Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Chal

addikt

válasz Sakab #2623 üzenetére

Igen, fedélzeti GPS + földi GPS referenciaállomás (RTK station) + kamera + AI alapon dolgozik, mintát nyír a fűbe, ha akarod. A gyártó a Mammotion, 3 éve törtek be a piacra a Luba-val, terjeszkednek, fejlesztenek, nagyon sikeresek, van hazai hivatalos forgalmazó is, és EU-s raktár. Alkatrész itt nem játszik, DPD jön a gépért, hoz egy másikat a gari ideje alatt (3 év). Ha alkatrész alatt, akkut, meg egyéb hasonlókat értesz, akkor az persze van. Hogy később mi lesz, nem tudni. Vagy ezt lehet bevállalni, vagy a Segwayt, a többi hasonló még ennél is kisebb és bizonytalanabb a support. Most vagyunk az átmeneti időszak második felében (vezetékes gépek vége, kamerás gépek betörése), sokan el fognak hullani a nagyok közül is, ha nem tudnak hasonló funkcionalitást produkálni hasonló áron. Kicsit hasonló helyzet kezd kialakulni, mint az elektromos autóknál (nagy gyártók bealudtak, Kína berúgta az ajtót).

Vevő oldalról sajnos ha ennél sokkal biztosabbra akarsz menni, akkor az egyetlen dolog amit tehetsz, hogy vársz még. Szóval a személyes tanácsom az, hogy 2025-ben ne adj 300-400eFt-t (többet meg pláne ne) vezetékes gépért. Ezzel persze lehet vitatkozni, biztos sokféle szempont van, de én így látom.

• WiZARD

addikt

válasz Sakab #2623 üzenetére

Igen a Yuka vezeték mentes.
    A többit majd csak az idő mondja meg, egyelőre nincs gond velük, de elég újak.
    (Segway Navimow-ot is érdemes lehet megnézni)

Én a Gardena bolyongását nem bírtam nézni, és a fűben lévő össze-vissza csíkokat is utáltam.

Én még nem tudom, hogy ha újra lesz gyepem, akkor a Bosch-t telepítem újra, vagy cserélek vezeték nélkülire. Nincs sok kedvem a vezetékezéshez, de amúgy jól működött, és sokat kellene ráfizetni másra, hogy 1 napi munkát spóroljak lényegében. :F

Új hozzászólás Aktív témák