- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tonnara di Scopello
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Zsiráfnyál
üzenetére
Te meg vagy vele elégedve? Ebédre megeszi időben és közel alaposságba az S50-em. Lehet holnap visszaküldöm.
-
válasz
rviktor
üzenetére
Olvasd el az Árukeresős véleményeket.

Rohadtul nem kapja meg, sem időben sehogy.. ez egy szar cég...
Ismerősnek másfél hónapig ültek a pénzen, 350 ezer forinton, céges megrendelés...
Ha lehet onnan egy öngyújtót sem. Ja és máshonnan is van infom, hogy baj van azzal a céggel...
Nem karácsonykor estek szét, hanem már 3 éve ilyen az a hely...

-
válasz
rviktor
üzenetére
Kontaktortól semmit de semmit sem szabad venni!
Jó barátom pénze alig került vissza, egy link srác intézi az egészet... Óriási bajok vannak ott...
Én gyorsan levenném ezt a javaslatot, nincs készlete sem, majd valamikor megrendeli, a véleményeket elolvasva több hetes csúszások Árukereson.
-
Ati007
őstag
Köszi a válaszokat. A complete csomagok valóban túlárazottnak tűnnek , csak ügye akkor egy ideig nem lenne gond . Ha eredeti szűrőt és tisztító folyadékot akarsz hozzá az sem olcsó. Nehéz kiadni valamiért 50-200 ezerrel többet mint amennyi volt. Sajnos akkor ez nekem tanuló pénz volt , marad a hagyományos takarítás .
-
válasz
Ati007
üzenetére
A complete csomagok (jelenleg) túl vannak árazva. Számold ki nyugodtan, mennyibe kerül az amit kapsz mellé (kefék/mosószer etc.) a gép semmiben nem különbözik.
Az árak általánosságban nem szoktak csökkeni, max akciós időszakok jönnek. (pl.: Black Friday, Karácsony, iskolakezdés, joy napok)
A dreame elég rugalmas hogy hol vásárolod, nem a bolt vállalja a garanciát. De külföldre drága visszaküldeni ha pl.: elállsz. Aki vállalja a visszaküldés költségét az amazon.de / robotworld.hu (ők csehek). Mást nem tudok biztosan. De mindkettőnél nyűgösebb a garancia, mert az cseh/osztrák/német piacos, de mindkettő korrekt.
Dreame garancia:
Érvényesíthetem a garanciát, amennyiben nem Magyarországon vásároltam a Dreame terméket? A regionális Dreame szerviz csak az alábbi országokban vásárolt Dreame termékek szervizelését végzi: Magyarország, Románia, Szlovákia, Bulgária. Amennyiben a terméket más országból vásárolta, akkor vegye fel a kapcsolatot a külföldi eladóval a garanciát és szervizelést illetően.
-
válasz
Ati007
üzenetére
Nem várható szerintem.
Ha megnézed, hogy minden drágult az IT szektorban, és ide is kell egy kisebb memóriachip ( oké nem markáns méretű ), illetve általánosan a réz is drágul és egyéb nyersanyagok, az én jóslatom szerint minden, ami IT-számtech,okoseszköz drágulni fog.
De ne legyen igazam
-
Ati007
őstag
válasz
esmi89
üzenetére
Várható hogy visszamennek az árak? Mivel első robotporszívóm lenne alaposan utána néztem a lehetőségeknek és hogy melyik felelne meg az igényeimnek erre felmentek az árak. Dreame X50 Ultra complete és Dreame Aqua 10 Ultra Roller complete között vacillálok. Garancia miatt érdemes itthonról rendelni vagy cseh,szlovák,lengyel online boltokból is meg lehet rendelni?
-
esmi89
junior tag
Hát mindenki örüljön aki nem várt a porszívókkal... Egy hetet beteg voltam, most néztem az árlistákat és a Dreame árai 100-300€-t emelkedtek nagykeráron. A Complete csomagok akár ennél többet is.
A roborock is tolt azért rendesen az árakon, de nem ennyit. -
válasz
tibbike01
üzenetére
Ugyan az a link mint amiről én rendeltem. Nekem is bitang lassú volt, remélem csak nem dolgoznak hétvégén és azért nincs feladva. Az amazon nem szereti, ha az ügyfél nem elégedett, többe kerül a boltnak az elégedetlenséged, ezért ha már megvetted szerintem bukóval is fel kell adnia.
-
válasz
xrvman
üzenetére
Remélem jó lesz
De ha már, nekem még a mosógép ajtó is szokott fantom szobát rajzolni, de az is megoldódott a virtuális fallal (vagy a héten nem hagytam nyitva)
Itt sajnos túl közel van a dokkoló és nem tudtam végig húzni... Látszik is, hogy átlóg a másik szobába a sárga. De hála istennek ennyi pont elég, hogy ne próbálja a nagy hálóból kitakarítani a fürdőt.
-
válasz
xrvman
üzenetére
Hát lehet bemesélem magamnak, de betettem oda egy no go zónát és tettem egy álló tükröt oda (az applikációban van ilyen) és egy idő után elkezdett oda nem rajzolni plusz szobát.
Szóval állítsd vissza a jó térképet, rajzolj no go zónát és tegyél oda egy álló tükröt
majd mentsd el megint. De a tükör szopatja sajnos nekem is.
Egy idő után talán felfogja, hogy nincs ott semmi... Most pont megnéztem 7 napos a térképem és még jó. Minden Vasárnap este reseteli a HomeAssistant

-
xrvman
őstag
-
Lewes
csendes tag
Köszi az összes segítséget, srácok! Ugyanitt Roomba S9+ dokkolóval eladó
Van ilyesminek piaca vajon? Tökéletesen működik, max az akksija kezd fáradni, de az cserélhető. -
xrvman
őstag
Szia, nincs gond, nekem pont 5 cm az egyik oldalon, igaz, nem nyúlik túl a dokkoló tálcáján.
Ugyanitt kérdezném a tapasztaltabbaktól. Ha az X50 Ultra létrehoz magának egy alacsony területet, azt hogy tudom törölni utólag? Székem volt ott, ám odébb tettem és mégis egyszer csak látom, hogy jelölte. -
Ezt kérlek nem takarítottam még csak 1* November végi szerzemény.
A szenzort töröltem le ablaktörölővel 2* és a szűrőt 1 perc alatt elöblögöttem.Így nézett ki 1 hónappal később:

és a szűrő (ez mondjuk két hetes):
Az irodai picit csúnyább, ott a szűrő/meg a szűrő alatt, hetente öblítős, de nem olyan még így sem, mint az előző itthon 3-4 nap alatt...Amúgy Max 15 perc időráfordítással, gyári újra sikerült egy nagyon kevés pumpás domestossal takarítani. Az előzőt 3-4 naponta takarítottam fél órákat, mert volt egy kivehető lapja ami mosta a mopot és azon a rengeteg hajlat megbolondított

Nekem ez a mop mosófej, hogy nincs külön mosólapja nagyon sokat megér

Volt fekete robotom, ott a robot lesz csúnya... Gyűjti az újlenyomatot és ha világos szöszeid, hajad, porod és macskád van akkor az látszani fog, bár a kifehéredett tisztítószer nyomok se szépek a fekete dokkon
Mondjuk használati nyomok meg a fehéren lehetnek... De az mindkettőn csúnya.A Roomba S9+ nem tudom mennyire széles, de ha a dreame dokkhoz képest van 5-5 cm akkor még túl nyúl a gép is 0,75 cm/oldalt (dokk 34 cm, gép 35,5 cm) az már pont határeset lehet.

Most 5 cm-re toltam és az nem sok hely, de ha már odatoltam el is indítottam
Elindulni elindult, visszatérni visszatért és pont a kritikus oldalon van a bútor, mert jobb oldalt van közelségérzékelő. Most ennél többet nem állok neki rendezkedni, mert elb@ssza a térképemet 
-
-
Nekem az egyik oldalról szekrénynek van tolva (a boldog tudatlanság) nem olvastam el, hogy nem lehet. A háta meg a falnak. Szerintem ha a szekrény nem mélyebb mint a dokk nem lesz probléma, de akármi is történhet. Ellenben ha az X50 Ultra nem megy be, akkor egyik se fog. Az egyik legjobb akadálykerülő, ami 2025-ben jelent meg

U.I.:
Az 5-5 cm lehet kevés lesz, mert kinyúlik a dokkból. -
Lewes
csendes tag
Sziasztok,
Dreame X50 Ultra vásárlásán gondolkodom. Elég sok videót megnéztem, jelenleg 1 kérdés maradt bennem: a leírások alapján a dock mellett mindkét oldalon maradni kell 50-50cm helynek - ahova én betenném, oda kb passzosan fér be 5-5cm hellyel max. Lehet ebből gond?
-
válasz
Graphics
üzenetére
Köszönöm! Akkor segítsetek kérlek mert totál vakon vagyok ebben a témában. Egy nagyon régi irobot gépünk van aminek se dokkolója se felmosó funkcioja nincs. A ház két szintes, kb 200m2 összesen. A fő probléma roomba-Val, hogy még a szőnyegre sem megy fel

Olyan gép kellene ami újra 4-5 évig kiszolgál es mindent tud, jó ár értek arányban. Felső limit legyen mondjuk 400k
-
válasz
Richard
üzenetére
Teljesen eltérő masinákról beszélünk, a Roborock gépe már nagyon régi, helyette Curv szériást érdemes odatenni az X50 Ultra mellé.
De hogy bezavarjak, Dreame Aqua 10 is nyerő választás lehet.
A Roborock S8 MaxV Ultra azért annyi, mert már kifutó széria erősen ( idén 2 éve modell és nagyot fejlődött a robotos ipar azóta )
-
Sziasztok!
Robotporszívó lecserélése előtt vagyunk és két típus jöhet szóba:
1. Dreame x50 ultra
2. Roborock S8 MaxV UltraA Roborock most akciós az amazon.de-n, átszámítva 270 ezer ft-ra jön ki.
A Dreame ezzel szenben itthon 400 ezer körül mozog.A kettő közül melyik ajánlottabb? Mennyire vállalható a külföldi amazonos rendelés garancia szempontjából?
Köszönöm
-
válasz
tibbike01
üzenetére
Nekem annyi, hogy marha lassú szokott lenni, de nem szokták ketté bontani, hanem lassan jön meg.... 2 hét.
De simán lehet beválasztottál olyat, aminél az egyik Csehországból jön, a másik a Németektől, bár nekem ilyenkor is bevárják egymást.
Vagy nézd meg hogy milyenek az áruk: Sold by Amazon / Dispatched by Amazon
és van hogy a Sold by kijön külön azonnal. -
tibbike01
addikt
2 napja rendeltem az 1 literes Dreame tisztító folyadékot, de még nem küldték el. Azóta már nem is lehet Magyarországra rednelni. A mellé rendelt kiegészítő szettet pár óra elteltével már postázták is.
Remélem ki fogják küldeni, más is járt már így valaki?
-
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Zsiráfnyál
üzenetére
Temun van öntapadós lábtörlő. Elég vékonyka, de cserébe 3500ft-ért vettem 60x300-as tekercset. Csak a széleinél van leragasztva, de meg se moccan a D20 ultra alatt.
-
válasz
siposjozsef
üzenetére
Hát ahogy nézem az AI kamera és a meleg vizes mop mosás marad el, de itt a kép:
KTIRYLj.png (14209×273) Sajnos csak gépen látszik, ha rákattintasz a képre és a kép megnyitása új laponra kattintasz... (Kicsit széles
a fórum motor meghal tőle.)De itt a forrás:
Global Robot lineup 2.0 - Google Táblázatok
Nagyon durva mennyire elszálltak az árak... Átlagosan 50-70eFt-al drágábbak lettek a gépek...
Ezeket raktam a táblába tudás szerint is így jön sorba:
X50 Ultra
L40s Pro Ultra
X40 Ultra
L40 Ultra AE
L10s Ultra Gen 2
L40 Ultra CE
Roborock QV 35A -
Volt egy elmaradásom az ILIFE A30 PRO kapcsán, most sikerült utolérni magam.
-
siposjozsef
csendes tag
válasz
rviktor
üzenetére
Nagyon köszi ! Nekem is leesett az állam, ezért is kerestem alternatívákat.
Az általad linkelt L10S Ultra Gen 2 mennyivel lenne nagyobb visszalépést az L40 Ultra AE kapcsán?
Szerencsére nálunk minden egy szintben van, sehol sincs küszöb, így ahogy olvastam a dolgokat, a legkritikusabb pontja az eszközöknek, nálunk nem releváns szerencsére. De mindenképpen olyat szeretnék, ami szuperük fel is tud mosni .
nagyon köszi !
-
válasz
Zsiráfnyál
üzenetére
Nekem nehezebb gumi aljú lábtörlő van azt nem szedi fel... vagyis nem a szőnyeget szedi fel
Gondolom nem a legjobb minőségű, de ez már a második és felszedi a textilt a tetejéről
Kezdek idegbajt kapni mit vegyek, szóval én is várok erre ajánlatot. 
-
Zsiráfnyál
aktív tag
Üdv,
Vettem a napokban egy robotporszívót (Dreame D20 Pro Plus), korrekten végzi a dolgát, meg vagyok vele elégedve. Köszönöm még egyszer a tippet, amit itt kaptam hozzá.
A lábtörlőkkel van egyedül problémám, mert a lakásom lábtörlői nagyon vékonyak, könnyűek, a porszívóm ezeket könnyen elmozdítja.
Van esetleg valakinek tapasztalata robotporszívó-álló lábtörlőkkel? Bármilyen nehezebb, gumis alapú lábtörlő megfelelő, vagy van valami spéci tulajdonság, amire figyelni érdemes?
-
bcsarli
tag
Úgy néz ki, hogy legközelebb megint novemberben lesz érdemes nézelődni

-
válasz
siposjozsef
üzenetére
Teljesen más kaliberű ez a roborock... Hidegvizes mop mosás, hideg levegős szárítás, nem adagol mosószert se, kevesebb mint fele a szívóerő... ez féláron ennyiért is sok.
A Dremee L40 Ultra AE árán leesett az állam...
Itt még van "olcsón".
Dreame L40 Ultra AE robotporszívó (fehér) - SMARTCOM Webáruh
SMARTCOM Kft. - információk, árak, árösszehasonlítás
Nem tudom mi történt az árakkal, de a CE eddig 150.000 Ft volt... most az is 210eFt-tól indul.
Meg ezt találtam még, de nem tudom mi a turpisság:
Takarító robot Dreame L10S Ultra Gen 2 fehér, (6976233677033) • Ár, Vélemények - Allegro 158eFt-ért ez marha jó vétel. -
siposjozsef
csendes tag
Sziasztok,
mit gondoltok? 373 Euro most jó ár érte?
Roborock QV 35A Set
[link]Dremee L40 Ultra AE-t néztem ki, de 200ról visszament 300e-re
nagyon köszi!! -
válasz
xrvman
üzenetére
Na örülök

Igen a szoba határvonal az fal neki, nem megy egyik szobából a másikba, csak ha oda halucinált valamit.
Nincs amúgy ajánlott útvonal. Ha csak nem az átjárható küszöb funkció, amit arra használ pl.: szőnyegnél hogy arról menjen rá a szőnyegre. Ilyet akkor tesz rá, ha elakadt a sarkában.
Megpróbálhatsz az ágy másik végébe egy átjárható küszöböt (zöld) tenni. ezzel jelzed neki, hogy dolga van még arra. -
xrvman
őstag
válasz
rviktor
üzenetére
Nagyon jó lett az a tanácsod, hogy a beállításokon belül az opciót állítsam erre: "Nem biztonságos magasság". (#32224)
Szépen megnézte magának "jobbról-balról" és lehúzta a lidart és aláment a kanapé és a kisasztal alá is gyönyörűen.
Az étkezőasztalnál szék lábai közt csak egyik oldalon ment be, a másik oldalon nem akart. Így ott a kanapé másik vége alá a hátsó traktusába se ment be.
Tán azért mert ott van a válasz a nappali és az étkező zóna közt?
Van olyan lehetőségem, hogy "kurzor nyilakkal" megmondjam neki, kvázi távirányítós autó menet, hogy oda menj be?
Vagy mégis tegyem fel a székeket az asztalra, vagy egybeteszem azt a zónát. Lehet, elszöszmötölök vele.
Térkép mentés is megvolt, kellett is, mert sikerült elállítani úgy, ahogy nem akartam.
Első blikkre szerintem jó lesz, meg lesz tartva.
Kutyus sem annyira fél tőle mint az előzőtől. Szépen elvolt a kanapén, érdeklődve figyelte. Igaz, csendes üzemmódban, csak porszívózás volt térképezés után. Feltehetően az okosmenet és a nem összevissza ütközéses koccolós üzemmód már tetszett neki is, ahogy nekem is. -
Empire
tag
Ez sajnos ilyen.

Nekem akkor javult meg, amikor 1 napra teljesen kikapcsoltam. Utána működött rendesen. Viszont ezután sem ér poros nyomába sem a Xiaomi S20+ -nak. Az teljesen határozottan mozog.
A teljesítmény is ilyen. Nekem is visszaveszi. Nincs is sok értelme, mert standard felett úgy keveri a port, hogy csak szétfújja, így olyan helyre is visszajut a por és szösz, ahol már járt.
Én végül csak azért tartottam meg, mert a fal mellett jobban mosott fel, ill. a sarokból is tényleg kisöpör. Minden másban rosszabb.
Érdekesség, hogy egy firmware frissítés volt vásárlás után, azóta nem, mégis, mintha másképpen takarítana. Pl. nem emlékszem, hogy az asztal lába körül kinyújtotta volna a mopot, most viszont megteszi. -
hito
nagyúr
Köszi a válaszokat!
Arra esetleg nincs valakinek tippje, hogy miért esik vissza a teljesítmény? Vagy az nem is visszaesés, hanem a normális működés része? Iszonyú hangosan kezdi el és szép fokozatosan kb. fél percen belül a hangja harmadakkora lesz és úgy folytatja tovább végig.
-
esmi89
junior tag
válasz
rviktor
üzenetére
Csalódás... Gondolom kijött a Roborock a csoda járójával és cinkes lett volna a Dreame megoldása
nem tudom. De ez kb semmi... Szerintem 10.000 Pa felett csak reklám bullshit, a melegvizes felmosásról is hasonló a véleményünk.
Ami kétségtelen előny, hogy van akinek kell a 7,95 cm. Bár az Ikeás konyhámnak pont 7,9 cm az alja még kéne egy kevés szerintem hogy beférjen.
Az objektum elkerülés vicces, de nem tudom elképzelni azt a szituációt, hogy a robotnak váltakozó akadályokkal kelljen megküzdenie
-
válasz
esmi89
üzenetére
És mit szólsz az X60-hoz?

Az összehasonlítás meg olyan Horst Fuchs-os (TeleShop) lett, hogy ez most jobban nyomja le a mopot, gőzzel takarít???, meg 2* annyit szív. Egyetlen dolog ami tényleg hasznos lehetne, a 40 fokos meleg vizes felmosás, de mire az a hideg padlóra eljut, meh... még ha 80-100 fokos vizet töltene be.
Annyi hogy amerikában elég jó áron van, mert 2 évnyi felszerelés van hozzá... -
esmi89
junior tag
Mi nem is árulunk már Xiaomit... Mondjuk nem is szeretik már eladni magukat kisboltoknak. Nyíltak márkaboltok, meg nagy partnerek. Volt, hogy drágában kaptuk volna a gépet, mint amennyiért kiskerben megvehető volt.
De ettől függetlenül is, 1,5-2 éve elkezdték visszahordani és itt se olvastam róla jókat.
Régen a Xiaomira úgy tekintettem mint a kínai Samsung... Lehet van nála jobb, de amit kiad az biztosan jó. Na most már se a Xiaomira se a Samsungra nem jó.
Régen legalább ár értékben jók voltak... Most a dreame minden kategóriában lekörözi. -
Hiba esetén nem klasszikus elállás van, olyankor ha el is állsz, megy szervízbe.
De megkaptad amit ígért a leírás? Ha nem, éljél nyugodtan azért van, erre találták ki az elállás intézményét.
Én is megvettem a Xiaomi Robot Vacuum 5 Pro-t és olyan tempóban repült vissza, amilyet még a világ nem látott... Az se tudott tájékozódni és felmosta a szőnyeget.
Igen mérges lettem volna, ha azzal a porszívóval kell élnem... -
-
-
hito
nagyúr
Második napom az S40 Pro-val, de nagyon rosszul indul a kapcsolatunk
Érthetetlen a működése, káoszba fullad minden takarítás. Matt részeg vak ember is jobban tájékozódik egy ismeretlen helyen, mint ez a feltérképezett lakásban. Össze-vissza bolyong, ész nélkül forgolódik, megmagyarázhatatlan piruetteket és tiszteletköröket fut, elakad mindenhol.A filléres S40C egy ikon ehhez képest. Stabil, egyértelmű, határozott, teszi a dolgát, mintha nem is ugyanannak a gyártónak a terméke lenne. Nagyon elkeserítő ez számomra, most látszik csak igazán, hogy mennyire nem minden a specifikáció.
Két kérdés;
- ha turbo fokozatra állítom a porszívózást, amikor elkezdi a műveletet, iszonyat hangerővel indul, mintha fel akarna szállni, majd fél percen belül - a hangerőt alapul véve - kb a harmadára csökkenti a teljesítményt és úgy dolgozik végig. Az elején hihető a hang alapján a 15 000 Pa, utána a hang alapján 5 000-rel szív. Miért van ez?
- ha beállítom, hogy a szőnyegeken csak porszívózzon, miért kóvályog a szőnyegeken céltalanul perceken keresztül?
Így néz ki számára egy (zombi)műszak, ez az útvonal:

-
-
válasz
Gubu0101
üzenetére
Igen a fantom szoba miatt, megpróbálja máshonnan is megközelíteni. Na igen ezekre jó a tökéletes térkép mentés. Nekem minden Vasárnap visszaáll
Egy idő után csak gyűlik a szemét a térképre és megbolondult eddig az összes gépem, ha nem így csináltam.
Az árnyék erős szennyezés kombó itt is előfordul
De ezért nem szoktam haragudni, mert inkább kétszer mint egyszerse. -
Gubu0101
veterán
válasz
rviktor
üzenetére
Nekem most kicsit bezakkant.Jovoheten jon az uj sarokulo,akkor ujraterkepeztetek vele.
Eddig ahova bement szuk helyre most nem megy,csinalt anno egy fantomszobat a tukor miatt,most egyre makacsabb es minden aron at akar menni a falon
Nekem be van allitva a tisztitasi sorrend 1 rol nem a 2-es szobaba ment hanem a 3-as majd vegeztevel vissza a 2-be.Padlovalto fetise lett,mert kiemelte magat es ugy lokte at magat rajta,eddig nem csinalt ilyet 
Ja meg az arnyekot eros szennyezodesnek nezte es elkezdte lelkesen padlogazon felproszivozni
-
válasz
xrvman
üzenetére
a mop fel volt szerelve (ez valahol le is van írva) a töltő takarójára nem emlékszem.
Lehet quick térképet indítani, DE akkor nem fog bemenni semmilyen szűk helyre.
Szóval először quick térkép -> oszd fel a szobákat. Na aggódj lehet még olyan helyre se fog bemenni ahová befér. 13 cm a min első térképezésnél.Javaslom bekapcsolni:
9,8 mm-re csak akkor megy be nálam, ha aBeállítások->Padlótakarítás beállítások->LDS automatikus felemeléseopciót bekapcsolodNem biztonságos magasságállapotba.Ha kész vagy a térképpel és a beállítással akkor indítsd el csendes módban csak a porszívózást (ilyenkor még nem kell megtölteni semmivel.)
Itt se aggódj buta lesz még. Először végig megy azon a területen, amit a quick feltérképezett és utána nézi meg hová fog még beférni... Megpróbál mindenhová beférni nekem mivel egy csomó helyen van csík a földtől 10 cm-re
ezért EXTRÉM sokáig szüttyögött már majdnem azt mondtam hogy jó ez buta megy vissza.
Miután megvan a porszívózásos térkép akkor nevezd el a cuccokat, szedd ki ha valahol feleslegesen tett szűk helyet, ha van ilyen fétished berakhatod a bútorokat (megpróbálja magától, de nálam nem sikerült)Javaslom az első térképen a lehető legnagyobb terület engedd meg neki. Én elpakoltam mindent is. Az ablak felületeket jól kezeli, nem csinál fantom szobát, de ha a lidar magasságában van tükör az okozhat plusz helyiséget. (Ezt az első térképezésnél javasolt arrébb tenni, ha nem lehet arrébb tenni, akkor leragasztani)
és ha kész vagy a nagy művel ezt mentsd el a térképet az applikációba, ha megbolondulna akkor ezt az egészet ne kelljen még egyszer végigcsinálni, hanem nyomsz egy térkép visszaállítást.
-
-
xrvman
őstag
Megjött az X50 Ultra.
Rátettem a dokkolóra, had töltődjön.
Előfordul, hogy a töltőrésznél nincs rajta fedőtakaró? Amikor kivettem a dobozból majd a textilzsákból, csak az ütközésvédő gumi és a lencsetakaró volt rajta.
Mopok rajta voltak a mop tartón, mely a dobozban volt. Ezek így okésos?
Holnap indítok egy feltérképezést.
El tudom indítani úgy hogy nem töltöm meg vízzel, mosószerrel és csak térképezés?
Kíváncsi vagyok, hogy a kanapé és a kisasztal alá be tud-e menni, mert kb. csak így lesz értelme. Ezeket miként tudom ellenőrizni? -
válasz
rviktor
üzenetére
Köszönöm. Egyik beállítás sem hozott eredményt, de mérgemben feltettem a Dreame appot. Újra regisztráltam és abban lefutott a regisztráció. Gondolom az app-nak akadt be valami, bár annak minden adatát is töröltem és újra beléptem (nem regisztráltam). Azt gondolom az app ugyanaz, csak rebrandelt.
Holnap elengedem egy teljes takarításra, mert mindent kitöröltem belőle. -
Obyboy
addikt
Dreame X40Ultra tapasztalatok:
Kb 4 hónap és 100+ takarítási ciklus utáni tapasztalataim:
- örülök, hogy ezt a gépet vettük, feleségem is meg van elégedve a munkájával, így nekem van egy hasznos kütyüm feleségemnek pedig nem kell a takarítással bajlódnia.
- a CleanGenius és ezen belül az alapos takarítás a rendszeres (nálunk a földszinten 2-3 naponta porszívóz majd felmos, az emeleten pedig hetente 1-2x) takarításra tökéletes
- ha valami ragadósabb kerül a padlóra akkor pedig az egyéni takarításnál nedvesre (eddig nekem 26os szint volt a max) kell állítani a felmosást és 2x vagy 3x végig kell küldeni az adott zónán és tuti tiszta lesz a padló
- karbantartása/tisztítása egyszerű csak követni kell az utasításokat
- a porzsákot én ki szoktam üríteni egy zacskóba így még az első van benne (rendeltem amazonról porzsákot de nagyobbat kaptam mint a gyári és valahol ki is jött belőle a por mert porosodott a zsák körül így visszatettem a gyárit)
- HEPA szűrőt még nem cseréltem de már párszor kitakarítottam
- MOP-ok is még a gyáriak vannak rajta lehet lassan felteszem az újakat
- a hozzá kapott felmosó folyadék már elfogyott szintén az amazonról rendeltem hozzá gyári folyadékot így a Dreame Shop 10eFt helyett 6eFt volt 1 liter.
- leginkább gres és laminált padlón kell takarítania de az emeleten lévő szőnyegeket is szépen kitisztítja.
- egy 5 literes Mülleres desztillált víz kb 2 hétig elég, nálunk elég kemény a víz így inkább a csapvizet nem öntöm bele.
-
válasz
mcwizard
üzenetére
Az utángyártott Magyarországon 90% pont ugyanaz mint az Aliról rendelsz. Van pár márkás utángyártott, de az már közel gyári árban van.
Ha allergiás vagy mindenképpen gyárit rendelj porzsákból
Biztos hogy nem HEPA egyik se, akármit írnak rá. Inkább csak EPA
A portartály szűrőkből meg olyat vegyél ami Fekete HEPA feliratú, mert az már elég jó szokott lenni. A MOP pad és az oldalkefe jó szokott lenni. A fő henger már szerencse kérdése, de amennyibe kerül van annyira jó. -
mcwizard
tag
Sziasztok!
Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy Xiaomi X20 Max robotporszívóhoz, a kopó, fogyó alkatrészeket honnan lehet vagy érdemes beszerezni?
Gondolom az Aliexpress-es és kínai társaiktól rendelt, "mindenből adunk 4-et is, most csak 4999 Ft-ért" készleteknek a minőségük is olyan. De senki nem garantálja azt sem gondolom, hogy egy magyar webshop-ból, 16000 Ft-ért megrendelt csomag, előtte nem kínából jött 4000-ért.
Köszönöm az esetleges tippeket, tanácsokat!
Üdv,
-
tibbike01
addikt
válasz
rviktor
üzenetére
Na meg is rendeltem, de végül a 20 darabosat, az szimpatikusabb volt.
Az 1 literes tisztítószert keverés nélkül kell a kis tisztítószer tartályba (porzsák mellett) önteni vagy be kell keverni 3ml tisztító szer és 1liter vízzel és azt kell a tartályba önteni? Nem egyértelmű a leírás, bár selytem, hogy mehet keverés nélkül a tisztítószer tartályba.
-
bcsarli
tag
válasz
Graphics
üzenetére
Azon agyalok, hogy ennek lenne értelme egyszintes házban is.
Az akadályokat nem csak békaperspektívából tudná megnézni, hanem "felülről" is. Egy zűrösebb lakásban rögtön lenne értelme.
Bár én régóta várom, hogy ezt sima mozgó kamerával megoldják, mert ez lenne a tárgyazonosítás szintlépése. -
válasz
tibbike01
üzenetére
Figyelj mind a kettőnél ugyanaz a leírás és ugyanazokhoz jó.
Az hogy ez fehér, az meg fekete... Ilyen volt fröccsöntve
Egyik fehér géphez a másik feketéhez jó. De úgyis csak a sörte látszódik ki. Ha beválik könnyebb lesz megtalálni, ha nem meg tudod kerülni kell.
Megnéztem melyiket vettem 1 éve, mert az bevált, de sajnos már nincs az az eladó
Az X50 meg Complete csomag ehhez jól vagyok egy évig. -
tibbike01
addikt
L10s Ultra Gen 2
Kiegészítő szettet akarnék rendelni, 2 fajtát találtam:
24 darabos, de a kép alapján, mintha nem a géphez való lenne. Az L10s-nek fekete az oldalsó keféje.
20 darabos ez már inkább tűnik hozzávalónak, de ugyanzért az árért inkább választánm a 24 darabosat.
Ti mit mondtok? -
válasz
xrvman
üzenetére
Azért az kemény
Mármint szoftverileg, hogy időre megy... és nem számítótt a sebesség meg semmi? szerintem nagyobb szopás időt számolni, főleg ha függöt a funkcióktól, mint megnézni, hány V-on van az akku 
@Zsírkrétamen a legjobbakat és még ennyi időt
@Milka 78 Örülök neki, felírtam a tudásbázisomba, hogy abba is jó
Remélem be is válik. -
xrvman
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Szerintem jobb, hogy ugyanolyat vettél, mert a porszívó elektronikája ezt tudja és úgy lövi be a járását (meg a nézését
).
Én anno az IRobotba combosabb akkut tettem és kb. ugyanúgy időre jelezte, hogy piros, de jóval tovább bírta. Az még butarobot volt. -
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
rviktor
üzenetére
Basszus, akkor még pont szerencséd volt
Kiváncsi leszek mit bír majd ez az utángyártott noname akksi, de ha esetleg egy évet kibírna, már megérte azt a 15k-s árat. Gondoltam én is hogy aliról veszek inkább, és akkor nem 5200mah lesz hanem valami combosabb, de ezektől a kínai akksiktól mindig fázok, sosem tudják azt ami rájuk van írva és sokkal gyorsabban degradálódnak. -
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Ez a legjobb megoldás
Bármi is lehet benne... én kinéztem youtubeon, de az enyémben másfajta volt... De elkezdtem nyomozni, a legszebb hogy igaziból mehetne bele nagyobb kapacitású is. Már majdnem felvettem egy céggel a kapcsolatot, hogy építsen minőségi 3300 mAh-s akkuból nekem egy aksit és amikor rendeltem volna meg, akkor bedöglött a gép

-
Wi-Fi reset azért volt remélem, ha nem akkor érdemes.

Nem Dreame-re, hanem az :IoT hálózatokra ezt szoktam javasloni:
2.4 GHz only
Channel: 1/6/11 (fix)
HT: 20 MHz
Encryption: WPA2-PSK (CCMP)
PMF/802.11w: off
802.11r/k/v: offEgy kicsit personalizálva neked:
- 802.11w / PMF (Protected Management Frames)
Sok kliensnél gondot okoz, főleg ha “required”. OpenWrt-n UCI-ban ez azieee80211w.
IoT SSID-n ki kell kapcsolni.
- Azonos SSID 2,4 + 5 GHz-en (band steering / roam “okosságok”)
Sok robot jobban viseli, ha van egy külön 2,4-es SSID, amin nincs semmi extra. Azaz legyen külön _IoT hálózat, ami 2,4 Ghz only.
- Csatorna és sávszélesség (2,4 GHz)
Fixáld 2,4-en 1/6/11 egyikére (teszteléshez különösen), és 20 MHz sávszélre.
Bár az EU-ban a 12/13 csatorna oké, de nem minden IoT kezeli szépen, hátha ide ugrott automatikusan.
- 802.11r/k/v (fast roaming), “enterprise” jellegű extrák
Ha valaha bekapcsoltad (mesh/roaming miatt), IoT SSID-n inkább legyen OFF.
Aztán, ha nem megy akkor:logread -f | grep -i -E 'hostapd|wlan|assoc|auth|deauth|disassoc|wpa'
és meg kell nézni mi a nyűgje amikor párosítod a porszívót. -
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Tárgytalan, szétszedtem és rendeltem egy ugyan olyat mint ami benne volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Dreame D9 Max Gen 2 - az egyik legolcsóbb Dreame
- Teszt Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Teszt Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Teszt Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír Megvan a Dreame csúcsmodelljének európai ára
- Hír CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- Ajkai ólomkristály
- Nuki Smart Lock Pro 4 garanciás, dobozos, hibátlan
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- Dell Latitude 5530 Core i5 1245U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Honor X7b / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- CÉGEK FIGYELEM!! iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - 27% ÁFA-S SZÁMLA Kártyafüggetlen, 100% Akks
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Bizalomgerjesztő EOVWAEO márkájú.
Próbálj meg hozzáadni és akkor ki tudod jelölni az alacsony területet és lesz egy X ami törli.

Érthetetlen a működése, káoszba fullad minden takarítás. Matt részeg vak ember is jobban tájékozódik egy ismeretlen helyen, mint ez a feltérképezett lakásban. Össze-vissza bolyong, ész nélkül forgolódik, megmagyarázhatatlan piruetteket és tiszteletköröket fut, elakad mindenhol.
farkas26