Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mark!
őstag
Még amatőrrel rakom, lassan megpróbálom a fridrichet. F2L már megy úgy-ahogy, de az a sok PLL.. Nem tudom, hogy hogy lehetne memorizálni, mert amúgy nem szar a memóriám de ilyen számsorokat meg ilyeneket egyszerűen nem tudok memorizálni. (vers, törilecke, szóbeli megy, algók nem
)
-
Lasy
veterán
F2L-el vagy külön a sarok, és külön az éllel rakod?
Az F2L sok gyakorlással lesz jó. DE szerintem így egy hónap alatt jó eredmény. Persze ez mindenkinek más és más. Embere válogatja. Ismerek olyan embert aki fél év alatt ment le 15mp-re, de tudok olyanról is aki 2év alatt sem. Mint pl én sem vagyok még 15-nél. Az csak az álmom.
Az F2L-t nagyon sok gyakorlással tudod gyorsítani. Csináld lassan, hogy a ha már az első pár késze n van, és tudod hova kell tenni, akkor már nézd a következőt, hogy ne utána kelljen keresni.A kereszt 2-3mp-re le tudod vinni az lesz a jó. Ezt is lehet gyakorolni, pl ha megnézted, akkor csukott szemmel csináld. Ha jól csináltad akkor egyből fog menni gondolkodás nélkül is.
Én most azt gyakorlom, hogy nézzem a következő párt, de számomra szinte lehetetlen.
Igaz én szín semleges vagyok, így a kereszt nézése is tovább tart.
Amit még érdekes lehet, hogy amikor rakod az F2L-t akkor a kockát ne forgasd! Mármint X, Y forgatások ne legyenek. -
mark!
őstag
Ezt az eredményt ~1hónap alatt sikerült elérnem. Most kicsit állítgattam a kockámon, és láss csodát, midnjárt -4mp. A első oldal kirakása egyszerűen nem megy 25mp alatt, ebből a 10 rakásból talán 6 sikerült 30 alatt. Tippek-trükkök erre?
A kereszt viszonylag gyorsan megvan, 5-6mp általában. Most hogy ezt a "mérföldkövet" is elértem, kicsit gyakorlok a pyraminxon is. 9.80-as az átlagom, jó lenne 7-8mp közé levinni. (Még mindig keyhole, ha ezzel nem sikerül levinni, töri helyet Oká-t tanulok
)
-
Lasy
veterán
válasz
kicsicsuvi #1735 üzenetére
Igaz ez egy lassú metódus, és ugye nem kell sok algót tanulni sem hozzá.
viszont szerintem a kettő parity nem sok ahhoz, hogy ne lehessen megtanulni.
és ugye az él párosítás nagyon egyszerű, ebből kettő féle nagyon könnyű. -
axioma
veterán
válasz
kicsicsuvi #1732 üzenetére
Na kicsit kutakodtam. A rubikkockas oldal tartalmazza ugyan a kepek linkjeit, de me'g a rubikkocka.fw.hu oldalra mutatnak, ahol persze nincs meg. Szoval elvben ha normalisan koltoztek, akkor valami alkonyvtarban megvan az is, csak ki kene javitani a linkeket (nyilvan azt kiprobaltam, hogy kozvetlen a kirakos konyvtarukban nincs). Esetleg oket nem lehet megkerdezni? Valamelyik beszedesebb, pl. 2elkesz.gif kepet nem talaljak-e meg a szerveren es javitanak a linket...
Kerestem waybackmachine-nel is, de a kepek ott is elvesznek (web.archive.org). Viszont volt egy utalas arra, hogy melyik weboldal alapjan csinalta az adott megoldast, es bar odairta hogy mar akkor nem mukodott, meg azt is hogy atalakitotta hogy egyszerubb legyen, DE az megtalalhato kepestul az archive.org-on. Ezen a [link]-en. De ez tenyleg nagyon szajbaragos... nem is mentem annyira elore, amit keresel, probald meg, hatha ebben benne lesz valahol, ami teged erdekelne belole.
Erdekes, hogy tobb lehetseges google keresessel probaltam tarolt valtozatot talalni ezekrol a kepekrol, de vszinu a 10 evnel regebbi forrasok mar kiestek belole. Mas meg nem mentette le maganak.
Nekem ami le van mentve, az masik modszer, es most is megvan a neten, abrakkal: [link] -
Lasy
veterán
válasz
kicsicsuvi #1732 üzenetére
facebookon, is ezt kérte valaki, de esélytelen a képek megtalálása, és mivel én ezt nem is ismerem, így nehéz lenne hozzá csinálnom, igaz lehet csak el kellene olvasni és értelmezni rendesen, de szerintem felesleges. túlságosan lassú.
Ilyen leírásból eszelősen nehéz kitalálni mik is lehettek volna a képeken.
-
kicsicsuvi
tag
Sziasztok!
Még vagy 5-6 évvel ezelőtt tanultam meg kirakni a 4x4-es és nagyobb kockákat, de aztán évekig nem volt a kezemben, így kiestek az algoritmusok. Ahogy most rákerestem, csak a középkirakós-élpírosítós módszert találom, de én anno úgy tanultam meg, hogy előbb kiraktam a fehér-sárga teljest (eddig azért most is megy), majd kicserélgettem az éleket és közepeket a középső sorokban. Ehhez csak ezt az oldalt találtam, viszont a képek már itt nincsenek fent, esetleg valaki le tudná írni a 8. és 9. lépés algoritmusait?
Köszi! -
Lasy
veterán
válasz
sickbump #1730 üzenetére
Pesten személyesen is tudsz vele találkozni.
Nem azt mondtam, hogy egy kis nap bántani fogja. Hanem azt, hogy a tartós napot nem bírja. Pl 2-4 óra, és a fele napon felé árnyékában akkor látni fogod a különbséget. A gts is ilyen volt pedig csak egy fél napot maradt az autóban, de versenyen már nem volt jó. Igaz egy héttel később semmi nem látszott. -
sickbump
csendes tag
Ne már, épp azt terveztem, hogy kiülök velük algokat tanulni a Velencei tó mellé. Kell hogy legyen olyan minőségű matrica, ami nem fossa össze magát egy kis naptól.
Ami a szettet illeti, tényleg nem drága, de a kiszállítási díjra sajnálom a pénzt. Egyszer voltam kinn náluk személyesen, de elég kínos ügy volt, készpénzt el se fogadtak, és még gyanakvó tekinteteket is kaptam. Nem kell ez.
Inkább vennék boltban valahol csak narancs ívet. -
-
sickbump
csendes tag
Sziasztok!
Egy ideje elkezdtek a narancssárga matricáim elszíneződni, sötét foltok csúfítják el őket. Eddig csak 2-2 qiyi és moyu terméken (v1 és v2 thunderclap, mf3rs, weilong gts), de idővel a többin is előjöhet. Valamit biztos kiválaszt a rendszerem, ami a tenyeremen át izzadással reakcióba lép a matrica ragasztójának anyagával. Elég bosszantó, járt már más is így?
Vennem kell új matricákat, de az Oliver's Stickers annyira nem gazdaságos opció, inkább vennék vágatlan öntapadós lapokat itt Pesten, találtam is egy boltot, de ma nincs nyitva. Addig is, közöttetek ha vannak olyanok, akik így oldják meg a matricapótlást, ti hol vesztek ilyesmit?
Köszönöm. -
Lasy
veterán
válasz
rumos XIII #1725 üzenetére
Pontosan. Ha versenyen lenne ilyen akkor egyet fordíthatsz. Mert az ugye lehetetlen.
-
siskad
őstag
válasz
rumos XIII #1725 üzenetére
Ha ki tudod rakni, akkor nincs elfordulva.
-
Lasy
veterán
válasz
rumos XIII #1723 üzenetére
az utolsó sornál tudni fogod hogy fordult el.
-
rumos XIII
aktív tag
válasz
rumos XIII #1722 üzenetére
Kérdőjel lemaradt, elnézést.
-
rumos XIII
aktív tag
Ha elfordult a sarokkocka, van valamilyen alaphelyzet, hogy milyenre kell visszaforgatni
-
adrian360
őstag
én megyek, plusz a fiam is
Új hozzászólás Aktív témák
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Nők, nőügyek (18+)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Májusi bemutató, júliusi piacra kerülés, áremelés
- Villanyszerelés
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Belekezdeni egy vállalkozásba
- Milyen légkondit a lakásba?
- Megújult a PROHARDVER!
- További aktív témák...
- BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W
- Samsung Galaxy A5 2017 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest