Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• 2o1i

senior tag

Helló!
    Van egy ilyen monitorom (710t). Ami érdekes vele kapcsolatban, h ha a MagicBright-ot állítgatom a custom beállításon kívül az összesnél a fehér szín sárgás lesz.
    A customnál a kontraszt 40-es, a fényerő 65-ös, a gamma: mode1, color tone: custom. Egyedül így varázsolható elő a fehér szín a monitorból. Így viszont a fényerejével nem vagyok megelégedve. Még ha 100-ra is rakom szinte alig van változás. Csak akkor lesz világosabb ha a kontrasztot is növelem. Ekkor viszont ugye a fehér szín elkezd sárgulni. Ez így most normális? Mert nézegettem több fórumot is és senki nem írt hasonló problémát.
    Lehet ezen vhogy segíteni? A monitor még garos.

• Gaby

tag

Lenne egy kérdésem. Samsung 710T TFT monitoromat nem csak pc megjelenítőként használnám, ezért a kérdésem a következő lenne, tudja ez a TFT vajon a PAL és NTSC megjelenítést egyaránt? Mert az eszköz néha PAL néha NTSC képet adna neki.

• raszputyin

senior tag

Sziasztok!
    Nemrég vettem én is egy ilyen Szamszung 710T-t.
    Szép is, jó is, de van néhány baja:
    - a 160°-os látószög úgy értendő, hogy akárhonnan látod, mi van a képernyőn. Ez nem keverendő össze azzal, hogy akárhonnan elfogadható a színhűsége. A ''színhűségi szög'' olyan 60° sacc/kb.
    - az állított (pivot) üzemmód nem jó semmire. Úgy állították be a képernyőt ugyanis, hogy egy picit asszimetrikus le-föl irányban. Ha elfordítod, akkor a képernyő egyik felét fura színekben fogod látni, ami elég feltűnő, mert a másik fele jó.
    - aki (hozzám hasonlóan) a CRT képernyőjén 0-s brightness-t és 40-es contrast-ot szokott meg (jó húzás, így kevésbé fárad a szemed), az ne vegyen ilyet. Ezen a TFT-n még a 0/0 is bántó a magamfajta számára hosszú távon, ráadásul csak 70/100 értéken fölül adja a névleges kontrasztértéket :'( Ez igazi baj sajnos.
    Mivel sulinetes, házban kell maradnia => vlsz a nővéremé lesz...
    - Linux-beli használatra korlátozottan alkalmas, mert a színkalibrálás, amit lehet csinálni (MagicTune), az tényleg kell, hogy éljenek a színek a képen, de Linuxban nemigen megy ez (pedig sokmindent kipróbáltam).

Azt javaslom, hogy akinek nálam kövérebb a pénztárcája, az próbálkozzék a 193p-vel vagy a 193p+szal, esetleg más márkával, akinek meg hasonló a helyzete, az vegyen bátran jó minőségű CRT-t, 50-60e-ért már márkás 19-est is kaphat. Én az érzékeny szemem védelmében vettem ezt, de nem jobb, mint a legjobb CRT-k: sajnos aki azokat 120Hz-en villogni látja, az ezt is fogja, mert ezt a jelenséget (házi kísérleteim szerint) nemcsak az alacsony frissítés okozza, hanem az is, hogy nincsenek pont ugyanott a piros, zöld és kék fénypontok.
    (Ha ez butaság, valamelyik guru legyen szíves, javítson ki :)

szerk.: A helyzet azért nem ilyen rossz... az alacsony kontraszt csak a legsötétebb színeknél okoz gondot, a nagy fényerő pedig pár hét alatt megszokható valameddig, én már 20/100-on használom. Az utánhúzás tényleg nem zavaró ezen, igaz, én nem vagyok igazi UT 2004-bajnok, hogy ebben releváns legyek ;-)

[Szerkesztve]

• Satu

tag

válasz Kazimír #100 üzenetére

Hát én már eléggé elkedvetlenedtem, mert nem kevés gondolkodás után döntöttem. Győzött a pixelhiba garancia. Az elsőt cserélték szó nélkül (szerencsére nem kell messzire vinnem) 3 subpixelhiba volt. Ezen most egy van üzembehelyezés után. Nem tudom máshol milyen a pixelhiba csere arány, de nem értem hogy éri meg még igy is a cégnek. Egy valamire gondolok, de az nagyon sötét, összeesküvéselméletszerű :D

Új hozzászólás Aktív témák