Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Sony Vegas

Hozzászólások

(#2301) GameOver


GameOver
aktív tag

Sziasztok!

Készítek egy Battlefield 2-es frag videót, amihez kellene egy kis segítség. Az elején lenne egy kis szöveges bevezető, amit a következőképpen terveztem el (akarom mondani, loptam az ötletet egy másik videóból :B ):
A képernyő közepén alig látható kis betűmérettel megjelenne a szöveg, majd viszonylag gyorsan felnagyobbodna/mintegy közeledne a nézőhöz, majd amikor már olyan nagyra nőtt a szöveg, hogy tökéletesen olvasható, akkor megállna egy kicsit a kép, majd egy kis idő után továbbnagyobbodna és kirepülne a képről (mintha átmentünk volna rajta), majd jönne a következő szöveg. (Remélem érthetően fogalmaztam, és csak leírva tűnik olyan bonyolultnak.) (Semmi extra effekt, csillogó-villogó betűtípus/háttér nem kellene, egy snassz-mezei egyszínű háttér, más színű felirat kombináció is bőven megfelelne.)

Ehhez kellene egy kis segítség, vagy talán egy kicsit több is, mert per pillanat azt sem tudom, hogyan kezdjek hozzá ehhez a szöveges részhez (a többi jelenettel már nagyjából kész vagyok). Ha valaki tudna nekem ebben segíteni, azt nagyon szépen megköszönném, és ígérem, ez lesz az első fórum, ahol közzéteszem a kész videót. :)

(#2302) GameOver válasza GameOver (#2301) üzenetére


GameOver
aktív tag

Sorry a külön hozzászólásért, de időközben megtaláltam azt a videót, ahogyan én is szeretném kezdeni az enyémet: ez lenne az. :U

(#2303) BigBadPlaYeR


BigBadPlaYeR
senior tag

Genius007: A honalpomon (cím az aláírásban) megtalálod a megoldást. Warezos kérdéseket mellőzzük. Ezen a fórumon TILOS!

GameOver: Ha csak azt akarod, hogy növekedjenek a betűk, akkor azt PAN/Crop-ban tudod megcsinálni. Annak szintén le van írva a honlapomon (az is a PIP-el kapcsolatban esik szóba). A keyframezés a lényeg.

Ha ennél komolyabbat akarsz, mint pl. a betűkön menjen a kép, akkor ahhoz már maskolni is kell.

Olvassátok el, aztán ha valami nem érthető kérdezzetek konkrétumokat.

[ Szerkesztve ]

"Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

(#2304) Genius007 válasza BigBadPlaYeR (#2303) üzenetére


Genius007
őstag

Tudom, de gondoltam mivel van RS-es topik is, és nem zárták be(elég régóta) gondoltam, hogy ez még elfér ... :B :R

https://hardverapro.hu/apro/razer_blade_16_2023_i9_13950hx_rtx_4090_16gb_32gb/hsz_1-200.html

(#2305) ekimaster


ekimaster
tag

Valaki már próbálta Vegas-ban a Network renderinget?

(#2306) smileyw5


smileyw5
csendes tag

Hello!
Sony vegas 7.0-ban hogy lehet beallitani azt hogy a videoklipp alatt menjen a szoveg tehat atlatszo legyen.A video megy es alatta kiirja a cuccokat pls minel elobb valszoljatok minel elobb.
Elore is kossz!

(#2307) BigBadPlaYeR válasza smileyw5 (#2306) üzenetére


BigBadPlaYeR
senior tag

Egy kicsit pontosíts és fogalmazd meg szépen tagoltan, hogy mit szeretnél.

"Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

(#2308) bgabi1


bgabi1
aktív tag

Tisztelettel kérdezném, miután eljutottam odáig, hogy használható videofilmet állítottam elő végre teljes terjedelmében, Vegasnak, Nektek és az emberfeletti kitartásomnak köszönhetően, hogy milyen tipusú korongra érdemes archíválni? Gondolok itt pl: pluszos, mínuszos, vagy vr, de a márkára is és legfőképp a minőségre és az élettartamra. A topikot még sajna nem olvastam végig, de sok ötletet vettem már onnan. Még azt szeretném kérdezni, ha architektben pl: 4.68 GB-ra állítom az anyag teljes terjedelmét, a kész dvd-n miért csak 4.15 GB lesz a teljes méret? Illetve ezzel párhuzamos kérdésem, hogy ha Vegassal renderelek, hogy lehet kikalkulálni, hogy minden helyet kitöltsön majd a dvd-n, azaz éppen ráférjen? Köszönöm!

(#2309) ekimaster válasza bgabi1 (#2308) üzenetére


ekimaster
tag

1. Hogy milyen korongot használsz, Rád van bízva. Ám, én inkább a DVD+R formátumot javaslom, mi többször kellemetlen helyzetbe kerültük a DVD-R lemezeinkkel, ezért váltottunk DVD+R-re, ezzel nem volt még gondunk.

2. DVD-VR lemezt értelmetlen írni, ugyanis az egy folyamatos adatfolyamról készített formátum, amit későbbi szerkesztési lehetőség miatt nem zár le alapból az író. Neked erre nincs szükséged szerintem. Ezt a DVD felvevők és egyéb archiválók alkalmazzák.

3. A DVD Architect-es problémád nem értettem meg. Amit javaslok, hogy az optimalizálásnál Fit to Disc-re állítsd a paramétereket és akkor mindegy mennyi az anyagod, az ráfér majd a lemezre. (a hozzárakott menüvel együtt)

(#2310) bgabi1


bgabi1
aktív tag

Vegassal Mpeg-be renderelt anyagnál is lehet alkalmazni a Fit to disket, vagy csak akkor, ha Architectel rendereltetek? Ez még nem világos. Azt pedig úgy értettem, hogy a Fit to disk feletti csúszkával felfelé állítottam egészen 4693.7MB-ra és 9800 as bitrátára az anyagomat és miután elkészült a dvd, sajátgép majd D meghajtó, azaz a lemezen lévő anyag méreténél 4.14 GB-ot mutat. A különbség hová vész? Azt tudom, hogy 1024 a váltószám, de az még mindig csak 100MB. Talán a lead - out írása is bele van kalkulálva? Most biztos hülyeséget írtam! Légyszi ezt még világítsd meg! Köszi a gyors választ!

(#2311) Jazz


Jazz
veterán

Üdv!

DVD-rippelő progi kéne, valami jó. Nincs nagy igény, csak szép legyen, kihasználja a procit maximálisan-gyors, és tudjon külső encodolóból is dolgozni.

DivX 6 akármi van, de annak a convertere rossz, mert megáll 50%-nál aztán se kép se hang.

Vegas inkább profi szerkezstő..., aztán próbáltam Canopus Procoderrel, nem az igazi, állandóan nekem kell utána igazítani a felbontást (akárcsak divix Converter), a hangot újra kódolja....és valamiért a prescottomat csak 70%-ban hajtja. Létezik egyáltalán ilyen hogy ne kódolja újra a hangot pl., mert az megint minőség romlás, ugye ez olyan hogy ha egy jpg-et elmentek jpgként, aztán újra, aztán újra....egyre jobban romlik. Állandóan újra lesz tömörítve, még ha ugyan azzal a "10-es" minőséggel is tömörítem újra.
Meg ne kelljen utána még Virtul Dub-al szórakozni hogy összefűzze, aztán megint minőségromlás. Meg nagymama-barát stílusban felkínál 5 lehetőésget (Qmobile, Mobile, HomeTheater, HighDefinition)....Nekem kell állandóan lelesni info-ból mindent, mi votl az eredeti, Pal, felbontás, Mp3 bitráta....hogy beállítsam az eredetire, kivéve persze a Film bitrátát.

Nem értem miért nincsen olyan hogy eredeti beállítások, én nem akarom sem a hangot újra kódolni, sem a felbontást csökkenteni (örülök ha minél nagyobb), sem az fps-t atírni, sem Pal-ból Ntfs-be rakni, sem interlacezni....csak annyi hogy Mpeg-2 pazarló kódolásával szemben tudjam élvezni a Divx...előnyeit, és minden maradjon az eredeti, kivéve a bitráta, és ugye pont ennyivel legyen kisebb a file.

Köszönöm a válaszokat!

[ Szerkesztve ]

free your mind

(#2312) Jazz válasza Jazz (#2311) üzenetére


Jazz
veterán

ja, és melyik a legjobb minőségű encoder, melyiket használnátok, maradva a hagyományosnál, és nem a mkv-matroska/x264....
thx

free your mind

(#2313) BRinyo válasza Jazz (#2311) üzenetére


BRinyo
aktív tag

És ebben mi kapcsolódik a vegas-hoz?
"A Vegas Pro kollekció a Vegas Pro 8, DVD Architect Pro 4.5, és a Dolby® Digital AC-3 kódoló szoftver kombinációjaként egy kiválló munkakörnyezetet teremt a professzionális videó, audió DVD és broadcast produkciós feladatok elvégzéséhez. Ezen eszközökkel lehetővé válik számodra a munka a DV, AVCHD, HDV, SD/HD-SDI, és az összes XDCAM™ formátummal teljesen valósidőben, percíz audió kezeléssel és akár surruond hangzással, valamint dupla réteges DVD készítéssel."
A vegas tehát nem jó dvd-rippelésre. Divx meg felejtős, mivel úgy szar - a profi videózáshoz kapcsolódva - ahogy van.
"Nem értem miért nincsen olyan hogy eredeti beállítások"
Olyan lesz a beállítás, amilyen projektet indítasz. Ha DV-PAL, akkor 720x576, ha más, akkor annak megfelelő.
"csak annyi hogy Mpeg-2 pazarló kódolásával szemben tudjam élvezni a Divx...előnyeit"
Használj h264-et. Ja, hogy nem bírja a géped? ez van. A divx nem elég jó netes publikáláshoz. Ha másoknak készítesz videót netre, célszerű a wmv-t, flasht választani. Ha kicsit is jobb minőség kell, mehet a h264.

(#2314) BRinyo válasza Jazz (#2312) üzenetére


BRinyo
aktív tag

Én a vegas saját enkóderét használom. Legegyszerűbb és legjobb minőséget az adja.

(#2315) BRinyo


BRinyo
aktív tag

Nem tudom megérteni, mi szükség van divx-re a 100ft-os dvd-k korában. 2órányi videó kifogástalan minőségben ráfér egy lemezre. Persze, HD bontásban már nem raknék dvd5 lemezre 1óránál többet. Nameg, lehet venni dvd9 lemezt is 350ft-ért. Arra már ráfér 4-4,5 óra mpeg2 vagy 1-2 óra HD bontású anyag is.

(#2316) BRinyo


BRinyo
aktív tag

Nem pont vegas, de köze van hozzá:
egy kis írás

(#2317) Jazz válasza BRinyo (#2313) üzenetére


Jazz
veterán

Látom te vagy itt a vegas pro fun, és alig vártad már hogy vitázhass egy kicsit, vagy csak szakmai ártalom? :)
Nem nagyon szoktam kiragad-gatni, megmagyarázgatni....de most megteszem mert fontos, és kösz az eddigi segélyt is.:
"És ebben mi kapcsolódik a vegas-hoz?"
- Semmi. Inkább becsülendő hogy nem nyitottam csak ezért külön topicot, gondoltam egy videós fórumban ez elfér és van aki tud segíteni :U
- Eredeti beállítás, mégegyszer: Szeretném ha maradna az eredeti, csak a jobb tömörítési eljárás előnyeit tudjam élvezni. Hang 192, ha 320 lenne, én azt is hagynám, de így 192-re állítva, nem tudom nem tömöríti e újra azt is totál feleslegesen. Felbontást nem fogom lejjebb vinni, feljebb ugye nincs hova..., fps-t sem állítom, sem Pal, Ntsc....formátumot. Tehát szeretném a legjobb minőséget kihozni egy alig tömörített pl. Mpeg2-ből vagy akár Mini-HD-Kameráról..., megfelelően arányos tömörítés mellett persze és minimális veszeteséggel.
- "csak annyi hogy Mpeg-2 pazarló kódolásával szemben tudjam élvezni a Divx...előnyeit"
"Használj h264-et. Ja, hogy nem bírja a géped? ez van."
Használj te.:) Nem véletlenül DivX-et írtam.... Nem bírja a gépem? Mint a szél úgy viszi. Akár csak az 1080i-s filmeket. Bár saját célra megfogadom, esetleg ha tudnál is mondani egy-két jó encodoló nevet progit megköszönném. Csak ott bukik a dolog ha vinném ismerőshöz hogy: "No rakjuk be az asztaliba..."
- "Nem tudom megérteni, mi szükség van divx-re a 100ft-os dvd-k korában"
Ezt nem mondod komolyan? Most ezt tényleg ecsetelni kéne? :) 1001 okot feltudnék sorolni kapásból, helyfoglalás, ár, kg, kényelem, 200+
Ha ingyen osztogatnák DVD-t, akkor is DivX vagy valamilyen helytakarékos megoldás, és sajna x264 nem nagyon támogatott, főleg nem asztaliknál. Legszívesebben Duplarétegű Duplaoldalú 100Gb-os Blu-Ray lemez lenne a legjobb, de szerintem mindenki így van vele.. Arról nem is beszélve ha van egy Hd kamerás családi nyaralás több órával, sokkal jobb ha minden egy helyen van.
- "Nameg, lehet venni dvd9 lemezt is 350ft-ért."
Hát gratulálok, ha te így el vagy szállva anyagilag, hogy nem mindegy hogy 200db 40Ft-os DVD-t vagy 100db 350Ft-os DVD-t veszel, hát :C
- Mpeg2-ről meg annyit, hogy 720i-s ráfér egy korongra, max nem lesz hozzá több hangcsatorna. Omg.
És köszi a linket! :R

Továbbra is várom a hlp-eket, thx!!

[ Szerkesztve ]

free your mind

(#2318) BigBadPlaYeR válasza bgabi1 (#2310) üzenetére


BigBadPlaYeR
senior tag

Azért Fit to disc, hogy teljesen kihasználja a DVD/CD méretét. A 4,7GB-os DVD-re kb 4,1GB adat fér rá. Nem tudom miért van így, de ez a nagy büdös helyzet ;] A plusszos, minuszos DVD között meg én úgy tudom, hogy az a különbség, hogy a minuszost kicsit túl lehet írni, mint egyes CD-ket. De a pluszos jobban bírja.

"Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

(#2319) BigBadPlaYeR válasza Jazz (#2311) üzenetére


BigBadPlaYeR
senior tag

Hát figy, a DivX felülete márcsak ilyen "nagymama" típusú, ez van... Viszont VDub-ban (ill VDub valamely modjában, hogy vigye az MPEG-et. Erről bővebben a Virtualdubhoz segítséget kérek topicban) egyszer belövöd a beálíltásokat (méret, fps, filterek, meg minden kutyaf@sza) aztán elmented egy beállítás fájlba.

DVD-rippelőt meg mACSman oldalán keress, az tele van mindenféle programmal és leírással.

"Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

(#2320) bogingrol


bogingrol
aktív tag

Lehet kicsit off a tema, de TFT- t 50-60k ig mit ajanlanatok?Tom van ilyen topik de mivel ha valamit csinalok a gepen akkor leginkabb videokat babralok, (masra szinte nem is hasznalom ) ezert gondoltam bekerdezek ide is hatha van valakine valami tapasztala,ajanlata ami esetleg segitsegul johetne a vasarlasnal. Elore is nagy koszonom :R

...hozd el, megisszuk azt is! ...sabadabadabada , meg a lovamat...PéjPólkőőőő

(#2321) bgabi1


bgabi1
aktív tag

Azt már értem, hogy mi a fit to disk lényege, köszönöm nektek, de az egésznek a mechanizmusát még mindig nem. Ha pl Vegassal renderelek Mpeg2- be és pontosan beparaméterezem, de kiderül, hogy nagyobb lett az állomány, mint ami a dvd-re ráfér, akkor a fit to disk, mit tesz és miből csíp le? A maximum bitrátából? Vagy arányosan mindegyikből? Ezt azért lenne jó tudnom, hogy érdemes-e agyon paramétereznem Vegassal, ha utána úgyis levesz belőle fit to disk mester, persze itt most csak a túlméretes állományokra gondolok. De a fordítottja is érdekel, ha pl. kisebb az állományom azaz az adatmennyiségem, mint ami a dvd-re ráférne és nem a maximum bitrátákkal rendereltettem vegasban, akkor utólag fit to disk feletti, csúszkával még növelhetem a bitrátát, hogy jobb legyen a minőség, esetlegesen kitöltse a korongot? Egyáltalán azt sem értem, hogy a fit to disk az avi állományoknál, Mpeg2-nél, vagy mindkettőnél alkalmazható? Próbáltam most kézzel lábbal elmagyarázni mit nem értek, ha akad valaki tanítómester aki felvállal ezek után is nagyon megköszönném és köszönöm az eddigi válaszokat is természetesen!!

(#2322) BigBadPlaYeR válasza bgabi1 (#2321) üzenetére


BigBadPlaYeR
senior tag

bgabi1: "ha pl. kisebb az állományom azaz az adatmennyiségem, mint ami a dvd-re ráférne és nem a maximum bitrátákkal rendereltettem vegasban, akkor utólag fit to disk feletti, csúszkával még növelhetem a bitrátát, hogy jobb legyen a minőség, esetlegesen kitöltse a korongot?"
Minőségen javítani nem lehet. Az csak lefelé mehet. Felesleges változtatni bármin is, ha ráfér a DVD-re. Nekem is volt, hogy 2GB-ot írtam ki a 4,1-ből... Most 30DVD-ből, ha az egyik 100Ft-osat csak 50%-osan használod ki, szerintem már tényleg nem számít. Akinek már jut számítógépre (nem beszélve a Vegas megvásárlásáról ;] ), azt ez már nem vágja földhöz.

Nem esküdnék meg rá, de szerintem a Fit to disc a bitrátából csíp le. Én spec nem fárasztottam magam, hogy "agyonparaméterezzem" az MPEG2 kódolást. Mindent beraktam maxra, aztán fit to disc-el kiigazgatta a DVDA (ha szükség volt rá).

bogingrol: 50-60ezer körül csak TN+Film panelesek vannak azt hiszem. Ebben a kategóriában semmi extrémet nem lehet kihozni. Talán a 16:9-es arányú monitoronak jobb az elrendezése videóvágáshoz. De nekem 4:3-as van, nem esküdnék meg erre sem. Szerintem a Milyen TFT-t vegyek topicban jobban tudják az éppen aktulális jó monitorokat.

"Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

(#2323) bgabi1


bgabi1
aktív tag

Magyarán Vegasban rendereltessek maxra húzott bitrátákkal, majd Architectben nyomjak egy fit to disket és az éppen annyit húz le, hogy az anyag ráférjen a korongra. Kizárólag a max minőség eléréséért erőltettem a korong kitöltését, nem azért, mert sajnálom az üresen maradt helyet és ezt is csak a lélekmegnyugtatás kedvéért, ugyanis legnagyobb meglepetésemre, egy jelentősen lehúzott bitrátával renderelt anyagot, első ránézésre ugyanolyan kifogástalan minőségűnek találtam, mint amit full 9800-ra tettem, köszönet ezért a Mainconceptnek ami tényleg profi módon csapja be szemünket.

(#2324) ekimaster válasza bgabi1 (#2323) üzenetére


ekimaster
tag

Na végre bgabi1!

Ezt pofáztam már egy ideje, hogy a Mainconcept űberfasza a kódolásban és tulajdonképpen másra nincs is szükség. :)
Ha V-ból mindent full renderelsz, azzal bajod nem lehet, DVDA meg majd azt csinál vele amit akar, amikor Fit2disc-el rádobod lemezre. Elvégre DVDA a DVD Authoringban a legjobb, nyugodtan dolgozhat a lemezre karcolással/konvertálással.

Ahogy látom más szakmai körökben, ez az elfogadott elv.
1. a szerkesztőből a lehető legjobb minőségben render
2. a DV Authoring program majd legyúrja a lemezre

Pl. Mac-en is így használjuk: Final cut (editor) majd Compressor és DVDStudio Pro (authoring)

(#2325) bogingrol válasza BigBadPlaYeR (#2322) üzenetére


bogingrol
aktív tag

...annyira tudtam hogy legalabb te irni fogsz valamit :R . az altalad emlitett topicokat mar vegig kerdezgettem, de nem igazan erkeztek valaszok, ezert gondoltam hogy bekerdezek itt is hatha segitokeszebbek az emberek. esetleg barkinek valami tippje ha lenne (szempontok kizarolag video editalas semmi tobb) es leirna megkoszonnem, persze csak ha ugy gondoljatok hogy nem megy a topic rovasara.
koszonom addig is o;)

...hozd el, megisszuk azt is! ...sabadabadabada , meg a lovamat...PéjPólkőőőő

(#2326) BigBadPlaYeR válasza bogingrol (#2325) üzenetére


BigBadPlaYeR
senior tag

"...annyira tudtam hogy legalabb te irni fogsz valamit"

Aztán honnan? ;]

"Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

(#2327) megintrich válasza bogingrol (#2325) üzenetére


megintrich
csendes tag

osszegyujtottem neked egy csokorral a tesztekbol:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
fontos szempont a jo szinvisszaadas.(pva, mva panel, jo draga :( ,de egy kalibrattorral mar jo eredmenyt lehet kihozni mas panelbol is ) ha egy monitort hasznalsz akkor 1200x1600 felbontasnal kezdodik a kenyelmes kezelofelulet, de vegas-nal plusz egy kontrol monitor ajanlott, ugy legalabb nem eg ki a szemed a kezelofelulettol es jobban elfersz (az afterben nem tom miert de ott jol megoldottak. az kezelofeluletet elolnezeti keptol elvalasztva lehet "fenyeroszabalyozni") en szeretem az s-video bemenetet (LG-nel) akkor nem akadozik a kep, vagy hang a camerarol mikor visszanezem a dv kazikat, nem ugy mint a firevire, igaz masok ezt tv-vel oldjak meg ami nekem nincsen. en sok dell-el, meg samsung-gal talakozom (jo ar -teljesitmeny) meg mac monitorral (amit kevesbe ertek de het lehet hogy masnak a desig is fontos), nekem viewsonic vp2030b van ami kivallo. de a szakmaban meg mindig nyomulnak a sony es pana csoves monitorai is.
ja es jo hogy ha az alap fekete az elegge fekete!!
nem sok ujat mondtam, de igy lefekves elotti unalmamban gondoltam en is hozzaszolok ;)

(#2328) tutitipp


tutitipp
csendes tag

teljesen amatőr vagyok,
megvágtam egy filmet, és nem tudom elmenteni,
nem tudom, hogy hogyan másoljam ki dvd-re

(#2329) BigBadPlaYeR válasza tutitipp (#2328) üzenetére


BigBadPlaYeR
senior tag

A file/render as abakban tudod elmenteni. Ha dvd-re akarod menteni, akkor használj mpeg-et (-> dvd menü) vagy avi&divx, ha a lejátszó ismeri. Elöbbihez linkeltem valahol macsman oldalát (használd a keresőt a topicon belül), illet ebben a topicbn sokan használják a Sony DVD architectet, mint dvd author progi; utóbbihoz meg van valami divx/xvid topic (keress a fórumtémák közt). Meg a szignómban lévő linken is van némi leírás.

"Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

(#2330) bogingrol


bogingrol
aktív tag

oppa...

[ Szerkesztve ]

...hozd el, megisszuk azt is! ...sabadabadabada , meg a lovamat...PéjPólkőőőő

(#2331) bogingrol válasza BigBadPlaYeR (#2326) üzenetére


bogingrol
aktív tag

...onnan :DD :DD

...hozd el, megisszuk azt is! ...sabadabadabada , meg a lovamat...PéjPólkőőőő

(#2332) bogingrol válasza megintrich (#2327) üzenetére


bogingrol
aktív tag

nagyon szepen koszonom

...hozd el, megisszuk azt is! ...sabadabadabada , meg a lovamat...PéjPólkőőőő

(#2333) bogingrol


bogingrol
aktív tag

itt kornyekben nagyon ajanlgattak a samsung bw223-at, eleg kedvezo az ara is , esetleg valakinek velemenye van rola?marmint ilyesmire amire mi hasznaljuk elofordulhat hogy relative jo?

...hozd el, megisszuk azt is! ...sabadabadabada , meg a lovamat...PéjPólkőőőő

(#2334) BRinyo válasza bogingrol (#2320) üzenetére


BRinyo
aktív tag

Nekem samsung 205bw van. Ha teheted vegyél 22"-est, azon jobban lehet "pakolni".

(#2335) BRinyo válasza Jazz (#2317) üzenetére


BRinyo
aktív tag

"Látom te vagy itt a vegas pro fun, és alig vártad már hogy vitázhass egy kicsit, vagy csak szakmai ártalom? :)"
ad1, nem vagyok vegas pro fun. Fan esetleg még lehetnék, de az sem. Csupán használom a 7est megjelenése óta. A 8ast is kipróbáltam, de ennyi, nem váltottam. Mellette használok final cut progit is. Igazából ez utóbbit jobban kedvelem.
ad2, nem nagyon akarok vitázni senkivel, nem is fogok. Megvan sok mindennek az oka, mit miért teszek és én így tartom jónak. Azt el tudom fogadni, ha valakinek másra van szüksége, viszont ha nem kap jó eredményt és előtte nem hallgatta meg, amit esetleg mondok, akkor magára vessen.
ad3, nem szakmai ártalom. Nem szakmám, csupán eléggé az elején vagyok. Az én 4-5 éves tapasztalatom a NLE területén elég kevéske, vannak nálam sokkal tanultabb és tapasztaltabb emberek is.

"Inkább becsülendő hogy nem nyitottam csak ezért külön topicot, gondoltam egy videós fórumban ez elfér és van aki tud segíteni"
Valóban. Van már számtalan divx-es topic, oda talán jobban illene. Ha úgy kérdezed, vegas-szal hogy kell dvd-t rippelni és azt jó minőségben gépre tenni, hogy az asztali lejátszó is vigye, arra azt mondom, másolás. De ha mindenképp tömöríteni szeretnél, hatékonyabban, akkor mpeg4 v h264/x264.

"Bár saját célra megfogadom, esetleg ha tudnál is mondani egy-két jó encodoló nevet progit megköszönném."
Canopus procoder, ez van a vegas-ban is.

"Ezt nem mondod komolyan? Most ezt tényleg ecsetelni kéne? :) 1001 okot feltudnék sorolni kapásból, helyfoglalás, ár, kg, kényelem, 200+"
Én meg csak azt tudom, hogy miért nem használok divx-et. Van akinek fontos a minőség, van akinek nem. Személy szerint mpeg4 és h264 az amit elfogadok önmagam és mások iránt is.

"Hát gratulálok, ha te így el vagy szállva anyagilag, hogy nem mindegy hogy 200db 40Ft-os DVD-t vagy 100db 350Ft-os DVD-t veszel, hát :C"
700ft-ért vettem 2007-ben a nyomtatható DL lemezeim, tehát még kevesebbet mondok. A nem nyomtatható lemezeknek ez az ára. Kis hazánkban előbb telik cigire és piára, mint egy normális minőségű alapanyagra, ami meghatározza a végeredmény minőségét. Én egyikre sem költök. Hiába dolgozol jól, ha selejtes a végeredmény valahol.

Valahogy bele kéne az emberekbe táplálni a minőség iránti igényt. Nem nagy kiadás szerrintem, pláne nem dvd fronton. Aki ismer, tudja - hogy állok anyagilag, nem azért mondom, mert olyan marha mód el vagyok engedve... :)

(#2336) BRinyo válasza bgabi1 (#2321) üzenetére


BRinyo
aktív tag

Én általában mindent CBR-rel oldok meg. Ki lehet számolni a bitrátát és mindent lekerekítve használok. pl:
Van egy 2órás filmed. A hang mondjuk 192k-s.
A film hosszát másodpercre, az adatsebességet byte-ra kell alakítani.
A képlet:
film hossza x bitráta = DVD mérete
A menünek is kell hely, pláne ha mozog a menü és nem csak egy állókép. A render előtt érdemes elkészíteni a DVD menüjét. Ezzel már tudjuk, mekkora lesz a menü. Legyen mondjuk a példában 65MB. 4,38GB-65MB nagyjából 4,3GB.
Tudjuk, hogy 7200mp hosszú a film, ebből a hang 192Kbps(24KBps) ráta mellett kb 170MB-ot fog elfoglalni. 4,3GB-170MB nagyjából 4,1GB.
Tehát most a 4,1GB-ra kell kiszámolni a bitrátát. Van 4,4mrd byte helyünk és ide kell beszorítani a 7200mp videót. Az osztás (rendelkezésre álló hely/film hossza) elvégzése után kijön a 611KBps bitráta, ami Megabit-re alakítva: 4,758Mbps. Innen mondjuk azt választom, hogy legyen a kép 4,7MBps.
Ha CBR-rel csinálod, akkor biztos kifér. Sajnos próbáltam a VBR-t, de nem igazán jutottam még pontos matematikai módszerhez azzal kapcsolatban. Ez szinte programonként és videónként változik. Hiába mondanád ilyen esetben, hogy 4,7Mbps az átlagos és mondjuk 6Mbps a maximum és 3Mbps a minimum, nem biztos, hogy kifér. Az mondjuk a jobbik eset, mikor marad 200MB szabadon. Ezért is használom a CBR-t és igyekszem a lehető legjobb mértékben kitölteni a DVD-t, amennyiben ez lehetséges. 2óra hossz után pedig már meggondolom a DL lemez használatát...

(#2337) Daneeka


Daneeka
senior tag

Sziasztok!
Megint ügyködtem Vegas-szal. Ez egy GTA SA stuntmovie (talán a fragmovie-hez hasonlítható) Segítségemre volt még a Fraps is.

HQ

[Filefront]

1024x768 / 195MB


MQ

[Filefront]

800x600 / 100MB


Stream

[Youtube]

Ha valaki igazán kíváncsi az effektekre akkor egy letöltést ajánlok mert Youtube-on a vágáson kívül nem sok mindne látszik :)

[ Szerkesztve ]

(#2338) krystman


krystman
őstag

Üdv! Lenne egy olyan kérdésem, hogy van egy filmem DVD és DVDRip formátumba. A Rip-ből szeretném a szinkront át tenni a DVD-be. Viszont a DVD NTSC még a Rip Pal. Lehet olyan, hogy az NTSC film hosszabb mint a Pal rendszerű? Mert, a kettő közt kereken 3perc különbség van. Mert, így a hangot nem bírom át tenni a DVD-re. Lehetne ilyennel kezdeni valamit? Köszi előre is.

(#2339) Core2duo6600


Core2duo6600
veterán

A Sony vegast tettem fel 64 bites VIsta ultimate re

És nem eszi meg az mpeg2 ket, miért ?
32 bitesen megette
De 64 bitesen kellene használnom . . .

Várom az 5leteket

Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430

(#2340) Core2duo6600 válasza BRinyo (#2335) üzenetére


Core2duo6600
veterán

Final cut ot, mac en használod vagy PC én ?

Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430

(#2341) BigBadPlaYeR válasza krystman (#2338) üzenetére


BigBadPlaYeR
senior tag

A PAL és NTSC fps-e különbözik... meg az Isten tudja, hogy hogyan rippelték azt a DVD-t. Lehet hogy 3 percet elfelejtettek a Végéből lementeni, mert úgy gondolták nem fontos. Vagy szimplán hanyagságból. Be kéne illeszteni a DVD-ből a képet egy ntsc-s projectbe, mellé a hangot szépen beigazítani, hogy ne csússzon, aztán a maradék helyeket kitölteni ürességgel, vagy zajjal, vagy karácsonyi énekekkel, ahogy tetszik.

"Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

(#2342) Core2duo6600


Core2duo6600
veterán

MPEG 2 a kinduló file om
Windows MCE vette fel

Mit állítsak be ahhoz, hogy ne számolja ujra az egesz fimet, csak a vagasokat csinálja meg ?
A Pinnacle studio, ill. Cyberlink Powerproducer, ha azonos bitratat adok neki meg, mint amiben fel lett véve nem számolja ujra
és így egy átlagos filmet 5-8 perc alatt megvag
Mig a vegasra vagy 10 órat írt ki, mint hátralévő, persze nem várom ki
Nem hiszem, hogy egy a fent említettektől elvben profibb progiban ezt nem lehetne megoldani

Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430

(#2343) krystman válasza BigBadPlaYeR (#2341) üzenetére


krystman
őstag

Értem. Nos az a fura, hogy a Rip-es az valamiért mintha (gyorsabb) lenne mint a DVD NTSC-és film. A Rippeltből sem hiányzik semmi, még is ha, egyszerre indítom el a két filmet, kb.2 perc után látható, hogy a Rippes ami PAL, gyorsabb és megelőzi a DVD-én lévő filmet. Ilyet még nem láttam én sem. Olyan megoldás létezik, hogy maga a filmet szét lehetne húzni 3 percel? Vagy valami hasonlót? Az a gond, hogy még bővíteni sem tudom a hangot sem, mert szinte 3perc után már megint csúszna a hang, ha be is igazítanám. :F

(#2344) BigBadPlaYeR válasza krystman (#2343) üzenetére


BigBadPlaYeR
senior tag

Akkor gondolom az ntsc -> pal átkódolásnál volt a probléma. Ugye az egyik 30 a másik 25 fps. Vagy lehet, hogy az egyik fram drop-os volt, a másik meg nem. Széthúzáshoz tartsd nyomva a CTRL-t és húzd az event szélét. De ezek mind le vannak írva a szignómban lévő oldalon...

Core2: Amennyire tudom, a Vegas mindeképp újrakódol, de ha találsz rá módot, hogy ne kelljen, akkor azt tedd közzé kérlek :)

"Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

(#2345) krystman válasza BigBadPlaYeR (#2344) üzenetére


krystman
őstag

Köszi! :)

(#2346) BRinyo válasza Core2duo6600 (#2340) üzenetére


BRinyo
aktív tag

PC-n Mac OS alatt. E6600 procival... :DD

(#2347) Core2duo6600 válasza BRinyo (#2346) üzenetére


Core2duo6600
veterán

Értem
Akkor majd kisérletezem keríteni egy telepíthető max os tigert leszedni, az van fent neked ?

Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430

(#2348) R606


R606
csendes tag

hello!

Vki tud ajánlani programot amivel a h264 kiterjesztésű videot át tudnám konvertálni?? elvileg képes rá a Xilisoft Videon Converter de mikor elinditom a konvertálást egy kis idő mulva kiirja Fail ......

elég sok ilyen videom van és a Sony vegas miatt kéne átkonvertálni h felismerje de a minőség maradjon....

Előre is kösz.....

(#2349) Tibbah válasza R606 (#2348) üzenetére


Tibbah
csendes tag

Sziasztok!

Használja valaki a Spicemaster 2.5 Pro Plugint Vegasban? ha igen akkor nagyon hálás lennék ha írna pár sort az effectjei használatáról :B Remélem valaki használja :DDD

(#2350) ekimaster válasza Tibbah (#2349) üzenetére


ekimaster
tag

A videó FX-ei (44 db) nem annyira nyerők, ellenben az átmenetei (44 db) kiemelkedően jók!
Mit meséljek? Mire vagy kíváncsi?

Én itt vettem neten, 6 nap alatt megérkezett: http://www.pixelan.com/sm25/intro.htm

24.800 FT-ot fizettem. Amit a neten írnak, hogy 400 db effekt van benne, hát nem teljesen igaz...kiegészítésként csak annyit, hogy 400-at kapásból ki tudsz keverni egyszerűen, de presetben nincsenek készen.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Sony Vegas
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.