- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- -szabi-: Kodi beállítása és használata CoreElec rendszeren
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: A fapados NAS tuningolása
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
2o1i
senior tag
Helló!
Van egy ilyen monitorom (710t). Ami érdekes vele kapcsolatban, h ha a MagicBright-ot állítgatom a custom beállításon kívül az összesnél a fehér szín sárgás lesz.
A customnál a kontraszt 40-es, a fényerő 65-ös, a gamma: mode1, color tone: custom. Egyedül így varázsolható elő a fehér szín a monitorból. Így viszont a fényerejével nem vagyok megelégedve. Még ha 100-ra is rakom szinte alig van változás. Csak akkor lesz világosabb ha a kontrasztot is növelem. Ekkor viszont ugye a fehér szín elkezd sárgulni. Ez így most normális? Mert nézegettem több fórumot is és senki nem írt hasonló problémát.
Lehet ezen vhogy segíteni? A monitor még garos. -
Gaby
tag
Lenne egy kérdésem. Samsung 710T TFT monitoromat nem csak pc megjelenítőként használnám, ezért a kérdésem a következő lenne, tudja ez a TFT vajon a PAL és NTSC megjelenítést egyaránt? Mert az eszköz néha PAL néha NTSC képet adna neki.
-
raszputyin
senior tag
Sziasztok!
Nemrég vettem én is egy ilyen Szamszung 710T-t.
Szép is, jó is, de van néhány baja:
- a 160°-os látószög úgy értendő, hogy akárhonnan látod, mi van a képernyőn. Ez nem keverendő össze azzal, hogy akárhonnan elfogadható a színhűsége. A ''színhűségi szög'' olyan 60° sacc/kb.
- az állított (pivot) üzemmód nem jó semmire. Úgy állították be a képernyőt ugyanis, hogy egy picit asszimetrikus le-föl irányban. Ha elfordítod, akkor a képernyő egyik felét fura színekben fogod látni, ami elég feltűnő, mert a másik fele jó.
- aki (hozzám hasonlóan) a CRT képernyőjén 0-s brightness-t és 40-es contrast-ot szokott meg (jó húzás, így kevésbé fárad a szemed), az ne vegyen ilyet. Ezen a TFT-n még a 0/0 is bántó a magamfajta számára hosszú távon, ráadásul csak 70/100 értéken fölül adja a névleges kontrasztértéket :'( Ez igazi baj sajnos.
Mivel sulinetes, házban kell maradnia => vlsz a nővéremé lesz...
- Linux-beli használatra korlátozottan alkalmas, mert a színkalibrálás, amit lehet csinálni (MagicTune), az tényleg kell, hogy éljenek a színek a képen, de Linuxban nemigen megy ez (pedig sokmindent kipróbáltam).
Azt javaslom, hogy akinek nálam kövérebb a pénztárcája, az próbálkozzék a 193p-vel vagy a 193p+szal, esetleg más márkával, akinek meg hasonló a helyzete, az vegyen bátran jó minőségű CRT-t, 50-60e-ért már márkás 19-est is kaphat. Én az érzékeny szemem védelmében vettem ezt, de nem jobb, mint a legjobb CRT-k: sajnos aki azokat 120Hz-en villogni látja, az ezt is fogja, mert ezt a jelenséget (házi kísérleteim szerint) nemcsak az alacsony frissítés okozza, hanem az is, hogy nincsenek pont ugyanott a piros, zöld és kék fénypontok.
(Ha ez butaság, valamelyik guru legyen szíves, javítson ki
szerk.: A helyzet azért nem ilyen rossz... az alacsony kontraszt csak a legsötétebb színeknél okoz gondot, a nagy fényerő pedig pár hét alatt megszokható valameddig, én már 20/100-on használom. Az utánhúzás tényleg nem zavaró ezen, igaz, én nem vagyok igazi UT 2004-bajnok, hogy ebben releváns legyek ;-)
[Szerkesztve] -
Satu
tag
Hát én már eléggé elkedvetlenedtem, mert nem kevés gondolkodás után döntöttem. Győzött a pixelhiba garancia. Az elsőt cserélték szó nélkül (szerencsére nem kell messzire vinnem) 3 subpixelhiba volt. Ezen most egy van üzembehelyezés után. Nem tudom máshol milyen a pixelhiba csere arány, de nem értem hogy éri meg még igy is a cégnek. Egy valamire gondolok, de az nagyon sötét, összeesküvéselméletszerű
Új hozzászólás Aktív témák
- LG Ultragear 45GR950QE-B OLED A Győzelemhez! 45 Ívelt Qhd OLED Gaming
- LG 45GS95Qx-B 45" Ívelt OLED MLA Wqhd 240HZ 0.03 MS Gaming Monitor !
- Samsung ViewFinity S6 34 (S34C650TAU) ívelt monitor - 13 hó garanciával
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / QHD 2K / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / HDMI 2.1
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G5 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest