- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
rudeee
senior tag
Az egyik ismerősömnek van egy 20GB-os Maxtor winyója ami igencsak lestrapált állapotban van ahogy ránéztem a HD Sentinellel.
A program 8%-os kondíciót mutat, a hőmérséklete 38-42fok között változik. Teljesítmény 100%.
A SMART elemzést kicsit átnézve első alkalommal: Reallocated Sector Count bejegyzés: 76
Current Pending Sector Count: 76
Második alkalommal pár nap múlva: 46
Current Pending Sector Count: 46
Ez hogy lehetséges
A kondíció továbbra is 8%-os maradt.
A többi SMART értéket nem néztem még át, de valószínű, hogy máshol is komoly problémák lehetnek, hiszen az a 8% nem véletlenül jött ki.
Az lenne még a kérdésem, hogy egy ilyen mértékben sérült winyó esetében történhet-e olyan dolog, hogy az internet emiatt megszakad?
Hogy miért gondolom ezt:
A gép lassúsága és töredezettsége miatt újratelepítettem az XP-t, az összes drivert és felhasználói programot (beleértve a tűzfalat, kémprogram keresőt és a vírusírtót) felraktam, internetet beállítottam, de bizonyos időközönként (10-20perc) a net megszakad.
(A lap ASUS A7N8X-NForce2-S chipsetes.)
Arra gondoltam, hogy a winyó ilyen mértékű károsodása az XP olyan részén lehetséges, ami lemezhiba miatt sérült lenne és ezért instabil az XP hálózatért felelős szolgáltatása(Lehet hogy hülyeség, de elképzelhetőnek tűnik számomra.)
Azért is furcsa, mert a telepítés előtt az internet nem szakadt meg, nem voltak problémák. Szolgáltatói probléma emiatt ki van zárva, főleg, hogy a jelenség néhány napja változatlan (a telepítés óta).
A sebességet a vga nagymértékben visszafogja/ta (SiS 4MB), ezért most rakok majd bele egy GF2 Ti 64MB DDR-es kártyát. A winyó cseréje is be fog következni, csak egynlőre arra nincsen keret.
Mivel a net mostanáig jól működött, ezért a jelenség furcsa számomra.
Tudtommal az ADSL modem meghibásodása okozhat időben elszórt szakadásokat, amit más tapasztalata is alátámaszt. A modem cseréje megoldotta a dolgot. Ez esetben viszont nemhinném, hogy a telepítést követően romlott volna el a modem.
Mivel szoftveres problémára is gondolok, ezért újra fogom telepíteni az XP-t, hogy ezt kizárjam.
Amikor működik a net akkor maximális sávszélességgel tud jönni az adat, nincsen fennakadás az átvitelben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Automata kávégépek
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Windows 11
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Raspberry Pi
- Milyen házat vegyek?
- Futás, futópályák
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- További aktív témák...
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest