Hirdetés

2021. január 20., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#9251) SeniorTilla válasza Crafter32 (#9245) üzenetére


SeniorTilla
addikt

A legnagyobb problémád az lehet, hogy évekig működőképes marad a windows-od. A frissítések sok galibát okozhatnak, láttam már ezt-azt. Én sok-sok éve alapból kikapcsolom a frisítéseket. Néha ránézek, és letöltök 1-2-t, ami fontos és értelme is van. A hekkerektől és vírusoktól nem ezek fognak megvédeni, hanem az, ha nem csinálsz hülyeséget netezés közben, és nem a - drasztvújtye-wí-ár-a-gúd-russzian-site, please-szájn-in - jellegű oldalakat látogatod :)

HP notebookok, tabletek és ALL-IN-ONE PC-k jó áron, gyártói garanciával, számlával.

(#9252) SeniorTilla válasza -szabi- (#9247) üzenetére


SeniorTilla
addikt

Valszeg rossz a kamera vagy a kábele/csatlakozása

HP notebookok, tabletek és ALL-IN-ONE PC-k jó áron, gyártói garanciával, számlával.

(#9253) Decepticon válasza SeniorTilla (#9251) üzenetére


Decepticon
őstag

Pár éve csináltam egy kis tesztet: friss Windows telepítés és aktiválta a beépített üvegfal (a gyárit nem nevezném tűzfalnak) majd csatlakozás a hálóhoz. Nem kellett 15 másodperc, hogy jelezzen. Nem nyitottam böngészőt, csak routeren keresztül csatlakoztam. Szóval, ennyit a veszélyes oldalakról. Valójában az már csak a jéghegy piciny csúcsa. Egyszerűen nem lehet olyan gyorsan frissíteni a tűzfal+antivirus kombót, mint, hogy támadás éri a gépet. Döbbenetes volt a meglepetés, ami ért! Nem is lehet megkerülni, mert a friss Windowst muszáj frissíteni és csak a hálón keresztül lehet. Majd a védelmi applikációkat is szükséges. Közben meg már kopognak a golyók az ajtón. Ez a helyzet...

[ Szerkesztve ]

Manjaro Linux GNOME Community Edition

(#9254) SeniorTilla válasza Decepticon (#9253) üzenetére


SeniorTilla
addikt

A frissítések olyan szinten indulnak el egyszerre, amikor a gép először lesz onlie, hogy néha meg is akasztják a rendszert. Konkrétan lefagy a windows. Sok felhasználói probléma volt már emiatt, ezér nem tanácsos automatán hagyni a frisíítések letöltését és telepítését, sem a windowsban, sem a gyári frissítőprogramban.

HP notebookok, tabletek és ALL-IN-ONE PC-k jó áron, gyártói garanciával, számlával.

(#9255) h1ght3chzor válasza SeniorTilla (#9254) üzenetére


h1ght3chzor
őstag

Csak hogy mondjam, ha hivatalosan töltöd le a legfrissebb windows-t, akkor minden frissítés integrálva van benne, amit addig kiadtak.

Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.

(#9256) SeniorTilla válasza h1ght3chzor (#9255) üzenetére


SeniorTilla
addikt

Igen, tudom, de nem töltöm le, mivel a gépeken előtelepítve van. A frissítések nagy része teljesen felesleges, ez tapasztalat.

HP notebookok, tabletek és ALL-IN-ONE PC-k jó áron, gyártói garanciával, számlával.

(#9257) -szabi- válasza h1ght3chzor (#9250) üzenetére


-szabi-
őstag

Szia

Elsiklottam a link felett bocsi.
Közben a laptopot vissza kellett adnom, csak karbantartásra volt nálam rövid időre, de kellett neki munka miatt.
Ez volt az egyetlen amivel nem boldogultam.

üdv
szabi

(#9258) Crafter32


Crafter32
őstag

Újraraktam megint a teljes windows -t 8.0-ra. Mikor 8.1-re frissítettem össze-vissza ugrált az egér ismét, programokat zárt és nyitott meg magától. Nagyon felhúztam magam miatta. Felhívtam ismét a Vaio központi számot. Másik kezelővel beszéltem és egyből mondta, hogy a touchpadnak semmi baja, hanem az érintőképernyőt kell újra kalibrálni, szoftveres hiba miatt. Még nem volt időm nyomkodni tartósan a Vaio-t, de úgy néz ki lehet jó lesz és semmi köze nincs touchpadnak a hibához. A wifi is hirtelen maximumot mutat az eddigi 2-3 vonáshoz képest (nem tudom mi a köze)
Kikapcsolom a frissítést szerintem én is. 10 évig bevált, akkor gondolom most is. Pár magyar oldalon böngészek csak úgyis már évek óta.

[ Szerkesztve ]

(#9259) Decepticon válasza Crafter32 (#9258) üzenetére


Decepticon
őstag

Biztonság szempontjából az irreleváns, hogy mit nézegetsz. Maximum az esélyek csökkenthetők. Mint fentebb írtam, az Internethez való csatlakozással már az ember megteszi a legfontosabb lépést, hogy a gépe potenciális vírusgazda legyen. A különböző hordozható eszközöket meg már meg sem említem. Ennyi erővel fel is lehetne hajítani egy Windows 7-et, az sokkal stabilabb és kiforrottabb, de az XP még azon is túltesz. A frissítések nem szórakozásból vannak. Persze, ez mindenki magánügye, nem szólok bele, ne annak vegyétek. Engem amúgy sem érint, tőlem minden Windowsos gép tökig vírusos lehet.

Manjaro Linux GNOME Community Edition

(#9260) SeniorTilla válasza Decepticon (#9259) üzenetére


SeniorTilla
addikt

Emberek, vélemények.

A win7 tényleg jó, én sem váltanék win8-ra, de egyszer muszály lesz majd.

Sokat netezek, stb-stb, és nincs vírusom, rossz indulatú szotfverem évek óta. Szóval nem olyan rossz a windows, el lehet ezzel is éldegélni, dolgozgatni fertőzések nélkül is :)

HP notebookok, tabletek és ALL-IN-ONE PC-k jó áron, gyártói garanciával, számlával.

(#9261) #14595840


#14595840
törölt tag

Sziasztok! Nem tudom foglalkoztatok-e a témával, máshol nem találkoztam vele. Tudtok ajánlani olyan honlapot vagy esetleg boltot, ahol külső műanyag elemeket tudnék venni VAIO VPCYB2m1e (Y-series) laptopomhoz. Ez alatt a műanyag fedelet, képernyő keretet és a billentyűzet körüli műanyag 'ház'-at értem.
Köszi, Bálint

(#9262) BenkoG


BenkoG
csendes tag

Bocsánat, de a Közösség elé kell járulnom kérésemmel. Keresek VAIO VPCSA3Q9E komplett házat és kijelzőt, ha bárki tudna segíteni... Árban megegyezünk, írjatok PÜ-t!
Köszönöm.

HA-BEN

(#9263) SeniorTilla


SeniorTilla
addikt

Törnek a gépek, gyerekek? ;]

HP notebookok, tabletek és ALL-IN-ONE PC-k jó áron, gyártói garanciával, számlával.

(#9264) Decepticon válasza BenkoG (#9262) üzenetére


Decepticon
őstag

Housing-ot (base és cover) találtam, íme: Sony VPCSA3Q9E Base Cover Bottom Housing - $83.00

Itt is lehet nézelődni: ukpcsparts.com

[ Szerkesztve ]

Manjaro Linux GNOME Community Edition

(#9265) BenkoG válasza Decepticon (#9264) üzenetére


BenkoG
csendes tag

Köszi, megnéztem, érdekes módon az amerikai szinte feleannyi mint az angol... :F Bár őszintén szólva sokkal inkább preferálnék egy használt gépet.

HA-BEN

(#9266) Decepticon válasza BenkoG (#9265) üzenetére


Decepticon
őstag

Megértelek, de ezek a gépek egyébként is szűk rétegben használatosak és nem is olyan eget rengető régiek. Lehet, hogy szerencséd lesz valamikor, ezek azonban már most is rendelkezésre állnak.

Őszintén szólva, ezekre a gépekre nagyon kell vigyázni. A kiegészítőik is drágábbak az átlagnál, az alkatrészek pótlása meg hatványozottan nehezebb. Az irodai és consumer gépekhez bármikor találni bármit, de a Vaio már önmagában egy szűk réteg és ilyenek a gamer vagy a multimédia gépek is. Ha kintről rendelsz, azért egy telefont megér a dolog, hogy tisztázd, mire van szükséged. Biztosan van a környezetben, aki tud angolul és pár perc alatt lehet tisztázni a dolgot.

Még egy ötlet: esetleg megpróbálnám a magyarországi márkaszervizt is. Akár ők is beszerezhetik a hozzávalót, de biztosan nem lesz olcsóbb, mint kintről hozatni. Vagy bízol a jószerencsédben és hátha előkerül egy eladandó roncs.

Manjaro Linux GNOME Community Edition

(#9267) BenkoG válasza Decepticon (#9266) üzenetére


BenkoG
csendes tag

@ Decepticon:
Köszönöm az észrevételed, nagyon jók a meglátásaid. Nem szeretnék hencegni, de nem vagyok már kezdő a szakmában (éppen ma 30 éve, hogy leültem egy számítógép elé és egy életre itt ragadtam :D :W ), a gép beszerzésében is volt szerencsém közreműködni három éve, illetve nagyon jól ismerem a tulajt meg a háromévest, aki ezt tette szerencsétlen masinával. A lényeg mégis a megoldás és a jövő, aminek az érdekében ezekre jutottam:
- beszéltem két hazai márkaszervizzel is (mindegyik az egyetlen hivatalos :) ) csak a kijelző 130e lenne, ehhez képest ha ügyesen összesakkozom, olyan 70e környékén megvan minden szükséges alkatrész;
- a típust már csak beazonosítani sem egyszerű, mert ez nem az alapmodell, hanem az XI jelzésű, de ezt tulképpen csak a szériaszámból lehet kideríteni;
- bontva, roncsként még külföldön sem!!!! található, mert aki ennyi pénzért ilyet vesz, az nem fogja egyhamar cserélni, hanem használja amíg teljesen szét nem esik.

Maradt tehát a külföld, majd lebeszélem velük, de az US PC PARTS webshopban nagyon egyértelműen vannak leírva a dolgok, szerintem sokat nem kell vele vackolni, a hazai márkaszervizekre nem lehet számolni, mert hatalmas lenyúlás (hogy miért kerül 130e-be az az LCD panel, ami odakint harmadannyi....) és kész.
Mindenesetre nagyon köszönöm a tanácsodat. :R

BenkoG

HA-BEN

(#9268) Decepticon válasza BenkoG (#9267) üzenetére


Decepticon
őstag

Remélem, hogy sikerül a masinát összedobni és még sokáig élvezheted!

Ha sikerül és lesz kedved, akkor megírhatnád a dolgot, biztos, hogy másokat is érdekelne a mi-,hogyan- és főképp a mennyibe része a dolognak.

Manjaro Linux GNOME Community Edition

(#9269) SeniorTilla válasza BenkoG (#9267) üzenetére


SeniorTilla
addikt

Bizony elég speckó a gép, volt ebből ARANY színű kiadás is. Brutál volt, úgy nézett ki, mint egy C.vajda arany karórája. Magam is megdöbbentem, milyen hamar elkelt, pedig nagyon kitartottam az árát :)

Egyébként ha jól emlékszem, az XI végződés is fekete gépet jelentett, nem volt benne különösebb extra. Az SA sorozat 1600x900-as kijelzővel volt, de ezen és a krómozott zsanéron kívül megegyezett az SB-vel. ITT egy régi hirdetésem egy XI-s gépről.

A kijelzőkeret szerintem megegyezhet az SB szériával, ez talán segíthet többet találni, mert az SB-ből sokkal több van forgalomban.

[ Szerkesztve ]

HP notebookok, tabletek és ALL-IN-ONE PC-k jó áron, gyártói garanciával, számlával.

(#9270) Crafter32


Crafter32
őstag

A touchpad jobb szélről húzva az ujjunkat befelé beállítások sáv jön be windows8.1-en. (u.a, mint az egér a jobb sarokba). Egyszer már kikapcsoltam ezt a gesztust, de most nem találom hol tudnám kikapcsolni. Nem tudja vki?

Teljesen jó lett a Vaio miután az érintő kalibrálás megtörtént. Egyedül a touchpad drivert nem szabad letörölni sem, mert nagyon érzékeny és szinte használhatatlan lesz amit magától felrak helyette.

Még a kijelző fényerővel szenvedek, néha fogja és lentebb vesz a fényből magától.

(#9271) Buszos


Buszos
tag

Szervusztok!

Vaio VPCSB3L9E notin nem tudok Fn+F5 és Fn+F6 gombokkal fényerőt állítani. Ezt egy gadgettel megoldottam, de a nagyobb baj, hogy amint elindítok egy hdd-műveletet (pl. másolás, vagy letöltés), a gép úgy belassul, hogy egy böngésző megnyitása is percekig tart. HDD 100/100-as, eszközkezelő rendben. Valami építő jellegű tipp kellene, ma vissza kell adnom a tulajdonos lánynak a gépet!

Ha valamiben megegyezünk, tartsd magad hozzá! Ne légy pondró!

(#9272) Decepticon válasza Buszos (#9271) üzenetére


Decepticon
őstag

Talán megpróbálhatod újra feltenni a Sony drivert, de az nem fogja a lassulást orvosolni. A szokásos karbantartási eljárást már fentebb egyszer leírtam, most nem ismételném meg. Ennél mélyebben a Windowsba nem nagyon lehet belenyúlni. Egyszerűbb újrahúzni, mint javítani. A Windows egy brutálisan nehezen javítható rendszer még szakembereknek is. Fogalmam nincs, hogy mi tolhattál el rajta és mire kiderítenénk, többször is újratelepítenéd egymás után.

Manjaro Linux GNOME Community Edition

(#9273) Buszos válasza Decepticon (#9272) üzenetére


Buszos
tag

Szervusz.

Elvileg én lennék a szakember. Van, hogy belefutok érdekes dolgokba, de meg szoktam oldani, itt viszont elakadtam. Belassul, venti fordulatszáma ingadozik, olyan hangja van néha, mint egy felszálló Mig29-nek. Szétszedni nem akarom, mert úgy látom, hogy egy sima venti tisztítás+pasztázás is ripityomra boncolással jár. Egyébként minden tünet energiagazdálkodás-vezérlő driver hiányára utal, csak olyat vagy hasonlót sem találok a driverek közt.

Ha valamiben megegyezünk, tartsd magad hozzá! Ne légy pondró!

(#9274) taschner


taschner
aktív tag

Lenne egy ilyen gép amire a drivereket kéne fel tenni csak milyen sorrendbe azt nem tudom találtam az odalon egy leírást de olyan driverek nincsenek.A gép / Sony VAIO VPCSB2L1E és a drivereket itt szedtem le ami 64 bit-es verzio proff. [link] valaki segitsen mert hétvégére kéne a gép.Jelenleg tiszta win 7 van rajta csak.

A motorozás egy élmény!!!

(#9275) Decepticon válasza taschner (#9274) üzenetére


Decepticon
őstag

Szia!

A sorrend teljesen tök mindegy...

Manjaro Linux GNOME Community Edition

(#9276) Decepticon válasza Buszos (#9273) üzenetére


Decepticon
őstag

Itt az összes driver: Sony VAIO VPCSB3L9E/S Windows 7 drivers Minden mást maga a Windows tartalmaz. Szerintem rendszer szinten kezeli a dpm-et, mert Linux alatt sem specifikus ez a csomag.

Manjaro Linux GNOME Community Edition

(#9277) Buszos válasza Decepticon (#9276) üzenetére


Buszos
tag

Szervusz!

Közben vissza kellett adnom a gépet, remélem nem kerül újra hozzám. Nem szeretem, ha reklamáció van, rombolja a hírnevem :)
Ettől függetlenül köszönöm!

Ha valamiben megegyezünk, tartsd magad hozzá! Ne légy pondró!

(#9278) Crafter32


Crafter32
őstag

Vaio -n hol tudom kikapcsolni , hogy jobból balra húzva az ujjam ne jelenjen meg állandóan a képernyő jobb oldalán a gépház és az idő középen? Nekem azt mondták ez nem Windows opció hanem a Vaio sajátja. Nagyon idegesítő.

(#9279) h1ght3chzor válasza Crafter32 (#9278) üzenetére


h1ght3chzor
őstag

Control centerben, vagy valahol keress touch pad-hoz kapcsolódó menüpontot, és ott ki lehet kapcsolni ezeket a featureket.

Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.

(#9280) Alfiii


Alfiii
csendes tag

Sziasztok.!
Van egy Sony Vaio vgn-n11s típusú laptopom.
Windows 7 32 van rá telepítve,és nem tudom az fn gombokat használni. a hangerőt állítja,de nem elzi ki a fényerőt pedig egyáltalán nem tudom állítani. Van valami megoldás ere?
Köszönöm.

(#9281) Decepticon válasza Alfiii (#9280) üzenetére


Decepticon
őstag

Szia!

A gyári drivert kellene újrahúzni. Ez a notebook úgy tudom, csak 64bit-es rendszerrel lett kiadva.

Manjaro Linux GNOME Community Edition

(#9282) Alfiii válasza Decepticon (#9281) üzenetére


Alfiii
csendes tag

Megoldódott a probléma,a videokártya driverrel volt valami..
Köszönöm.

(#9283) Decepticon válasza Alfiii (#9282) üzenetére


Decepticon
őstag

Sokat nem segítettem, de szívesen! :)

Manjaro Linux GNOME Community Edition

(#9284) Athleti


Athleti
csendes tag

Sziasztok!

Egy olyan problémám lenne, hogy videók alatt régebben néha, mostanában egyre többször mintha megállna a gép (mintha fagyott volna, és a hang is ami éppen a videóban ment beragadna és folyamatosan ismétli azaz azt az 1-2 másodpercet valami "szellemhangon") aztán ha várok 2-5 percet mint ha mi sem történt volna megy tovább minden.
Driverek a legújabbak, videó lehet youtube, vagy csak sima avi, xvid, bdrip teljesen mindegy.
valami tippetek van, hogy mi okozhatja ezt?
VPCEB2M1E

(#9285) Decepticon válasza Athleti (#9284) üzenetére


Decepticon
őstag

Szia!

Operációs rendszer? Csak a videólejátszónál van ez, vagy maga a rendszer akad meg? Milyen videók? Minden kiterjesztésnél ezt csinálja?

[ Szerkesztve ]

Manjaro Linux GNOME Community Edition

(#9286) Athleti válasza Decepticon (#9285) üzenetére


Athleti
csendes tag

Szia!

Win 7,
Csak és kizárólag videó lejátszásnál és teljesen random milyen kiterjesztésnél.
megakad a videó egy ideig aztán mintha mi sem történt volna megy tovább, néha azért úgy, hogy a kép megakad de a hang tovább megy ekkor egy pause majd play és minden megy tovább.
Újra raktam a gépet (a visszaállító partícióról, raktam fel másik win 7-et), de ez a hiba sajnos elő elő jön.
Igaz, hogy van amikor 2 havonta egyszer, de van, hogy naponta 2-3 alkalommal is.

[ Szerkesztve ]

(#9287) taschner


taschner
aktív tag

Köszönöm a segítséget mindenkinek sikerült újra telepíteni a gépet és működik minden. /Sony VAIO VPCSB2L1E /

A motorozás egy élmény!!!

(#9288) infectedmann


infectedmann
őstag

A saját szervizünken egy ismerősömnek kitakarítottam a Sony Vaio SVS131B12M laptopját, viszont az összeszerelés során/után olyan problémába ütköztem, hogy ha a ventilátor elindul, akkor a következő képet produkálja a kijelző:

Ha lehúzom a ventillátort, akkor tökéletesen ad képet, viszont ilyenkor ugye a melegedés miatt leáll egy idő után a gép.

Esetleg bármi tippet tudtok adni, mert sürgős lenne a gép, nem számítottam arra, hogy ilyen hibába fogok ütközni, nem igazán akarom külső szervizbe elküldeni, mert az még plusz egy-két nap csúszás :(

Természetesen a szét és összeszerelés során mindenre gondosan ügyeltünk és vigyáztunk.

Előre is köszönöm az esetleges segítségeket.

dragonballhungary.hu

(#9289) Steel Lord


Steel Lord
csendes tag

Sziasztok!

Van olyan Vaio notebook, ami kifejezetten jó játékra is ? Pl.. amin elfut a Skyrim... nem olyan, ami maxon viszi, a lényeg az élvezhető, akadás mentes játék lenne.

(#9290) Decepticon válasza Steel Lord (#9289) üzenetére


Decepticon
őstag

Szia!

Hasonló árért már tudsz venni kifejezetten játékra szánt minőségi gépet is ( Asusnál a játékgépek ~250.000 magasságában kezdődnek - ez már jó ár). Arról nem is beszélve, hogy az még jövőbemutató is, nem csak a múltba...
Íme egy gyorsan bedobott példa: ASUS G56JR-CN145D

Aztán lehet az Vaio is tőlem, de buta pénzkidobásnak tartom egy ilyen régi játékhoz vásárolni a laptopot. Végigjátszod, és utána mi lesz? Nézel másik gépet? Az utóbb kiadott Vaio gépek bármelyike megfelelhet az elváraidnak. Íme a játék gépigénye:

Minimum gépigény:

Processzor: Intel Core 2 Duo 2.0 GHz vagy AMD Athlon 64 X2 2.0 GHz
Videókártya: Nvidia Geforce 8800 GT 512 MB
Memória: 3 GB
DirectX: DirectX 9.0c
Szabad lemezterület:15 GB

1920×1080,nagyon magas grafikai beállítások, 8xAA
Videókártya: Geforce GTX 560 oder Radeon HD 6850
Prozesszor: Core2 Duo E8500 vagy Phenom II X2 550
Memória: 2,0 GB

1920×1080 magas grafikai beállítások, 4xAA
Videókártya: Geforce 9800 GTX vagy Radeon HD 4870
Prozesszor: Core 2 Duo E7400 vagy Athlon II X2 260
Memória: 1,5 GB

1680×1050, közepes grafika, 2xAA
Videókártya: Geforce 8800 GT vagy Radeon HD 4770
Prozesszor: Core 2 Duo E4300 vagy Athlon X2 4400+
Memória: 1,5 GB

[ Szerkesztve ]

Manjaro Linux GNOME Community Edition

(#9291) SeniorTilla válasza Steel Lord (#9289) üzenetére


SeniorTilla
addikt

Ne hallagss rá, az asus gyengébb minőség, mint a sony. Jóval gyengébb. Elég sokat eladok mindkét márkából, tudom mit beszélek.

Kijelző, billentyűzet, akkumulátor, hogy csak a legfontosabbakat említsem, és persze a márka presztízse. Nem mindegy...

HP notebookok, tabletek és ALL-IN-ONE PC-k jó áron, gyártói garanciával, számlával.

(#9292) djkacor


djkacor
tag

Sziasztok mi a véleményetek erről a Sony VAIO VPCEB2M1E/W laptopról meg-e ér használtan 74ezret?
Paraméterek:
- 4 Gb (2x2) RAM
- Intel CORE i3 processzor (2,27 Ghz - 2 fizikai, 4 virtuális mag)
- 500 Gb Samsung merevlemez (új-100%)
- ATI Mobility Radeon HD 5470 videókártya
-Motion eye webkamera + mikrofon
-Bluetooth, HDMI, VGA, 3 USB, Ethernet, kártyaolvasó
-Ventillátor frissen újrapasztázva, gép kitakarítva szervízben.(szeptember 19-én hoztam ki :) )
- Nagyon szép, fehér ház
-Akku: 35-40 perc
-Töltője hibátlan.
-Fedlapon karcok előfordulnak

Válaszotokat előre is Köszönöm! :)

(#9293) SeniorTilla válasza djkacor (#9292) üzenetére


SeniorTilla
addikt

van beárazós topic, ott tedd fel ezt a kérdést

HP notebookok, tabletek és ALL-IN-ONE PC-k jó áron, gyártói garanciával, számlával.

(#9294) béke


béke
aktív tag

Üdv egy sony vaio PCG-7H2M Laptophoz keresek drivert de nem találon sehol és ami szerintem vicc hogy még a gyári oldalon sem lehet megtalálni szerintem ez röhejes :D végig néztem google jó pár oldalát és sehol semmi konkrét nincs rólla nem nagyon értem a gép XP-vel mükszik és 1db drivert sem tett fel a win szóval mindeggyik kellene.
ha valaki tud megoldást akkor köszi.

Alá írás :)

(#9295) Decepticon válasza béke (#9294) üzenetére


Decepticon
őstag

Pacsi!

Legyél szíves és nézz bele a BIOS-ba. Kapcsold be a notebookot és lépje be a F2-vel. Itt keresd meg a notebook modell azonosítóját. A Sony valami érthetetlen oknál fogva kétféle azonosítót is használ. Szerintem a tied a VGN-FE11S lesz.

Íme a leírás, ami nekem is segített: Thread: Vaio Pcg-7h2m

Ha valami nem stimmel, írja vissza és tovább kutakodom.

[ Szerkesztve ]

Manjaro Linux GNOME Community Edition

(#9296) béke válasza Decepticon (#9295) üzenetére


béke
aktív tag

köszönöm ha haza értem neki állok és jelzek.

Alá írás :)

(#9297) béke válasza Decepticon (#9295) üzenetére


béke
aktív tag

Köszönöm ez volt a típus VGN-FE11S így már megtaláltam. :R

Alá írás :)

(#9298) Decepticon válasza béke (#9297) üzenetére


Decepticon
őstag

Nincs mit, örülök, hogy sikerült!

Manjaro Linux GNOME Community Edition

(#9299) mrlujoak


mrlujoak
veterán

Sziasztok!

Sony-sként kb szégyellem magam, de vaio vonalon nem vagyok épp képben.
Mivel ma letérdelt az ött éves msi-m (CR500) a kövi notimnak egy vaio modellt néztem ki.
Sajnos hirtelen, erre elkülöníthető keretem relatíve kevés, így 150E alatt kell gazdálkodjak.
Nem, nem szeretnék/tudok várni, és gyűjteni, anno az MSI vétele után megfogadtam, a következő már Sony lesz...

No, de térjünk vissza a dilemmámhoz.
Sony Vaio Fit SVF1532A1EW modellt találtam, vélemények érdekelnének, mennyire zsákbamacska.

Köszönöm előre is a válaszokat!

(#9300) SeniorTilla válasza mrlujoak (#9299) üzenetére


SeniorTilla
addikt

A Sony drága márka, és jó minőség, ami a gép minden részén érezhető. Össze sem lehet hasonlítani egy alapmodell asus, acer, hp, stb. géppel. A kijelző, billentyűzet, burkolat anyaga nagyon jó, az akkumulátorok tartósak. Évek óta árulom a sony vaio-kat, ezért van rálátásom a meghibásodásokra is. Ennyit tudok mondani: nagyon alacsony.

Ennyiért jobb sonyt is kapsz, vagy ilyet de komolyabb dedikált VGA-val. Pl. Core i3, GeForce GT740-nel.

Ha érdekel, keress meg privátban.

[ Szerkesztve ]

HP notebookok, tabletek és ALL-IN-ONE PC-k jó áron, gyártói garanciával, számlával.

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.