Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Használt videókártya 30eft-ból? (Vega56)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen mosógépet vegyek?
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mi történik egy netes csalás után?
-
LOGOUT.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
RedCat
senior tag
Sziasztok!
Felteszem itt is a kérdést, itt mégiscsak Samsung tv-kről esik szó:
Samsung 32" b650 vagy c650 között vacillálok. A c650-ben jobb panel van? Mégis csak idei modell. Viszont a b650 a Samygo cuccokkal egész jó médialejátszó is egyben. A c650-re lesznek hasonló frissítések?
A c650 jelen tudás szerint látja e a samba hálózatot, tudja e tallózni és lejátszani róla média tartalmat? Vagy csak DNLA-n keresztül képes erre?
Most akcióban b650-t meg lehet venni 140 eFt-ért, a c650 150 eFt. Melyik a jobb választás?[ Szerkesztve ]
-
RedCat
senior tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy 46D7000 tévét. Eddig meg vagyok elégedve, egyetlen dolog, ami zavar, és nem tudom, hogy tudnám kiküszöbölni. A jelenség leginkább fullhd műsor esetén jelentkezik (pl history hd, discovery hd). Amikor az egész kép mozog jobbra, balra, le vagy fel, akkor egy ideig szép folyamatos a mozgás, majd csúnyán "beszaggat". Majd újra jó, majd újra beszaggat. Ez elég csúnya és zavaró. Hogyan lehet ezt kiküszöbölni? Egy 170 eFt-os 100 hz-es LG nem csinálja ezt, akkor talán egy ilyen kaliberű tévének sem kellene...
Ezenkívül van néhány opció, amit nem tudom mire jók:
fekete tónus, éljavítás, fényerő mozgáshoz, led mozgásjavítás. Ezek ki vagy be legyenek kapcsolva?Előre is köszönöm a válaszokat és a segítséget.
-
RedCat
senior tag
A Samygo D7000-re feltelepíthető? Van erről magyar info valahol? Hogyan kell, garancia megmarad e, illetve hogyan állítható vissza az eredeti fw, ha valami gond lenne a tévével. Igazából a samba megosztás elérése lenne a célom.
D7000-hez kaptam 4 szemüveget. Ebből 2 eladó, ha valakit érdekel.
-
RedCat
senior tag
Ez a "panel lottó" érinti a 46D7000 szériát is? Hogy tudom kideríteni, hogy az enyémben milyen van, és egyáltalán melyik a jó?
-
RedCat
senior tag
Az 1 hetes 46D7000 pixelhibas
Hivtam az ugyfelszolgalatot, felvettek hibara, majd a szerelo jelentkezik. Allitolag kijelzot cserelnek. Ennel a tipusnal csak samsung panel letezik? Vagy mire figyeljek, ha tenyleg cserelni fogjak? -
RedCat
senior tag
Mi a vélemény az új E7000-s sorozatról? Itt már javították, hogy a kép truemotion használata mellett beszaggat? D7000-es típus esetén ez baromi zavaró. Az új modell már jó, vagy a régire is van már javítás? Köszi
-
RedCat
senior tag
Sziasztok
D7000-hez melyik a legújabb firmware? Az enyém a vásárlás óta nem talál újabbat a neten (2011. 10. hó)... vagy ne erőltessem?
-
RedCat
senior tag
Sziasztok
Egy d7000-es tévém van és a Samsung S3 allshare cast funkcióját szeretném használni (a telefon képét kiteszi a tévére). A telefonon bekapcsolom a szolgáltatást, keresi a tévét, de nem találja. Van ezzel valakinek tapasztalata? Mit és hogyan kell beállítani? A neten érdemi infót nem találtam...
-
RedCat
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek egy 46D7000-es tévét mennyiért tudok eladni? Mi lehet ennek a piaci ára? Kb 1 éves lehet, 5 év garanciával vettem. Kifogástalan, minden tartozéka megvan.
Köszi
-
RedCat
senior tag
válasz utánvétel #40184 üzenetére
Azért gondolkozom az eladásán, mert a HD adások egy részénél (History HD, Discovery HD), de az sd adásoknál is előfordul (pl Comedy Central) hogy "szaggat", akadozik a kép. Azaz nem szép folyamatosan megy a kép, hanem magakad, majd ugrik... És ez baromira idegesítő.
Olyasmit mondtak, hogy a True motion (vagy itt hogy hívják) kapcsoljam ki, akkor nem fogja csinálni. De akkor meg nem szép, folyamatos a mozgás.
Esetleg van erre "normális" megoldás is? Mert pl Hbo HD sosem csinálja, vagy még nem vettem észre.Mondjuk eleve felháborítónak tartom, hogy egy 400k-s tv ilyen, de mit lehet tenni?
-
RedCat
senior tag
SZia
Én is tv vásárlás előtt állok. Egyik cimborámban HU7500-a van, én JU7000-t néztem. Írod, hogy "JU hátrányai: nem tud filmeket teljesen pontos időzítéssel lejátszani, így néha egy-egy akadás becsúszhat." Ez pontosan mit jelent, mire gondolsz? Nem tudja a 24 hz-t? Vagy pontosan mire?
"képminőségben biztos nem nagy a különbség, ez alól kivétel lehet az alacsonyabb felbontású anyagok felskálázása." A JU miért nem tud ugyanúgy felskálázni? Gyengébb a hardver? Vagy mi lehet az oka?
48-55"-ban milyen tévét javasolnál (filmek, sd, hd, tévézés sd, hd), felső határ 450-500k?
Köszi
-
RedCat
senior tag
Nem egészen, a ju7000 vagy hu7500-ről kérdeztek téged #84158-as hozzászólásban és arra válaszoltad amit idéztem tőled...
Ezért mégegyszer szeretném tisztázni a félreértések elkerülése végedt, hogy a ju7000 miben butább mint a hu7500?
" Írod, hogy "JU hátrányai: nem tud filmeket teljesen pontos időzítéssel lejátszani, így néha egy-egy akadás becsúszhat." Ez pontosan mit jelent, mire gondolsz? Nem tudja a 24 p-t? Vagy pontosan mire?
"képminőségben biztos nem nagy a különbség, ez alól kivétel lehet az alacsonyabb felbontású anyagok felskálázása." A JU miért nem tud ugyanúgy felskálázni? Gyengébb a hardver? Vagy mi lehet az oka?"Köszönöm, és nem kötözködni szerettem volna, hanem tisztázni a dolgokat.
-
RedCat
senior tag
válasz Flashget #85267 üzenetére
Én egy dolgot nem értek, ahogy én értelmezem a szavaid:
"Alapból FHD-n üzemel az ilyen tv és csak akkor vált 4K-ra ha kap ilyen jelet." Azaz ha fhd vagy kisebb felbontású műsort/filmet nézek, akkor a tévé nem uhd felbontásban mutatja a képet, hanem abban ami a film/műsor felbontása. pl fhd esetén fullhd-ban jelenik meg a kép. Eddig jól értem?
Viszont:
"Tehát a HD adást ami FHD-ben nézel tud felkonvertálni." Ha a fenti szöveget nézem, akkor ha fhd jelet kap, akkor fullhd-ben üzemel a tévé (azaz a kép fullhd), akkor hogy/hová konvertálja fel? Hisz ha fhd-ban jelenít meg, akkor hová konvertálja fel a fhd filmet/műsort?Lehet én vagyok értetlen, de ha egyszer azt írod hogy csak 4k jel esetén megy 4k-ban, azaz fullhd esetén fullhdban megy, akkor nem értem hová konvertálja fel a fhd filmet/adást?
Köszönöm a válaszod
-
RedCat
senior tag
válasz Flashget #85273 üzenetére
Még egy dolog:
Egyszer azt írod hogy a 7xxx nem natív, azaz csak akkor 4k-s a kép, ha 4k-s jelet kap.
Máskor: "A 4K továbbra sem NATÍV.Vagyis még mindig csak felkonvertálás esetén jelenik meg a 4K-s kép." Itt meg hogy csak felkonvertálás esetén lesz 4k. Azaz 4k-s jel esetén sem, mert ott a "mindig csak felkonvertálás esetén..." A kettő nem üti egymást?
Az előző hozzászólásomat is nézd meg légyszi
-
RedCat
senior tag
válasz dethroner #85310 üzenetére
Ezt mind értem, eddig is értettem. De nem minden 4k-s tévé így működik? Mert a dolog abból indult hogy van a kamu és van a natív 4k. Mi a különbség működésben a Flashget által mondott kamu 4k és a natív 4k között? Mert ebből pattant ki a vita, hogy a 8xxx-9xxx sorozat natív, a többi kamu 4k szerinte...
-
RedCat
senior tag
-
RedCat
senior tag
-
RedCat
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy JU7000-es tévét.
Adottak az alábbi eszközök: Samsung JU7000, 4K műholdvevő, Denon avr x2000 erősítő.
Eddig a csatlakozás így volt: műholdvevő-erősítő-tv HDMI kábellel csatlakoztatva. Beraktam az új tévét a helyére, miden működik is így, de ha 2160p-re állítom a műholdvevőt, akkor nincs kép (az erősítő elméletileg 4K képes).Ha az műholdvevőt 2160p-re állítom és közvetlenül dugom a HDMI1-be a tévén, akkor van kép és hang (a tévé hangszóróján, az erősítőn viszont nincs). A kérdésem, hogy ha így marad az összeköttetés, azaz sat-tv hdmi1, akkor az erősítőre hogyan tudom átvinni a hangot? A tévéből HDMI-n valahogy tovább tudom vinni a hangot az erősítőre?
-
RedCat
senior tag
válasz carpediem007 #89866 üzenetére
Szuper
Az x2100-n már 2.0 HDMI van?
Akkor nem is létezik megoldás? Nem tudom megoldani, sat közvetlenül a tv-be dugom hdmi-n, majd a tévéről vissza menjen a hang az erősítőbe egy másik hdmi kábellel?
-
RedCat
senior tag
válasz carpediem007 #89936 üzenetére
De igen, így oldottam meg. Köszi a segítséged!
-
RedCat
senior tag
A D7000-hez kapott szemüveg jó a JU7000-hez is?
-
RedCat
senior tag
Ez pontosan mire jó? Nekem is JU7000 van. A google velóban csak orosz oldalakat dobott ki.
Egyébként itt a topicban mindenki az automata frissítés kikapcsolásáról beszél, JU7000-en is érdemes kikapcsolni?
Erre a tévére tudtok vmi jó media lejátszót? Nasrólszeretnék lejátszani, de a plex egy borzalom. Lassú az egész, ráadasul össze vissza tölti le és rebdszerezi a filmeket. Pl miért ninics mappa nézet?
Az új plex jobb lesz? Mivel tud többet? -
RedCat
senior tag
Szia.
Nekem is JU7000 van egy Denon erősítővel optikán összekötve. Nekem nem csak pcm hang megy át, hanem dolby digital, sőt dts is. Azt vettem észre, hogy csak akkor enged váltani, ha a filmben van ilyen formátum.
Probálkozz vele vagy próbálj szoftvert frissíteni. Ha tudok segítek, csak mond meg hogyan...
-
RedCat
senior tag
válasz tanzara #95877 üzenetére
Nekem is JU7000 van, hasonlóan tökéletesen működik. Egyedül egy normális médiaplayer hiányzik rá. Plex béna és lassú, dnla-t nem használok. Nem értem ha tizen, android, vagy más hasonlóan okos oprendszer van a tv alatt, akkor egy smb protokoll miért olyan nagy feladat???
-
RedCat
senior tag
Sziasztok!
Tv vásárlásán gondolkozom, a 55ks7000 és a 60ks7000 egy árban van a MM-ban. A kérdésem, hogy mindkettőben Samsung panel van, vagy mi lehet a különbség a méreten kívül? Régen a Samsungnál is volt, hogy vajon milyen panellel szerelték. Itt ebben az esetben kell ettől tartani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest