvezérlés hiánya tartja vissza az embereket. Most látom, hogy a TV-m szinte minden hangformátumot továbbít, (illetve lehet ez csak általános tájékoztatás, enyém csak ezt tudja) optikán meg csak PCM megy. Egyébként mi a legolcsóbb ajánlott soundbar, ami tudja a DTS, Dolby Atmost?

[ Szerkesztve ]

(#10661) Laca19 (a) válasza pinnacle (#10660) üzenetére


Laca19 (a)
aktív tag

Bizonyos eszközök között optikai kábelen keresztül is működhet a vezérlés, de persze biztosra nem lehet menni.

http://www.diesel.com

(#10662) pinnacle válasza Laca19 (a) (#10661) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Köszi! Úgy tudtam, hogy optikán keresztül nem megy a hang vezérlés, nem is értettem, hogy Androidos boxomon miért működik. Ezek szerint vannak kivételek.

(#10663) Laca19 (a) válasza pinnacle (#10662) üzenetére


Laca19 (a)
aktív tag

Igen, működhet bizonyos eszközök között. Nagyon az terjedt el, hogy nem működik valami miatt...
De amúgy azon is összevitatkoztam már pár emberrel, hogy azt állították, hogy az optikai kábel csak sztereo jelet visz át. És ott állnak velem szemben 5-en, hogy baromságokat beszélek, hogyan vinne át az optikai kábel DTS5.1 jelet, arra való a HDMI.
Az egy dolog, hogy nem elterjedt a TV-k optikai kimenetén a DTS jel: a Samsung már évekkel ezelőtt szakított a DTS-el, már az LG is, szóval talán már csak a Sony és a Philips TV-iben van jelen....bár a Philips esetében nem tudom az optikán is megjelenik-e a DTS jel, vagy csak a HDMI kimeneten....a lényeg hogy igaz, nem elterjedt, de attól még átviszi az optika.

http://www.diesel.com

(#10664) Sys85 válasza Laca19 (a) (#10663) üzenetére


Sys85
veterán

Mondjuk akik azt állítják,hogy optikain csak sztereó megy át és sok.egy nem,azok nem éltek mondjuk 10 évvel ezelőtt vagy korábban?
Akkor is volt házimozi dd/dts sokpontegy hanggal.
2005-ben az akkori Samsung házimozimra volt optikai kábellel rákötve az első genes Xbox,gyönyörűen jött az 5.1 azoknál a játékoknál amelyikeknél volt ilyen hangsáv.

Az optikai+vezérlés mint nem működő dolog azért terjedt el,mert az esetek többségében nem is működik.Lutri melyik eszközök működnek együtt,erről a leírások is sokszor hallgatnak.Általában 1 gyártó termékei kompatibilisek ilyen szempontból,a többi vagy-vagysem.

#Honda Hornet 600 CB600FA PC41#Ford Focus Mk3#

(#10665) pinnacle válasza Laca19 (a) (#10663) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Tényleg fura, mi lehet ennek a technikai oka?

Hangfal topikban mondták, hogy vegyek HDMI ARC DAC-ot. Eszembe jutott, hogy én már vettem régebben HDMI, digitális koax, optikai adaptert. TV HDMI eARC-ot összekötöttem az Edifier 1280DB koax-szal. Nagyon szépen szól, de a TV távirányítás nem működik. :( Jó lenne erre megoldást találni, mert akkor az összes hangfal mehetne TV távval. :)

(#10666) need válasza 4ron (#10655) üzenetére


need
addikt

igen szerintem... igaz én egybe vettem a SAMSUNG HW-Q800T + SWA-9000S
nem tudom milyen volt előtte utána de eleve eben gondolkoztam..
Filmeknél amik normálisan vannak kódolva szépen hozza a hátteret..
Én elsősorban Xboxhoz vettem ott meg jól nyomja a háttér hangokat játék közben..!

D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73

(#10667) Gino20


Gino20
őstag

Talán az országban egyetlen készleten levő SWA-ja [link] ha valakit érdekelne

(#10668) battila91


battila91
csendes tag

Na most, hogy beütött a Joy napok, 161.500 HUF a Klipsch Cinema 600 az Extreme Audioban. Mit mondtok, van rá esély, hogy ennél olcsóbban hozzájussak, vagy ne agyaljak tovább a dolgon, és raboljak rá azonnal?
Nem sürgős a soundbarvásárlás, úgyhogy ha gondoljátok, hogy érdemes lehet, várok még

(#10669) pinnacle válasza pinnacle (#10665) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Analóg kimenetre kötve szól, de szerintem gyengébb a hangminősége, valahogy teltebb a hangzás optikán, koaxon. Érdekes, hogy a soudbarok digitális kimenetről is szabályozhatóak.

(#10670) pinnacle válasza pinnacle (#10669) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Azért volt halk, mert a TV-n a digitális kimenet hangereje le volt véve, ami ugyan elég volt digitális koaxra, optikára, de az analógon kevés volt, ami a Sonynál ebben az esetben 22-nél nagyobbra nem tudom tenni. Maximális kimeneti hangerőnél már jó. Akkor ezek szerint bármilyen aktív hangfalat a TV-re lehet kötni ilyen adapterrel, nem kell digitális bemenet. Ráadásul amúgy sem lehet digitálison a TV távjával vezérelni.

(#10671) PiszokAlfréd válasza Sys85 (#10636) üzenetére


PiszokAlfréd
tag

Szia!
Ez a Klipsch Promedia lehet olyan jó, mint az Edifier R2750DB?
Megválok az erősítőmtől és a hangfalaktól, a tv mellé keresek csak vmi kisebb, aktív cuccot. Optikai kábellel csatlakoztatnám a tv-hez, de jó ha van bt is rajta.
A pc átköltözött a szomszéd szobába, a terv pedig az, hogy Plexen keresztül játsszuk a gépről a tv-re a filmet, zenét egyaránt. Soundbaron is gondolkodtam, de félek hogy a hangfalak után túl nagy lenne a visszalépés, elég sokat hallgatok zenét is. Itt jöttek képbe a kis aktív hangfalak. Az Edifier ráadásul kiegészíthető egy mélynyomóval is, ha szükség lenne rá.
Szerintetek életképes az elképzelés egyáltalán? Nem próbálkoztam még ilyesmivel.

(#10672) PiszokAlfréd válasza PiszokAlfréd (#10671) üzenetére


PiszokAlfréd
tag

Na, megoldódott! :) Végül nem egy sima sztereo cuccra esett a választás, pedig nem gondoltam volna hogy valaha még lesz 2.1-es szettem.
Megfelel minden szempontból, sokkal kevesebb helyet foglal mint a régi hangfalak az erősítővel, szinte mindenhez is tud csatlakozni, egyedül talán a fejhallgató kimenet ami hiányozhat alkalomadtán, de megoldható az is azt hiszem. Egy Edifier S350DB-ről van szó. Az első teszt amit találtam róla, annyira áradozó volt, hogy nem is vettem figyelembe, mondván fizetett hirdetésről van szó. :) Majd elolvastam/megnéztem még jó párat, és mindenhol dicsérik. Nem az a klasszikus 2.1 ahol a szatelit hangszórók csak cisszegnek egy kicsit, némi Sokol rádió minőségű középpel megtámogatva, mondván majd a woofer úgyis elvonja a figyelmet. Gyönyörűen egybe olvad a határvonal a szatelitek legmélyebb és a mélynyomó legmagasabb frekvenciája között, egy egységes, sztereo hangot alkotva. Nekem ez jött le a tesztek összességéből, de sajnos személyesen nem volt alkalmam kipróbálni.
Használ valaki ilyen szettet? Mik a tapasztalatok?
A helyzet másik része, miszerint a szomszédos szobából fog jönni minden anyag Plexen keresztül, nagyon jól bevált, csak a hangsugárzók hiányoznak. A biztonság kedvéért lan kábellel oldottam meg, a falon keresztül. :)
CD lejátszót tud valaki ajánlani? 10k-tól van, másfél milláig, melyik lehet az megfelelő ide? :F

[ Szerkesztve ]

(#10673) 4ron válasza need (#10666) üzenetére


4ron
senior tag

Bekötöttem, nagyon tetszik, meg vagyok vele elégedve :) Összességében azért nem volt olcsó mulatság összeállítani a szettet, de a következő 5-10 évben nem tervezek ennél többet erre költeni.

Más: szoftvert hogyan tudok frissíteni a soundbaron? Rátettem egy pendrivera a főkönyvtárba, de NODATA felirat fogad. Próbáltam NTFS és FAT32-re formázva is rátenni az adathordozóra, a hiba továbbra is fennáll.

⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!

(#10674) zolszi válasza 4ron (#10673) üzenetére


zolszi
tag

Ha túl nagy a pendrive (pl. 64 GB) azt nem ismeri fel. Legalábbis én így jártam.
16GB pendrive-val már egyből megtalálta a frissítést.

Xiaomi MI A1, Lenovo T400

(#10675) CheGhost


CheGhost
aktív tag

Sziasztok!
Egy kis hangszórót keresek, amivel
- elsődlegesen a tv hangját váltanám ki,
- másodsorban zenét hallgatnék, amíg be nem szerzek egy normális sztereó szettet.
Egy kicsit visszaolvasva megtetszett a Yamaha YAS-207, amit a közelemben 89.000 Ft-ért találtam. Mit gondoltok, jó lenne ez nekem, vagy van még olyan termék, amit érdemes mérlegelni?
Köszönöm előre is a segítségeteket!

*** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***

(#10676) Novver


Novver
senior tag

Adott Samsung Q75T tévé amihez szeretnék venni egy szintén Samsung Soundbart, viszont nem tudok dönteni a sok opció között.
Rtingsen végignéztem mindegyiket, igazából egy jó ár/érték arányút keresek, nem vagyunk túl audiofílok. Ár nem számít, de ha nem drága, nem fogok haragudni.

Q60T és Q70T között vacillálok elsősorban, de minden opció érdekel
Akármelyiket is venném, vennék hozzá egy pár hátsó egységet is az SWA szériából.

Segítségeteket köszönöm.

[ Szerkesztve ]

Life is a game... The game is my life!

(#10677) Brandynew válasza zolszi (#10674) üzenetére


Brandynew
őstag

Talán inkább a pendrive fájlrendszere lehet kérdés. A 64 GB-os pendriveot biztos, hogy már gyárilag is NTFSR-re formázták, a 16 GB-osat pedig FAT32-re.

(#10678) 4ron válasza zolszi (#10674) üzenetére


4ron
senior tag

Valóban ez volt a gond. Kipróbáltam egy régebbi, 4GB adathordozóval FAT32-re formázva és gond nélkül frissítette. Köszi a tippet!

Mondjuk azt nem tudom, hogy mivel jobb az újabb szoftver, de bajt gondolom nem csináltam vele.

⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!

(#10679) scream


scream
veterán

Hali!

Kb 25nm-es nappaliba keresnék 100-125e Ft környékén ár/érték arányban szép hangzású soundbart, egy 55"-os LG BX vagy CX-re lenne kötve. Inkább a részletesebb hang/tér a fontosabb, mint a hangerő vagy basszus.

Filmek/sorozatok/videókon felül a soundbar-ról menne a zene is, ha épp a TV nem megy és a nappaliban vagyunk - Spotify, netrádió (ez persze jó BT-n keresztül telefonon is, nem tudom, hogy milyen lehetőségek vannak itt).

Szerintetek milyen irányban érdemes nézelődnöm? :F

(#10680) dante2006


dante2006
kezdő

Sziasztok.
Használ esetleg valaki tv-hez Logitech z5500 cuccot?
Ha igen, legyen kedves írjon már tapasztalatot!

(#10681) PiszokAlfréd válasza scream (#10679) üzenetére


PiszokAlfréd
tag

Üdv!

Én is soundbarban gondolkodtam, de egy kis keresgélés, olvasgatás után belebotlottam az Edifier S350DB-be. Ez egy 2.1-es rendszer, ami elvileg nem ajánlott zenehallgatásra, de ez egy elég jól sikerült cucc, gyönyörű közép és magas tartománnyal, térrel.

Ugyan most lejárt az akció, 100 papír körül hozzá lehetett jutni.

(#10682) 100kg válasza dante2006 (#10680) üzenetére


100kg
tag

En evekig hasznaltam a tvhez, de egyszer csak elegem lett a macerabol, hogy ide oda kell dugdosni 800 fele kabel, atalakito es termeszetesen kulon kell ki be kapcsolgatni, sok sok macera. Vettem helyette 1 Jbl Bar 9.1-et kenyelem felsofokon de tenyleg ennel egyszerubb dolgot elsem lehet kepzelni, de aztan meghallottam mit szol a Z-5500 hoz kepest es azota mar elado is a Jbl... :D

(#10683) RolEnD_ válasza 100kg (#10682) üzenetére


RolEnD_
tag

Jól hangzik, épp most adtam el a Z-5500 - am, hogy egyszerüsítsek egy soundbarral... :O :C

(#10684) Mauzes válasza 100kg (#10682) üzenetére


Mauzes
őstag

Ezt csak én nem értem? Évekig használtál egy Z5500-at, majd kényelmetlen volt, ezért vettél egy JBL 9.1-et, ami kényelmes, de meghallottad, hogy mit szól a Z5500-hoz képest, és ezért eladó a JBL?

(#10685) Laca19 (a) válasza Mauzes (#10684) üzenetére


Laca19 (a)
aktív tag

Valószínűleg inkább bevállalja a több kábelt és macerát továbbra is, mint a soundbar rosszabb hangminőségét.

http://www.diesel.com

(#10686) Mauzes válasza Laca19 (a) (#10685) üzenetére


Mauzes
őstag

Ok, csak tök fura, hogy pont egy Z5500 veri kenterbe, ami azért nagyon nem a házimozi csúcsa. Azt mondjuk bevallom, hogy ezt nem hallottam, de más Logitech cuccokat igen.

(#10687) 100kg válasza Mauzes (#10684) üzenetére


100kg
tag

Igen jol erted. A Logit "szamuztem" a teraszra es a helyet a nappaliba atvette a Jbl, de a Logitec basszusat meg csak megkozeliteni sem tudja ugyh nalam emiatt ki is esett a jatszmabol, meg megprobalok 1 masik markat hatha az jobban szerepel ha nem akkor en elengedem ezt a Bar-os temat.

[ Szerkesztve ]

(#10688) pajorgergo válasza 100kg (#10687) üzenetére


pajorgergo
aktív tag

Pedig a JBL mélynyomója nem gyenge, igaz szerintem teljesen más a karaktere mint a Z5500-nak.
Maga a mélynyomó kialakítása is, a JBL-nek ugye lefelé néz, míg a Z5500-a szembe van veled.
Nekem JBL bar 5.1-val de ha jobban felnyomom a mélyet egy mennydörgős 4K Netflix filmnél azért megmozgatja a társasházat.
Nem ok nélkül költöztem el 😂

(#10689) 100kg válasza pajorgergo (#10688) üzenetére


100kg
tag

Filmeknel valoban egesz korrekt a Jbl! De en 10bol 8x zenere kapcsolom be es arra az en fulemnek nagyon verszegeny a melynyomo. Komolyan mondom nem sokkal marad el az akkus Makita radiom ha jol betolom sarokba :DDD.

(#10690) Mauzes válasza 100kg (#10689) üzenetére


Mauzes
őstag

Ott valami gebasz van (hardveres vagy elhelyezés) mert annak a JBL mélynyomónak brutál mélye van.

(#10691) 100kg válasza Mauzes (#10690) üzenetére


100kg
tag

Regebben volt egy epitett aktiv melyladam kb 30mm vastag butorlapbol es nagyjabol 600x600x600mm meretekkel rendelkezett meg vagy 50kg-al es egy 15colos (kb. 40cm) hangszoroval. Na az brutalis volt ez csak 1 tularazott muanyag hangkelto az en szememnek es fulemnek is.

(#10692) Sys85 válasza 100kg (#10691) üzenetére


Sys85
veterán

Kinek mi az igénye.
Én szeretem ha van mélye a zenének/filmnek,de nem mindegy hogyan szól az a mély.
Házbontásra valóban jó a Logi subja,de hogy szépen,feszesen és pontosan nem szól az egyszer fix.
Az inkább vadul,le akar gyalázni mindent.
Nincs azzal baj ha valaki erre vágyik félre ne érts!
Nekem Z906-om volt.
2 napig…
Az az irdatlan mély mindig jelen volt letekerve is,fárasztó volt annyira tolakódó volt.
A satelitek,főleg a center meg annyi szarul szólt,hogy bántó volt a dialógusokat hallgatni egy filmnél.
Vittem is vissza.
Ha technoval és dnb-vel akartam volna boldogítani a szomszédokat (faluhelyen,nem panelban),arra maradéktalanul megfelelt volna. :D

Egy általam többször is említett Klipsch ProMedia 2.1 BT keresztben hosszában megette reggelire hangminőségre (főleg zenénél) és a subja úgyis odavert (preciz,pontos,feszes és hangereje is nem kevés).

Szubjektív véleményem az,hogy ezek a Logi cuccok inkább arra valók,hogy rá van kötve a konzol aztán mehet CoD,annál aztán szólhat rendesen.

[ Szerkesztve ]

#Honda Hornet 600 CB600FA PC41#Ford Focus Mk3#

(#10693) 100kg válasza Sys85 (#10692) üzenetére


100kg
tag

Maximalisan egyet ertek a hozzaszolasoddal! En most pont ezt a "vadul legyalazos" sub korszakomat elem ezert most ilyenre is faj a fogam. Ketseg sem fer hozza a szoban forgo Jbl es a Klipsch hangminosegben tobb szinttel feljebb van.

(#10694) pajorgergo válasza 100kg (#10689) üzenetére


pajorgergo
aktív tag

"Music" módba ne kapcsold át hanem hagyd "Movie" módban és akkor lesznek mélyek is.

(#10695) pajorgergo válasza 100kg (#10693) üzenetére


pajorgergo
aktív tag

JBL soundbar az inkább az 5.1 filmekre van kitalálva.
Azoknál brutális tud lenne a baromi pontos mély hangjai, egy nagy TV-vel besötétítve, jól bekalibrálva az 5.1 eléggé mozis élményt ad.
Több mint 3gy éve nem voltam moziban, gondoltam amit ott elköltöttem volna azt most belefektetem egy jó hangrendszerbe.
JBL bar 9.1-et viszont már túl drágának tartottam, plusz én annyira nem szeretek feliratosan filmet nézni, meg annyira nem gyakori abból sem az Atmos-os hangsávos kiadások ezért maradtam a "sima 5.1"-nél.

Ha zenét akarsz akkor arra egy 2.1 rendszer a legjobb szerintem.

(#10696) 100kg válasza pajorgergo (#10694) üzenetére


100kg
tag

A 9.1 nem tud semmifele modvalasztast vagy EQ-t Tudod allitani az Atmos a Sub es a hattersugarzok intenzitasat aztan jonapotkivanok :N

(#10697) 100kg


100kg
tag

Esetleg tud valaki ajanlani nekem komolyabb 2.1-es rendszert amin lehetoleg van Hdmi ARC?

(#10698) Sys85 válasza 100kg (#10697) üzenetére


Sys85
veterán

Ilyen nem nagyon van,vagyis inkább ritka.
2.1 arc-vel általában a soundbar.
Egy kis kompromisszummal (saját táv használat) kaphatsz a JBL áráért sokmindent ami komolyat fog szólni.
-Aktív polcsugárzó pár+ aktív sub (Hangzásban nálam a Klipsch a kedvenc,esetleg Monitor Audio,vagy költséghatékonyabb ársávban a Jamo S szériája).
-Tangent Ampster BT 2 mini erősítő (esetleg egy sztereó Yamaha)+tetszőleges Polcsugárzó+Aktív sub

Ezek mindegyike optikaival csatlakozi a TV-re.
Jól választott sub esetén lesz filmnél és zenénél is feszes,pontos és nagy mélyed,plusz a 2 front is fényévekkel szebben fog szólni bármelyik soundbarnál vagy sokpontegyes pc-s gyártó hangfalánál.

Én ezt raknám össze cirka 270-280-ból:
-Tangent Ampster II BT (2x50W ne tévesszen meg,bitang nagyot szól)
-Klipsch R-51M pár
-Klipsch R-100SW (a 120SW ugyanennyibe fáj netdepon akcióban és az nagyobb)
A hangfalak tetszőlegesen helyettesíthetőek bármilyen más márka termékével aminek jobban tetszik a hangja,vagy a dizájnja.
Ennek olyan hangja van,ami kárpótol azért,hogy a saját távjával kell hangerőt szabályozni és ki- bekapcsolni.

Viszont a legfontosabb mielőtt bármit is veszel (főleg ha hifi cuccot),hogy menj el és hallgasd meg!

[ Szerkesztve ]

#Honda Hornet 600 CB600FA PC41#Ford Focus Mk3#

(#10699) 100kg válasza Sys85 (#10698) üzenetére


100kg
tag

Koszonom szepen ez igy elso ranezesre eleg korrekt szettnek nez ki, talan neked ilyened van vagy ilyet vennel? Ha minden osszejon lehet meg adok 1 eselyt egy felsobb kategorias Soundbar szettnek, de ez most amit kuldtel elegge erdekesnek tunik.

(#10700) Sys85 válasza 100kg (#10699) üzenetére


Sys85
veterán

Idén akartam fejleszteni egy ilyenre,meg is hallgattam,meggyőzött.
Csak aztán jött egy jó lehetőség egy kicsit másfajta,de szintén hangos “szettre” és arra ment el a pénzem.
BMW R1200RT :D
Majd talán télen,vagy jövő tavasszal.

#Honda Hornet 600 CB600FA PC41#Ford Focus Mk3#

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.