- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- Meggyi001: Kuponok....
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
-
LOGOUT
A S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl egy nyílt világú, belső nézetű, lövöldözős játék, amelyet az ukrán GSC Game World fejlesztett. A THQ megunta a fejlesztők szerencsétlenkedését és 2007 márciusában kiadta.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TSL16b
csendes tag
Huh, várjunk, várjunk!
A Complete az egy (vagy a 2012-essel talán már kettő) mod, az OL (és különféle változatai) meg egész más tészta. Utóbbival FoxMurder foglalkozott, hozzáalakította és kipótolta a szöveget, ha jól tudom. Ahogy már mások is írták, a modok nem keverhetők, főleg a bonyolultabbak, mert nagy eséllyel egymás tyúkszemére lépnek. Nagyon figyelmesen, minden részletet átgondolva esetleg össze lehet békíteni őket, de ahhoz mélyen ismerni kell az x-ray motor sajátosságait, és sokszorosan tesztelni kell minden változtatást.
Ráadásul egy mod (pl. az OL) szövegsorai egy másik mod (pl. a Complete) számára semmi jót nem jelentenek, legjobb esetben fölöslegesek (mert a fenn levő szkriptkészlet sehol sem hivatkozik az azonosítójukra), de akár át is írhatják a helyes szöveget másra, úgyhogy leginkább csak a zűrzavart növelik. Ezt tapasztalatból tudom.
Ha maga az azonosító jelenik meg a játékban, az arra utal, hogy a teljes szövegkészletben nem található meg az az azonosító, meg a hozzá tartozó szöveg. Ezt lehet pótolni, ha (pl. az angol változatból, mert oroszul sajnos nemigen értünk) ki tudjuk deríteni, mit is írt az író abba a sorba.
Szóval a Complete (2009, a 2012-t még nem néztem) mod angol szövegét próbáljuk magyarítani, és a feliratozó modot belegyógyítani, hogy legalább egy mod legyen magyarul játszható. A többivel nem bírjuk tartani a lépést, de néha eleve nem is honosítható technikával vannak megírva (pl. valamelyik orosz modban láttam a szkriptbe drótozva orosz szavakat azonosítók helyett, az mindig oroszul akar majd megjelenni, még ha az éppen használt betűtípusban nincsenek is orosz betűk, és így semmilyen nyelven nem lesz értelmes).
-
genndy
addikt
Itt valami kavarás van:
- OL-t ne keverd a Complete-tel, két külön mod
- TSL16b-ék a Complete-hez készítettek magyarítást. Ehhez viszont nem a STALKERHU-v1.20-t kell feltenni, hanem a STALKERHU-v1.00m-et (ez sajnos az oldalukon nincs jól láthatóan kiírva, de a .zipből kiderül)
- hogy ugyanők csinálták-e az OL magyarítását, azt nem tudom
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i7 10700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN S2 TG Chieftec 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA CM 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA 500W
- Otthoni PC Komplett Szett Akár játékra is! Monitorral, Billentyűzettel, Egérrel
- Apple iPhone X 64 GB fekete - kártya független, tökéletes állapot - eredeti Apple szilikon tok
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RX 5700 / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN Apple Watch Ultra 2 Natural Titanium 49mm -1 ÉV GARANCIA - 100% Akkumulátor, MS3220
- 1MII B03PRO+ Receiver, Transmitter LDAC
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15IRH8 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest