Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pala
veterán
Én már írtam neked, hogy itthon nem lehet kapni (sajnos).
Külföldről lehet rendelni, vagy esetleg színes öntapadós matricával / tapétával próbálkozni. Az én 5x5x5-ömön is sz@rrá rojtosodtak a matricák, némelyik már hullik is, sajnos ritka gyenge minőségűek ezek (de a 4x4x4 is). -
Zewa
senior tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki esetelg hogy hol lehet Robik kcoka matricát venni? (3x3x3 és 4x4x4-re).
Rubik studió által gyártott 4x4x4 et vettem kb 1hete és látom hogy már elkezdett lejönni egy egy kockána szin ami enmv alami nyerő... -
Zewa
senior tag
Huu De vaN! Ma kcisit Tapogattam 6x6x6os kockát... Made in Garmany.
Ahh aval már lehet szopkolodni renedesen (nem is tudtam hogy gyártjáűk sorozatban).
Tényleg olyan mint egy virus..Szünetekben össze jövünk a folyósón ( Év több oszt ból) 15ember oszt kinek hogy meg meg ienek..
rubikkocka.hu-s talin volt már vki? -
Pala
veterán
válasz
concret_hp #45 üzenetére
4x4x4-est picit nehezebb kirakni, mint az 5x5x5-öst, mert a páros számú kockák máshogy működnek. Persze kevesebb időbe telik, de szerintem nehezebb (igaz, csak minimálisan).
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #45 üzenetére
mármitn kb. 5 percig volt a kezemben 5*5*5ös ami alatt vagy 3szor kellett reparálni.
-
concret_hp
addikt
az alap 3*3*3-as kockára szerintem az emberek nagy részét meg lehet tanítani, végülis van olyan mnódszer ami 7-8 sorozatból kirakja a kockát. mármitn 7-8féle trafó van vagy talán csak 6 nemtom.
4*4*4-esre már jelentősen kevesebbeket, 5*5*5öst meg egyszer forgattam, de mindig szétesett meg akkoriban már annyira nem foglalkoztam vele, de állítólag a 4*4*4-es forgatásai arra is működnek.
-
Zewa
senior tag
Jah az is előfordul.. Nekem ált benyalják 1/2- 1h között.
Már 2 tanárt is sikerütl emgtanitanom/helyetrtesítés "azt csináltoka mit akartok" oda jött huu meg haa meg ő sose tudná kirakni meg mutattam és örült magának, bár médián ora elején mindig begyüjti azóta és elkezdi tekergetni...
Nállam sajnos mindig utaznak a tanároka kockámra.. Van amikor 3 amt vittem 4. óra végére egy yem volt.. -
Zewa
senior tag
Hehe
Nállunk oszt mondja ugy van hogy Izéé van egy janusos csávó (peti) 3 éve nyomja és rak ien 14es átlagokat és 11a rekordja volt VB-n is. Nah ugyebár az osztályában mineki Tyűűű meg Haaa egyik spanom is. Rákapott, én meg láttam ogy már nyomja vagy 1 hónapja és már 40es időket rakja. Nah mondom akkor má'n én is.
Nagyon belejötem algo ritmusokat tanulgatokÉs az osztályban (enyém) sneki enm kockázott msot meg ragad a többiekre is már 4 er kockáznak nállunk is
megtanitani sztem nem nehéz. Egy lyukas orában pl simán. ha megrákapnak az "izére" akkor ugybis cisnálják tovább... -
Pala
veterán
válasz
concret_hp #35 üzenetére
Ha egy társaságban van 1 ember, aki relatíve gyorsan (max 2 perc) ki tudja rakni, akkor az azért fel szokta kelteni az érdeklődést, amely akár kockajárvánnyá is fajulhat egyes esetekben.
PL. volt gimis ismerőseim között én magam is kisebb hullámot indítottam el, többen is követelték, hogy tanítsam meg őket kirakni.
-
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #34 üzenetére
na ki is fulladt a topic
mondjuk kíváncsi lennék, a mostani középsulis korosztály hány%-a kockázik legalább annyira h ki tudja rakni a kockát. középsuliban pár éve kb. 2-3an voltunk az osztályban akik ki tudtuk rakni
már az is elég siralmas
, nem mintha egy fontos skill lenne, de azt hiszem fejleszti azért az ember 1-2 hasznos tulajdonságát
meg egyébként is jó móka
-
Pala
veterán
válasz
concret_hp #32 üzenetére
Az hamisítvány lesz, mert az eredeti kockákon nincsen lila szín
Sőt, még a színek relatív elhelyezkedése sem mindegy. Az egymással szemben lévő oldalak színe a sárga összetevőben különbözik, azaz: fehér <-> fehér +sárga=citrom | kék <-> kék + sárga=zöld | piros <-> piros +sárga=narancs.
A helyes elhelyzkedés pedig: ha magad felé néz a bordó/piros oldal és felül a citromsárga van, akkor: jobb oldalon zöld, bal oldalon kék, hátul narancs, alul fehér. Ez az originál színezés. -
Zewa
senior tag
válasz
concret_hp #29 üzenetére
Hát.. lehet hogy megprobálom csak a kézmelegtől nem fog engednia ragasztó?
Ragacsos lesz a kocka az emg nemt ul jo. Tudom le lehet szedni Foltbenzinnel de az meg lehet hogy meg kezdi a szig. szallagot is. .
pala: Felszeleteled szikével -
Pala
veterán
válasz
concret_hp #29 üzenetére
az is jó lehet, bár nehéz szép négyzeteket vágni belőle
-
Zewa
senior tag
Nem tudja esetleg valaki hogylehet apni direkt Rubikkocka matricát? Csak csak sima öntapadossal? Azon is gondolkoztam hogylefújom és utána lelakkozom. nem tudom az menynire lenen tartód hosszú távon. Tipp?
-
Zewa
senior tag
Ejha Egyből 4 essel? nem rossz. Én még nem probáltam.
Ha kell egy kis segitség itt megtalálod:[link]
3-as nekm jön be?Pala.: Azért anynira nem vészes a helyzet. vhol olvastam hoyg egész nap kockázott köv nap cksit fájt az ujja de fél óra folyamatos kockázástol elmult (egy darabig
)
-
bbazsy
őstag
hali
én kb egy hete kezdtem, 4essel, most tartok 3 sornál..
semmi komolyság, csak előadáson ha unatkozok..
algoritmusra szeretnék én rájönni, majd utána megnézem a komolyabbakatilyen 10-15mps időkre meg csak annyit, h
-
Pala
veterán
Ezekről én már tudok..
tavaly december óta űzöm a témát, bár nem túl nagy intenzitással, mert ennyi idő alatt simán lemehettem volna 20mp környékére.
De mivel nem nagyon tudok annyi időt szánni rá, amennyit szeretnék, így egy kissé alábbhagyott a lelkesedésem. Nem hiszem, hogy elvakult függő lesz belőlem, legalábbis remélem. Bár az igaz, volt olyan időszak, amikor annyit, és olyan gyorsan tekertem a kockát, hogy fájt a csuklóm napokig. -
Zewa
senior tag
-
Pala
veterán
Én most a vakonkirakásra gyúrok... már elkezdtem, az "alapozó" fázisban vagyok. Nagyon precízen és odafigyelve kell tanulni, de érdekesnek ígérkezik.
-
concret_hp
addikt
régen nyomultam vele, a 3*3*3-ast asszem olyan 1,5-2,5p alatt a 4*4*4-est 8-10p alatt tudtam kirakni. annyira nem mélyedtem bele hogy az időre is rámenjek.
de hasznos játék, fogok venni a gyerekeimnek majd ha lesznek -
Pala
veterán
minél egyszerűbb a kirakási módszer, általában annál lassabban lehet kirakni vele a kockát.
Nem véletlen, hogy nem lesz mindenkiből profi, rengeteget kell tanulni és gyakorolni hozzá, na meg tehetség is számít.
A ZB metódus az egyik legbrutálabb, ha valaki profin megtanulja (talán 1 év elég is hozzá), akkor 10-11mp lesz az átlagideje, de akár 10mp alatti időket is rakhat. Körülbelül 6-700 algoritmusból áll tudomásom szerint. Ezeket olyan szinten meg kell tanulni, hogy a másodperc törtrésze alatt kell felismerned és alkamaznod bármelyiket, akár álmodból felkeltve
-
Pala
veterán
Ha megpróbálkozol vele, akkor ne ezzel a módszerrel kezd, mert ugyan nem nehéz megtalálni neten a szükséges algoritmusgyűjteményt hozzá, de ha újonc vagy, egy kukkot sem fogsz érteni belőle. helyette keress google-ban kezdő kirakási módszereket, de asszem a youtube-on is találhatsz instrukciós videokat (how to solve the rubik cube, ilyeneket kell keresni)
-
Pala
veterán
A Fridrich metódusnak?
Lényegében rétegenként rakja ki a kockát (csakúgy, mint a legtöbb kezdő módszer), csak sokkal hatékonyabban. Mondjuk több hét / hónap is lehet, mire megtanulja az ember, és rengeteget kell gyakorolni (napi 2 óra minimum!).
A kirakási metódus a következő:
1. "kereszt" kirakása valamelyik oldalon (sokan a fehérrel kezdik)
2. "First Two Layers" (F2L), azaz a keresztből indulva a teljes felső két réteget kirakjúk úgy, hogy a hiányzó 2x-1-es blokkokat a helyükre rakjuk, összesen 41 féle algoritmust kell megtanulni hozzá
3. Orientation of the Last Layer (OLL): az utolsó réteg orientálása (színre hozása), ekkor az utolsó rétegen az elemek jól lesznek pozícionálva, de még nem lesznek a helyükön (Összesen 57db algoritmust kell megtanulni
4. Permutation of the Last Layer (PLL): az utolsó réteg kiskockáinak permutálása, azaz sorbarendezése (mindegyiket a helyére) összesen 21db algoritmusÖsszesen: 119db algoritmus
Ennél egyszerűbben most nem tudtam leírni. A legprofibbaknál ez a kirakási módszer 12-14mp-t vesz igénybe. Persze ehhez iszonyatosan sok gyakorlás kell!
-
Zewa
senior tag
Igen Már tanuémányozom. Hát.. nem soronkáént rakom hanem pl élekeket egyszerre, egyik barátomtól "fertözödtem" meg ő már azzal csinálja, nekem is emg jéne tenulnom (főleg hoyg 1 betű hijján ez a nvem
)
bandus: Aza lényege hogy Sokakl kevesebb lépésből rakod kia kcokát ==> sokkal gyorsabb. ha soronként rakod min 100 lépés még mondjuka F. metodussal 60, de ha a lépésszámra mész akkor csak 50.
Thrawn: Vigyázz mert ha nagyon szökletes lesza fejed akkor el fogja kerdeni vki tekergetni és neadjisten kitöri a nyakadat -
Pala
veterán
-
Thrawn
félisten
Ezt se felejtsük el
Ez is Rubik találmánya. -
Zewa
senior tag
Sziasztok!
Gondotlam indítok egy ilyen topicot mert nem találtam.
Elég sokan forgatják itt a PH!-n (is) a bűvös kockát. Én is kockázok (~1 honapja) elég sokat (buszon, suliban ott gép előtt stb...) Eddigi legjobb időm 44:23.
Nektek hogy megy?A rubik kocka feltalájola ifj Rubik Ernő volt. 1977ben szabadalmaztatta (ettől az évtől már a boltokba is került). Bűvös kockából létezik: 2x2x2, 3x3x3, 4x4x4, 5x5x5, 6x6x6, sőt 7x7x7-es változat is
Jelenlegi Világrekord: Murcia Open 2008 - francia Edouard Chambon 9.18mp.
[link]Szeretettel várjuk a topicba a magic-es, Squere-1-es, Piraminx-es, Megminx-es, Clock-os stb. rajongókat is!!!
[ Módosította: Bash ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- DOOM: The Dark Ages - Megérkeztek az első értékelések
- DOOM - The Dark Ages
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Ukrajnai háború
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen monitort vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Videó stream letöltése
- További aktív témák...
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest