Hirdetés

2024. május 28., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Sorozatok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#70807) Mr K válasza lezso6 (#70803) üzenetére


Mr K
senior tag

Ez egy "fan video", vagy mi. Kleopátra egyiptomi uralkodó volt, származására nézve pedig görög (görög az anyanyelve). Viszont van egy irányzat (afrocentrizmus), miszerint Egyiptom "fekete" volt (vagy legalábbis nem fehér, ergo fekete), ezért "helyreigazították" a történetet: megcsinálták a fekete változatot. Ráadásul nem fikcióként tálalják, hanem dokumentumfilmként. Ezzel persze sikerült vérig sérteniük két országot: Egyiptomot és Görögországot. Plusz azokat, akiknek nem igazán tetszik, hogy a "szubszaharai" régió magának követeli Afrika északi részét is.

A megvalósítás eléggé harmatos, ezért mint vizuális alkotás nem különösebben érdekes, normálisan érdektelenségbe fulladt volna. Viszont a felhergelt görög és egyiptomi társadalom (plusz arab szimpatizánsaik), biztos ami biztos revansot vesz a sorozaton. A nyugat nem mer beleszólni, mert azonnal megkapná a rasszista (kolonialista) bélyeget (ezért nem nagyon látni a kritikák között ismertebb (nyugati) orgánumokat).

Egyiptomiak amúgy odáig mentek, hogy villámgyorsan összedobtak egy másfél órás ellen dokumentumfilmet, amit a sorozat premierjével egyidőben feltettek a youtube-ra...

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Sorozatok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.