Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
tiv83us
veterán
Szerintem ne kezdj el benzot szedni, en 13 evig voltam Rivon es Frontinon felvaltva, 2-3 hetig faszan hatnak, de utana mikor abba kell hagyni, a szorongasod vissza fog jonni tizszeres intenzitassal es bele is lehet halni az elvonasi tunetekbe, veszelyesebb, mint barmilyen opiat-elvonas, beleertve a Heroint...
Beszelgess el az orvosoddal valamilyen SSRI antidepresszansrol (pl Prozac, Seropram), ezek nem addiktivak, hosszabtavon sem okoznak karosodast. Kell nekik 2-3 het, amig elkezdenek mukodni (tehat nem azonnal kiutnek, mint a benzok), de generalizalt szorongasra es panikbetegsegre is jok.
ps: 0.5mg az gyermek, illetve nyugdijas adag, annyitol nem fogsz "erezni" semmit, foleg ha ferfi vagy es 80+ kilo.
De meg egyszer, en abszolut nem ajanlom, rovid tavon nagyon jol hatnak, de utana hozza szokik a szervezeted es abba hagyni szinte lehetetlen.
Jobbulast! -
zso1986
csendes tag
Hy! Nekem is generalizált szorongásra írták fel 4 éve. Kezdő adag 3x0,5mg volt, utána jött a 2-es, majd a 2x2-es... Mostmár csak 2 mg-t szedek. Rettenetes leszokni róla, ha egyszer hozzászoksz. Nekem is megoldotta a problémákat egy időre, kb. ennek köszönhetem, hogy elvégeztem a fősulit. Viszont tolerancia alakul ki egy idő után, értsd kb fél év-egy év után csak szeded de már nincs hatása (elvonási tünetek viszont vannak, ha nem szeded), vagy növeled az adagot..
Viszont nekem pont tegnap elfogyott, 1 napig nem szedtem, mára álmatlanság, remegés, hidegrázás, nagyon rossz közérzet jött elő, de amint bevettem, újra normál állapotban vagyok.
"Elbutulást" eddig nem tapasztaltam, de akkor se ajánlom, ilyen kínzó elvonási tünetek miatt.
Mekkora dózist írtak fel? -
ZT.
újonc
Én 12 év után hagytam abba. Kicsit az előző hozzászólásra reagálva ez semmit nem gyógyít, akkor érzel javulást, amikor elhagytad. Voltak nekem is próbálkozásaim, de fájdalmak nélkül is abba lehet hagyni. Tudni kell a módját.
-
agnus
újonc
40 éve szedek - rengeteg egyébbel sok más betegségre - súlyos szorongásos major depresszióra 3x2mg rivotrilt, és NEM SZÜKSÉGES TÖBB, enyhe kézremegést + rivotril nem gyógyítja!!! Leszokni heti negyeddel szabad, én akkor lettem rosszul, amikor már a délit nem szedtem. Nem vagyok zombi, csak délután alszom, főleg hogy fájdalmaimat ne érezzem... Üdvözlök mindenkit
-
lanw
aktív tag
Sziasztok!
Aki szedi,hogy oldja meg az emlékezet kieséseket? Itt most nem arra gondoltam,hogy hagyjam abba hanem valamiféle jegyzetelés mi hogy történt akár előző nap? Lassan a munka rovására fog menni,és nem érem be kis adaggal! Inkább tanácsra van szükségem,de csak EZEN a téren!Köszönöm Előre is!
Üdv!
-
Morfondear
csendes tag
-
lanw
aktív tag
"Üdv. Mindenkinek!
Azt sem tudom hol kezdjem. Először is örülök, hogy idetaláltam, másodszor pedig talán sok hasonló problémával küzdő ember tapasztalataiból mertíthetek, meríthetünk veletek együtt.
Több mint tíz éve szedek antidepresszánsokat, (többfélét is szedtem), valamint az 'elhagyhatatlan, és pótolhatatlan'Rivotril-t.
Sajnos hozzászoktam mindkettőhöz, és már tavaly november óta, próbálom komolyabban venni, hogy erről le kell állni. Akkor ugyanis volt egy sikertelen nekirugaszkodásom, hirtelen abbahagytam a gyógyszereket. A Seropramot, azt már 9 hónapja nem szedtem ugyan, de Rivotrilból még napi kettőt, az 1 hónappal azelőtti négy helyett.
Alig voltam 18, még be sem töltöttem, amikor szociális fóbiával diagnosztizáltak.
Szenvedtem az ezzel járó tünetekkel, nem tudtam, hogyan oldjam meg a problémáimat, már az öngyilkosság gondolata is foglalkoztatott, de csak olyan szinten, hogy már így nem bírok élni, más vagyok mint a többi ember, miért pont én, nem élhetek teljes életet, és úgy éreztem, hogy egy tehetetlen megbénult ember vagyok.
Nagy lendületet adott és bátorítást, amikor a tv-ben láttam egy műsort, amiben korunk népbetegségéről a pánikbetegségről és fóbiákról volt szó. Itt a műsorban említettek neves pszichiátereket, hogy kikhez és milyen telefonszámon lehet fordulni, valamint, hogy kiket milyen híres embereket gyógyítottak meg ezen az úton. Mindenféleképpen ki akartam próbálni, és hát mit ne mondjak nagyon bejött. Teljesen jól lettem tőle mint akit kicseréltek, egészen más embernek, boldognak éreztem magamat és azt éreztem, hogy végre élek. Aztán telt múlt az idő, és a gyógyszerek már nem úgy hatottak mint eleinte, szóval egyszerűen szintentartóvá váltak.
Most pedig és sajnos nem tudom így rövidebbre fogni, eljutottam odáig, hogy már nincsenek nagy érzéseim, sem negatív sem pozitív, hogy az emlékezetemmel baj van, és a fóbiám bár már régen nem olyan mértékű és akkora, bár azt gondolom ebben sokkal inkább az idő segített, és a tapasztalat, szóval a gyógyszereket csökkentem, de fokozatosan, tanulva a tavalyi kemény próbálkozásomból. Tavaly ugyanis mint említettem egyik napról a másikra tettem le a gyógyszereket, ami számomra ugyan 2 napot jelentett, mert addig bírtam alvás nélkül, ugyanis egyáltalán nem aludtam és közben meg dolgozom, bent a munkahelyemen rettenetesen bujkáltam amennyire tudtam, és úgy éreztem felrobbanok, fáradt is voltam kivörösödtem, azt hitték szoláriumozok.
Januártól sajnos a Seropram-ra is visszatértem, mert megint elviselhetetlenek lettek számomra a mindennapok. Azt azért sikerként könyvelem el, hogy a több éves napi 4 Rivotril adagomat, lecsökkentettem, 2 -re. Nagyvonalakban ennyi, eddig ennyi a sztorim, de olvasgattam olvasgatom a fórumot, a könyvet még nem olvastam el, de azt hiszem nem ártana...
A leszokáshoz szívesen veszem a tanácsokat, hogy hogyan milyen adagban ütemben stb. Bármit, szívesen beszélek erről a témáról itt ezen a fórumon..."Üdv. Nektek
csinszka
-
lanw
aktív tag
Ez olyan mint a cigaretta :-) 3*1 meg semmi a 0,5-ből,de ebből jön,hogy egyre és egyre több kell belőle.Az elején még nem tompulsz,mert nem fejtette ki a hatóanyagot!Főleg nem 3 nap alatt! Meg ahány ember annyi féle hatás.Van aki félnek a felétől kidől van aki meg fél doboztól vígan el van!
Próbáld meg ha függő vagy a szőlőcukrot
Itt nincs placebó!
-
zolisx4
őstag
Sziasztok
Az elején hozzászóltam párat én is de, mivel szedni nem szedtem ,ezért beszereztem ,1 dobozzal 0,5 Mg os verziót ,.
Igy néz ki
Eddig nem szedtem semmilyen hasonló gyógyszert ,nem is fogok ,.
De olyan dolgok elhangzottak erről a gyógyszerről,nem tudod hol vagy meg hasonló .
3 napig szedtem napi 3x1 et .
Én az égvilágon semmit nem éreztem ,nem voltam tompa és vidám sem lettem ,gyakorlatilag olyan mintha semmit nem szedtem volna be .
3 napnál tovább nem szedhettem ,nem igazán értem hogy mire is jó ez a gyógyszer ,és minek kell szedni ,szerintem ha szőlő cukrot szedsz helyette az is pont ugyan olyan . -
lanw
aktív tag
UP!
-
Goose-T
veterán
2. Például innen, de a fentebbi wikipediás linkeken is lehet róla olvasni.
DEPRESSION AND EMOTIONAL BLUNTING
An association has been noted between benzodiazepine use and depressive symptoms and, in some cases, the emergence of suicidal ideation. Some evidence indicates that higher benzodiazepine dosages are associated with an increased risk of depression and that reducing the dosage or discontinuing therapy may resolve the depressive symptoms.15 Although the mechanism of this action is unclear, benzodiazepine-related depression might occur as a physiologic result of a reduction in central monoamine activity.
3. Alkohol, persze. Annak is vannak elvonási tünetei. Akkor arra meg majd Rivotrilt szedjen megint, vagy mi?
Bónusz: egy kis elrettentő videó a benzodiazepin utóhatásairól.
-
Goose-T
veterán
1. A fű hivatalosan is antidepresszáns.
2. A benzodiazepin hatóanyagú gyógyszerek (pl. Rivotril) hosszú távú mellékhatásai közé tartozik, hogy mélyebbé teszi a depressziót.
3. Nem kell átállnia a fűre, csak a Rivotril elvonási tüneteit kell vele kezelni (a fű fájdalomcsillapító hatású is).
4. Tökmindegy, mit mondok, úgyis tele van szűklátókörű emberrel ez a topik. Mindenki úgy gyógyszerezi magát segghülyére, ahogy akarja. -
szakalistvan
senior tag
Igen,segíthet,bár előtte azért meg kell értened hogyan is működik ez,én speciel abszolút nem hittem benne.Igaz csak segítőként voltam jelen.Mindenképpen próbáld ki.
De én inkább a terápiát javaslom,nem akarom lelőni a poént de az a lényeg megtaláld az okokt amiért ide jutottál és zárd le magadban. De előre szólok ez rengeteg fájdalommal és sírással jár.
Ez most nagyon lelkizősen hangzik de ember ez a gyógymód hidd el. Felfogtad hogy a legerősebb nyugtatóból a legnagyobb kiadható adagot szeded? -
lanw
aktív tag
válasz
szakalistvan #59 üzenetére
"Hellinger családállítás" ezt már javasolták..vajon beválna?
-
szakalistvan
senior tag
Át kellene állnod a "másik oldalra" .
Gondolom már jól ismered a magyar phszihiátriát,teletömöm gyógyszerrel,oszt menj haza pihend ki magad,foglald el magad.
Na akinél ez működik annak nincs szükséger gyógyszerre
Én pár hónapja terapeutához járok,én is nehezen mentem el,de a körzeti orvosom is azt javasolta a sok betegségemre hogy ez mind lelki eredetű,sürgösen phszihiátria.Hát nem.
Egy beszélgetéssel indult,lelki mély utazásokkal,ami után ugy ébredsz mintha kicseréltek volna. Keress rá ezekre hogy Reiki terápia,Hellinger családállítás ,pár hónap és leteheted a gyógyszert.
De ha rácsos ágyon akarsz megrohadni jó úton haladsz -
lanw
aktív tag
Kellene,de max. csak magánpszichiáterrel,mert az sztksal csúnyán összevesztem.Miután kijöttem ajánlást kellett volna írnia a háziorvos felé.Mindenáron kórházba akart küldeni!Hiába mondtam,hogy most jöttem ki meg a munkahelyem nem tolerálná tovább a begsit hajthatatlan volt.DE azért kaptam egy százas pakkot a kettesből...azóta a régi javaslat alapján kapom a gyógyszert.
-
moha21
veterán
válasz
szakalistvan #53 üzenetére
ki nem esett teljesen, de van homály...
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- Politika
- Metal topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Trollok komolyan
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Motoros topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest