Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eclips21
őstag
van mostanában valami best buy gép amit normális áron meg is lehet venni?
(Gondolok itt most a Roborock S7 esetére amit venni se lehet de ha igen akkor jóval drágábban mint mondjuk nyáron, perdig a Forint épp életrekelt 410 vs 375)Mert ha már a S7 ilyen drága lehet jobban megéri egy Dreame L10s Pro vagy egy full állomásal rendelkezp Xiaomi Eva.
Van esetleg valakinek egy jövőbe látó gömbje hogy a piac mikor szedi összemagát vagy erre nem érdemes várni?
-
Eclips21
őstag
válasz humigabi #23048 üzenetére
Nem rossz, en egy ilyen Dreame gepet szeretnek de az Roborock S7 Pro ultra 100k-val olcsobb GB-n.
Az erkulonbseget meg nem hiszem hogy visszahozza az AI kamera. Az lenne a jo ha lenne valami megbizhato kinai bolt ahonnan olcson lehetne rendeni, de ilyet nem talaltam. -
Eclips21
őstag
Na ki fogja berendelni az új Roborock S8-t? már GB-n fenn van a termék lap.
-
Eclips21
őstag
válasz szonti #23068 üzenetére
Felterkepezni nem fogja tobbszor, a felterkepezes az a megfelelo iranyitasjoz kell hogy tudd komfigularni hol takaritson jol ne, kitalaja merre jarja be a lakast stb.
Ha odebb teszel valamit mondjuk egy viragcserepet akkor ki fogja kerulni, de pl egy kisebb epito kockar vagy pluss macinak neki fog menni ha 3D kamera nelkuli verziot veszel, mondjuk mint a sima Roborock S7, ha jobbat mint a MaxV szeria vagy a legujabb S8 akkor kikeruli (pl ha van haziallatod es telepit egy aknat a szoba kozepere akkor azt a sima S7 ugy szetkenheti a hazban hogy kibaszot a 10rol, de egy kameras verzio mar felismeri es kikeruli)
hogy a tobbi kerdesre is valaszoljak, inteligensek es vissza mennek ha merulnek,
az a lenyege hogy mindent bejar az egesz lakasban, es akar azt is mondhatod neki hogy a gyerek szobajat ne takaritsa mert pl azt szeretned hogy azt o csinalja maganak buntetesbol stb. Felig nyitott ajtonal szerintem ha 1,5 robot szelessegu a res be fog menni.
[ Szerkesztve ]
-
Eclips21
őstag
válasz szonti #23070 üzenetére
A típust nem ismerem, youtubeon nézzél teszteket róla. Én is megnéztem egyet szerintem elég jó kis gép, ár értékben nagyon jó. Ennyi pénzért szerinte így első ránézésre nehezen találni jobbat. Ha jól emlékszem valaki nemrég vett ilyen típust itt a fórumban, dobj neki az PM-t hátha tud valami tapasztalatot mondani.
Küszöbök általában 2cm-ig nem szokott gondot okozni a robotporszívóknál, amit mondasz íves elválasztó szerintem sima úgy lesz neki, pont azért mert íves és nem egy negyzet alakú fadarab. Neten is 2 centit írnak erre a típusra.
-
Eclips21
őstag
Új ágyat kell venni , de ha az ágy lábak alá beteszel pár poháralátétet...
Amúgy még a 360 s10 ami direkt low profile is 8,8cm(van ahol 8,5) magas és ez még elég jó gép, a többi ami ilyen alacsony kialakítású általában lidar mentes olcsóság.#23078szonti
Feketétől sok gép fél sajnos, ezt csak youtube-s tesztekből tudod kideríteni mennyire érinti a kinézett modellt.[ Szerkesztve ]
-
Eclips21
őstag
válasz Eclips21 #23112 üzenetére
A porszivo eddig nagyon jo, persze nem tokeletes ez sem.
Pl.: a kanape es szonyeg kozott nem mosott fel, gondolom azt hitte a szonyegen van, es ezt “hibat” a szonyeg kozvetlen kozeleben 10 cm tavolsagban tobb helyen is elkovette, de ez reszben ertheto. (Konyhat, etkezot tokeletesen felmosta)
Ami durva hogy hat nem halk, max porszivozasra kapcsolva egy tornado is halkabb. Normalon se eppen halk.(elso porszivom)
38nm teruleten van(galerias haz) es mindent maxra tolva kulon porszivozas kolon mosas (vagyis 2x38nm) teruletet nem birt 100%rol kitakaritani, ~10nm kihagyott es vissza ment toltore. Igaz maximalis porszivozas jarolapon szerintem nem indokolt de kivancsi voltam ra.
[ Szerkesztve ]
-
Eclips21
őstag
Arról van valakinek tanácsa tippje stb hogy a roborock porszívókhoz hogy érmes a térképet beállítani? Gondolok itt a szőnyegekre, mert most észre vettem hogy van olyan beállítás hogy elkerülje a szőnyeget és a padló takarítás után külön takarítsa végig.
Én ezt most bekapcsoltam plusz kézzel kijavítottam a szőnyeget vagyis felrajzotltam a térképre manális módban. Lehet így a szőnyeg melletti részeket is tökéletesen fel fogja mosni?
Asztalokat, kanapékat, ágyakat stb érdemes felrakni a térképre? lesz valami érdemi változás a takarításban? vagy ez csak a külön takarítási cikklusok megadásához szolgál pl. hogy az étkező asztalnál 1 ciklus helyett 3-t tudok beállítani?
-
Eclips21
őstag
válasz Gabesz87 #23120 üzenetére
Szerintem nem feltetlenul kell 3D kameras gep ahoz hogy jol elkerulje a targyakat szoval ezen tudsz sporolni. Altalaban ennek a hianya a kisebb targyal pl telefon tolto kabel, lego stb elkerulese okozhat gondot, de ettol meg lehet nagyon jo gep.
Felmoso felemeles(mop lift) viszont mar mas kerdes nem nagyon elterjedt funkcio, az olcso gepekben en konkretan nem ismerek a sima Roborock S7-en kivul olyat ami 200alatt van.
-
Eclips21
őstag
válasz szonti #23123 üzenetére
Van amit a tartályba is bele lehet önteni a roborocknak van sajátja, szóval biztos van olyan vegyszer amit bírnak a gépei. LINK
Az a kérdés hogy amit bele akarsz e tenni hogy mennyi agresszív anyag(összetevőknek utána kell nézni, mennyire bírják a műanyagok, fémek, gumik meg hát hogy mennyire jól keveredik/ oldódik a vizzel. A link alatt meg rá lehet nagyítani a flakonra és látni az összetevőket valszek akkor azt bírja a gép, ha roborock.
-
Eclips21
őstag
válasz laci06 #23138 üzenetére
Csinaltam a Roborock approl egy videot youtubra. LINK
Van benne meg par funkcio pl kritikus helyeket be tudod jelolni es oda mondjuk 2-3x takaritast is be kehet allitani, meg kitudja meg mi mindig talalok benne uj funkciot.Mi home-t meg rollerhez hasznaltam anno de borzaszto volt nekem akkor azota nem hasznalom, robotporszivohoz meg nem probaltam.
[ Szerkesztve ]
-
Eclips21
őstag
Észre vettem most egy furcsaságot, ha csak felmosást indítok akkor is kitakarítja a szőnyeget ennek lehet azaz oka hogy Carpet Boost és a Deep Carpert Cleaning funkció be van kapcsolva?
-
Eclips21
őstag
Van aminek az appja engedi hogy élőképet nézzél, de konkrétan az Roborock S8-ban ezt megszüntették.
Viszont nem tudom hogy azért mert változott a kamera rendszer vagy más okból, de az tuti hogy infra fényt bocsát ki és azt figyelik a kamerák, szóval míg a régi színes kamera volt és normál látható fényt bocsátott ki így éjjel zseblámpázott maga előtt addig az S8 látható fény nélkül megoldja de így nincs élő kamera kép.
-
Eclips21
őstag
1. Ha igazi öntisztítós verziót veszel akkor havi 1x kell hozzányúlni, de ezek 400k körül vannak. Ezek feltöltik vizzel a gépet, kiposzívózzák a portartályt, elmossák a mop-t.
2. Amiket itt felsoroltál azok a dokkolók csak kiporszívózza a gépet, szóval vizet nem tölt vissza, így ha felmosni akarsz mindig hozzá kell nyúlni.
Én személy szerint ilyen "fél" dokkolót nem vennék, ha már megy a porszívó akkor már mosson is fel, főleg ha 200nm fog járni sok kerámia felülettel akkor szinte kötelező a felmosás.
-
Eclips21
őstag
Hat en nem ertek ezzel a felmossal egyet, csak kritikus helyeken nem tud femosni tokeletesen, pl kozel a falhoz, kozvetlenul a szonyeg mellett, vagy akadaly mellett.
Engem a pottyok a jarolapon sokkal jobban zavar mint a “por” amit gyorsan ossze porszivozok, de felmosast nem birom tul maceras.Amugy nem is felmos csak feltorol kb de azt annyira alaposan hogy felszed mindent. Ami teljesen eleg szerintem ha rendszeresen végig megy a hazon.
En konkretan hetvege utan hetfon nagy ereju porszivozast majd 2. Ciklusban kulon mely felmosast csinaltatok vele, majd szerda es penteken egyben egy korben felmosas es porszivozas. Ezzel a modszerrel 3x kell a porszivohoz nyulni szerintem bele fer ha ezert cserebe tiszta a padlo.200k-bol dokkolos best buy-t en nem tudom eleg sok van, de melyik a jobb azt nem tudom.
-
Eclips21
őstag
Abszolut megbizhato, en tobbszor vettem dragabb dolgokat is pl most a roborock s8-t, korabban rollert.
Szerintem probalj meg valami kedvezmenyt szerezni es akkor egy Roidmi EVA is nagyon jo valasztas lenne. Silent77 kollega szokot ilyen kuponozasban dobj neki egy PM-t.
Aszem uj reggel ad kezdesnek 2%-t az oldal plusz ha most paypal-t hasznalod fizetesre meg 15 dollart, ugy 690dollar a vege.
[ Szerkesztve ]
-
Eclips21
őstag
@Vesa
Most nezem Aqua-ban cetelemmel 238k[ Szerkesztve ]
-
Eclips21
őstag
Robrock S8-al most hogy volt egy FW update, a szőnyeget csak 1x párhuzamosan porszívózza ki, frissítés előtt két irányban (értsd 90fokal az előző körhöz képest is végig ment). Minden Carpet beállítás be van kapcsolva.
Ez S7 verzióknál hogy van? Lehet ez egy bug? Vagy esetleg be kellene jelölnöm hogy ott szönyeg van és rátenni egy 2x takarítást?
[ Szerkesztve ]
-
Eclips21
őstag
válasz Eclips21 #23228 üzenetére
Ez valami hiba lehet, most végig ment egy csak felmosás ciklus amiben szintén végig porszívózta a szőnyeget és azt már duplán takarította.
Sőt jobbat mondok ügye csak felmosás ciklus volt Deep+ beállítással és így olyan sűrűn és lassan járta végig a szőyneget hogy lényegében érdemes szőnyeget takaítatni vele Deep+ felmosás fukcióval
Minden esetre érdekes...
[ Szerkesztve ]
-
Eclips21
őstag
válasz doriath #23234 üzenetére
Szerintem simán, mivel lenne rosszabb mint egy 20x használt felmosó rongyal feltörölt padló, vagy a végén a koszos vízzel még egy kisrész feltakarítása. Elég tiszta az ahoz hogy felmosson a gép,
senki nem a padlóról akarja a nutellát felnyalni.Ja és a kiszárított ruhákat is hordod, szóval... De azért ne idd megHa ennyire szigoruak vagyunk akkor csapvizet se szabad meginni...
[ Szerkesztve ]
-
Eclips21
őstag
válasz 1 among many #23280 üzenetére
Nem értem miért van egyben a portartály a víztartállyal. Ennek akkor lenne előnye ha MOP lift vagy ribráció is be lenne építve, de mind a kettő hiányzik belőle, így meg csak hátrány hogy kevesebb víz fér bele mint a hasonló gépekbe. Azt se látom teljesen hogy ez most gravitációs vagy pumpás adagolású. Általában ekkora viztartály a fullos vízfeltöltős dokkolós gépekben van, amik egy nagyobb takarítás alkalmával feltudják tölteni magukat.
Ultrahangos szőnyeg érzékelőt se látom hogy lenne benne, pedig ez manapság szerintem ebben a kategóriában alap.
Konkrétan benne van a leírásában hogy a fekete felületeket nem szeretni (esetleg ha van ilyen az gond).
Én nem kapkodnám el és jobban utána olvasnék és nézném ilyen árban mik mennek most.
Szerintem ez a gép elsőre egy Viomi SE 80k-s gép.
[ Szerkesztve ]
-
Eclips21
őstag
válasz 1 among many #23283 üzenetére
RCV 3-nak csak 300ml-es a portatája nem 500, mivel ez 2in1 kialakítású. Szerintem valami népszerűbb modellt válassz.
Én is csak azt tudom aminek utánanéztem, meg ügye a lényeg hogy a belőtt árkategóriába mi fér bele.
A felmosás/feltörlés szerintem robot függő nagyon, de én nagyon megvagyok elégedve az enyémmel (2 naponta végig mosatok vele).
Minőségi darabot szeretnél akkor minden képpen kamerás verziót kell választani, de ennek szó szerint ára van
Roborock S7 MaxV, Roborock S8(nekem ez van), Xiaomi Eva(Aqua-ban jó áron van), Dreame L10S, Xiaomi S10+. Cipőfűzőt sajnos még ezek is eltudják enni de nagyobb valószínűséggel kerüli ki. (cipőről lelógva kikerülik önmgában a földre dobva már nem nagyon)Vízet nem nézik érdemes olyankor járatni mikor száraz a furdő vagy konkrétan kitiltani onnan esetleg 2 körben külön lakás és külön a fürdőt takarítatni időeltolással.
Persze vannak alacsonyabb áron önürítő dokkolóval szerelt gépek #23270 Lenry írt egy dokkolósról véleményt.
-
Eclips21
őstag
válasz Geo19870322 #23346 üzenetére
remélem azt tudod hogy ez alap esetben csak porszívó és száraz feltörlést tud végezni!!!
pluszban meg kell venni(10ezer Ft) hozzá a 2in1 por és viztartályt hogy nedves feltörlést is tudjon végezni(weblapon a megjegyzések), plusz egy kis bemutatában még magyarul is megemlítik [link]
Kezelő pogramja is butának tűnik.Én személy szerint nem venném meg.
[ Szerkesztve ]
-
Eclips21
őstag
válasz Geo19870322 #23351 üzenetére
mondjuk 360 S8
-
-
Eclips21
őstag
válasz richkan #23363 üzenetére
Minden képpen valami jobb kamerás képességgel rendelkezőt javaslok. pl.: Roborock S8
Amúgy minden porszívó érintketik a butórokkal és falakkal, ezt nem tudod elkerülni. Konkrétan nincs olyan ami érintkezés nélkül takarítana.Elvileg tiszta vízen kívűl nem lehet semmit beletölteni a tartájukba, amúgy ne úgy képzeld el hogy ez most egy felmosórongy ami után várni kell 20 percert hogy felszáradjon.
3 fokozatban lehet állítani a viz mennyiségét és még a legnagyobb fokozat is inkább feltörlés mint mosás, szám adatilag saccra 45m2-n 3 decit fogyaszt el.Én megpróbálnám 1-es fokozaton a feltörlést is és még talán a felmososzert is bele lehet önteni mert pH semlegesnek kell lennie. Heti 1x talán belefér egy feltörlés, de ezt te biztos jobban tudod.
Amúgy az nem baj hogy a porszívók 100%-ban kefések? Szóval igazából végig keférik a padlót.
-
Eclips21
őstag
válasz windlord #23386 üzenetére
Dreame markat vettem(nagyon jo minosegu), mert tordeke a Dysonnak. Az tuti hogy 110nm nem fognak birni. Ettol fuggetlenul en imadom es szerintem egy alap tisztasag tartasara tokeletes. Viszont rendes nagytakaritasra alkalmatlanok, a szivo erejuk egy vezetekes toredeket tudjak. A hirdetett szivo ero amivel reklamozzak altalaban turbo fokozaton tudjak, ami annyit jelent hogy 10-20perc hasznlat! Amugy a megadott reklamozott porszivozasi ido ECO fokozatra ervenyes ami altalaban 60-90perc.
Csak akkor javaslom ha nem kivaltani akarod a vezetekest, maskulonben nagy csalodas lesz!
-
Eclips21
őstag
válasz Fradipuma #23439 üzenetére
A robot porszívó lényegét ölöd meg ha szobáról szóbára fogod pakolászni.
Én azt javaslom hogy 2 gép helyett alakítsad vagy alakíttasd át a küszöböket 80 ezerből simán meg van, így nem kell cipelned a gépet és 2-t se kell venned.
Ilyen árkatóriában mostanában a 360 S8-t szoktuk mondani, de xiaomi is van ilyen árban de azokra itt sokan panaszkodnak.
Egy ilyen horodzós módszer esetén ha nem tud bemenni/kijönni egy szobába akkor lényegében tök mind1 hogy tudja e melyik szobában van éppen mert manuálisan fogod a programot indítani akkor meg kell adnod neki hogy milyen takarítást szeretnél.
Felmosni(inkább törölni) már minden porszívó tud, a képessége ennek a funkciónak viszont árhoz van kötve. pl.:Dreame W10, Xiaomi Eva, Roborock S7(vagy újabb típusok)
[ Szerkesztve ]
-
Eclips21
őstag
válasz szeszilke #23531 üzenetére
Én pont ugyan így voltam halogattam nem tudtam mit vegyek mert több szint is van.
Szerintem az önürítős porszívók totál feleslegesek(ha tudna mosni is na az jó lenne de csak szintenként 1-1 dokkolóval, de az már csilalgászati áron megy). Én minden alkalommal feltöröltetem a padlód a géppel így kénytelen vagyok hozzányúlni(mop csere, emeletre cipelés), úgy hogy végül egy Roborock S8-at vettem megjelenéskor és újra megvenném. Nagyon fasza az app-ja, jól testreszabható és nem Xiaomi amire mostanában rengeteg panasz van. Mondjuk az EVA az jó gép, lehet azt vettem volna ha egy szintes lenne a ház, de cipelésre nem alkalmas. -
Eclips21
őstag
válasz Aaron14 #23544 üzenetére
Más márkám(Roborock) van nekem de ott úgy működik hogy bárhova leheted, de hogy felismerje a téképet/szintet ahoz kicsit mászkálni szokott, ha ezt gyorsítani akarod valami egyedi helyre tedd le ne egy szoba közepére mert akkor lehet ki fog menni körbenézni hogy megnézze hol a fenében van éppen.
[ Szerkesztve ]
-
Eclips21
őstag
válasz kovacsdavid8 #23617 üzenetére
Az ultra modekkel eltérnek a többi típustól pl.: fix viztartály míg egy dokkoló nélküli verziónak kivehető van hogy meg tudd tölteni manuálisan a csap alatt. Szóval nem kompatibilis a sima gépekkel az ultra dokkoló! de ez lehet eltér típusonként de alapból így szokott lenni.
[ Szerkesztve ]
-
Eclips21
őstag
válasz KubanitoS #23655 üzenetére
Nekem autómatizálva van hogy mikor indul és előtte nap szoktam feltölteni a tartályt csapvízzel(így szoba meleg lesz másnapra) + nagyon kevés Ajaxot teszek bele (érdemes utánaszámolni menny kell bele - 0,1 kupak 300ml-es tartályba).
Nem hinném hogy a sima Ajax tönkretenné a gépet, viszont van egy nagyon nagy előnye amit én tapasztaltam, nem kezd el a tatály algásodni/taknyosodni valamint a mop nem lesz lábszagú felmosás után és talán jobban is takarít. Hátránya hogy kicsit habzik a tarály megtöltése közben.
[ Szerkesztve ]
-
Eclips21
őstag
válasz laci06 #23690 üzenetére
Próbáld meg kikapcsolgatni a funkciókat a "Reactive Obstacle Avoidance" menüpont alatt, vagy csak kitartóan tanítsad a bojákra kattintva hogy nem valós akadály ne kerülje el.
Nálam az egyik asztal lábát nézi mindig kakinak (Roborock S8), tanitani kell neki hogy nem az.
[ Szerkesztve ]
-
Eclips21
őstag
Roborock app-ban van arra valami trukk hogy a 2x, 3x taparítást egy területen lehessen előre ütemezni? Heti 1x szeretnék 2 irányból takaríteni szóval 2x beállítani de csak manuális kézzel indítós módszerben találom ezt a funkciót.
#24162 BossBoss
Nálam megjelenés óta megy, igaz macska nincs de asszony hullatja a haját rendesen és szépen összeszedi.[ Szerkesztve ]
-
Eclips21
őstag
válasz TheMartin03 #24172 üzenetére
S8-nál Schedules-t használom is, de nem látok benne olyan hogy 2x vagy 3x menjen át egy szobán.
De ha egyből indítom manuálisan akkor van ilyen opció.
[ Szerkesztve ]
-
Eclips21
őstag
-
Eclips21
őstag
válasz Jakesz #24372 üzenetére
Hivatalosan a használatiban az van általában hogy ki kell önteni belőle, de én mindig benne hagyom sőőt felöltöm egyből.
Amúgy az a tapasztalatom hogy megnyálkásodik/ algásodik a sima csapi víz benne, ezért én Ajax-t öntök hozzá ami ezt meggátolja, persze hivatalosan nem szabad bele tiszta vízen kivűl mást tenni, de én bevállalom és még a felmosás is jobb tőle. Roborock S8
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- E-roller topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Mesterséges intelligencia topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gitáros topic
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest