- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
ImI87
őstag
Közben vettem egy második számú HD103SJ-t, és használtam hozzá az ES Tool-t az Acustic Management beállításához. (köszi a linket!
)
Adódott egy kis probléma, leírom, hátha v.ki ugyanígy jár:
Kiírtam CD-re a letöltött ISO fájlt, lehúztam minden más vinyót a gépról, csak a DVD meghajtó és az állítani kívánt vinyó maradt rajta. Boot-olásnál kiválasztottam a DVD-t, boot-olt is róla, de nem tudott betölteni fájlokat, és a progi nem is indult el. Eszembe jutott, hogy a SATA vezérlő AHCI módban van, és lehet, hogy ezért nem jó.Átraktam IDE módra, és láss csodát, működött. Nem tudom, hogy csak v.mi egyedi hiba volt nálam, vagy laptól függ, de ak ES Tool-lal akar bűvészkedni az előtte rakja IDE módba a gépet!
-
ImI87
őstag
Naponta 3-4x kapcsolom be, de ez attól függ.
Persze nem az a 4mp a lényges, hanem hogy +chip, +driver, +hibalehetőség, stb....Amúgy miért van ez a "töntetés" az AHCI mód ellen? Én régóta így használom, van 1db HD103SJ, és 2db HD103UJ, és nem vettem észere semmi hátrányt.
-
-
ImI87
őstag
válasz
Pharaoh #4380 üzenetére
Köszi, ezt nem is tudtam.
Nálam AHCI módban fog menni, mert SSD is van a gépben, annak mindenképpen jobb az AHCI, és az alaplapon - tudtommal - nem lehet állítani, hogy külön-külön milyen módban menjenekj, csak egyben.
Más: Ezeknél a van még olyan, hogy Acustic Managaement beállítás ? Mert régebben volt, és emlékszem szívás volt vele, hogy HD sentinel-lel vagy HDTune-nal csak XP alatt lehetetett állítani. Ha van rajtuk, akkor gyári állapotban milyen értéken van?
-
ImI87
őstag
Hello!
Korábban már kérdeztem v.hol még érdeklődés szintjén, most viszont már tényleg aktuális a kérdés:
Samsung HD204UI vagy Wstern Digital WD20EARS?
Árban ugyanazok, gari mindkettőre 3 év, a WD-ben 64Mb cache van, a Samsung-ban 32Mb. Melyiket vegyem? hang, hőfok tekintetében melyika jobb? -
ImI87
őstag
Vannak már itt HD103SJ tulajok?
Ha már v.kinek van ilyen vinyója, az mondhatna pár tapasztalatot! köszi! -
ImI87
őstag
Na, meg is találtam, ES-Tool a neve.
Fasza, hogy van CD verzió is, nem kell őskor technikával szarakodni (floppy) -
ImI87
őstag
válasz
Core2duo6600 #2384 üzenetére
de nagyon jó, csak nincs rá szükségem, és kell a zseton másra.
nem jár garivesztéssel, ezt miért gondolod?
tudom hogy sok idő, egyszer csináltam egy 750-es Seagate-tel, 5 órába telt.....Male: hát pont ez a lényeg, hogy ne legyenek visszaállíthatók az adatok.
mert van rajta sok minden, ami TOP SECRET (a következő 5 év teljes Al-Kaida programja)
Köszi a segítséget mindkettőtöknek!
-
ImI87
őstag
Hello!
Van egy 1 terrás F1-es vinyóm, és eladás előtt meg akarom formázni mélyformázással. Régen csináltam ilyet, még úgy működik, hogy be kell bootolni DOS-ba, és ott kell v.mi progit futtatni? Vagy azóta nem talátak ki kényelmesebb megoldást?
A folyamat rövid leírását meg v.mi rogi linkjét meg tudná adni nekem v.ki?
Köszi előre is!
-
ImI87
őstag
-
ImI87
őstag
Az a mobil rack most nincs itt, de majd a jövő héten visszakapom, és akkor megpróbálom azzal is. Meg majd átviszem haverhoz, hogy az ő lapjával mi a szitu.
De emelett van egy 320as meg egy 750es Seagate, azokkal semmi gond nincs.
Egyébként 2 hónapos vinyó, 1 hónapig a rack-ben volt, és most 2 hétig nem is használtam. Lehet meghalt a semmittevésben
ImI
-
ImI87
őstag
Igen az van fent.
Mondjuk addig jó volt, 2-3 hétig nem használtam, aztán megjött a gépem, betettem abba, és most szarakodik.
És van új fejlemény is:
Leszedtem róla minden cuccot, és átraktam máshová, ez gond nélkül ment. Ezután újrapartícionáltam, és elkezdtem formázni, de menetközben eltűnt a vinyó.......
És a bios is csak akkor látja, ha kikapcsolt állapotból indul. Amikor menetközben eltűnik, és csak újraindítom, akkor már a bios sem találja meg.Most már formázni sem lehet, mert nem indul a formázás. Pár percig gondolkozik a win, majd kiírja, hogy nem tudja formázni, és ezután eltűnik a vinyó.
Mi a fene lehet ez? Ilyet még nem láttam. Vigyem vissza gariztatni? Vagy van még v.mi lehetőség?
ImI
-
ImI87
őstag
Hello!
Ilyen jelenség van a Samsung F1 1TB-os vinyómmal:
Rákötöttem az alaplapra (ASUS P5K Premium) direktbe egy 1 TB-os Samsung F1 vinyót (HD103UJ), ami eddig gond nélkül működött egy külső rackben. Olyan jelenségek vannak, hogy néha (mondjuk 5ől 1szer) bootoláskor a lap nem ismeri fel a vinyót. Ilyenkor csomót gondolkozik, a végén pedig "not detected", és tovább bootol. Ha pedig felismeri, akkor simán bejön a win, és a vinyó is látható, a rajta lévő adatok olvashtaók, és úgy néz ki minden OK. Másolni is rendes sebességgel lehet róla, de ha rá akarok tenni v.mit, akkor megcsinál pár százalékot, majd megáll, és behal az egész rendszer. Nem fagy le teljesen, de10 másodperc mire átvált egy ablakot, stb.........
Átdugtam már más sata csatiba, cseréltem kábelt, megnéztem a bios beállításokat is, de folyton előjön ugyanez a dolog.
Szerintetek a vinyó lehet szar, vagy a lappal lehet gáz? (Anno voltak problémák ennek a lapnak a vinyókezelésével, de az újabb biosokkal a hiba már nem jelntkezett.)
Ja, és biztos nem a sata1-re átállítás lehet a gond, mivela lap tudja a sata2-t.
És külön SATA kártyát nem akrok venni !Aki esetleg tud erre megoldást, az légyszi adjon tanácsot !
Köszi
ImI
-
ImI87
őstag
Hello!
Bocs, hogy ide is beteszem, már írtam a "3,5" külső rack topic"-ba is, de hátha a Samsung specifikus a kérdés........
Van egy 1TB-os Samsung vinyóm, meg egy Cooler Master X Craft 360 külső rack-em.
E-sata-n keresztül használom (ideiglenesen) egy ASUS P5B alaplappal.
Ha a gépindítás előtt bekapcsolom a rack-et, akkor bootolásnál a J-Micron vezérlő felismeri a vinyót, és betöltéskor a Win XP is látja, és tökéletesen működik.Olyan problémám van, hogy elvileg az e-sata -val működni kéne a hotswap-nak, de ha kikapcsolom a rack-et, akkor már csak egy teljes restart után tudom újra használni. Hiába kapcsolom be újra menet közben, ilyenkor már nem ismeri fel az XP.
Van erre valami megoldás? (Vagy ez ilyen, és nincs mit tenni?)
Azért lenne fontos, mert ha épp nem használom ezt a vinyót, akkor ne pörögjön meg ne melegedjen fölöslegesen szerencsétlen. Gondolom USB-n keresztül simán működne, de az sokkla lassabb, és ha már van e-sata, akkor szívesebben használnám így.
Köszi
ImI
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 1 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- Samsung, WD, Micron 2TB Gen4 NVMe SSD!
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- BESZÁMÍTÁS! MSI B350 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest