- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Meglepő számomra! Eddig azért nem vásároltam meg , mert ez szerepel a termek ismertetőjében;
Nem kompatibilis Samsung, Sony, HTC, Google, Ulefone készülékekkel (ezek kizárólag gyári adapterekkel működnek) ,illetve olyan más készülékkel ahol van gyári 3.5mm fülhallgató kimenet az USB-C port mellett.
Akkor teszek vele egy próbát én is
-
dionaea
őstag
S22 T váltott az A55. Eddig fura mert akkora mint állat, de jobb rajta írni, meg van haszna a nagy kijelzőnek. Súlyra is nőtt, de nem gáz. A fényképező nagyon nagy visszalépés, lassú, a minőség nem a legjobb de használható és tud szép képeket is lőni csak nem az előkap fényképező kategória. Akksi eddig nagyon jó, nem melegszik és napfényben is jobban olvasható. Ami a nagy negatív hogy a vezeték nélküli Android autó állandóan lecsatlakozik. Ez s22 nél sose volt. Nem tudom miért lehet a proci lekapcsolja magát. Összességében tetszik. Játékok amivel játszok mennek high beállítással.
-
dokee78
félisten
Van valami ismert típus hibája a készüléknek?
-
gjoco1
addikt
válasz
Intelligencs #791 üzenetére
Köszi szépen a tapasztalat megosztását . .. . !
/ akkor nálam is a kor játszhat szerepet 65 years
. S22 U n is sokszor kínlódok a feloldással . Ráadásul nem a leg precízebb fólia van egyik telcsimen sem . Ez legfőképpen a Simple fizetéskor tud kínos lenni . . . Volt rá példa , hogy elő kellett kaparnom a plasztikot .
/
-
Atish19
őstag
válasz
Ugyan így jártam pár napja édesapámmal. Fél órát biztos szenvedtünk, de végül sikerült. Érdekes, hogy utána felvettük még egyszer és akkor már szépen vitte. A felismerés is flottul megy.
-
csubííí
senior tag
válasz
Az utolsó off résszhez.
Anyukám szintén így járt, és az A55 készülékén sem sikerült neki rögzíteni az ujjlenyomatát. -
Hasonló tapasztalat. Tegnap anyukámnak szerettem volna ajándékozni egy új Samsung Galaxy A55 telefont, egyszerűen képtelenek voltunk beállítani az ujjlenyomatára. Teszteltem, a sajátomat fel tudtam vele venni, de tényleg nem ment könnyen. Húgomét is sikeresen rögzítettük. Viszont anyámnak egyáltalán nem sikerült, legtöbbször a 20%-on sem jutottunk túl. Ha túl sokszor írja ki ugyanis, hogy sikertelen, akkor magától megszakítja a folyamatot, és kezdheted előlről. A legtovább ameddig jutottunk, az 85% volt, amikor is megint megszakította. Akkor azt hittem, hogy a földhöz vágom. Most lehet azt mondani, hogy anyám a béna, nem tudja jól rárakni az ujját, de sokszor én nyomtam rá az ujját, én irányítottam, hogy kellően sokáig, kellően erősen nyomja. Bal kezével sem ment. Szóval kénytelenek voltunk feladni.
Fun fact, hogy volt nálam egy vadiúj A35 is. Azzal anyám, teljesen magától, hibátlanul, elsőre felvette mind a két hüvelykujját! Tehát biztos, hogy az A55 szenzorával valami nem kerek. És ez nem szoftveres hiba, vagy ha igen, akkor még a tegnapi napon legfrissebb szoftverben sem javították ki. Tippem szerint az idősebb embereknek (anyukám 70+), vagy bizonyos bőrtípusú embereknek nem olyan "karakteres", "erőteljes" az ujjlenyomatuk, és az A55 ezen elhasal. De nagyon durván. Tehát aki egy idősebb szülőjének szeretné ezt megvenni, azt gondolja ezt át, vagy fogadja el, hogy az ujjlenyomat azonosítást nem tudja beállítani. Ajánlom helyette az A35-öt, az hibátlan (legalábbis ebből a szempontból).
Végül nálunk a megoldás az lett, hogy anyámé lett az A35, és húgomé az A55. Neki sikerült beállítani az ujjlenyomat-olvasást. (Ha már beállította az ember, nagy nehezen, utána jól megy.)
Amúgy ez az idősebb korban már "elkopott" ujjlenyomat egy létező probléma. Anyósomnak például a személyi igazolvány készítésnél nem tudták levenni az ujjlenyomatát, és az ügyintéző mondta is, hogy ez nem egyedi probléma. -
gjoco1
addikt
Én nem kapkodtam . Ki kell várni még nem szól , hogy mehet tovább . . Az első beüzemelésnél semmi gond nem volt . Nyelte mint kacsa a nokedlit . . De most a frissítés után megmarhult .
Ennek a telcsinek még jó helyen is van a szenzor . Az S22 U nak sokkal feljebb van . Az sem kényelmes nekem . Nagyon nem tetszett , amikor a gyártók elkezdtek a kijelzőbe épített leolvasót elkezdték gyártani
Igen , a hátsó is jobb volt , de legjobban a bekapcsoló gomb érintése tetszett a legjobban . Korábbi Redmiken szerettem nagyon . Ott is leálltak mostanra . . . -
Füge11
csendes tag
Az előbb, az első ujj felvételénél volt hasonló. Megállt kb. 80%-nál.
Nálam valszeg az volt a gond, hogy túl gyorsan próbáltam emelgetni a ujjamat.
Ezt nem szerette az olvasó. Nem bírta a tempót.
Nekem (így elsőre) kicsit furcsa helyen van a képernyő alatt lévő szenzor. Kényelmesebb volt a hátul lévő. Rögtön kézre (ujjra) esett, amikor megfogtam a telefont. Ráadásul kicsit gyorsabban is működött.
...de lehet, csak szokni kell. -
gjoco1
addikt
Tegnap levetem a polcról a tartaléknak vásárolt A55 készülékem és elvégeztem rajta a frissítseket . ( Play- Store - és a szokásos rendszer ) .
Mit ad isten az újjlenyomat érzékelő nem fogadta el az azonosítást . Töröltem mindkét regisztráltat . Kínszenvedés volt felvenni újból . Még az első úgy ahogy többszöri nekifutás után sikerült , de a második egyfolytában 20% nál megállt és nem fogadott e egy ujjamat sem . Többszöri újra indítás után szenvedtem bele . Lefuttattam a tesztet és semmi rendellenessget nem mutat . Normál .
Most hogy megvan szépen fel is old 10/10 .Tapasztalt már valaki hasonlót ?
Az első regisztrációm , amikor megvettem gyönyörűen sikerült .
Gyakorlatilag használaton kívül van a készülék . Vésztartalék a Samsung galaxy S22 U mellett . . . -
Füge11
csendes tag
Üdv!
Ma reggel én is megvettem az A55-öt.
(Az Auchan-ben akciózzák, Magyar Samsung garival, ha esetleg érdekel valakit.)Első ránézésre elégedett vagyok vele.
A szögletes élektől féltem egy kicsit, de így még jobb, stabilabb a fogása, mint a lekerekített változatoknál. -
mtm800
senior tag
Nah végre frissült. Kapott még egy fr-t utána manuálisan rákeresve jó lett.
-
mtm800
senior tag
válasz
ferrari0819 #779 üzenetére
Ezt már és a többi ismert trükköt is kipróbáltam....sőt a teljes gyalu sem segített. Mindegy majd talán a következő bizt frissítéssel meggondolja magát.
-
mtm800
senior tag
válasz
Lord Amper #777 üzenetére
Azt tudom, nekem szerencsére nem. De most az a55 érdekelne, hogy belefutott e a fórum tagok közül valaki.
-
-
mtm800
senior tag
Sziasztok!
Van még itt valaki aki februári G-play frissitésen ragadt? Az a54 simán frissült eddig minden hónapban de ez az a55 .....hát passsz egyenlőre. -
duo
addikt
A gsm arena-n nézem a 3d-s összehasonlításokat. amik még szóbajöhetnének azok ekkorák vagy nagyobbak, ami kisebb azt meg vonalastelefonként kell használni olyan nevetséges sot-juk van.
csájna vonalon poco f3, note13 pro, mi12T) mind nagyobb A motorola edge 40 az elég kecses pl de az meg ívelt).
tudom, a sz@r is ízetlen -
igen, nagyobb az a54-nél. de hogy ez előny vagy hátrány, az relatív. valószínűleg téged zavarna a mérete. nekem kifejezetten tetszik, hogy nagyobb. és spigen tokban van. igy még nagyobb
igaz, 2 napja is repült egy szépet és az aszfalton landolt, de az ég világon semmi baja nem lett.
szerintem inkább nézd meg egy üzletben, mert akkor már te is látod, hogy neked tetszik-e vagy nem. -
duo
addikt
sziasztok! én samsung A54-et használtam márciusban vettem. Nejem rommá törte a régi telóját én pedig nekiadtam, mert szegény a repedések között próbálta olvasni a tartalmat
Átmenetileg egy régi xperiába költöztem vissza, és keresem az utódot. többek között ez is szóba jött.
kérdésem: főleg akinek volt A54-e érdemes átnyergelni erre? zavaróan nagyobb?
erős slimtok akad hozzá? ami nem nagyít rajta. mert pl a nillkin superforstedtől de a spigentől is olyan lett mint egy tégla.
köszönöm! -
dagopapa
csendes tag
Üdv! Én is beléptem az ezt a típusú telefont használók táborába! A kérdésem, hogy milyen tokot ajánlotok ehhez a telefonhoz? olyat keresek ami elől és hátul is takarja!
-
bossbob
tag
20+ éve az osztálytársamnak volt egy Alcatel One Touch Easy-je. Még azon is volt két játék:
Prögetős - antennát megfogva pörgeted az asztalon
Forgatós - lefekteted a hátán a műanyag övpántra és azon forgatod.
-
@Deck Ezt mire alapozva mondod? Állításod szerencsére könnyen cáfolható.
-
Sonja
nagyúr
Megjött a szeptemberi biztonsági frissítés!
-
dionaea
őstag
Sziasztok. A55 lesz a következő telóm s22 T vált. Van aki erről váltott? Kamera kívűl mi lehet még a negatívum? Játékokban hogy muzsikál?
-
Deck
titán
-
hasha
újonc
válasz
Lootolok #756 üzenetére
Szívesen, örülök hogy sikerült.
A régebbi android telefonjaimon nem volt ilyen körülményes, ott alapból rábízták a felhasználóra ennek az állítgatását.
Nekem nagyon hasznos kis funkció, mert a hang alapján mindig egyből tudom hogy mi történt (email, Messenger, SMS, tranzakció, miegyéb), anélkül hogy föl kellene emelnem, vagy ki kéne vennem a zsebemből a telót -
hasha
újonc
válasz
Lootolok #751 üzenetére
Pár napja még én is ezzel szenvedtem, de utánaolvastam és szerencsére megtaláltam a megoldást.
A Beállítások/Értesítések/Speciális beállítások menüben engedélyezni kell a legalsó opciót: Az egyes alk.ok értesítési kategóriáinak kezelése.
Ezután jelentek meg nekem az alkalmazások értesítéseinél az Értesítéskategóriák, és benne a külön opciók, így most akár egy alkalmazáson belül többféle hangot be tudok állítani, függően attól, hogy miről jön az értesítés. -
Lootolok
tag
válasz
donhellner #752 üzenetére
Nalam nem így néz ki.
Hogy tudok ide képet betenni?
-
Lootolok
tag
válasz
donhellner #748 üzenetére
Szia. Igen, ezt is néztem, de ott csak értesítés hang és rezgés bekapcsolas, vagy néma verzió van.
Külön hangot nem lehet beállítani, én úgy látom.Sem az általános hang beállítás, sem a Beállítások/alkalmazások menüpont alatt...
-
Sonja
nagyúr
válasz
donhellner #748 üzenetére
Huhh, de bonyolult helyre tették.
Így ki tudom választani külön neki a hangot, remélem jó is lesz.
Köszönöm!
-
Sonja
nagyúr
válasz
donhellner #746 üzenetére
Az SMS-es megoldás maximum a Samsung Üzenetek-nél van így, de alapértelmezett már a Google Message használata, és én is ezt használom. Itt nincs 3 pötty, és nem is lehet sehol állítani külön az SMS hangot. Vagy legalábbis én nem találtam, sajnos.
-
-
Lootolok
tag
Sziasztok!
Azt meg tudja valaki mondani, hogy az értesítési hangot be lehet e külön-külön állítani mondjuk SMS esetére, naptári emlékeztetőre, stb.?
Eddig S10-es készülékem volt, és tök jó volt, hogy ezeket meg tudtam különböztetni. Az A55-nél viszont úgy látom, egy értesítési hang van mindenre, és pont. Vagy csak én nem találom meg a módját a beállításnak?
Illetve csak belső értesítési hangot ajánl fel, saját MP3-at csak a csengőhangokra. S10-esnél lehetett SMS-re, naptárra külön, bármilyen hangot beállítani.
Ez sem elérhető az A55-nél?Köszönöm előre is a segítséget!
-
kid46
aktív tag
Sziasztok. Tegnapi nappal be álltam közétek egy a55-el. Eddig nagyon pozitív a telefon. Ti milyen magsafe tokot ajánlotok? Köszönöm
-
Beecy
csendes tag
Sziasztok!
Ma használtam a kamerát, de nagy csalódás volt.
Esetleg más appal valakinek nincs tapasztalata? -
DrDobos
őstag
Most ez a zászlóshajók Galaxy AI frissitese, amit akkor mi is megkaptunk?
-
-
Beecy
csendes tag
Hozzám is megjött!
Nem látok sok változást. -
FJC
senior tag
válasz
donhellner #725 üzenetére
Nekem is....
-
filipó
csendes újonc
Xiaomi (Redmi Note 12 Pro) telefonom olyan zajszűréssel rendelkezett,hogy hangfal mellett beszélve sem hallotta a zenét akivel beszéltem,csak a hangom. A Samsung tudja ezt,vagy ebben is gyengébb mint a Xiaomi? (Galaxy Watch7 miatt váltottam)
-
gjoco1
addikt
válasz
donhellner #725 üzenetére
Na , kiváltságos előnyben rézesítették az A55 öt . A frissítésben szerepelnek ahogy olvasom a zászlóshajóban megtalálható funkciók . . . Megnézzük . .
-
-
filipó
csendes újonc
Tudtok olyan magyar billentyűzetet,aminél hosszan megnyomva az a, á ra vált vagy i ről CSAK Í re? o ról pedig elsőre ó-ra,majd a több? Azaz nem akarok sem arab,sem más egyéb betű között válogatni.
Vagy egy egyszerű,de gyorsan használható billentyűzetet tudtok,persze ez szubjektív ,tudom.
Köszönöm. -
A gps-t csak parszor használtam, de nem volt vele gond.
A hangnal van dolby atmos es adaptív eq. Nem emlékszem az a54 mire volt állítva.
Egyébként a két telefon kB ugyanaz, csak az a55 nagyobb es jobb az ujjlenyomatolvasó.
Jah és takarékosabbén összességében nagyon elégedett vagyok vele!
-
bossbob
tag
Az augusztusi frissítéssel jön a képernyő élénkségének manuális állíthatósága. Jó kérdés eddig ez miért volt kikapcsolva, de most már majd lehet ezt is.
-
Füge11
csendes tag
Helló
Ma lehetőségem volt pár percig nyomogatni egy A55-öt. (Tervezek venni...)
A hangjával nem voltam teljesen elégedett. Sajnos, nem sok mély hangot adott ki magából. Tisztában vagyok vele, hogy ez csak egy mobil, de a mostani telefonomnak szebb a hangja. (ASUS ROG 1) Sokkal határozottabb a mély.
Az A54 is hasonló volt hangzásban?
A másik a kijelző. Nem rossz, de kicsit jobbra számítottam. A fényerő jó, de a színek valahogy nem elég mélyek, így első látásra. Talán a magas fényerő miatt.
Nálad a GPS működik rendesen? (A Reddit-en elég sokan panaszkodnak rá.)
-
közben mekem már kb 2 hete megvan a telefon. az a54 után alig bírom lemeríteni az akkut. a hangszórók mintha halkabbak lennének, de lehet csak beképzelem. nem tudom összehasonlítani, mert az a54 már nincs meg. a kijelző tényleg picit másképp világít. az a54-em melegebb színű volt ugyanolyan beállításokkal. a nagyobb kijlezőátmérő nekem előny. az ujjlenyomatérzékelő is sokkal jobb. gyakorlatilag mindig felold, míg a másikkal volt, hogy csak kóddal tudtam már.
úgy gondolom, hogy nagyon megérte a váltás. az a54-em meg anyámat boldogítja -
mtm800
senior tag
válasz
zozo2001hu #717 üzenetére
Ez ilyen sajna...tesztben is kitérnek rá.
-
zozo2001hu
tag
Sziasztok,
Nemrégen egy Sony Xperia XZ1-ről (Android 9) váltottam egy ilyen készülékre.
Csodálatos az új készülék, remekül működik összességében.
Egyetlen szoftver bug-ot tapasztaltam eddig kíváncsi vagyok, hogy másnál is jelentkezik-e a probléma:
Videózás közben (FHD 30 fps) ha az ultrawide kameráról váltok a fő kamerára 0,5x - 1x zoom akkor néhány másodperce megakad a hang és a kép is.
Amennyiben csak a fő kamerával megy a felvétel és az 1x - 2x zoom között váltok, akkor nincs semmilyen probléma.
-
gjoco1
addikt
[AodNotigy Pro] amit keresel .
Megfelelő beállítás mellett addig látod a zárolt képernyőn még nem törlöd .
Évek óta használom és remek alkalmazás .
Ezen kívül használható értesítés ledként a kamera széleinek villogtatása is például . És még sok beállítási lehetőséged is van ezen kívül . -
csudri
őstag
válasz
donhellner #713 üzenetére
Nem az a lényeg, hogy akkor jelez-e, amikor jön a cucc, az nem kunszt, hanem az, hogy negyed óra múlva, ha ránézek a telore, akkor lássam, hogy érdemes-e ramarni. Úgy látom, marad a mome által irt AOD és csók.
-
csudri
őstag
A héten vettem a nejemnek egy A55-öt, a kérdésem az, hogy értesítési LED hiányában milyen olyan lehetőség van (ha van), hogy a telefon kézbe vétele nélkül látszódjon, hogy van-e valami történés. Pl. Messenger üzenet, amiért esetleg érdemes kinyitni a telót.
-
gjoco1
addikt
válasz
tatararpad #704 üzenetére
Én is laptopról szoktam adatokat másolni és igaz nem type C a csatlakozó , de játszadoznom kell vele . Nem csak ezzel a telefonnal , hanem az elsődleges S22 vel is .. Okát nem firtattam , de elég idegesítő tud lenni . És még az párosul hozzá , hogy csak feloldott kijelzővel hajladó kapcsolatot létrehozni .
Amúgy ezt Android 12 óta ( Samsung g Note 10 plus ) van nálam ez .
Valaki elmagyarázhatá miért . . -
tatararpad
őstag
PC-n van egy type C port, a telefonhoz adott C-C kábellel szoktam tölteni gépről. Néha mikor rádugom kiírja hogy ellenőrizzem a csatlakozást, és 4 óra töltési időt ír, holott ampere szerint kapja 2,2 amperrel az áramot. Pusztán ha újraindítom a telefont, helyreáll a rend, és újra 52 percet ír pl. Gyorstöltés engedélyezve van. Más tapasztalt már hasonlót?
-
Trionin
tag
Sziaszok!
Olyan problémám lenne, hogy ha lefrissítem a Google Maps-ot, akkor navigálás közben nem találja a gps jelet. Ha a térképet nézem csak, akkor mutatja a helyzetem, és lépked a térképen ahogy haladok, szóval van jel, viszont navigáció indítása után megszűnik a jel. Frissítések eltávolítása után működik a navigálás rendesen. A waze pl verziószámtól függetlenül működik. Tapasztalt valaki hasonlót?
-
bossbob
tag
Egy kamera optimalizálásnak jobban örülnék.
Engem azok a botlások bosszantanak a legjobban amiket a kamera feldolgozó algoritmus csinál.
Az én telefonom indiában készült és nem melegszik, 40%-ot eszik az akksiból egy nap alatt (az én használati szokásaim mellett) és amúgy meg vagyok vele elégedve!Rendben vannak a képek is amelyeket csinál, de szoftveres optimalizálással simán javítható lenne az a néhány hibája.
Jeleztem már a memebers-ben hiba jelentéssel, de persze csak annyit írtak vissza hogy töröljem a kamera app cache-jét.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gumi és felni topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Okos Otthon / Smart Home
- Gitáros topic
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- DOOM - The Dark Ages
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Xiaomi POCO X6 Pro 12/512gb - Makulátlan, Alza garancia, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB (Phantom Black, Dual SIM) Új akksi!
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Samsung A53 5G Dual-sim,kitűnő állapot,karcmentes kijelző,fóliás keret,doboz,kábel,fekete
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!