- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Gurulunk, WAZE?!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rap, Hip-hop 90'
- eBay-es kütyük kis pénzért
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
djstephen89
újonc
Mint írtam, upnp, port forward, dmz beállításokon már túl vagyok. A digi ügyfélszolgálat pedig elintézi annyival, hogy van kapcsolat és jó a sebesség. Leszarják, hogy pont amire használni szeretném arra alkalmatlan. Más szolgáltató pedig nincs a házban tehát teljesen meg vagyok lőve.
-
m_kovacs
tag
Ahogy írtam:Ha a PC Mac címe lenne az azonosító, akkor a PC nek kellene osztania net et.
( a PC ben levő második LAN kártyán keresztül)
"a pc MAC címét regisztrálták a hálózaton" ezt én nem hiszem. A kábelmodem MAC címe az azonosítás alapja.
"Én sem értem miért van náluk MAC szűrés" ez nem MAC szűrés.
"Ha a pc lan portjával kötöm össze a router wan portját ahogy lentebb írtam akkor létrejön a gigabites kapcsolat" de ez csak a PC és a router közti kommunikáció.
"Ha a régi routert kötöm be ez helyett, akkor létrejön a gigabites kapcsolat! " akkor nem is kell máshol keresni a hibát. Vagy a router nincs jól beállítva, vagy hibás.
Próbálja meg nem a router WAN portjába dugni, hanem egy LAN portba.(előtte routerben DHCH kikapcs), AP nak konfigurálva. Másik LAN portba PC, ekkor mi a linksebesség.
Ez egy 500-as net?Tisztelettel m_kovacs
-
Sanyi.mTs
addikt
nem olvastam végig a próbálkozásaidat, csak pár hsz-t.
De egy ötlet: dugd össze a modemet és a pc-t. PC-n csinálj pppoe kapcsolatot. ha itt se áll össze gigásan, akkor felhívnám a szolgáltató ügyfélszolgálatát és megkérdezném, hogy a modem portnál tiltva van-e a gigabites beállítás. (lehet nincs is engedélyezve, mivel a jelenlegi csomagodhoz elég a 10/100 is) -
Tesztelni úgy tudod, hogy állíts be fix IP címet az ASUS WAN portjára, mondjuk legyen 192.168.2.1, alhálózati meszk 255.255.255.0, más egyéb nem is kell. Aztán a PC helyi hálózati kapcsolatára is állíts be fix címet, 192.168.2.2, maszk 255.255.255.0, egyéb itt sem kell. Ha ezek után összekötöd a PC-t és a router WAN portját egy kábellel, a PC ki kell írja, hogy mekkora a kapcsolati sebesség.
-
-
-
Wind-Storm
őstag
Ez nem biztos, hogy beválik, legalábbis nem minden esetben találja meg a win.
„Illesztőprogramok keresése a számítógépen" helyett „Választás a számítógépen található illesztőprogram-listából" itt „Saját lemez" és ott be lehet tallózni az „*.inf" fájlt, majd kiválasztani a megfelelő eszközt, ha egynél több is van. -
Macisajt3
tag
Köszi szépen igazad volt. Nem volt teljes reset (bár a gombok kb 3 sec után is felvillantak, de mégse volt elég neki).
Lehetséges lenne ezt a routert repeaterként a következő módon beállítani? Van egy tplink 1043nd típusú router, ami közvetlenül csatlakozik a modemhez. Erre a routerre csatlakozik 3 gép wifin. Erről a routerről pedig a netgear 3500l-nek kellene netet szereznie és továbbítania. A kézikönyvet átfutottam, de nem teljesen tiszta amit írnak benne. (pl ha nincs rá beállítási lehetőség, akkor a kiszolgáló routeren nem lehet védelem?)
-
naeJ
csendes tag
Megnéztem én is azt a kézikönyvet, és megtaláltam benne a gyári belépési kódot, ami admin:admin. Gyanús lett a dolog, nekem ugyanis reset után user:1234-gyel működött.
Fogtam, és a böngészőből is indítottam egy factory resetet, el is indult szépen újratölteni. Amikor megvolt, kérte a jelszót, beírtam neki, hogy admin:admin, nem fogadta el. Viszont a menüsorában megjelentek további menüpontok is, például az említett ACL is az Access Management-ben. Mivel viszont az admin jelszót nem fogadta el, az eddig működő user-jelszót adtam meg, de ehhez a menüponthoz ez sem volt neki megfelelő. Végül kiléptem az egészből, és beléptem újra a user-jelszóval, az ACL-menüpontnak pedig hűlt helye volt. Egész egyszerűen tehát az Invitel egy korlátozott hozzáférést biztosít a router-modemjéhez a mezei felhasználónak, amibe nem tartozik bele az ACL-bögyörészés, de többek között például a pontos idő beállítása sem...
Az a furcsa, hogy ezt a korlátozást a factory-reset sem oldja fel.
Egyébként jót röhögtem magamon, mert mikor most a router konkrét típusszámát írtam be a keresőbe, találtam egy rakás olyan fórumbejegyzést, ahol ezt a kanosszát már megjárták előttem.
Tudni kéne keresni...
Gondolom, azért kell ez az egész tortúra, hogy az inviteles szaki a központból bele tudjon turkálni a routerembe, hogy lássa, mi újság. Jó érzés...
-
naeJ
csendes tag
Hát ilyet sajnos nem találtam. Az Advanced Setup / QoS lap alatt láttam valami hasonló beállításokra lehetőséget, de ha jól sejtem, ez nem ugyanaz. Az Access Management menüpontban csak a UPnP és a DDNS vannak, ACL-t sehol sem láttam.
@Wind-Storm (#9315): correct, ezen csodálkoztam én is
-
phoenix64
őstag
Köszi, sajna elég hülye vagyok ehhez és már a fix IP-nél elakadtam. Gondolom ezt is a routeren kell megoldani, de ha ott rámegyek hogy Home->Lan akkor csak ilyen van ott:megtaláltam, csak nállam a DHCP menüpont alatt vannak ezek a cuccosokPortokhoz 2300-2310-et írjam be vagy a 2 szám közöttiekből 1-et?
-
-
Muerte
addikt
Hát nem tudom,hazajöttem tegnap itthon ugyanaz a T-home net van itt semmi gond sincs.A router itthon nem Pirelli hanem,D-link.Azon kivül hogy megnyomtam a resetet semmi mást nem csináltam.Persze néhányszor kihúztam a tápból meg vissza dugtam,de ennyi.A kézikönyvben az alap dolgok vannak azzal nem reagált semmire.Ezen az IP cimen próbáltam pedig,amit irtál.
-
Brother Cain
csendes tag
Status ablakban minden jónak látszik, WAN-nál megvan az IP,Subnet,MAC cím,Gateway minden ami kell.
A Routert csak kezelőfelületről rebootoltam nem manuálisan, ha elmegy a net a router kezelőfelületét probléma nélkül tudom használni, csak az internet nem működik.
Amior megszakadt a net a Status oldalon a WAN-t korábban is figyeltem,hogy elvesztette- e a modemmel a kapcsolatot vagy sem,de nem tapasztaltam ilyet.
Természetesen volt olyan amikor egyértelműen a szolgáltató hibájából nem volt net,mert a WAN-on ez látszott is.
A firmwaret tegnap frissítettem kínomban,de a probléma megmaradt.
Eddig sima WEP +MAC szűrés volt rajta,de kikapcsoltam a MAC szűrést is már.
A Router és Modem tápját még nem tudtam ellenőrizni egyelőre.
A Channel sokáig 9 és 11 volt most átállítottam 13 ra.
A gépemben lévő wlan kártya szerint a Link Quality 80és 100% között ugrál a Link Strenght 55 és 59 decibel és most minden jónak és szépnek tűnik.
A Router kezelőfelületén bekapcsoltam a naplózást,bár 1 kukkot sem értek belőle.
Motorola a modem márkája és azt hiszem elég régi darab (3-5 éves) a pontos típust is megnézem hamarosan.Remélem ezek az infók hasznosnak bizonyulnak és közelebb visznek probléma megoldásához.
Még valami: ez a probléma rendszertelenül jelentkezik de 2 hete szinte minden nap, van amikor órákig semmi baj, van amikor akár 1 órán keresztül sincs net vagy csak pár percre v. pilantra jön vissza és utána megint semmi.
-
Atomgeszi
nagyúr
Hali!
Hétvégén nem volt nálam a notebook. De most itt van tudok próbálkozni. Fel akartam tenni ezt a frissítést de azt írta ki, hogy ennél újabb van már felrakva. Most megint kábellal csatlakozom a notebookkal. Látja a wifi hálózatot csatlakozik is de nem használja a netet. Azt írja az IE, hogy nincs kapcsolat. Mit kell még állítani? -
Atomgeszi
nagyúr
Hali!
Beállítottam ,hogy ne legyen titkosítás. Mindkettő eszköz felmegy rá. Telefonnal megy az adattöltés is, de a notebook megint csatlakozik(XP) és nem hoz be egyetlen oldalt sem. Megnyitom internet explorert és kiírja, hogy nincs internet kapcsolat. De, ha kábelt dugok a notebookba akkor jó. Rendszerbe kell állítani valamit vagy mi a fenét kell ezzel csinálni? Egyszerűen idegbajt kapok. Jelszót sem merem vissza tenni mert megint nem fogok valszeg tudni felcsatlakozni. -
Ez nyilván nem fix IP volt, csak rosszul fogalmazott a fórumtárs, hanem egy NAT-olt publikus IP cím (ami mellékesen még fix is lehetett), amit adott esetben az egész falu használ, egy-egy előfizető meg kap egy 10.0.0.x címet, vagy valami hasonlót... Ezért írja neki a sok rapidshare klón, hogy már tölt, mert ha valaki a faluból már tölt, akkor tényleg foglalt az IP cím. Több szolgáltató csinálja ezt sajnos, így nekik sokkal olcsóbb, mert kisebb IP tartományt kell megvennie. Egy példa az ismeretségi körömből, a Rétsági Kábel TV Társaság, ők is így adják a kábelnetet. Több szempontból kellemetlen, mert mondjuk file-megosztó hálózatokon nem tudsz aktív módban kapcsolódni, továbbá nem tudod távolról elérni a routered, és gépedet.
-
spiritex
veterán
Nem, nem úgy, hanem hogy totál elmegy a net, semmi nem jön be, egy oldal se, és ez menetrendszerűen 1-2 percen belül, amikor bekapcsolom a 2. wifi-s laptopot a szomszéd gépe, a mi lan-os gépünk és az 1. wifi-s laptopunk mellé. Ilyenkor csak a router kikapcs. bekapcs segít.
-
spiritex
veterán
Igen, mindig mindenhol van net, ha 4-ből 3 gép van bekapcsolva, egyébként a megadott 4 MAC-címre engedélyezi a hozzáférést. De mivel a szomszéd wifi-s gépe mindig rajta lóg..., ezért van szó a mi 1 db lan-os asztali gépünkről és a + 2 db wifi-s laptopunkról, amiből 1 db szépen megy, de ha már a 2-at is bekapcsolom, akkor leakad a net. Köszi, estére csatolom a képeket!
-
-
loofi
csendes tag
Kipróbáltam a letiltásos dolgot, de ez a fos még mindig nem csatlakozik, se az új routerre, se a régire.
Elgondolkoztam, hogy 8. emeletről milyen szépen ki lehetne dobni ezt a szart, de aztán rájöttem, hogy akkor semennyire nem tudnék gépezni, amíg az új gépemet meg nem veszem.Kösz a segítséget, de inkább használom a régi routert, amíg nem lesz meg az új gépem, és majd azon beállítom az új routert.
Amúgy az nem lehet gond, hogy a hálózati helyeknél csak a vezetéknélküli kis cucc van ott, és semmilyen más hálózati kapcsolat nincs? -
Buda76
senior tag
Ha esetleg valaki még segítségemre tudna lenni:
jobb egy topikban. -
-
b1sti
senior tag
Esetleg le tudnátok nekem írni, hogy mi lenne a megfelelő beállítás ennél a párosításnál:
D-Link DI-624 vs Cisco EPC3925
Mert akkor fogom, leresetelem mind a 2-t! És kezdem elölről! Semmi mást nem szeretnék, csak azt, hogy működjön bármely laptop, akár wifi-vel, akár kábellel (enyém kábellel szokott menni, anyumék wifivel), és két portot kinyitni a két klinesemnek (amit most sikerült beállítanom a cisco-n nektek köszönhetően)!!! -
nem csak lan porton köthető össze két router, a cisco hgw lan portjára rádugható másik router wan portja, és megfelelő beállítások mellett megfelelően működni is fog mind a két eszköz! én is úgy használom, hogy a cisco epc3825 hgw lan(2) portjára csatlakoztattam egy tl-wr941nd router wan portját, és mind a kettő végzi a maga dolgát!
-
b1sti
senior tag
Azt mind megcsináltam, amit írál és a dlink routeren, persze! Úgy próbáltam ki, hogy a a routerbe a LAN portba van bedugva, a modembe szintén egy LAN portba van bedugva a másik vége, és a modemből jön egy másik kábel, amivel összekötöttem a gépem! De a legnagyobb probléma az az, hogy anyumék gépén még mindig nincs net wifin keresztül (mert közben próbálgatom)
-
b1sti
senior tag
Nah, most átállítottam az IP címet, és még amit mondtál! Most már meg tudom nézni a router oldalát, viszont még mindig nincs net!
mármint a másikon!
szerk.: mondjuk, most csak akkor tudom megnézni, ha LAN portban van, ha WAN-ban akkor nem! Amit nem értek az az, hogy ha LAN portban van akkor a modem, hogy csatlakozni a routerhez??
És egy teljesen másik kérdés, hogy ha már ez a modem wifis is egyben, akkor nem lenne egyszerűbb úgy megcsinálni, hogy ebben a modem-ben, ebben az egy alapértelmezett átjáróban beállítani mindent?? és kiiktatni a "régi" routert is?? -
b1sti
senior tag
Csináltam egy két képet:
csatlakozás közben
csatlakozás után
végeredményszerk.: ha reseteltem, utána át kell írnom az IP címet, és utána mi a teendő?
-
b1sti
senior tag
A vezeték nélküli szolgáltatás van áthúzva pirossal, a kapcsolati ikon mellett egy sárga felkiáltó jel van! Mindjárt kipróbálom egy 3. kábellel, ami tuti jó! Azzal van összekötve a cisco és a gép, az tuti működik! A második képen amikor a cmd kisebb, akkor pedig a vezeték nélküli kapcsolat ikonját látod!
-
lalakov
senior tag
Már elkezdtem írni a telefonon, hogy nem működik a net és végre mégis.
Bár nem volt olyan egyszerű. Úgy csináltam, ahogy mondtad, de nem működött. Lementettem megint azt a ipconfig-ot, hogy elküldjem neked. Kíváncsi voltam mi lehet a különbség. Volt, nem volt kitöltve az alapértelmezett átjáró és a DNS kiszolgáló. A másik alapján kitöltöttem és így megy. De még mindig van különbség, mondjuk most már annyira nem izgat, de mi az a DHCP? Mert itt nincs engedélyezve és nem találtam hol lehetne.
-
b1sti
senior tag
Nem, akkor nem volt benne a cisco! Csináltattam tesómmal egy kábelt, amivel összekötöttem a routert és a gépem! Igen, mert ugyanezt a routert használtam a másik régebbi dlink modemmel mielőtt megkaptam ezt az újat! Ezért kérdeztem, hogy esetleg reseteljek...
szerk.: És működik a tesóm által csinált kábel is, mert először a falból, ugyanakkor a routertől jövő kábellel (amit régebben is használtam) próbáltam belépni a router oldalára, de úgy sem ment!
-
b1sti
senior tag
Az előszobában a routerben a WAN helyre van bedugva az a kábel, ami megy a szobámig, és a szobámban a modemben, a 4es helyre van bedugva a "másik fele" a kábelnek!
szerk.: semmit nem állítottam csak felhasználó nevet és jelszót adtam meg! Meg most a két portot állítottam, ahogy mondtad!
-
-
b1sti
senior tag
Igen, ezt már olvastam én is! Csak nekem van egy D-Link DI 624es routerem, ami wifi-s és arról menne a többi gép (1 laptop wifi-vel), de egy t-home-s emberke azt mondta, elképzelhető az, hogy a modem blokkolja az adatforgalmat a router felé!! Elvileg ezért van az, hogy nem tud a másik gép kapcsolódni a wifis és kábeles kapcsolathoz! Csak a közvetlenül modemből jövő kábellel volt net a másik gépen! Viszont nem értem, hogy az én laptopomon működött a wifi is és a kábel is!
-
b1sti
senior tag
Szia!
Beírtam a MAC address-t, amit az everestből kinéztem, de ahova beírtam ott is megtaláltam lentebb, utána beírtam egy IP címet, ahogy írtad két számjeggyel a végén, majd miután rá nyomtam, hogy Add Static IP, kiírta ezt!!
szerk.: persze 10 és 119 között volt a megadott IP cím utolsó két számjegye!
-
lalakov
senior tag
-
lalakov
senior tag
Nagyon köszönöm a segítségedet.
A kért adatokat nem tudom bemutatni, mivel a működő rendszer van most a gépen. Viszont elgondolkodtattál. Mivel ez másféleképpen kapcsolódik a nethez, mint a régi modem, ezért ennek új kapcsolatra van szüksége, jól gondolom? Ha igen akkor, mit kell tennem?
Új kapcsolat varázsló gondolom, de ezen belül? -
superecneB
őstag
Ez a problémám (jelenleg router reset óta minden rendben de még teszt időszak van, reset előtt is néha jó volt)
"Amikor nincs neted, próbáld meg ezt a címet megnyitni:
http://74.125.77.99/
Ez egyébként a google.hu oldal IP címe. Ha ez működik, akkor már biztos a DNS hiba. Ezt elhárítani úgy tudod, hogy a router admin felületén a LAN (?) beállításoknál a DNS szerver mezőkbe beírod ezeket a címeket.
8.8.8.8
8.8.4.4
Ezek szintén a google szerverei, mégpedig publikus DNS szerverek, amit bárki használhat. Mellékesen jegyzem meg, hogy én mindig ezt használom, a szolgáltatóm DNS-e csak harmadik helyen van beállítva, mivel már többször előfordult olyan hiba, hogy egy-egy oldal nem jött be az alap DNS szerverrel, ezekkel viszont igen."Erre gondolok, hogy ezeket a beállításokat kell -e ott állítani, és hogy megoldás lehet -e a fentebb linkelt problémára.
-
Nightquest
csendes tag
Ki nem találtam volna a megoldást magamtól: letiltottak minket a netről, mert nem volt befizetve/elkeveredett egy hónapnyi pénz. Apám ötlete volt a dolog, ő fizeti, én rá nem jöttem volna egyhamar. Azért fura, hogy ilyen jelek voltak, nekem nem látszik logikusnak az egész, de mindegy.
-
ikalav2
csendes tag
Hello!
A helyiségbe 2 telefonvonal jön be, ami bemegy a Getway-be (bocs, ha hülyeséget írtam), ebből jön az UTP a routerbe. Innen pedig közvetlenül két géphez ill. megy egy Utp a kollégiumi szobák felé. Ezt switch-ek (4db) osztják le a kollégium szintjeire ill a szobák felé. Összesen kb 25 gép van a hálózatban.
A Dynamic IP van beállítva a routeren.
az Lease Time érték 10080 on volt
Router nélkül nincs gondja.
A firmware frissitést néztem, de azt írta ki, hogy ez a legfrissebb verzió rajta.
Skype továbbra is töretlenül megy.
Érdekes
-
Nightquest
csendes tag
Szia!
Mivel most munkában vagyok, nem tudom kipróbálni, de majd este. Amúgy gondoltam én is rá reggel, persze kipróbálom, ha még mindig nem fog menni, csak az gyanús, hogy a modemben látszólag teljesen rendben van a kapcsolódás, mint irtam. Vagy ez nem jelent semmit? (Jelzi, mióta kapcsolódott, kiirja a megfelelő sebességeket, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Motoros topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MIUI / HyperOS topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Chieftec Vista ház: kisebb halaknak
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Proxmox VE
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 IPS 256GB notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Xbox Ultimate előfizetések
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest