Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#951) Pazolini


Pazolini
senior tag

Sziasztok!
Sonique megadjusztálta a hdd-met.
Korábban nekem is volt sentinel által jelzett pár bad sectorom; ráengedten a regenerátort, azóta 100%.

De egy idő óta erre a merevlemezre nem tudok írni írásvédettség miatt. :o Írásvédettséget hiába próbálom megszüntetni, rajtamarad. Olvasni tudom a fájlokat, átírni, üres helyre írni (másolni a lemezre) semmit. "Hiba stb. Szüntesd meg az írásvédettséget!" - írja a TotalCommander. WindowsCommander szerint a fájlszerkezet sérült. SHKDSK-t sentinelben letiltottam, mert lassan már minden indításnál jelezte a hibát, s el akart indulni a meghajtón.
Másik topikban elektronikai hibaként diagnosztizálta liksoft kolléga, s azt mondja, KUKA.
Még azért futni akartam itt egy kört...
:))
Nem tudom, találkoztatok-e hasonló problémával. Válaszokat előre is köszönöm. :R

(#952) Peak válasza Peak (#911) üzenetére


Peak
addikt

Üdv Urak!

Úgy néz ki elhasalt az elektronika a vinyómon.
Seagate Barracuda 7200.11 ST3500320AS

Ha volna esetleg valakinek eladó elektronikája, esetleg mechanikai hibás hasonló modellje, szívesen megvenném ócón tőle.

Előre is köszi!
Üdv,
Peak

Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3

(#953) ottovii


ottovii
csendes tag

Sziasztok!

Köszönet Sonique-nak és Gradius2-nek, mintegy 6 órányi harc után sikerült visszahozni a kis rohadékot BSY hibából. Mivel elég sok bejegyzést olvastam, és ezekből nem derült ki (legalábbis nekem), a következőket tartom fontosnak megosztani:

0. Az elektromos összeállítás, ami nekem működött: a SATA táp földjét külön összekötöttem a soros port HDD felőli földjével. Ezen kívül minden leállítás után le is húztam a tápot. Külső tápegységet használtam (be nem épített Pc táp), az USB-soros TTL eszközt egy minden földről leválasztott (tápról üzemelő) laptopról működtettem.

1. Ha a HDD össze van rakva, soros porton a következő üzenet fedi a BSY hibát:

LED:000000CC FAddr:0024A051

ezt időnként újra és újra kiküldi.

2. Ha a HDD nem megfelelően van szétszedve (sajnos nem tudom pontosan megmondani, hogy mi ennek a kritériuma, örülök, hogy feltámadt)

a) vagy nem ad semmi infót,
b) vagy a következőt ismételgeti:

LED:000000CE FAddr:00280569

3. Különböző helyeken különböző bontottsági állapotokat javasolnak, számomra a következő működött:

Tekintsük az ezsközt úgy, hogy felénk a csatlakozós vége van, és a NYÁK van felül. MINDKÉT csatlakozót szigeteltem úgy, hogy a könnyű visszaépítés érdekében a jobb (fej csatlakozóval átellenes) oldalon két csavart lazán bennhagytam (a sarka felől az oda való hosszút, a fém doboz közepénél a másik hosszút), és így raktam alá balról a szigetelő papírlapot. Így gyorsan vissza lehet csavarozni a lap eltávolítása után, nem kell sokat szórakozni a kártya pozicionálásával. Gradius2 szerint elég csak a motort szigetelni - nekem nem vált be.

4. Megfelelő időzítések:

a 6 órányi próbálkozást valószínűleg az okozta, hogy nem tartottam be mindenhol a megfelelő időzítéseket. Ez az, amit sehol nem találtam meg részletesen leírva.

a) ha bekapcsolás után sokat vársz a Ctrl-Z-vel, nem jelentkezik a prompt.
b) Ha túl hamar adod ki a Z (spin down) parancsot, a 2. pontban említett

LED:000000CE FAddr:00280569

hiba jelentkezik, és lekapcsolásig nem lehet parancsolni a HDD-nek.

c) ha a spin down után túl sokáig vársz az összeszereléssel, már nem echózik, és semmire se reagál.

5. Ezek alapján a bevált körülbelüli időzítések (<> között a várt másodpercek):

bekapcs
<10>
Ctrl-Z
<10>
/2
<20>
Z
<Szerelés, max 20-30 másodperc!>
U
<eddig volt rázós eljutni. Innen már 1-5 másodperces időközönként adtam parancsot, ezzel nem volt gond, elsőre sikerült.>
/1
<5>
N1
<5>
m0,2,2,,,,,22
<60-120>
kikapcs

Utána már visszaszereltem, működött.
Sok sikert!

(#954) scu


scu
tag

Sziasztok,

Lenne egy kis problemam egy vadonat uj Seagate Barracuda 7200.12 1TB-os winyoval. A gep teljesen uj, a win 7 is par napos. Viszont a vinyo folyamatosan olyan hangot ad ki mintha toltene valamit. Mely kattogas, mintha mindig mozogna a fej, keresne valamit. Fogalmam sincs mit csinalhat ilyenkor a gep. Akkor is ez a hang van, amikor semmit sem csinalok a geppel, idle allapotban van. Nem tudom mit kene megnezzek, mire kellene figyeljek, hogyan orvosolhato.

Minden otletet szivesen fogadok,

Udv: scu

scu

(#955) Fire/SOUL/CD válasza scu (#954) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Rendszerlemezként avagy (kizárólag)adattárolásra használod?
Én is pár napja vettem ilyen hdd-t 2 esetben "csattog" (igaz akkor a hangos hűtésemet is "túlkiabálja"), amikor bekapcsolom a gépet, meg amikor leállítom.

Ha adattárolásra használod, nem lehet, hogy azt hallod, amikor egy idő után a rendszer lekapcsolja a hdd-t illetve ha meg elindítasz egy alkalmazást, akkor "újraéled"?
Időzített töredezettségmentesítés, ilyesmik nincsenek?

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#956) Zoli_2010


Zoli_2010
tag

Sziasztok,

Nekem Seagate Barracuda 7200.11 ST3500320AS ketyerém van :O . Pár hete futottam bele egy figyelmeztetésbe, hogy milyen gondok lehetnek vele. Álcázva van Maxtor OneTouch 4 USB-s külső dobozban (500GB, 2009. februári beszerzés), nem sokat használom, eddig nem volt vele gond. A firmware SD81 (igen, nyolcvanegy, ahogy utána olvastam, eléggé ritka...)

1., Érdemes-e frissíteni az SD1A-ra? Valahol azt is olvastam, hogy azután is előjött a BSY hiba...
2., Miért akarja újraindítani a firmware frissítéskor a gépet egy USB-s külső vinyónál ???(Gondolom, csak a Seagate ilyen hüle, és biztosamibiztos alapon csinálja), de újraindítás után megtalálja-e az USB-s külső HDD-t?

Nem szeretném elszúrni, ezért inkább kérdezek -- már hetek óta olvasgatok róla, de így kicsit túl sok féle az info. (Mentés persze van már róla...)
Nem szeretnék eljutni a kábeles, terminálos buheráig... :(

Köszönöm!
Zoli

(#957) Fire/SOUL/CD válasza Zoli_2010 (#956) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

"Pár hete futottam bele egy figyelmeztetésbe, hogy milyen gondok lehetnek vele."
Ezen mit értesz? OS írt ki valamilyen figyelmeztetést, valami progi a smartinfo alapján vagy csak olavstad a neten?

(A firmware frissítést meg szintem minden gyártó, valami boot eszközről végezteti el/javasolja, még véletlenül sem OS alól, mert ott számos olyan dolog akadályozhatja a sikeres frissítést, ami boot-os eszközről nem. Azt meg nem kell gondolom ecsetelni, hogy sikertelen frissítésnek milyen következményei lehetnek)

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#958) Zoli_2010 válasza Fire/SOUL/CD (#957) üzenetére


Zoli_2010
tag

A neten olvastam egy adatmantéssel foglalkozó cégnél. Úgymond szemet szúrt.
A HDD (a külső, tehát nem a rendszermeghajtó) pedig akár a CHKDSK egyik parancsopciójával is leválasztható ( /X ), ennyit talán a Seagate (programja) is tudhatna. A hivatalos firmware frissítés egy indítható fájlban tölthető le, és valószínűleg a rendszer-meghajtó frissítésére van kihegyezve, ezért kezdi újraindítással, majd valahogy az XP előtt elindulva elvégzi a dolgát, de nem tudom, hogy ez rendben működik-e az USB-s meghajtóval is? Notebookról frissíteném, amiben a rendszer-lemez WD 40GB-os... (ha elég hüje a Seagate, pl. meg sem találja az USB meghajtót...)
Egyébként persze igazad van, de én még ilyen újraindítós megoldással nem találkoztam, hanem más cuccokhoz mindig valami bootolható frissítést adtak...
Itt valaki már biztosan használta ezt a Seagate frissítést, van-e menüje / rákérdezés / ellenőrzés stb., miután újraindul? Vagy csak tolja a firmware-t észnélkül?
A sorozatszám alapján nincs frissítés az én HDD-mhez, de a firmware (SD81) szerepel a frissítendők táblázatában... Nem találtam egy korrekt Error Reportot a Seagatenél, csak fórumokból próbálom összeszedni az infókat...

(#959) Fire/SOUL/CD válasza Zoli_2010 (#958) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Mondjuk még mindig nem írtad konkrétan, hogy pontosan milyen hibáról olvastál, ami miatt szükséges lenne a frissítés és hogy az jelentkezik is nálad egyáltalán...
Itt le van írva a frissítés menete.
Az USB-n keresztüli frissítés meg a nem javasolt kategória (ha egyáltalán kivitelezhető a Seagate progijával)

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#960) marci666


marci666
csendes tag

--

[ Szerkesztve ]

(#961) marci666


marci666
csendes tag

Debrecen környékén lenne valaki aki meg tudná nézni a vinyóm, seagate barracuda 7200.11 firmware sd35, st31000333as hibája felpörög leáll felpörög leáll..... nokia kábeles megoldást próbáltam de a ctrl-z re nem jön be semmi. Ez is bsy hiba vagy elhasalt az elektronika?

(#962) sonique válasza Zoli_2010 (#956) üzenetére


sonique
őstag

usb eszközt nem fogsz tudni frissiteni csak ha berakod a gépbe
mivel nem driveren keresztül frissiti hanem közvetlenü a program kezeli a hdd-t

érdemes :C
ez muris kérdés
ha nem fontos ami rajta van akkor mind1

egyébként igyis ugyis lezárja magat a hdd csak idö kérdése

(#963) imike79


imike79
tag

Sziasztok!
Segítsetek pls!!!! Már nem tudom mit csináljak.Egy Seagate ST31500341AS 1500 GB merevlemezről lenne szó.Nem tudok belőle előhozni 500 gb-nál többet sehogy.
Disc wizard-ot megcsináltam.Firmware-t frissítettem,elvileg.Bár a DOS-ban azt írja ki,hogy no match firmware.A Seatools CC1H-et ír a firmware-re.A BIOS is,meg az op.rendszer is 500gb-nak látja.Hova lett a plusz 1000 gb? :(
Köszi szépen a segítséget előre is!

(#964) imike79


imike79
tag

Bocsi,pontosan ezt írja ki a firmware frissítéskor:Model Matched, No Firmware Matched! Will not download firmware.
Mit tegyek????

(#965) swoody


swoody
senior tag

Sziasztok

Mire utal az a jelenség, hogy erősebb a hangja a vinyónak töltéskor?

(#966) pitbull1990


pitbull1990
csendes tag

Sziasztok!
Van egy Seagate barracuda 7200.11 vinyóm az a bajom vele, hogy elindul a gép, a vinyó felpörög de a bios nem látja! A kérdésem az, hogy érdemes e vele foglalkozni, vagy kuka! Gondolok itt elektronika cserére vagy ilyesmi!

köszi a segítséget!

ATHLONIIX2 255, Xigmatek Loki SD963, GA MA74GMT-S2, KINGSTON HYPERX 2*2GB, GIGABYTE 8600GT, SIRTEC 460W

(#967) swoody válasza pitbull1990 (#966) üzenetére


swoody
senior tag

Olvass vissza. Valószínűleg BSY hiba van neked is.

(#968) Nyegleó válasza marci666 (#961) üzenetére


Nyegleó
csendes tag

Hello!

marci666!

a problémám ugyanaz mint neked, azt kérdezném tőled sikerült e megoldást találnod erre.

előre is köszönöm.

(#969) sipig


sipig
csendes tag

Nekem is megadta magát a vinyóm.Maxtor DiamondMax22 (STM3500320AS). Keresgélés után jutottam arra, hogy engem is érint a BSY bug... nem látja a BIOS a vinyót.

@Sonique: írtam neked privátban.... please segíts nekem is :) Köszi

(#970) sipig


sipig
csendes tag

Valaki tudna nekem segíteni az előző hozzászólásban írt problémámban?
Mert nekem nincs se kábelem, se csavarhúzóm a panel leszereléséhez :(

(#971) sicambria


sicambria
csendes tag

Sziasztok!

Visszaolvastam a topicot, nekem is ilyen problémám van. Rendeltem a netről kábelt, ma meg is csináltam, de az utolsó lépésnél, ahol ezt kellett megadni
F3 T>m0,2,2,,,,,22 (enter)

After 15-30 seconds, you should see something like:

Max Wr Retries = 00, Max Rd Retries = 00, Max ECC T-Level = 14, Max Certify Rewrite Retries = 00C8

User Partition Format 10% complete, Zone 00, Pass 00, LBA 00004339, ErrCode 00000080, Elapsed Time 0 mins 05 secs

User Partition Format Successful - Elapsed Time 0 mins 05 secs

Nekem azt írta, hogy:
User Partition Format Failed.

Sonique-nak már írtam pm-et, de nem írt vissza (2010. aug. óta). Hátha tudja valaki, hogy mi lehet a hiba, vagy mit rontok el.

Kipróbáltam, hogy ennek ellenére működik-e, de halk kerregő hangon kívül más nem volt.

Tud valaki segíteni?

(#972) xcel2000


xcel2000
aktív tag

Sziaasztok valaki aki ért jol a 7200.11 500gb os hoz az püt irjon pls fontos sürgős!:('

Alku nélkül nincs üzlet! // "Sok hal úszik a vízben kukacra vadászva, de az én kukacomat nem kaphatja be csakis a maga halacskája."

(#973) sadams


sadams
tag

5db 1.5tbos wdc green csere után egy 7200.11 1.5tbos seagate landold nálam. Sose volt seagatem, mire számithatok, ismert hibák?

A cserék során eléggé leigényteledtem, egyetlen elvárásom van: működjön.

[ Szerkesztve ]

(#974) xcel2000


xcel2000
aktív tag

Valakinek egy Seagate Barracude 7200.11 es 500Gb os elektronikája van eladó/fölösleges?
ST3500820AS
SÜRGŐS!

Alku nélkül nincs üzlet! // "Sok hal úszik a vízben kukacra vadászva, de az én kukacomat nem kaphatja be csakis a maga halacskája."

(#975) #81556480


#81556480
törölt tag

Üdv!

Van egy Seagate Barracuda 7200.12 500gbos vinyóm és indításkor kattog. 4-5-6-7 mikor mennyit.
Ez gond?
Kezdettől fogva..

(#976) Jerré


Jerré
csendes tag

Sziasztok,

Látom, sokan vagyunk, akik beszívták a Seagate Barracuda 7200.11-el. :) Nekem is van egy (ST3500620AS), az is meghalt vagy legalábbis halottnak teteti magát. Egyik kedves barátom végigcsinálta az itt és egyéb fórumokon írt hekkeléseket (noha nem USB-s kábellel, hanem RS232-vel), de sehogy nem sikerült válaszra bírni a vinyót. Azt mondta, még az elektronika cseréje segíthet. Megvennék vagy kölcsön vennék egy elektronikát, ha valakinek van, hogy kimenthessem az adataimat (családi fotók, videók - ami a lehető legfontosabb...). Annyian vagyunk itt sorstársak, valakinek csak van még ilyenje. :) Nagyon hálás lennék, ha valaki tudna segíteni.

Köszi!

(#977) vahu válasza Jerré (#976) üzenetére


vahu
csendes tag

Üdv!

Ne szidjátok a Seaget-et... Szerintem... Nekem nincsenek rossz tapasztalataim,sőt. Eddig az összes tipusú vinyóm közül ezek bírták a legjobban.:

A Privit hamarabb észreveszem!Csak ird le,hogy miröl van szó:)Telefonon azonnal.... Nem szeretek levelezni.....:-)

(#978) vahu


vahu
csendes tag

PL:

Nem ma kezdte....és eddig hibátlanul... :C

[ Szerkesztve ]

A Privit hamarabb észreveszem!Csak ird le,hogy miröl van szó:)Telefonon azonnal.... Nem szeretek levelezni.....:-)

(#979) Aljas


Aljas
csendes tag

Sziasztok!

Most próbálok majd egy ilyen LBA0-s szigetet hekkelni.
Ennek a javításában a terminálon keresztül valamilyen gyors formázást kell csinálni (F3 T>m).
A kérdésem az lenne (mert ezt egyértelműen nem nagyon írták sehol), hogy ezzel kukázom az adataimat a vinyón, vagy ez csak "regenerálja" a partíció infókat?

Hess rémes árny. Szörnykép, riogató! Hess!

(#980) Falconi válasza xcel2000 (#974) üzenetére


Falconi
csendes tag

xcel200 Hello!

Sikerült megoldanod? Nekem is van egy ilyen winyóm. Külsőként használtam és lerántottm az asztalról. Tennék egy kisérletet. A lemezét átszerelném egy működőbe, ehhez keresek egy pontosan ilyent:
Seagate Barracuda 7200.11 500 Gb. st 3500320AS (8) Firmware: SD81
Köszönettel: P.Á.

(#981) udvaria válasza Aljas (#979) üzenetére


udvaria
csendes tag

Sziasztok!

Én ma hoztam vissza az élők sorába egy ilyen vinyót, ami busy hibás volt.
A végén megcsináltam a partíció regenerálást is. Hogy annak köszönhetően, vagy nem, azt nem tudom, de a rajta lévő partíciót már nem látja a windows.
Viszont a Get data back 3.0.3 simán megtalált rajta mindent, csak a lementésre legalább annyi hely kell a mostani gépemen, mint amennyi adat azon a lemezen volt, és pár órát igénybe vesz a dolog...

A bölcs férfi nem játszik bakugrást az orrszarvúval...

(#982) Aljas válasza udvaria (#981) üzenetére


Aljas
csendes tag

Közben kiderült, hogy mind1, mert nálam hardver hiba van... :(( :W

Hess rémes árny. Szörnykép, riogató! Hess!

(#983) guil válasza sonique (#950) üzenetére


guil
csendes tag

Engem érdekel. Írtam privátban.

[ Szerkesztve ]

(#984) guil válasza guil (#983) üzenetére


guil
csendes tag

Szóval csak annyi, hogy nekem most haltak meg ezek a vinyók és persze későn kapcsoltam.
A diagnózis ugyanaz, nem indul, bios nem látja.
Esetleg ha Sonique nem tud, de valaki más helyre tudja hozni?

[ Szerkesztve ]

(#985) #81556480


#81556480
törölt tag

(#986) Operátor91


Operátor91
csendes tag

Sziasztok ne haragudjatok már de szeretnék 1 nagyon nagy segítséget kérni szóval kellene nekem seagate ST3500418as/500Gb
FirmwareCC37-es hez unbricked code mert véletlen letöröltem a FW és nem találok sehol hozzá köszi előre is

A remény hal meg utóljára :D

(#987) p a s s e r


p a s s e r
őstag

sziasztok!

vettem ma egy ilyen vinyót, boltban... hazaérve vettem észre, hogy a matricán ez áll: certified repaired hdd... normális dolog ez manapság, vagy kezdjek el aggódni?

beszéljünk másról! filmekről, képekről... semmit a lényegről, csak jelenségekről...

(#988) Operátor91 válasza p a s s e r (#987) üzenetére


Operátor91
csendes tag

Szia sztem nem sok segítséget fogsz itt kapni mert nekem se válaszoltak még de szerintem a google-n nézz utána :D de am ha műkszik a winyó nézzél egy hdd sentinelt az kidob róla mindent üdv gabi :D
Am ha minden igaz az a winyó szét volt szedve azért van ráírva mert előfordulhat h mechanikailag volt javítva ha műkszik akk nincs gond ha nem akkor vidd vissza a blokk ellenében vissza kell h vegyék :D

[ Szerkesztve ]

A remény hal meg utóljára :D

(#989) p a s s e r válasza Operátor91 (#988) üzenetére


p a s s e r
őstag

aha, kösz... rendes, bolti, garis, csak éppen ezt nem nagyon tüntették fel a vásárlásnál... még nem volt időm bedurrantani...

beszéljünk másról! filmekről, képekről... semmit a lényegről, csak jelenségekről...

(#990) Operátor91 válasza p a s s e r (#989) üzenetére


Operátor91
csendes tag

Akkor mihamarabb teszteld aztán ha nem kóser akor vidd vissza kötelesek visszavenni a garilevél ellenében vagy javítani :D

A remény hal meg utóljára :D

(#991) goyo2


goyo2
csendes tag

Sziasztok

Keresek ilyen HDD elektronikát:
Seagate Barracuda ST3500620AS
Firmware verzio: HP12 (bár lehet hogy jo lesz más is)

Ha valakinek lenne egy eladó, lécci donjon egy privát üzit.

köszi

(#992) Immy


Immy
őstag

Sziasztok!

Seagate 2,5" sata csatlakozót honnan tudok szerezni?

Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html

(#993) Wirwil


Wirwil
újonc

Sziasztok!

Van nekem is egy lezárt 500G-s vinyóm. Láttam a megoldást, de nem szívesen kezdenék bele... :) Valaki elvállalná a vinyó rendbe rakását? Olyan, aki már csinált ilyet? Természetesen nem ingyen kérném...

Köszi szépen!

(#994) LeonCL


LeonCL
csendes tag

Szintén lezárta magát a Seagate Barracuda 320gb-os satás vinyóm :( Sonique, írtam privátot, ha ezt olvasod, pls nézz rá.

(#995) Wirwil


Wirwil
újonc

Közben találtam egy elég részletes (angol nyelvű) leírást:

https://sites.google.com/site/seagatefix/Home

(#996) Wirwil válasza Wirwil (#995) üzenetére


Wirwil
újonc

Az előző megoldás soros portot használ, ám van USB-s megoldás itt, ez most videó:

https://www.youtube.com/watch?v=rD0D0IG4YoU

(#997) Wirwil


Wirwil
újonc

Sziasztok! Nem volt időm beszerezni, összerakni olyan kábelt, ami meggyógyítaná a vinyómat. Ha esetleg valakinek van még ilyen eszköze és tapasztalata, és feloldaná korrekt áron a lezárt vinyómat, azt megköszönném. Aki vállalná, írjon egy privátot és válaszolok. Köszi! :R

(#998) devidmester


devidmester
újonc

Seagate Barracuda 7200.11 vagy 7200.12 vagy DiamondMax 22-23 HDD újra élesztését vállalom!!!

Részletekért kattints a linkre:

[link]

(#999) mc-4


mc-4
aktív tag

Sziasztok!
Van egy seagate barracuda 7200.11 meghajtóm ami nem indul, bios nem ismeri fel.
Szeged környékén tud valaki segíteni felélesztésben?
Köszönöm!

(#1000) devidmester válasza mc-4 (#999) üzenetére


devidmester
újonc

oké irtam privátban

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.