Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Samsung notebook topic

Hozzászólások

(#2251) overland


overland
aktív tag

sziasztok,
np530u4 sorozathoz melyik touchpad drivert kellene használnom w7-nél?
a legújabb synaptics-nál nem megy a scroll...
az elan-nál szintén

unatkozó okoskodó okostojások kíméljenek!!

(#2252) metalbambi


metalbambi
tag

Sziasztok! nekem 1 np350e7c laposom van, 3630qm, 8gb, 7670m...
az a hiba jelenségem hogy a legútobi frissítés (vga driver) után, elbaszottúl gyenge lett benne a kártya. esetlge nem vált át automatikusan hd4000ről? visszatelepítettem 1 előzőt, ismét visszakapta a hiányzó pluszt. a samsung driver updateben már nem bízom, nem hiszek neki :D ti honnan szoktok drivert szedni? (eredeti amd drivert frissítettem, abból adodott a hiba)

Furcsa, hogy az emberek meglepődnek rajta, ha ugyanolyan stílusban válaszolok, mint ahogy ők írnak :U

(#2253) PHenis válasza PHenis (#2232) üzenetére


PHenis
senior tag

Sziasztok,
visszakaptam a gépet Kedden. Kicserélték a ventit, a morgás megszűnt. Nem lett karcos vagy maszatos, egy hét alatt vissza is hozta a futár ugyanúgy normálisan becsomagolva az eredeti dobozba ahogy elvitte, így elégedett vagyok. Azóta felhívtak, hogy mi a véleményem a szolgáltatásról, mondtam hogy elégedett vagyok.
Csak a tapasztalatomat osztottam meg.

[ Szerkesztve ]

(#2254) Bobrooney válasza PHenis (#2253) üzenetére


Bobrooney
senior tag

Örülök, hogy jó lett! És köszi, hogy megosztottad a tapasztalatot (jól esik végre jót is hallani). :R

(#2255) Mikisys válasza metalbambi (#2252) üzenetére


Mikisys
őstag

Én nem frissítek semmit a gépemen, pedig már két éves elmúlt.
Nem töltök le semmilyen újabb drivert, miegyebet, "update-et" sem végzek semmin, prímán működik.
Bármilyen új, frissítésnek látszó és erősködő cuccot azonnal letiltok, nem hagyom letöltődni, mert nincs rá szükségem. Majd egyébként is Én döntöm el, hogy mit telepítek, frissítek, tehát minden automatikus frissítés letiltva.
Szeretném minél tovább hibamentesen használni a gépemet, ezért neked és a többieknek is ezt javaslom.

Üdv!

(#2256) sestertius


sestertius
őstag

Üdv! Tudtok ajánlani valami helyet, ahol érdemes csináltatnom a Samsung laptopot? 7-es széria, igazából csak a billentyű gombok megvilágításának kontakt hibájáról volna szó, minden más oké... csak nem akarom "bizonytalan" kezekbe adni! Köszönet!

Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...

(#2257) Sapis


Sapis
csendes tag

Sziasztok Fórumozók!

Láttam sokaknak probléma volt a laptopra előretelepített Windows serial kinyerése... ez ügyben én most úgy érzem hogy megvan a megoldás.. AIDA 64..azon belül is a Szoftver->Licenszek :))
Remélem tudtam segíteni nektek. :Y :R
Próba verzióval nem mükődik...... :O :((( :( :U :U

[ Szerkesztve ]

ASUS Z97-A, finally i7-4790K, HyperX Fury 1866 (4x4Gb), ASUS Cerberus GTX 1070Ti, Samsung 840 EVO 250Gb SSD Samsung 870 EVO 500Gb, WD Blue 1Tb HDD // Origin: iDoooZ " The Only Easy Day Was Yesterday " :)

(#2258) amdathlonxp válasza BSHIR (#2213) üzenetére


amdathlonxp
aktív tag

Vedd meg az ebayen és cseréld ki otthon nem nehéz,vagy kérj meg valakit,,,,,18e az nagyon sok szerintem érte...

Whatsapp on keresetek légyszi!! +4915175260023

(#2259) yamahafan


yamahafan
csendes tag

Hello!
Vki próbálta már az új catalystot(13.12 whql)? tegnap jelent meg és whql szóval probléma mentesnek kéne lennie.

(#2260) online1986 válasza yamahafan (#2259) üzenetére


online1986
tag

Igen én próbáltam Ati 8750M és mükszik :)

(#2261) yamahafan válasza online1986 (#2260) üzenetére


yamahafan
csendes tag

Hello! Du-tán felettem én is. Rendben van minden. Nincsenek azok a hibák amik bétáknál volt. Ja és szintén 8750M-ről van szó.

[ Szerkesztve ]

(#2262) gooool


gooool
őstag

Sziasztok!

Ma jött meg az új notim (adatlapon pontos leírás), be is laktam, drivereket, amik fontosak voltak felraktam, de a HD7670M-et nem tudom működésre bírni...
Az integrált Intel HD4000 megy, de ez az Eszközkezelőben felkiáltójeles, nem indítható státuszban van, és semmilyen Catalyst drivert nem tudok telepíteni, hogy az észlelje...
Mit lehetne tenni?

Köszi a segítséget! :R

Üdv, Balázs

(#2263) lsc válasza gooool (#2262) üzenetére


lsc
nagyúr

Egybeintegrált catalyst kell, olyan amiben benne van az intel driver is.
Itt [link] a win7 64 bites biztosan olyan, régi de újabbat nem tudok.

[ Szerkesztve ]

Az élet kegyetlen .

(#2264) gooool válasza lsc (#2263) üzenetére


gooool
őstag

Köszönöm! :R

Üdv, Balázs

(#2265) krisi047


krisi047
aktív tag

Sziasztok! Van egy Samsung NP-RV509-A01HU típusú notebookom, és szeretném használni a Windows 8.1 x64-et. Rendben fel is települt, de a benne lévő Broadcom wifi nem igazán akar működni. Ha csatlakozik is valamelyik hálózathoz, internetelérés nincs. Több géppel is teszteltem, a wifi jól működik azzal nem lehet gond, mert más wifihálózatokkal is ugyanezt csinálja. Sajnos a Samsung oldalán található Win7 X64 driver nem hajlandó feltelepülni, valamilyen semmiértelmekrix-krax hibaüzenettel leáll. Esetleg valakinek van ötlete a problémára? Köszi!

(#2266) n42


n42
tag

Sziasztok, volna egy Samsung notim, amiben ki szeretném cserélni a vinyót, de nem tudom kinyitni az aljáát, sajnos csak ezt a rossz képet tudtam készíteni, tudnátok segíteni, hogy miként kell kinyitni, egyszerűen nem érzem. Három ilyen kis billentyű van, ez a középső, van még a két szélén is.

(#2267) kenyerpirito


kenyerpirito
csendes tag

Sziasztok!

Egy samsung np350v5c s01(az i7es verzió) gépem van kb. 1 éve. Mostanában kisebb gondokkal küszködök, az első az hogy a tesztek alapján amiket néztem, minden játékban több fpsemnek kéne lennie mint amennyi van. Jelenleg legtöbbet World of Warcraft-al játszok, sajnos a számomra élvezhető minimum fix 35-40 fps-t már csak fair grafikán hozza a gép, régen ez nagyjából high körüli beállításokon ment. Call of Duty 2 Multiplayerrel is játszok, itt mondhatni többé-kevésbé fixen a 125ös fpst hozza, de rendszeresen alá is ugrál, minimum grafikán, dx7-tel. A következőket tapasztaltam (elnézést a konyhanyelvért, nem vagyok hozzáértő): a tálcán, ha jobb klikkel rámegyek a catalyst ikonra akkor ahol a videókártyát kéne kiírnia ott csak az intel HD Graphics 4000-es kártyát mutatja, és annak tudom a beállításait megadni. Egyik ismerősöm szerint a CCleaner az aktuálisan futó videókártyát mutatja a számítógép specifikációk között, akár csak a CCleaner, akár valamilyen játék fut, ott is a HD Graphics 4000-es kártyát írja csak. Most raktam fel a legújabb amd drivert (csak betát tudtam letölteni: [ezt]), de semmilyen változást nem tapasztaltam. Játék közben a gép fűt mint az állat, nyáron rengetegszer annyira melegedett a processzor, hogy kikapcsolt (elvileg 105 fokos lehet maximum, legalábbis a program amivel figyeltem a hőmérsékletét ezt írta, és el is érte rendszeresen), de egy hete lanpartyn ugyan ez történt, ahol nem volt meleg a szobában. Ezért szeretném a segítségeteket kérni, hátha tud valaki valami megoldást. Előre is köszönöm!

kenyerpirito

(#2268) kenyerpirito válasza kenyerpirito (#2267) üzenetére


kenyerpirito
csendes tag

Épp az imént kapcsolt ki megint a gép, letöltöttem a speedfan programot ahol a cpu hőmérséklete 60fok körüli volt, a sor elején lángokat mutatott, a GPU pedig 0 fokos, amiből én arra következtetek, hogy be sem volt kapcsolva. Remélem tudtok valami megoldást! Köszönöm

(#2269) Sapis


Sapis
csendes tag

Visszatérve a Windows 8 aktiváláshoz, hisz én is beleszaladtam annak ellenér, hogy a serialt kinyertem a windowsból. Most a megoldás mindenkinek akinek aktiválatlan mert háttértárat cserélt, hogy:

[link]

telefonos aktiválás..kb 7perc volt az egész és teljes siker :)

ASUS Z97-A, finally i7-4790K, HyperX Fury 1866 (4x4Gb), ASUS Cerberus GTX 1070Ti, Samsung 840 EVO 250Gb SSD Samsung 870 EVO 500Gb, WD Blue 1Tb HDD // Origin: iDoooZ " The Only Easy Day Was Yesterday " :)

(#2270) DeltaPower válasza kenyerpirito (#2268) üzenetére


DeltaPower
őstag

Az általad leírtak alapján elsőnek nem ártana kitakarítani a hűtést, ha 1 év után kezdte el ezt a melegedést, akkor teli lehet porral. Ha a speedfan 0 fokosnak írja a vga-t, az valószínűleg azt jelenti, hogy nem ismerte fel rendesen a videókártyát, még üresjáratban is mutatnia kellene egy értelmes hőfokot (20-30-40 fok, amennyi a gép belsejében épp van).

"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser

(#2271) kenyerpirito válasza DeltaPower (#2270) üzenetére


kenyerpirito
csendes tag

köszönöm válaszodat!

régebben is melegedett, viszont mostanában lett nagyon rossz a teljesítmény. tegnap lefuttattam ezt a samsungos firmware frissítést amit itt szokott ajánlgatni, azóta minden windows indulásnál kihoz valami microsoftos rendszergazdai jogosultságos kérelmet 3szor, illetve nem tudok HD videót nézni sehol sem. nem játssza le az mkv-t a bsplayer illetve vlc sem, se a youtube (a progik el se indulnak, a youtube megakad, hang van, nem is akad de kép az nincs). mivel még garanciás, ezért nem nagyon szeretném nyitogatni, mert amilyen szerencsém van az ilyen dolgokkal, első mozdulattal eltörök/eltépek valamit. az a baj, hogy újratenni se tudom a windowst valószínűleg, mert elromlott az optikai meghajtó pont karácsony előtt, és eredeti CD van amin nincs kulcs. láttam itt korábban írtak róla hogyan lehet kinyerni a serialt, de nem tudom miként kezdjek neki utána a telepítésnek mert ilyen recovery solution van a gépen amúgy. esetleg nem tudtok valamit amit kipróbálhatnék anélkül hogy egyből vissza kelljen vigyem a gépet a szervízbe? amúgy is vissza fogom vinni, de csak januárban. köszönöm a segítséget előre is

keyerpirito

(#2272) kenyerpirito válasza kenyerpirito (#2271) üzenetére


kenyerpirito
csendes tag

ui.: bármilyen programot elindítok amihez kéne videókártya az program működése hibaüzenettel leáll.

(#2273) DeltaPower válasza kenyerpirito (#2272) üzenetére


DeltaPower
őstag

Ha a korábban linkelt módszerrel ki tudod nyerni a serialt, akkor megpróbálhatod pl. pendriveról telepíteni a windowst (feltéve ugye ha van pendrive :) ), vagy a recoveryt 1:1-ben átmásolod pendrivera és arról bootolsz.

Egyébként ha nem vagy túl messze a hivatalos szerviztől, és tudod nélkülözni egy ideig a gépet, akkor beviheted takarításra. Általában nem nagy összegért megcsinálják, és jobb mintha te állnál neki szétszedni, a gép épségét és a garanciát kockáztatva.

"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser

(#2274) kenyerpirito válasza DeltaPower (#2273) üzenetére


kenyerpirito
csendes tag

szia!

végül azt a módszert választottam, hogy recovery solutionnel újrahúztam a gépet. minden faszán működik kivéve a videókártya. eszközkezelőben ezt a hibát írja a kártyára: A Windows leállította az eszközt, mert az problémákat jelzett. (Kód: 43). az újrahúzással eljutottam odáig, hogy lejátssza a hd videót youtube-on viszont nagyon kevés fps-el. amd drivert felraktam az sem ismeri fel a kártyát, most már a hd graphics 4000et sem. el fogom vinni szervízbe, mert elég gáz ez a helyzet, csak nem sok kedvem van hozzá mivel nap mint nap használom és legutóbb is több mint 2 hétig volt bent.

(#2275) kukacmolnar


kukacmolnar
csendes tag

Akiknek esetleg problémájuk lenne win 8.1 alatt a catalyst-el azoknak idéznék a samsungtól:

"Arról szeretnénk tájékoztatni Önt, hogy az AMD és a Microsoft még dolgozik a kompatibilis, stabil illesztőprogramok kifejlesztésén, a folyamat béta fázisban van, azonban természetesen hamarosan érkezni fog a megfelelő illesztőprogram.

Nagyon sajnáljuk a kellemetlenséget, tudunk a frissítés után jelentkező rendellenességekről, amelyeket az okoz, hogy a frissítés némileg idő előtt vált elérhetővé.

Biztosíthatjuk róla, hogy amint a kompatibilis illesztőprogramok elérhetővé válnak, megoldódik a jelenség, és ezt követően már megfelelően lesz lehetőség használni a videókártyát."

(#2276) kenyerpirito válasza kukacmolnar (#2275) üzenetére


kenyerpirito
csendes tag

köszönöm szépen a válaszod, viszont nekem win7em van. továbbra sem sikerült megoldanom a problémát sajnos

(#2277) lsc válasza kenyerpirito (#2267) üzenetére


lsc
nagyúr

Ezt [link] a drivert próbáltad ? Frissebbet nem tudok.

Az élet kegyetlen .

(#2278) kenyerpirito válasza lsc (#2277) üzenetére


kenyerpirito
csendes tag

igen próbáltam ezt is, most is gondolkoztam rajta, hogy felteszem, csak úgy szeretném hogy akkor letörlök minden előző drivert, viszont ha vezérlőpult/programok eltávolítása-ban rámegyek az egyetlen AMD catalyst módosítására és ott rámegyek hogy mindent szedjen le akkor kiírja hogy chipsetet meg minden szart leszed ami AMD. most nem tudom hogy ez valami mást érint-e a géppel kapcsolatban ezért félve tenném meg. de ha szerinted leszedem és nem lesz gond akkor megcsinálom, max mégegyszer nyomok egy restore-t. köszönöm a válaszodat és hogy elküldted a drivert! üdv kenyerpirito

(#2279) lsc válasza kenyerpirito (#2278) üzenetére


lsc
nagyúr

Nyugodtan engedheted, intel csipes a géped.

Az élet kegyetlen .

(#2280) Mikisys


Mikisys
őstag

Kellemes Karácsonyt Mindenkinek!

Üdv!

(#2281) mihu91


mihu91
csendes tag

Üdv!

Van egy Samsung Atív Book 2 NP270E5E-X01HU intel i-5 3230m 2.6-3-2Ghz-es turbo boost procival.
Problémám: Eredeti a win8-am és lefrissített 8.1-re...amióta ez megtörtént azóta a processzor csak 1.2Ghz-en hajlandó futni, mindegyik sémában hiába van 100%-ra állítva a processzor akkor is marad a 12x100...
Biosban nincs semmi állítási lehetőség, hogy esetleg a speedstepet állítsam csak egy turbo controller van de azon belül is hogy: Enable/Disabel. :W
Valami ötlet hogyan tudnám visszaállítani, hogy rendesen menjen ? Gondoltam hogy esetleg szedek le hozzá drivereket de azokat sem találok sehol...a samsung oldalán is csak win7-hez vannak fent driverek.
Valaki segítsen mert így egy kalap ****t sem ér a laptop :O

A Vas ereje legyen veletek!

(#2282) mihu91


mihu91
csendes tag

Itt van pár Aidás kép...

1[link]

2

[ Szerkesztve ]

A Vas ereje legyen veletek!

(#2283) lsc válasza mihu91 (#2282) üzenetére


lsc
nagyúr

Hasonló nálam akkor volt amikor valamelyik samsung szoftverben csendes módra lett állítva a venti, akkor a proci csak alapjáraton ment.

Az élet kegyetlen .

(#2284) kenyerpirito


kenyerpirito
csendes tag

sziasztok!

megoldódott a problémám. újrahúztam a gépet a recovery solutionnal és erről az oldalról szedtem le a gpu drivert: [link]. Csak ajánlani tudom az oldalt, nem csak az én gépemhez vannak fent driverek.

üdv
kenyerpirito

(#2285) lsc válasza kenyerpirito (#2284) üzenetére


lsc
nagyúr

Az ugyanaz a driver mint amit linkeltem a hivatalos samsung oldalon.

Az élet kegyetlen .

(#2286) mihu91 válasza lsc (#2283) üzenetére


mihu91
csendes tag

Megtudod nekem mondani, hogy melyik volt az vagy, hogy milyet kéne keressek ?

A Vas ereje legyen veletek!

(#2287) kenyerpirito válasza lsc (#2285) üzenetére


kenyerpirito
csendes tag

szerintem nem ugyan az mert ez kicsomagolva 900mb, és miután elsőre újrahúztam a gépet rögtön azzal próbálkoztam először és akkor sem ismerte fel a videókártyát. attól függetlenül azzal is működnie kellett volna amit linkeltél csak nem értem hogy miért nem ment-.-

(#2288) lsc válasza kenyerpirito (#2287) üzenetére


lsc
nagyúr

A neve ugyanaz, az is 3000-es, akkor gondolom a tartalom is ugyanaz.

Mod mihu91: Azt hiszem az easy settings az, ott van olyan hogy csendes mód, azt kell áttenni.

Az élet kegyetlen .

(#2289) metalbambi


metalbambi
tag

Gyakorlatilag akkor még a 8.1es winfoshoz várhatok a rendesen működő ati frissítésre? és eleve mi az már hogy alig van fent adat a neten a gépemről? :D np350e7c...

Furcsa, hogy az emberek meglepődnek rajta, ha ugyanolyan stílusban válaszolok, mint ahogy ők írnak :U

(#2290) janston


janston
aktív tag

Sziasztok!
NP-370R5 notihoz kellene nekem Intel (és, vagy) AMD 8750 driver. Amit az SWUpdate-el szed le az régi, amit az intel/AMD oldaláról töltök le, azzal pedig nem kompatibilis valamiért...A problémám, hogy még mindig nem tudtam működésre bírni a fényerőállítást Windows 7 alatt. Illetve valahogy működni látszik (ha hálózatba van dugva, mikor bekapcsolom, akkor maxon van, ha akksiról megy, akkor minimumon..). Szóval ez így elég felháborító. Az intel HD driver 2012-es, azért gondolom, hogy segíthetne.
Köszi!

(#2291) G3R!94 válasza janston (#2290) üzenetére


G3R!94
aktív tag

Hello!

Hasonló gondokkal küzdöttünk mi is, csak windows 8 alatt. A legjobb megoldás amit találtam az eggyel régebbi beta driver.(a linken a mobility-set szedd le értelemszerűen). Valamiért a WHQL-es driverek és a legújabb beta driver(13.11) nem ismerik fel a GPU-t. Inteles kártyához meg a win8 által felrakott megy.
A samsungos "Settings" progit még érdemes felrakni.

(#2292) janston válasza G3R!94 (#2291) üzenetére


janston
aktív tag

Köszi!
Úgy tűnik az Intel driver lesz a ludas, amit leszed nekem a win update (2012.12.12-es) azzal nem működik, az intel oldaláról nem tudok leszedni működő verziót. Esetleg ötlet?

(#2293) online1986 válasza janston (#2292) üzenetére


online1986
tag

Sziasztok valaki már érdeklődőt a samsung-nál mi a helyzett a driverekel WIndows 8.1-ra.
Intel HD 4000 +ATI8750 stb..
Nagyon nem csinálnak semmit ez ügybe?
Nincs egy éves a gépem (NP370) de támogatás nem sok :(

(#2294) online1986 válasza online1986 (#2293) üzenetére


online1986
tag

És egy kis Pozitívum Tegnap cseréltem WIFI kártyát a gépbe NP370R5V . Ez volt benne Qualcomm Atheros!
Erre cseréltem le Intel® Centrino® Advanced-N + WiMAX 6250 DEll márkát ír az Aida a kártyára.
Teljesen jól működik .
Aki esetleg cserélne benne kártyát dell márkájú müködik !

(#2295) se4ever2


se4ever2
aktív tag

Sziasztok!
A közeljövőben szeretnék beruházni egy 13,3'-as Ativ Book 5-re. Ha van itt olyan, akinek ilyen gép van a tulajdonában, megosztaná velem az általános véleményét? :) Érdekelne az általános minőség, és például az előretelepített W8 sebessége (olvastam pár helyen hogy tele van szemetelve és lassú.. ez igaz?)
Köszönöm előre is! :R

(#2296) cse978_1


cse978_1
csendes tag

Sziasztok,

A következő lenne a feladatom:

Noti: Samsung NP530 amiben egy 500Gb-os HDD van. (500 GB S-ATAII Slim merevlemez (5400 RPM))
SSD: Samsung Series 840 EVO laptop kit SSD 250GB

A feladat lenne a HDD-t kicserélni az SSD-re és teljes adat migrálás az SSD-re. C:\ és rejtett rendszerpartíció is.

Kérdések:
- úgye jól tudom a Win OS az alaplapba a bios-ba van aktiválás oldalon beleégetve vagyis simán tudom az eszközöket cserélni?
- a futo Win 8.1-re tudok vmi szoftvert rátenni ami elvégzi a teljes ismétlen teljes HDD adat átmásolást?
(elég lesz a 250-es SSD)

Köszi a segítséget.

(#2297) szaboi6512 válasza cse978_1 (#2296) üzenetére


szaboi6512
őstag

https://relnet.hu/hu/termekek/acronis-true-image-2014-0?gclid=COCt89_c2rsCFQlb3godxmUAmg

[ Szerkesztve ]

ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"

(#2298) kecsusz


kecsusz
csendes tag

Sziasztok!

Boldog Új Évet Mindenkinek!

Volna egy kérdésem.
Szeretném felturbózni a laptopomat 128 gb-os ssd-vel.
A paraméterei a gépnek:
Samsung NP300e5a-a02hu
Dual core 1,5 ghz,3gb ram.
Szerintetek kell-e bele sata3-as,vagy elég a sata2-es ssd is?
Melyik lenne hozzá a legmegfelelőbb?
Feleslegesen nem akarok többet kiadni egy sata3-asért,ha gépem nem tudja lekezelni a gyorsabb ssd-t.

Köszönöm előre is a válaszokat.

(#2299) Bobrooney válasza kecsusz (#2298) üzenetére


Bobrooney
senior tag

Ahogy én néztem a Sata2-s jóval drágább mint a Sata3...

(#2300) mr.tamasbiro


mr.tamasbiro
őstag

Egy hülye kérdés.Samsung ativ 2 notebookon hol kapcsolom be a kameráját?
Mert a régi gépen azon volt egy ikon.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Samsung notebook topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.