Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#9842) thesound


thesound
őstag

EB2Z1E (win7, nem frissítettem win10-re)

A jelenség az, hogy random időközönként (napi 2-4 alkalom) megfagy a gép (egérkurzor nem mozdul, a bekötött külső usb-s billentyűzeten, ha megnyomom a num lock-ot, akkor a led sem alszik ki, hanem folyamatosan világít, tehát csontra van fagyva a gép), majd 1-2 perc elteltével elindul. (a letöltések megszakadnak, de minden más ugyanonnan folytatódik). Volt olyan eset, amikor a fagyást csak resettel (bekapcs. gomb nyomvatartása) tudtam megszüntetni, de mostanában ez a ritkább. Mindeközben a fagyás közben a ventillátor ugyanúgy forog, mintha semmi nem történne, tehát nem pörög fel és nem is áll le (egyéb normál esetben teszi a dolgát ahogy kell).

Először a böngészőre gyanakodtam, mert mintha youtube videok közben csinálta volna ezt a gép, majd később random netes oldalaknál is előjött. Ami fura, hogy a "fagyás-elindulás" után újranyitva ugyanazt az oldalt, nem fagyott meg a gép.

Újratelepítettem a böngészőt (firefox), használtam a böngészőt mindenféle add-on nélkül, a "fagyás-elindulás" újra jelentkezett.
Most legutóbb már Hearthstone-ozás közben is egyszer csinálta. Megfagyott (semmire nem reagált a gép, sem tapipadra, sem billentyűre, sem egérmozgatásra), majd elindult újra 1 perc múlva, mintha mi sem történt volna (Hearthstone-ban kimaradt egy kör, de folytatódott). 2 perc után megismétlődött ugyanez, most azóta amióta ezt a hsz.-t írom, minden ok.
Végigfutattam egy avira-t és egy malwarebytes-t, de semmit nem találtak (mondjuk ezen kívül nem is tapasztalok semmi rendellenességet.)
Windows eventlogokat átnéztem, soha nincs felkiáltójeles vagy piros x-szes bejegyzés a fagyási időpontokban.
HDSentinel a vinyót 100%-osnak mutatja, nincs bad sector, mindent ok-nak mond.

Win updatek fent vannak (talán ez a gond?, sacc/kb 2 hónapja van ez), szinte változatlan a felrakott software-k listája, nincs semmi crack/keygen.

A gondom az, hogy nem tudom hol fogjam meg a jelenséget, hogy megtaláljam az okát. Persze tudom ott a win újrahúzás, de aztán az vagy megoldja vagy nem és vagy 2 nap *opás, mire minden megvan ahogy szeretem használni (nem beszélve arról, hogy a win update vagy 1,5 napig fog frissíteni a recovery-s winről).

Bármi ötlet jöhet, hogy hogyan tudnám megtalálni az okot, mert ez így kezd büdös lenni :(

[ Szerkesztve ]

Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.