Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
válasz
BigBadPlaYeR #5049 üzenetére
akkor xvidet kipróbálom.
Virtualdubbal hogyan lehet megetetni a Pana .mts meg az avchd fájlokat? Eddig nem sikerült. -
MrChris
nagyúr
válasz
BigBadPlaYeR #5047 üzenetére
jaja nagyon úgy néz ki. Valszeg az okozhatta, hogy kipróbáltam néhány player progit, kmp, vlc, mpc... és tönkre vágta. Tudtok ajánlani egy olyan codecket (vegashoz) amit megeszik a legtöbb lejátszókészülék és minőségben tud erősen tömöríteni SD, HD, FHDban? Packot nem tennék fel.
-
MrChris
nagyúr
elindítottam a Vegast és nem akarja az audiót renderelni! Valamit vagy elállítottam vagy valami gáz van. Bármilyen Output formátumot állítok be az audio üres pedig ott a hang! Mi lehet a probléma?
-
MrChris
nagyúr
válasz
BigBadPlaYeR #5040 üzenetére
Köszi, tényleg a régi jó vdub! Nem fejtettem ki, nagyon régen találkoztam egy olyan progival mint a deshaker plugin, de ott én adhattam meg egy pontot és azt fixen tartva deshakerezett
mindezt akár 16mp-es képsorból egy újabb 'rendbetett' képsort generálva. Így egy tárgyat körbefotózva-megforgatva nem kellett annyira ügyelni hogy a kiszemelt forgáspont mindig ugyan oda essen. Itt is persze némi croppolás keletkezett.
-
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz
MrChris #5039 üzenetére
Vagyis van egy csomó különálló fotód? Ha igen, akkor VirtualDub-al pikk-pakk összerántod egybe és van hozzá elég korrekt "rázkódásmentesítő" ingyenes plugin is. Az egészet kidobod uncompressed AVI-ba és mehet Vegasba.
A Deshaker plugin elvesz egy keveset a kép széléből!
Nem tudom pontosan jól értettem-e a kérdést.
-
MrChris
nagyúr
vegassal hogyan lehet time laps videot csinálni? A GBDeflicker pluginelhető? És mivel lehet előtte a nagyfelbontású jpg képeket `rázkódásmentessé` tenni?
-
z123456789
addikt
válasz
z123456789 #5037 üzenetére
...tárgytalan, jobb gomb reverse.
Bocs a szemetelésért! -
z123456789
addikt
Sziasztok!
Van egy szöveg effekt a Vegas-ban. Fly in. Gondolom ismeritek. Ennek szeretném az inverzét beállítani egy szövegre. Azt külön be kell valahonnan szerezni, vagy a szöveg beállításoknál valahol meg lehet adni hogy az Fly out legyen?
Előre is köszönöm! -
MrChris
nagyúr
válasz
bandika0626 #5035 üzenetére
sajnos ati szóba sem jöhet, nem működik együtt a tv-el (LG690).
-
MrChris
nagyúr
~20e. ből melyik nvidia kártyával lehet legjobban gyorsítani a renderelést? Használt, már nem kaphatót is szóba jöhet, c2dE6550 menne alatta. Többet nem szánnék rá, akkor már jön a gépcsere.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
#51177472 #5032 üzenetére
Biztos van szükség a legjobb minőségre? Az alapanyagnál többet úgy se tudsz kihozni belőle, így meg gondolom sok helyet foglal, és még sokáig is tart.
Aztán meg megnézed hol a limit. Sztem a CPU-nál lesz, de render közben nézz rá a GPU-ra afterburnerrel, vagy EVGAprecisionnal, hogy mennyire tekeri, nálam ugye a fosCPU valamikor valamire még jó volt GPU páros megy, E3200-es celeron koppon, GTS450 40-50%-on. RAMot olyan mértékben nem eszik, 3-4GB elég.
-
törölt tag
15 perces videokat kb 2 ora alatt renderel le a legjobb minosegu 720p-ben, a gepem melyik reszet kene fejleszteni, hogy gyorsabban menjen a dolog?
Ram, proci? -
Micsurin
nagyúr
rendben köszi
-
maxika2004
őstag
Sziasztok !
Miért lehet az (vegas 12, 64 bit ) hogy egy pana kamerás MTS filet,
sony AVC m2ts formátumba renderelek, és ha CPU only ra állitom akkor jó minden, de ha
hagyom automatán akkor a kész cuccnál akadozik a hang, a kép felgyorsul lejátszás kezdetén, utána beáll de a hang is néha késik... (ez álltalában hosszabb 40-60 perces videónál jön elő )Gondolom a GPU kavar be, de mi lehet a megoldás ?
Ujra is telepitettem, friss rendszeren se jó Win7 64bit )
vga driver is a legujabb. Már nem nagyon van több ötletem lécci segitsetek !Proci i52500, VGA GTX460, 8gb ram
Elöre is :
-
Micsurin
nagyúr
1tb-s 5400rpm-stoshiba hdd,6gb ram , nvidia geforce gt 740m (2gb-s) , intel i5-3337u 2,8ghz.... Mennyi ídő alatt renderelne ???(50-55 perces lenne a vidi) és ezzel a géppel mennire van értelme elkezdeni szerkesztgetni ? Elég masszív ahhoz, hogy ne legyenek több naposak a renderelési ídők ???
bocsi most kezdeném , és még nem értek hozzá
-
MrChris
nagyúr
válasz
quailstorm #5024 üzenetére
Azt írja hogy Radeon HD 57xx or higher GPU, nekem 4670-es van akkor az nem sokra jó. Majd egyszer gépet cserélek, mert látom másképp ez nem nagyon lesz gyorsabb.
-
MrChris
nagyúr
válasz
quailstorm #5022 üzenetére
köszi! Leellenörzöm akkor a beállításokat. Mintha bekapcsoltam volna az opencl-t, de otthon kiderül, nekifekszem megint.
Vlc tényleg fos így, ez a Winmediaplay nagyon jó. -
quailstorm
nagyúr
válasz
MrChris #5017 üzenetére
Először is, (ennek nem ehhez a hsz-edhez van kapcsolata), CUDA vagy OpenCL gyorsítást békapcsoltad-é a renderelés előtt?
Render profil klónozása, ha alap profil, és spec beállítások. Mingyá meglesz a 2x sebesség...Aztán, a VLC FOSSZARFOSSZARFOS és évek óta. Míg a legtöbb lejátszó, köztük a winmediaplayer is DXVA GPU-s videogyorsítást használ, addig a VLC szoftveres kódolást CPU-n, minőségre állítva, hogy tuti koppon legyen a CPU...
Media player classic home cinema nálam a favorit, nVidia CUVID-dal.
Ja és a procid elirigylem, nekem csak E3200 jutott. De CUDA-s gyorsítással azért el lehet lenni. Mondjuk a previewből sokat nem látok de ez van.
-
Misi 007
őstag
-
MrChris
nagyúr
bár ez nem ide tartozik, de ti milyen lejátszó progit használtok? Azt vettem észre, hogy a KMPlayer, VLCPlayer 90-98%-os CPU használat van lejátszáskor (C2DE6550/2,3GHz)
A Windows Media Player-el 15-20% között. Ennyire zabálja a 'külsős' lejátszó a gépet? -
bandika0626
senior tag
válasz
maxika2004 #5014 üzenetére
Igen. A NERO videóval fogod és átkonvertálod mpeg-be.
-
c41r0^
őstag
Sziasztok!
Vegas Pro-hoz melyik VGA lenne a legjobb választás az ~50e ft-os árkategóriában, GPGPU-hoz?
Itt bővebben kifejtettem a kérdést, előre is köszi.
Annyival kiegészíteném a fentieket, hogy XDCAM EX-be kódolnak a tesztekben, de pl. AVC H.264-nél is ekkora előnye lenne egy R9 270-nek egy GTX 660-al szemben?
-
maxika2004
őstag
válasz
bandika0626 #5013 üzenetére
arra gondolsz hogy néróval konvertáljak hd ból dvd-t ?
-
bandika0626
senior tag
válasz
maxika2004 #5012 üzenetére
NERO 14.
-
maxika2004
őstag
Sziasztok !
segitsetek léci :
Van egy 1:10 perces projekt, pana hd kamera MTS file, -ból
ha ki renderelem hd-ba minden ok....de kellene dvd - is, és ha dvd hez mpeg2 ben renderelném ki akkor lefagy...
a previev ablakban kimerevedik a kép, a számláló megy ugyan mintha dolgozna, de a procik szinte
0% on mennek ! ... megvártam a végét, de nem készitett semmit !de még akkor is fagy ha a hd-s kész cuccot akarnám ujra renderelni !
Esetleg ajánlhattok más progit, is amivel mpeg2 be tudnám konvertálni .
mert amiket probáltam ott nem sikerült váltottsorosra raknom a videót ! -
regener
veterán
Vegashoz lehet valahonnan ingyen "Átmenetet" (Transition) letölteni?
Olyasmit keresnék amiben megrázkódik a kép és a rázás hatására átalakul az új képkockává ami következik.
-
MrChris
nagyúr
válasz
bandika0626 #5009 üzenetére
ja tényleg! jutjubos talpaló lesz a legcélszerübb.
-
MrChris
nagyúr
vegashoz van publikus használat leírás? Esetleg magyar nyelven
úgy látom mobilról, hogy angol van -
Misi 007
őstag
Valami autocrop plugin létezik a Vegas-hoz?
-
MrChris
nagyúr
válasz
bandika0626 #5002 üzenetére
egy olyan opció van, hogy intel q9550 procira cserélném a c2d6550-est. De csak akkor ha valaki meg tudná erősíteni, hogy nem csak 'biztos gyorsabb lesz', hanem a 2-3fps FHD renderelés legalább 10-15re nőne.
-
MrChris
nagyúr
válasz
bandika0626 #5002 üzenetére
A lényeg lett volna hogy ne cseréljek konfigot... Majd egyszer... A fotóvideó apparát került annyiba, plusz obik egyebek. Most 4 óráig renderel egy 1080/50p-s 12 percnyi videót, mindössze világosság, szín korrekció, felirat.
-
MrChris
nagyúr
válasz
bandika0626 #5000 üzenetére
Hát ez aszem nem az én pénztárcámnak való. ~250 rugós konfig lenne az optimális... Marad a várakozás.
Új hozzászólás Aktív témák
● BigBadPlaYeR leírását olvasd el, mielőtt kérdezel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest