- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke farmerzsebe
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- 1 Kis segítséget kérnék :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot I. (az alapok)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz Luck Dragon #23 üzenetére
Örülök,hogy nem tér el. A hozzáadott kártyaolvasó adapter milyen specifikációval rendelkezik? USB 3.0 vagy 3.x?
Szerk:
[ Szerkesztve ]
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
-
válasz Luck Dragon #21 üzenetére
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
-
válasz Luck Dragon #19 üzenetére
Köszi
Miben különbözik a másiktól? Illetve mi a másik típuskódja?be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Látom a tiéd a korai kiadás , persze ezzel semmi baj sincs. Használd egészséggel.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Geri Bátyó
addikt
válasz Hieronymus #17 üzenetére
A streamet nem hasonlítanám a fizikai adathordozóhoz, de a legtöbb 4K stream annyira agyon van tömörítve, hogy egy tisztességes FHD-hez képest nem látni különbséget. 4K-s monitorom van, szoktam ezzel játszani és 70%-ban nem érdemes a 4K felbontást választani.
Azzal egyetértek, hogy mindent a maga helyén kell kezelni. Csak sajnos a telefonok fotós képességeit pont nem kezelik a helyén. A hiperszuper 100 megapixeles csúcsoptikás egymilliós telefont a közel 20 éves 12 megapixeles DSLR-em a porba gyalázza, pedig még komoly optikám sincs hozzá.
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
válasz GoodSpeed #15 üzenetére
Ne viccelj.
A videó rögzítés, gyakorlatilag blokk írás. Ez terheli legkevésbé a cellákat.A telefonban lévő cellák kezelése hasonló az SSD-hez.
A memória kártyák megtartották a legfeljebb kizárják a használatból a belassuló cellákat. De ez nem segít, ha mindig ugyan arra részre történik az írás.
Amúgy a 4K videóban alkalmazott h.265 kódolás fejlettebb min a FullHD esetében alkalmazott h.264. Helytakarékosabb.
#16 Geri Bátyó
Ez pont olyan mintha ezt mondanád. A 4K streameknek konkrétan semmi értelme, mert a Blu-ray lemezek sokkal jobb minőségűek.Mindent a maga orientációjában érdemes kezelni.
Nem akarok magammal hurcolni telefont, fényképezőgépet, zenelejátszót, iránytűt, ...
A telefon nyilván valóan kompromisszumot jelent.A technológia fejlődése rejtett meglepetéseket tartalmaz.
Ha a telefon HDR felvételre volt állítva és nem HDR képes megjelenítőn nézted a felvételt, akkor elmaradt a WOW élmény. Sőt dinamikátlan vacak tűnik a kép.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Geri Bátyó
addikt
válasz GoodSpeed #15 üzenetére
OK! Mindig elfelejtem, hogy én máshogy állok a telefonokhoz, mint a legtöbben. Konkrétan semmi értelme 4K videónak ezekkel a játék optikákkal. Pár éve egy barátom akkori legújabb Samu telefonját néztük össze az én vénségemmel és a 2006-os alsókategóriás DSLR-el. Tippelhetsz a sorrendre.
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
válasz Geri Bátyó #13 üzenetére
Mert ha videózól 4K-ban akkor nagy méretű fájlokat írsz, és ha nem cserélgeted évente a készüléket akkor ott már okozhat gondokat a tárhely elhasználódása. MicroSD-nél is, de az ugye nem 200K hanem 25K.
-
Pikari
addikt
Én tudok lényegi tapasztalatot mondani, az olcsó SD kártyák, mikro SD kártyák, pendrájvok megdöglenek, ha pár százszor teleírod őket - vagy ha folyamatosan ugyanazokat a szektorokat kalapálja valami (mivel az olcsó modellekben szar a wear levelling) akkor néhány hónap után. Magyarán, pc-ben használva, ha linuxot futtatsz a pendrájvodról 24/7 úgy, hogy böngészel róla, stb, akkor az pár hónap után ki fogja nyírni.
Hogy ez mobiltelefonos, tabletes felhasználás esetén mennyire releváns? Nem túlzottan.
Azonban a régi 10+ év fölötti tableteknek, telefonoknak a flash memóriája, ha rendszeresen használva van (pl valaki minden nap játszik, vagy böngészik rajtuk mind a mai napig) mára sok esetben elkezdett széthullani és degradálódni, pl pár havonta eltűnik róla az OS és újra kell telepíteni.
Természetesen ez nem általános jelenség, sok függ a felhasználói szokásoktól, és a flash memória/pendrájv/sd kártya/stb chipjétől is.
Nyilván segíthet ezen az, ha az írás egy része a memóriakártyát terheli a belső flash helyett, azonban ezzel csak a szekvenciális írás kerül át a memóriakártyákra, a random írás (pl a böngésző, különféle chat programok, stb random írkálása) marad a belső tárhelyen. És ami igazán öli a flasht, az a random írás, nem a szekvenciális írás. Szóval én azt mondanám, hogy talán egy 30%-al megnöveli a készülék élettartamát.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
ledgeri
nagyúr
válasz GoodSpeed #11 üzenetére
Kb stabil házban főgerendát alátámasztani seprűnyéllel... Technikailag működik.
A tárhelyméret-alapú érvelésnak van értelme, a tárhelyhasználódás-alapúnak még nem látszik, hogy lenne.// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
válasz Geri Bátyó #10 üzenetére
Nem, félreértés van. A belső tárhely jobban bírja a strapát, de a microSD-vel tehermentesíthető és a microSD sokkal olcsóbb,sokkal könnyebben cserélhető.
-
Geri Bátyó
addikt
Érdekes, hogy szerinted a belső tárhely kevésbé strapabíró, mint egy micro SD. Nekem a jelenlegi telefonom egy Note 8 (ja, van vagy 7 éves), de az S2 is itt van még és hibátlan. Menet közben 3-4 SD/micro SD elszállt, pedig vagy SanDisc, vagy Samsung. Sógor ragaszkodik a Kingstonhoz, de neki 1-2 évente elszáll egy kártya.
-
ledgeri
nagyúr
A gyártó által említgetett paraméterekkel tisztában vagyok, csak hogy ha a mondandód, hogy "jó óvni a telefont, veszek SD kártyát, így a tárhely kevésbé használódik", és mellette van, hogy "kibír egy két készüléket az SD-kártya mert hosszú a gari", de lényegi tapasztalati, vagy méréses alátámasztót (specifikusan mobilról) nem mutatsz ( azért is mertem rákérdezni, mert külön kiemelted, gondoltam hárha láttál valami specifikusat), és általában az SD kártya a pendtive felett, de egy PC SSD alatt van átlagminőségben, a telefontárhelyek meg szerintem SSD szint, hacsak nem jobb, akkor nem érzem, hogy a második bekezdésed megalapozott.
Az SDkártya kódolást teljesen kifelejtettem! (Bár ha csak az adott telefon nyitja, akkor az sem a legoptimálisabb)
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Oké, szeretet és béke! ☮️ 🤩
-
Selyemke milyen látni,hogy 25K-ért 4x annyi tárhelyet ad a Samsung miközben az S24FE-dben csak 128 GB van, és nem bővíthető?😂
Extramegagigaölelés.🤩
S24FE-d = 128 GB
A54-em = 768 GB.
Ha meg erő is kell, akkor:
POCO X6 PRO 5G 12/512GB MediaTek Dimensity 8300 Ultrával.😂[ Szerkesztve ]
-
fogselyem
senior tag
Houhi-Gassen (放屁合戦) harcos. Sziasztok! Sanyi meghalt puszi!!!
-
Parancsok, A termék oldalán is fel van tüntetve:
Ahogyan minden Flash alapú termék esetében, eltérő mértékben de megvan határozva,hogy az adott technológiával gyártott tárhely mennyi írást képes elviselni. SSD-knél TBW értékben. Samsungnál az Evo olcsóbb vonal kevesebbet mint a Pro, ezért is vettem MicroSD-ből is Pro-t.
Ami a szervizes aggodalmadat illeti: nekem semmi olyan nem lesz rajta,amit ne láthatna a szervizes. Utazás alatt készült tájképek, technológiai videók, repülők, helikopterek idővel esetleg a telefon tárhelyét kihízó applikációk, ja de várj! Nálam titkosítva van Samsung telefonomban, ha kiveszem belőle semmi sem látható:
A telefonban még a KNOX is védi.
-
ledgeri
nagyúr
Hát átolvasva a relevanciája az én kérdésemre kb 0, és google keresés top 3 találatának érződik.
Másik kérdés, hogy mondjuk 3-6 év múlva ha teleírva úgy makkan meg egy SD-kártya, hogy írhatatlan lesz, de olvasható (szóval van rajta dolgod, de nem tudod törölni), akkor azt megéri-e visszaküldeni gariztatni, át a rendszeren, sok-sok kézen, akár szemen. (Jártam már így, nálam a kártya maradt...)[ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
How much of my phone's storage will degrade : r/DataHoarder
Lifespan of internal memory in Android devices | XDA Forums
All About The Internal Storage of SmartPhones - MyPhonTechbe quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
ledgeri
nagyúr
Van bármilyen forrásod a telefonok belső tárhelyét, az említett "túlírás" miatt létrejövő, ezt érintő problémák említésére?
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciós! PC , i7 10700 , RTX 3060 Ti , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- Samsung Galaxy S24 +512GB, fekete 2027/02/28-ig garanciális
- iPhone 16 Pro Max 256gb, független,bontatlan
- Apple iPad Mini 7, Blue, 128Gb., Wifi, új, 2 év garival + Pencil 2, karcmentes
- Lenovo ThinkPad P51,15.6",FHD,i7-7700HQ,24GB DDR4,512GB SSD,M12000 4GB VGA,WIN10